Alkoholfogyasztás

Mentőöv a Szigetek között - azaz, hogyan éljük túl a fesztiválszezont?

Itt a nyár, dübörög a strandszezon, pezseg a vérünk, egymást követik a fesztiválok, rendezvények, amiken valljuk be, néha-néha túltöltünk a garaton, esetleg úgy bezabálunk, hogy elcsapjuk a hasunkat. Ismét jót mosolyogtam, amikor megláttam a blog témáját, amit erre a hétre megnyertem, mivel annak idején, amikor fiatal voltam és bohó, háát, volt egy pár év az életemből, amit bulizással töltöttem. Így tapasztalatból tudom, hogy nagyon cudarul tudja magát érezni az ember, és annak lánya egy átmulatott éjszaka után. 

Fesztivál időszak

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

A sör élettani hatásai (sör és az egészség)

Hamarosan itt van az újabb kánikula szerencsére... Mi is jut ilyenkor eszébe a világon a legtöbb férfinak? Jó társaság, finom vacsora, kellemes beszélgetés... és egy korsó jól behűtött sör! Nézzük meg élvezeti értékén túl milyen pozitív hatásai vannak a mértékletes sörfogyasztásnak!

Forrás: 
http://www.hazisor.hu/a_sor_elettani_hatasai.htm
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

A depresszió és a cukor - édesszájú gyermekek

Egy Amerikában megjelent friss tanulmány szerint az édességet jobban kedvelő gyermekek családjában nagy valószínűséggel jelen van az alkoholizmus.

300 gyermeket és családjukat vizsgálták. A gyerekek felénél a szűk családon belül jelen volt az alkoholizmus, negyedénél depressziós tünetek mutatkoztak, és 37 gyereknél mindkettő tényező szerepelt. A kutatás során cukros oldatokat kóstoltattak a gyerekekkel és azok választották a  legédesebb ízű folyadékot kedvencének (24 százalékos oldat - 14 teáskanálnyi cukor egy pohár vízben) melyeknél az alkoholizmus (családon belül) és a depresszió is egyszerre szerepelt.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Őszi immunerősítés, avagy hogyan készüljünk a megfázós hónapokra

osz_fak.jpgSzeptember van, még élvezzük a nyárvégi napsugarakat, a friss gyümölcsöket, zöldségeket a kertben, de a hűvös, ködös hajnalok és esték már jelzik az ősz közeledtét. Sokak számára az ősz egyet jelent a megfázásos, influenzás megbetegedések kezdetével, amiből aztán tavaszig ki sem lábalnak.

4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

Minden, amit a sörről tudni kell

A német Bild újságírói összegyűjtötték mindazon indokokat, amelyek alátámasztják, hogy a sörfogyasztás egészséges. Meglehet, jótékony hatása maximum napi két pohár fogyasztása esetén érvényesül. A többi már nem gyógyszer, legfeljebb jólesik.

Forrás: 
hvg.hu/egeszseg
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Zöld tea: védhet bizonyos rákfajták ellen

A zöld tea fogyasztása csökkentheti egyes vérrákok kialakulásának kockázatát – állítják japán kutatók. Ehhez azonban naponta legalább öt csészével kell fogyasztani az italból.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Örülj, hogy recesszió van, mert a gazdasági fellendülés rosszabb az egészségre?

A Michigan Egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, vajon a gazdasági válság, illetve a gazdasági fellendülés miként befolyásolja a lakosság egészségi állapotát, amit egyetlen számba sűrítve a születéskor várható élettartam értékével lehet jellemezni.

0
Értékelés: Nincs

Mellrák: nagy árat fizetünk hanyagságunkért?

Idén is lehet sétálni a rózsaszínnel kivilágított Lánchídon, felhívva a figyelmet a mellrákszűrés fontosságára. A második leggyakoribb rosszindulatú megbetegedésről lévén szó, a tájékoztatásra kétségkívül nagy szükség van. Jó eséllyel gyógyíthatnánk például a korán felismert eseteket.

Forrás: 
hvg.hu/egeszseg
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Illatos test

A test üde illata vonzóvá tesz mindenkit. Ám túlzott, mások számára is érezhető kipárolgása, szaga, kínos téma. Senki sem beszél róla szívesen, pedig sokak számára nagyon komoly problémát jelent. A kedvese illatát mindenki kellemesnek érzi. Most azonban nem erről lesz szó, hanem a "visszataszító" testszag okát és kiküszöbölésének módját vesszük nagyító alá.

Forrás: 
ideal.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Egyszerű szépítőszerek - házilag!

Akár magunk is elkészíthetjük frissítő, regeneráló testápolóinkat bőrünknek megfelelő virágok illóolajainak felhasználásával. Olcsóbb és sokszor hatékonyabb megoldás.

Forrás: 
http://antalvali.com/hirek/egyszeru_szepitoszerek_hazilag
4.833335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (6 votes)

Cigaretta, alkohol, drog - döbbenetes adatok a hazai 16 évesekről

Nem annyira a droghasználat, mint inkább a korai alkoholfogyasztás elfogadottsága a legnagyobb probléma a 8-10. osztályos fiatalok körében - ezt a tapasztalatot szűrte le a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet a Keszthelyen végzett felmérés eredményének ismertetésekor.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Az anyagi gondok ártanak az egészségnek is

A rossz anyagi helyzet nemcsak a pénztárcának, hanem a szervezetnek is árt. Anyagi gondjaik miatt az emberek elsősorban kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, és nem vesznek bérletet az edzőterembe. Egyes kutatók szerint ilyenkor ráadásul megnő az alkoholfogyasztás is.

Forrás: 
InforMed Hírek
0
Értékelés: Nincs

Egészséges spermák: hasznos tanácsok a termékenység fokozásához

Ha problémái akadnak a fogamzóképességgel, akkor fontos tudnia, mit tehet azért, hogy egészséges ondóval járuljon hozzá a sikerhez. Ezt szeretnénk elősegíteni az ondósejtek egészségével kapcsolatos összefogaló cikkünkkel, amelyet a Mayo Clinic weboldalának anyaga alapján készítettünk.

A sperma élete

A sperma mennyisége és minősége férfiról férfira változik, és számtalan tényezőtől függ - ezek némelyike befolyásolható, mások nem. Az nem várható el, hogy az összes olyan faktort a kezünkben tudjuk tartani, amelyek javítják a fogamzás esélyét, de bizonyos lépéseket tehetünk azért, hogy spermánkat jó formába hozzuk.

Az ondósejtek (vagy spermiumok) a herékben születnek. A herezacskó speciális, hasüregen kívüli helyzeténél fogva a herék a testhőmérsékletnél kissé alacsonyabb hőmérsékleten vannak, ez kell az egészséges sperma termeléséhez. Fontosságban az ondósejtekkel egyenrangú az ondófolyadék - a férfi ivarmirigyek: a prosztata és az ondóhólyag váladékainak keveréke -, amely a spermiumokat védi és táplálja a petesejthez vezető hosszú út során.

nem-vettem-figyelembe

A spermiumok a mellékherében - egy mindkét heréhez külön-külön csatlakozó kanyargós csőtekercsben -, az ondófolyadék összetevői pedig képződésük helyén várják az ejakulációt. A célbajutáshoz a sperma három követelménynek kell, hogy megfeleljen: ezek a mennyiség, a minőség és a mozgékonyság.

Forrás: 
origo.hu
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (10 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel