Vitamin

Csipkebogyó, a téli vitaminbomba

Beköszöntött a téli időszak. Idén elég sokáig kellemes időjárásunk volt, nemrég fordult hidegre. Nálunk ma esett le az első hó. Az emberek a kinti hideg megérkeztével meleggel töltik fel otthonaikat. Az adventi koszorú készítése, gyertyagyújtás, karácsonyi világítás az ablakba, mind-mind elválaszthatatlan része a téli időszaknak. A természet is átalakul. Az erdei séták hangulatához hozzátartozik a csipkebogyó csodás látványa. Nemcsak szívet melengető ez a gyógynövényünk, hanem segít egészségünk megőrzésében, illetve visszanyerésében is.

Csipkebogyó

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Az ezerarcú alma

"Naponta egy alma az orvost távol tartja."

"Mielőtt ágyba bújsz, egy alma, s az orvosod koldulni megy ma."

Számtalan hasonló régi mondás igazolja, hogy a távoli múltban az almát is a gyógynövények közé sorolták. Egészen különleges tisztelet övezte, mint a gyógyászat egyik hajtóerejét. Az a hatalmas gyógyító erő, amit ennek a csodálatos gyümölcsnek tulajdonítottak az ősi gyógynövényekkel foglalkozó emberek, kiemelte a gyümölcsök sorából, hiszen az almafa kérge, gyökere, termésének minden része gyógyhatású.

alma

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

MSM - a szépségünk és egészségünk őre

MSMKorábban már több helyről is hallottam hatásos MSM tartalmú krémekről. Amikor megtudtam, hogy létezik tiszta por formában is, nagyon örültem, hisz így külsőleg is adalékanyag-mentesen juttathatjuk szervezetünkbe. Belsőleg is szedve pedig még jobb támogatást biztosít. Arról nem beszélve, hogy a fájdalomcsillapító hatás csak a jéghegy csúcsa.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Folsav vs. Folsav?!

Folsav és folsav között nagy különbség van! Az angol nyelvben jelzik is ezt a különbséget. A B-vitamin csoportba tartozó ''FOLATE'' az ételekben természetesen előforduló vitamin, míg a ''FOLIC ACID'' a folsav szintetikusan előállított formája, amelyhez vitamin tabletták szedése útján juthatunk.

A természetes folsav az egyik legfontosabb magzatvédő és fejlődést elősegítő vitaminként is ismert, hiszen részt vesz új sejtek képződésében, sejtosztódásában, a vérlemezkék, a vörös- és a fehérvérsejtek képzésében, az aminosavak, és nukleinsavak anyagcseréjében, a DNS szintézisben, de hozzájárul a gyomor-bélrendszer egészségéhez is.

Forrás: 
http://eddmagad.blog.hu/2012/09/26/folsav_vs_folsav
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Érdemes-e tömni magunkat C-vitaminnal?

Bár a C-vitamint és hatását már több mint 70 éve kutatják, még olyan egyszerűnek tűnő kérdésekre sincs egyértelmű válasz, hogy például van-e olyan jó a szintetikus szer, mint a természetes forrásból származó C-vitamin. Még azt sem tudhatjuk pontosan, mennyi az ideális adag, de azért megpróbálunk eligazodni a zavarosban.

c-vitamin

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20130924-melyik-a-nyero-c-vitamin-keszitmeny.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Megdöbbentő vitamin tartalom

Gondolkodtam, hová fűzzem hozzá ezen gondolataimat, talán ide...

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Csíráztatás lépésről lépésre - tanácsok otthonra

A csírák éltető erejét az emberiség ősidők óta ismeri. Áldásos hatásuk a szervezetre köztudott volt, emiatt régen naponta fogyasztották. Fedezzük fel és ismerjük meg újra a természet e csodálatos ajándékát, hiszen a csírák olyan őserőt hordoznak, amely a növényvilágban egyedülálló!

Forrás: 
http://terepsport.hu/jo-tudni/csiraztatas-lepesrol-lepesre-tanacsok-otthonra
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Nem mind arany, ami fénylik! Avagy: Csípjük nyakon a vitaminhamisítást!

Tudod, hogy mik azok a szintetikus vitaminok? Ezen kis összefoglalónak köszönhetően világosabb képet kaphatsz róluk. Ugyanakkor, a cikk végigolvasása után, érdemes lesz alaposan górcső alá venni az otthoni vitaminkészletet, mert meglepő dolgok derülhetnek ki....

Forrás: 
http://drbenkim.com/articles-vitamins.html
4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)

Tízszeresére emelik a D-vitamin-ajánlást a magyar orvosok

A magyar orvostársadalom példátlan összefogásának eredményeképpen született meg az a szakmai ajánlás, amely a jelenleg ajánlott D-vitamin-mennyiség közel tízszeresének bevitelét ajánlja felnőtt ember számára a novembertől márciusig terjedő időszakban. 

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20120223-tizszer-tobb-dvitamint-javasol-az-uj-magyar-ajanlas.html
4.75
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (4 votes)

Vitamin bombák

Régen a kutatók már pontosan tudták: a skorbutnál és a beriberinél hiányzott valami. Manapság könnyelműen bánunk velük: az ásványi anyagokkal, a nyomelemekkel és a vitaminokkal. Ezekre az embernek mindenekelőtt azért van szüksége, hogy élhessen - ezt manapság minden gyerek tudja.

Forrás: 
Hunza.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A sör élettani hatásai (sör és az egészség)

Hamarosan itt van az újabb kánikula szerencsére... Mi is jut ilyenkor eszébe a világon a legtöbb férfinak? Jó társaság, finom vacsora, kellemes beszélgetés... és egy korsó jól behűtött sör! Nézzük meg élvezeti értékén túl milyen pozitív hatásai vannak a mértékletes sörfogyasztásnak!

Forrás: 
http://www.hazisor.hu/a_sor_elettani_hatasai.htm
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Minden, amit a sörről tudni kell

A német Bild újságírói összegyűjtötték mindazon indokokat, amelyek alátámasztják, hogy a sörfogyasztás egészséges. Meglehet, jótékony hatása maximum napi két pohár fogyasztása esetén érvényesül. A többi már nem gyógyszer, legfeljebb jólesik.

Forrás: 
hvg.hu/egeszseg
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Tej, sajt, gyümölcsjoghurt hatása a szervezetünkre

Tudományos körökben ma már egyáltalán nem vitatják a fehérjék kalciumcsökkentő hatását. Az elmúlt ötven év kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy a szilárd csontokat biztosító pozitív kalciummérleg elérésének legegyszerűbb és leglátványosabb eredményeket hozó étrendi módja a napi fehérjefogyasztás visszafogása! A tejüzemeknek természetesen más a véleménye, de ez érthető.

tej-sajt-joghurt

Forrás: 
http://zoldujsag.hu/tej-sajt-gyumolcsjoghurt-hatasa-a-szervezetunkre/#
4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)

Éleslátás: fontos, hogy mit eszünk?

Korábban igen kevés tudományos eredményt olvashattunk a táplálkozás és a szembetegségek kapcsolatáról, ma már birtokában lehetünk néhány megalapozott ténynek. Sorra vettük, mit tehetünk a szemünkért. Október a látás hónapja.

Forrás: 
medizona.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nyomelemek

Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is!

Forrás: 
http://www.3x3.hu/cikkek/nyomelemek
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel