Arckrém

Megkérdőjeleződött Görög Zita szépségének titka

A modell nemrég egy ránctalanító szérum reklámarca lett, amely őssejtet tartalmaz. Egy bionomhatóanyag-elemző mesterkozmetikus viszont megkérdőjelezi, hogy Görög Zita szépségének titka valóban az őssejt lenne.

Nincs egyetlenegy őssejt sem abban a termékcsaládban, amelynek a krémjeit Zita reklámozza. Ha lenne, azzal egy sokkal komolyabb kérdés merülne fel: honnan származik maga az őssejt?

gorog_zita_szepsegenek_titka-450x.jpg

Forrás: 
http://www.life.hu/legykepben/20131105-gorog-zita-szepsegenek-titka-nem-az-ossejt.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Egyszerű szépítőszerek - házilag!

Akár magunk is elkészíthetjük frissítő, regeneráló testápolóinkat bőrünknek megfelelő virágok illóolajainak felhasználásával. Olcsóbb és sokszor hatékonyabb megoldás.

Forrás: 
http://antalvali.com/hirek/egyszeru_szepitoszerek_hazilag
4.833335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (6 votes)

Sperma, méhlepény - Gusztustalan meglepetések az arckrémekben

Nem biztos hogy káros, de gusztustalannak gusztustalan:

Nagy és kellemetlen meglepés érné a nőket, ha tudnák, milyen egzotikus és gusztustalan alapanyagokból készül a kedvenc arckrémjük.

Kígyóméreg, csiganyálka, cápaikra, méhlepény, emberi sprema - ilyen és ehhez hasonló alapanyagokat is használnak a gyártók a világszerte forgalmazott bőrápoló szerek készítésekor, derült ki a brit Mintel kutatásából.

mi-minden-van-a-kremekben

Forrás: 
http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-203173
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A ránctalanító krémek károsak?

ranctalanitokA Laval Egyetem orvosi karának kutatói felfedezték, hogy a DMAE nevű vegyület, melyet gyakran használnak ránctalanító krémekben, kóros reakciót válthat ki a bőrsejtekben. Az eredményekről a szakemberek a British Journal of Dermatology legújabb számában számoltak be.

A DMAE (2-dimetil-aminoetanol) számos ránctalanító krém összetevője, melyeket "azonnali öregedés-elleni arcfiatalító" kozmetikumként hirdetnek. Ez a vegyület megtalálható egyéb krémekben, kozmetikumokban, ajakrúzsban, samponban, szappanokban és baba testápolókban annak ellenére, hogy eddig pontosan még nem tisztázták, hogyan fejti ki hatását a bőrre a molekula.

Forrás: 
http://www.betegszoba.hu/hirek/a_ranctalanito_kremek_karosak/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Káros anyagok a kozmetikumokban

A tisztálkodó és testápolási termékekkel kapcsolatban nemcsak azt lenne fontos vizsgálni, hogy milyen anyagokat tartalmaznak, hanem arra is oda kellene figyelni, miket nem szabadna tartalmazniuk!

Számos szokványos szappanban, krémben és egyéb kozmetikai termékben - mint ahogy arról már tegnap is írtam - vannak olyan összetevők, melyek bizonyítottan vagy alaposan vélelmezhetően károsak az egészségre, és nem kívánt reakciókat válthatnak ki. Listánk segítségével ismereteket szerezhet a káros összetevők természetéről.

Nem csak a levegőben és az élelmiszerekben találhatunk szennyeződéseket és mérgező anyagokat, hanem számos kozmetikum és háztartási tisztítószer is tartalmaz veszélyes anyagokat, melyek káros hatással lehetnek az egészségre. Olyan kémiai anyagokat tartalmaznak, melyek egészségkárosító hatásukról ismertek. Az ilyen kémiai anyagoknak általában kicsi a molekulasúlyuk, így a bőrön keresztül a szervezetbe juthatnak, ahol a vérkeringés elszállítja őket a létfontosságú szervekhez és ott súlyos károsodásokat okozhatnak.

karos-kozmetikai-osszetevok

4.1875
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (16 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel