Hatóanyagok, adalékanyagok

Mennyi tápanyag vagy kórokozó van az ételekben? - mindent kimutat az új SCIO szenzor

A 2016-os CES expón mutatták be az új SCiO szenzort, amely kimutatja az ételek tápanyagtartalmát, és azt is kiszűri, mennyi kórokozó van bennük.

Forrás: 
http://impressmagazin.hu/mennyi-tapanyag-vagy-korokozo-van-az-etelekben/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Glyceryl Monocaprylate

Gliceril Monocaprylate / Gliceril-kaprilát / Glyceryl Caprylate
A kaprilsav észtere, konzisztencia javító zsírkomponens, emulgeáló. Multifunkcionális kozmetikai nyersanyag, amely táplál, hidratál és segédemulgeátorként is használatos. Rendkívül bőrbarát összetevő, továbbá a kozmetikumok biológiai stabilitásának megőrzését is segíti.

 

Cetil-sztearil alkohol

Cetearyl Alcohol

cetil és sztearil alkohol, C16 és C18 (Lanette O)
Funkció: V/O-emulgeátor, stabilizátor, krémalap, állagszabályzó
Megjegyzés: szintetikus anyag, esetenként allergiakiváltó
Felhasznált irodalom:

Caprylyl Glycol

Kaprilil-glikol

Kaprilil-glikol / Caprylyl Glycol

A kaprilil-glikol egy a kaprilsavból származó alkohol. A kaprilsav természetes zsírsav, amely előfordul a kókusz-, illetve a pálmazsírban is. A kaprilil-glikol hatékony kondicionáló és bőrtápláló összetevő, amely a termékek eltarthatóságát is növeli jelentős antimikrobiális hatásának köszönhetően.

Forrás: EWG

Stearyl Stearate

Stearyl Stearate

Viszkozitást növelő zsírkomponens.

Capryloyl Glycine

Caprylyglycine

Az Oktánsav és Glycine oltási acilezésével létrejövő glycine biovektor. Antibakteriális, gombaölő felületaktív anyag, főleg hajápolókban alkalmazzák. 

Potassium Lauroyl Wheat Amino Acids

Kalium Lauroyl Wheat Amino Acids

Búzából kinyert aminosavak káliummal alkotott sója. Növényi eredetű búzafehérje alapú emulgeáló, zselésítő anyag. Bőr- és hajkondícionálókban alkalmazzák. Bőrbarát, nem irritál.

Sodium Behenoyl Lactilat

Natrium Behenoyl Lactilat

Emulgeáló, gélképző, nedvesítő, lágyító. Növényi eredetű, élelmiszer tisztaságú kozmetikai segédanyag. Hajápolókban, balzsamokban, arcápolókban dezodorokban alkalmazzák. Nem irritál, jó hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik. Az Ecocert is elfogadja.

Kávés testradír

Ennek a bőrradírnak az elkészítése max 5 perc. Nagyon egyszerű, csak össze kell keverni és már lehet is használni. Az össszetevők szerintem minden háztartásban fellelhetők.  Nemcsak hasznos, hanem még jó illatú is. Én legalábbis imádom a kávé, a levendula és a menta illatát is. /verebedit/Kávés testredír

4.944445
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (18 votes)

Hydroxypropyl starch phosphate

E 1442 (hidroxipropil) dikeményítő-foszfát

Természetes eredetű, növényi keményítő alapú, gél állagú sűrítő anyag. Előzselatinizált cukor. A  a természetes keményítő módosított változata.

Sodium Myreth Sulfate

Sodium Myristyl Ether Sulfate

A legenyhébb hatású bőrbarát szulfát-tenzid. Natur és organikus samponok és tusfürdők gyakori habzóanyaga. Az SLS, ALS, SLES és ALES kíméletesebb alternatívája.

Egyes források egy kalap alá veszik a többi a szulfát-tenziddel, ami a szénlánchosszúságok különbözősége miatt megkérdőjelezhető.

Az International journal of Toxicology biztonságosnak minősítette.

Sodium Myristyl Ether Sulfate

Sodium Myreth Sulfate

A legenyhébb hatású bőrbarát szulfát-tenzid. Natur samponok és tusfürdők gyakori habzóanyaga. Az SLS, ALS, SLES és ALES kíméletesebb alternatívája.

Egyes források egy kalap alá veszik a többi a szulfát-tenziddel, ami a szénlánchosszúságok különbözősége miatt megkérdőjelezhető.

Az International journal of Toxicology biztonságosnak minősítette.

Felhasznált irodalom:

Feketekömény-olaj: Miben rejlik hatékonysága?

A feketekömény-olajat (Nigella Sativa) már a civilizációk kezdete óta használják a tradicionális gyógyászatban. Az ősi Egyiptomban Panaceának hívták (ami durva fordításban csodaszert jelent), Tutanhamon sírjában is találtak belőle, valamint azt is mondják, hogy Kleopátra szépségápolóként használta. Hippokratész, a híres görög orvos oly módon alkalmazta, hogy emésztési és anyagcsere zavarokkal küzdőket kezelt vele. Mohamed próféta pedig úgy nyilatkozott róla, hogy "A halálon kívül minden betegséget gyógyít."

feketekomeny

Forrás: 
http://www.naturallivingideas.com/black-cumin-seed-oil/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Illatos sebgyógyító krém kezdőknek is

Kislányom sebét sebösszehúzó tapasszal kellett ragasztani (tapaszt varrás helyett használják). Azon gondolkodtam, hogy a tapasz eltávolítása után az itthon lévő termékekből mivel kenegethetném a sebet, hogy ne maradjon nyoma. Sebgyógyítás, bőrregenerálás, fertőtlenítés, gyulladásgátlás, hegmentes gyógyulás volt a célom. Nem szoktam krémeket keverni, de pillanatok alatt elkészültem vele, külön felszerelés sem szükséges, ha minden van otthon akkor egy fillérbe sem kerül.  A seb aránylag nem túl nagy, ezért pici mennyiség készült belőle, de nagyon kiadós. A hozzávalókat külön-külön már sikerrel  használtam több esetben, de így együtt még nem.

Sebgyógyító krém

 /A kép illusztráció/

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (20 votes)

Sodium Hydroxymethyl glicinate

Hydroxymethyl glicinate

Hajkondícionáló, konzerváló

Mikrobiológiai tartósítószer, amely mérgező formaldehidet adhat le a szervezetbe. A formaldehid súlyosan allergizál, bőrirritáló. Bőrpírt, égő, viszkető érzést okozhat

Forrás:

  • EWG
Tartalom átvétel Tartalom átvétel