Ártalmasak-e a kozmetikumok? Korpa közé keveredve

Ránctalanítani semelyik krém nem tud, egy népszerű sampon pedig nem megszünteti, hanem leragasztja a korpát - állítják a natúr kozmetikumok hívei, mire a hatósági szakember és a kozmetikai ipar képviselője a neten árult, bevizsgálatlan kencék veszélyeivel vág vissza. Hiszünk a mikroizékben és a lipidekben.

"A Magyarországon kiskereskedelmi forgalomban kapható samponok elemzése során találtunk olyan korpásodás elleni terméket, amelyben egyáltalán nem volt korpásodás elleni hatóanyag, viszont volt benne háromféle ragasztó. Látványos a hatása, annak köszönhető, hogy szó szerint leragasztotta a korpát." Antal Vali bionóm hatóanyag-elemző állítja: az emberek nap mint nap káros, toxikus anyagokkal tisztálkodnak. Az eredeti foglalkozását tekintve mesterkozmetikus Antal évek óta vívja harcát az agyonreklámozott kozmetikai tömegcikkek, pontosabban az ezekben lévő, szerinte mérgező kemikáliák ellen. Járja az országot és előadásokat tart, blogot ír és egy honlapon gyűjti az információkat az általa veszélyesnek tartott szintetikus vegyületekről és a kozmetikai lobbi profitvezérelt túlkapásairól.

"Talán biztonságosabb lenne a kozmetikumainkat megenni, mintsem magunkra kenni, mert a bőrön át jóval könnyebben szívódnak fel a veszélyes anyagok, mint a tápcsatornán keresztül, ráadásul ki sem tudnak úgy ürülni a szervezetből" - jelentette ki. Szerinte minden vegyészeti tisztító eljárás ellenére tönkreteszik a bőr természetes funkcióit, hosszú távon pedig az egészségre veszélyesek a tisztálkodási szerek legfőbb alapanyagai, így az olyan kőolajszármazékok, mint a paraffinolaj (paraffinum liquidum).

nem-vettem-figyelembe

"Filmszerű réteget képeznek a bőr felszínén, amely így nem tud lélegezni - magyarázta. - Ez azért különösen veszélyes, mert a tusfürdőkben, krémekben, samponokban található szintetikus anyagok fokozatosan leszoktatják a bőrt arról, hogy kitermelje saját emulzióját. Nélkülözhetetlenné válnak, rövid távon látványos eredményt produkálnak, így használatuk nélkül azonnal szembetűnő a változás. Gyakorlatilag függőség alakul ki. Bárki tapasztalhatta már, hogy ha a megszokott arckrémjét két napig nem használja, olyan, mintha máris csúnyább lenne a bőre. Ezért mit csinál? Rohan a boltba vásárolni." Akit sikerült lebeszélnie a már említett korpásodás elleni sampon használatáról, annak megfogalmazása szerint egy ideig úgy hullott a korpa a hajából, mint a liszt, ahogy a hirtelen lélegzethez jutó, halódó fejbőrről hámlottak le a szerek miatt letapadt korpapikkelyek.

Összeesküvés-elméletnek

tartja az ilyen támadásokat Murányi István, a Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség főtitkára, aki - bár eredetileg az egyik legnagyobb multinacionális céget kerestük meg kérdéseinkkel - az egész iparágat képviselve válaszolt. Szerinte már csak azért sem lehetnek károsak a fürdőszobapolcokon sorakozó cikkek, mert az Európai Unió, az Európai Kozmetológiai Tudományos Tanács (SCCP, Scientific Committee on Consumer Product - Cosmetology) szakértői őrködnek a gyártás és a felhasználható alapanyagok felett, és jogszabályokban határozzák meg, mi kerülhet a flakonokba. "Létezik tiltólista, amely megszabja, mit nem lehet felhasználni a gyártásnál, és pozitív listák is, amelyek viszont azt rögzítik, milyen feltételekkel alkalmazhatók egyes anyagok. A tudományos tanács folyamatosan felülvizsgálja a listákat, hiszen mindig akadnak vitás kérdések. Egyebek mellett a tartósítószerek besorolása. A befőzésből is ismert szalicilsav hiába tartósítószer, "egyéb" anyagként is engedélyezett. Így a címkén feltüntetve nem lehet eldönteni, hogy konzerválószerként vagy mondjuk felhámlazítóként került a termékbe."

Murányi elmondta: tény, hogy bőrünk hozzászokik a kozmetikumokhoz, hiszen ezek rásegítenek a nem vagy rosszul működő bőrfolyamatokra, amelyek az alkalmazás abbahagyásával idővel visszaállnak. "Ám ez önmagában nem jelent problémát. Az sem, hogy a testápoló cikkek szintetikus összetevőket tartalmaznak, miután ezek igazoltan nem ártalmasak. Az allergia pedig sokszor előre megjósolhatatlan, és minden esetben egyedi reakció, amit természetes anyag ugyanúgy kiválthat" - tette hozzá.

Ellentmondó véleményekkel találkoztunk azzal kapcsolatban is, mennyiségi kérdés-e a kemikáliákból készült kencék esetleges ártó hatása. A hatóanyag-elemző által támadott egyik anyag a nátrium-lauril-szulfát (sodium laureth sulfate), amely a leggyakoribb habképző (felületaktív) vegyület, a legtöbb tisztító- és tisztálkodószerben, kozmetikumban ott találjuk - tulajdonképpen mindenben, aminek habzania kell. Antal azt állítja, hogy a nagyon erős tisztítóhatása miatt gépi zsírtalanítókban, autómosó szerekben használt anyag veszélyes, rákkeltő, amely a bőrön keresztül felszívódik, és az agyba, májba, szembe kerülve maradandó károsodást okozhat. Ennek ellenére állandó összetevője a fogkrémeknek, tusfürdőknek, szappanoknak, ahogy sampon sem igen készül nélküle. Murányi szerint viszont a nátrium-lauril-szulfát veszélyességére vonatkozó állítás

igaz is és nem is

Ez az anyag ugyanis csak nagy tömegben lehet ártalmas, a kozmetikumokban alkalmazott kis koncentráció nem okoz problémát, és az átlagos fogyasztó soha nem is találkozik belőle egyszerre akkora mennyiséggel, amely káros lehet, magyarázta a kozmetikai szövetség főtitkára, hozzátéve, hogy ezt számtalan vizsgálati eredmény igazolja. Egy hasonlattal élve elmondta: senki nem tart attól, hogy a nagymama süteménye robban, hiába robbanékony a cukor por alakban, nagy koncentrációban.

"Az egységes uniós szabályoknak megfelelően határozza meg egy egészségügyi minisztériumi rendelet a kozmetikumokban felhasználható anyagokat, ennek melléklete rögzíti a megengedett határértékeket is" - hangsúlyozta az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet főosztályvezetője, Kontraszti Mariann. Hozzátette: "Ha valamiből 0,2 milliliter van a 100 milliliterből, az egyébként is elenyésző, ráadásul nem borítjuk magunkra az egész flakonnal." A korpásodás elleni sampon példájára reagálva azt mondta: ezeknek a termékeknek az elsődleges hatóanyagai a gombaölő szerek, de szintén csak a megengedett mennyiségben. "Inkább azért kellene aggódni, hogy a szántóföldeken ugyanezt tonnaszám alkalmazzák vegyszerként" - mondta Kontraszti, mert meggyőződése, hogy a környezetünkben megtalálható káros anyagok közül nem a bőrön keresztül a szervezetünkbe kerülő mennyiség jelenti az elsődleges problémát, hiszen "kinn az utcán többet kapunk belőlük". Csakhogy Antal szerint erre is igaz a mondás: sok kicsi sokra megy. Például egy magára valamit is adó nő biztosan használ tusfürdőt, fogkrémet, sampont, hajbalzsamot, kézkrémet, arckrémet, testápolót, hajlakkot, ránctalanítót, dezodort, és még sorolhatnánk.

Kontraszti szerint elegendő biztonságot jelent, hogy az unióban forgalmazott árucikkeknél mindent rögzít az úgynevezett termékinformációs dokumentáció. Az összetevőket, a mikrobiológiai vizsgálatok eredményeit, a tesztek során tapasztalt mellékhatásokat egyaránt. Ezek alapján veszik nyilvántartásba az árucikkeket, az alapul szolgáló elemzéseket azonban nem vizsgálják felül. Mint mondta, a minősített bőrgyógyászati kutatóintézetektől származó "pecsétes papírt el kell fogadni". Utólagos hatásvizsgálatokat egyetlen uniós intézet készít; például ha a piacfelügyeleti szerv egy tilalmi listás komponensre bukkan valamelyik szerben. Ha így utólag kiderül, hogy valamelyik komponense ártalmas, akkor vagy azonnal levetetik a polcokról, vagy ha annyira nem súlyos a helyzet, akkor megvárják, míg elfogy a piacról. Szerinte igaz, hogy ügyeskedők mindig vannak, de egy komoly cég nem teszi kockára a jó hírét, hiszen óriási pénzekről van szó.

De a kozmetikai ipar kritikusai szerint éppen ezért kiszolgáltatottak a fogyasztók. A testápolás-szépészet világszerte extraprofitot hozó, több száz milliárdos iparág, amely óriási lobbierőt képvisel. Antal Vali számításai szerint az egyik, Magyarországon is kapható szemránckrém költségtényezői a következőképpen alakulnak: a kifejezetten jó minőségű, meglehetősen drága krém egy tégelyének bolti ára 60 euró, ebből - a tömeggyártásnak és a szerinte filléresen olcsó vegyi összetevőknek köszönhetően - mindössze 0,5 euróba kerülnek a krém alapanyagai. Nagyjából 1,5 euró a formatervezett, esztétikus tégely, 2 euróból jön ki a csomagolás, szállítás, a termék reklámozására viszont 16 eurót fordítanak. Vagyis a tégely többe kerül, mint a benne lévő krém, ha pedig megnézzük, mi mennyit fizetünk érte, máris érzékelhetővé válik a nagyságrend.

A kozmetikai ipar promóciója

szintén óriási üzlet, reklámszakemberek hada dolgozik, hogy eladják a piperecikkeket olyan "gyártott" szavak segítségével, mint a "megereszkedésgátló", "mélyápoló", a "formulák" és a "komplexek", amelyek persze elképzelhetetlenek "mikrogömböcskék" és "liposzómák" nélkül. Ez alapvetően már nem is annyira gyártási, mint fogyasztóvédelmi kérdés, legtöbben mégsem gondolkodnak el, ha például egy neonzöld színben pompázó, zselés-szemcsés tusfürdőn azt a feliratot látják: tartósítószer-mentes. Pedig valószínűleg csakugyan az: mivel minden egyes összetevője szintetikus, nincs, ami megromoljon benne.

Egyes kutatási eredmények szerint minden hangzatos reklám ellenére ránctalanító hatása valójában egyetlen krémnek sem lehet, az öregedés természetes folyamat, a krémezés simító hatása messze nem éri el a látható ráncok mélységét. Murányi István elismerte: valóban nem szerencsés a ránctalanító kifejezés, hiszen a ráncokat még a legjobb krém is legfeljebb csökkenteni tudja, teljesen eltüntetni nyilván nem. Elmondása szerint erről a "nyelvtani problémáról" nemrégiben egy kozmetikai konferencián is szó esett, de arra jutottak, hogy a köztudatban már mindenki érti, miről van szó. "Ha termékükről a cégek ilyet állítanak, ezt szintén alá kell támasztaniuk kísérletekkel és tudományos kutatásokkal az előírt termékinformációs dokumentációban" - mondta.

Sokan a szintetikus összetevőktől ódzkodva inkább a biotermékeket, illetve a természetes alapanyagokból álló, úgynevezett tiszta termékeket választják, ezek között olyan is akad, amely száz százalékig naturális tartalmának köszönhetően gyakorlatilag ehető. Ezeket azonban hiába keressük a drogérialáncok és hipermarketek polcain, organikus összetevőik miatt speciális tárolást igényelnek, máskülönben megromlanak, tönkremennek. A jelenlegi jogszabályok értelmében viszont a boltokba kerülő kozmetikai cikkeknek eltarthatónak kell lenniük akár évekig is. Ezzel minden olyan termék, amely nem tartalmaz valamilyen tartósítószert, kiszorul a kiskereskedelmi forgalomból, csak más módon - saját értékesítési láncon, interneten, illetve kozmetikusokon keresztül - szerezhető be. Ennek is megvan a veszélye, Kontraszti szerint az abszolút természetesként emlegetett cikkek esetében - amelyekre vásárlók már több esetben felhívták az OÉTI figyelmét - majdhogynem feketepiacról van szó, a hatóság egy részüknek egyáltalán nem tud utánanézni. Murányi István is azt hangsúlyozta, az amúgy inkább drágább biotermékeknél látja veszélyét, hogy némelyikről olyat állítanak, ami szakmailag túlzó, és "ezzel próbálják meg a magas minőségű versenytárs termékeket imitálni".

A természetes, biológiai alapanyagok - olajok, növényi kivonatok, esszenciális savak - a szintetikus összetevőkhöz képest valóban nagyon drágák. Az egyik kozmetikai alapanyagokat gyártó magyar cég kutatásfejlesztő mérnöke nevének elhallgatását kérve megerősítette: az ágazat nagyon sok olyan alapanyagot használ, amelyeknek tonnája néhány száz, maximum pár ezer euróba kerül. Ha az esetleges káros hatásoknak szeretnénk utánajárni, mindegyik anyagnak rendelkeznie kell egy úgynevezett MSDS- vagy biztonsági adatlappal (Maternity Safety Data Sheet), amely rögzíti az alapvető információkat, így például a toxicitását is. Elismerte, hogy sok anyag lapján valóban szerepel például az irritáló jelző, ugyanakkor szerinte azt sem szabad elfelejteni, hogy természetes erőforrásokból képtelenség lenne előállítani annyi kozmetikumot, amennyire világszerte szükség van.

Vegyészként azt is hangsúlyozta: hiába van a babaolaj ugyanúgy ásványi olajból, mint a benzin, az alkalmazott vegyi eljárás során teljes mértékben megtisztítják. Elmesélte, hogy épp a minap csodálkozott rá egy szekrény mélyéről tíz év után előkotort, az Egyesült Államokban vásárolt testápolóra, amelynek a rég lejárt szavatosság ellenére meg sem kottyant az eltelt évtized, az illata, állaga olyan, mintha tegnap került volna le a gyártósorról. A kérdésre, hogy az ő foglalkozásával mégis mi ugrik be ilyenkor az embernek, csak annyit mondott: "vegyészetileg nagyon profin van összerakva".

Ennek ellenére amennyire csak teheti, kerüli szakmájának produktumait, mert azzal egyetért, hogy a szintetikus anyagok felületet képeznek a bőrön, és nem hagyják lélegezni. Lemondani róluk száz százalékig azonban mégsem lehet, tette hozzá, hiszen ez manapság túlságosan is kényelmetlenné tenné az életet. Szerinte a legfontosabb az óvatosság és az egyensúly, mivel ma már minden összetevőt kötelező feltüntetni a címkén, mindenki figyeljen oda, mire reagál negatívan a szervezete, és ha lehet, helyettesítse természetesebb anyaggal.

Sokan így tesznek, főként, mert érzékenyek valamilyen anyagra, márpedig minél több - a tömegcikkeknél akár több száz - összetevőből, illetve színező, gélképző, habosító és sűrítő adalékból áll egy piperecikk, annál inkább előfordulhat, hogy valamelyik allergiás reakciót vált ki. A nemkívánatos mellékhatásoktól, betegségektől tartó tudatos vásárlók inkább beszerzik a patikákból vagy akár a piacról a túlnyomórészt ásványi és növényi eredetű alapanyagokat, és maguk keverik ki szépségápoló szereiket. Csakhogy a többség számára az ilyen, nagyanyáink mintájára főzött háziszappan, illóolajos-mézes kence és megkopott nimbuszú uborkapakolás nem elég divatos.

Gergely Zsófia (origo)

Forrás:http://magyarnarancs.hu/tudomany/artalmasak-e_a_kozmetikumok_-_korpa_koze_keveredve-68013


5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hozzászólások

Korpa

November környékén kezdett korpásodni a hajam, előtte nem volt ilyen gondom, vagy csak nagyon kis mértékben és átmenetileg. Most azóta nem szűnik, hajmosás utáni első nap jó a hajam, második napra bezsírosodik és ha kicsit megvakarom a fejem, tele lesz apró fehér pöttyökkel a hajam. Csak összefogva merem hordani a hajam ilyenkor, mert annyira zavar :(

Én száraz korpára gyanakszom, a homlokom is hámlik picit. Nem tudom, hogy mi lehet a gond. Talán az is közrejátszik, hogy bevásárlóközpontban dolgozom és nagyon száraz a levegő, nincs szellőzés.

Nem tudok dönteni sampont illetően sem, most használok jó összetételű sampont (sodium myreth sulfatos) de nem igazán érzem a javulást, cserébe még fénytelen is a hajam a tövénél hajmosás után, pedig mindig gyönyörű sima és fényes volt. :( Segítsetek a döntésben kérlek!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Korpás haj

Szia!

A samponod jó, nem azzal van gond. Az összetevőket kitöröltem, mert élő linket tartalmazott és nem lehetett kiszedni. De megnéztem és teljesen jó. 

A haj állapota sok mindentől függ, nem csak a sampontól, sőt... De az még fontos infó, hogy mikor tértél át a tiszta hajápolásra. 

Milyen az életmódod? Mennyi cukrot, fehér lisztet, tejet fogyasztasz? Ezeket jó lenne elhagyni. Stressz mennyire van jelen az életedben? Milyen egyéb hajápolókat használsz még?

Értékelés: Nincs

Nagyon figyelek a

Nagyon figyelek a táplálkozásra évek óta. 4 évvel ezelőtt volt egy életmódváltásom, amikor 12 kilótól sikerült megszabadulnom. A kozmetikumok, amiket használok mind természetesek, egyedül samponból nem találtam még meg az "igazit". Cukrot évek óta nem tartok otthon, ritkán, ha vendégségbe megyek vagy kapok csokit, abban van cukor csak, amit megeszek. De ez havi 1-2 alkalom. Növényi tejeket és rizs- vagy zabtejszíneket fogyasztok, egyedül a natúr joghurt és a túró az, ami standard tejtermék. Fehér liszt sincs otthon évek óta. Tehát a táplálkozásom nem igazán lehet az oka szerintem.

A stresszre gondoltam, mert a korpásodás megjelenése előtt költöztem Budapestre és az új munkahelyemen elég nagy teljesítménykényszer alatt voltam, nem igazán találtam az egyensúlyt a munka és magánélet között, de ez rendeződött azóta, szeretem a munkámat :) De a hajam mégsem jött rendbe :( A stresszes időszakban sajnos elég sokat voltam náthás is, frusztrált, hogy dolgoznom kéne és beteg vagyok, így havonta visszatért a betegség. Utána döntöttem úgy, hogy rendelek béta-glükánt immunerősítésre. 1 hónapja szedem, visszatértem az edzéshez, mondhatjuk, hogy helyreállt az egészségem. Csak a korpa nem akar eltűnni :(

Balzsamot nem használtam soha, mert ragacsos lett a hajam mindegyiktől, ezért elég volt a sampon is.

Ezt a sampont 1 hónapja használom, elvileg normál hajra való, nem korpásra. Tegnap viszont megrendeltem a Power Upot és a Khadi Neem sampont, hogy kipróbáljam.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Korpás haj

Miután meggyógyultál, vérképet csináltattál? Egy allergia vizsgálat is hasznos lenne, gluténra, tejre. A gluténérzékenység egyik tünete a korpa. Emésztésed rendben van? De az étkezésed tényleg példa értékű.

Még amire gondoltam, hogy a betegséged következtében felborulhatott a bélflórád. Azt elkezdeném erősíteni a helyedben, csinálnék egy hosszabb kúrát Emócióval. Omega zsírsavként a krill olaj és a K2D3 komplex is hasznos lenne. 

A Power up és a Khadi neem sampon szuper, remélem, beválik valamelyik. 

Értékelés: Nincs

Köszönöm Meli!

Az orvosom kért laborvizsgálatot január végén, azt mondta, nem látott semmi különöset. Az emésztésemmel nincs probléma, normálisan működik :) Nem puffadok, tejsavófehérjét szoktam inni edzés után, de azt sem érzem, hogy megterhelné a gyomrom. Pollenallergiám van, április környékén szokott előjönni, szemviszketés-tüsszögés formájában.

Omega 3-6-9-et szedek egyébként, pont most fogyott el, úgyhogy lehet, hogy beszerzem, amiket írtál. Az Emócióval szemeztem már, csak hát ez a rengeteg gyógyszer, vitamin, táplálékkiegészítő megterheli az ember pénztárcáját :/ Úgyhogy apránként szerzek be mindent. Az antibiotikum miatti bélflóra felborulásra én is gondoltam, mert azóta sajna lett egy kis hüvelygombám is, amit sikeresen kikúráltam mostanra. 

Meg is érkezett a 2 sampon, alig várom, hogy kipróbáljam! :)

Értékelés: Nincs
ichnatyiknora's picture

A.... termékek

Sziasztok!

Az termékekről mi a véleményetek?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Bizonyos termékcsaládról vélemény

Szia! 

Röviden, tömören... rossz véleménnyel vagyunk róla. 

Ha ismered, nézd meg az összetevőiket a hatóanyag keresőben! Én megtettem még annak idején, amikor én is elhittem, hogy tiszták, mert ugye azt mondta az ügynök. Akkor kezdtem gyanakodni, amikor megláttam az alumíniumsót a dezodorban. Mert azt már akkor is tudtam, hogy az alumíniumsó káros. Rákérdeztem, azt a választ kaptam, hogy nincs benne olyan sok. Ha-ha! Akkor felfedeztem a triclosan-t, amit azóta már be is tiltottak. Az arckrémben a kőolajat, és ez már pont elég volt ahhoz, hogy ráhagyjam. 

Tehát ugyanolyan rossz, mint a boltiak nagy része, csak éppen többszörös áron. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
esperanto's picture

Paraffinolaj és glicerin - árt vagy nem?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete felhívására alakult egy ÖkoKör Szombathelyen. hetente összejövünk és mindig másvalaki ad elő saját gondolatokat egy meghatározott témáról. Nekem a "vegyszer" jutott és persze, a 18 legkockázatosabb dologról beszéltem, kiegészítve azzal, amit Vali előadásain volt szerencsém élőben is hallgatni. Kellően lesokkoltam a hallgatóságot (tökjó érzés volt egyébként :) ), egyvalakit kivéve, aki olyan két kérdést tett föl nekem, amivel megfogott. Tudom, hogy létezik "antalvalis", vagyis megnyugtató, logikus válasz, ezt szeretném neki a jövő héten elvinni, úgyhogy SOS! KÖSZI!

1. kérdés: Annakidején Szombathelyen volt egy gyerekorvos, aki sk. popsikrémet adott az anyukáknak, aminek fő alkotója (vagy talán egyetlen alkotója) a paraffinolaj volt. Soha, egy anyukát sem hallottak panaszkodni erre a cuccra, sőt: minden baba popsija gyönyörűen egészséges volt. Hogy lehet ez, mikor én azt mondtam, hogy a paraffinum liquidum az egy a 18-ból? (Ez kb. 30-40 éve történhetett, ÖkoKörös társam nyugdíjas.) 

2. kérdés: Gyerekkorában otthon alap volt a glicerin, sok mindenre használták, szárító hatását soha nem tapasztalták, pedig töményen alkalmazták... Ez hogy lehet?

 

Értékelés: Nincs

paraffinolaj, glicerin

Megpróbálom megnyugtatóan elmagyarázni :)

A paraffinolaj önmagában (!) megakadályozza, hogy pl. kisgyermekek esetében a vizelet érintkezzen a bőrrel, mivel a paraffin egy filmréteget képez a bőr felszínén, így nem tudja az állandó nedvesség kicsípni, felmarni a kicsi bőrét. Régen a textilpelenka nem itta el, hanem áztatta a kis popsit.

A paraffinnal tehát nem itt a gond! Hanem az, hogy ma arcra, egész testre, kézre, lábra állandóan ezt kenik a hagyományos krémeket használó emberek! A bőrön így is flimréteget képez, eltömíti a pórusokat, nem engedi méregteleníteni, korai ráncosodáshoz, gyulladások kialakulásához vezethez. Gondolj bele: a nappali krém, éjszakai krém, szemránckrém - ezeket éveken, évtizedeken át használja a legtöbb ember! Tehát nem közvetlenül méreg, hanem hosszú távú alkalmazásával tönkreteszi a bőrt: nem tud rendesen lehámlani az elhalt hámréteg, nem tud szellőzni - így gátolja az új bőrsejtek képződését: öregedés, ráncok, ezen kívül a bőrön lévő természetes védőréteg (hasznos bőrbaktériumok, bőr felszíni saját zsíros emulzió) hiánya gátolja az ideális bőrműködést.

Glicerin:

Tudományos tény, hogy a glicerin, mint minden alkohol vízelvonó. Pár %-ban alkalmazva egy krémben a levegő páratartalmát felhasználva segíti, hogy ne száradjon ki a felső hámréteg, de nagyobb koncentrációban a bőr mélyebb rétegeiből is "kell neki" a víz, így odavonja. Amíg valaki a magas glicerintartalmú kozmetikumokat használja észre sem veszi, hogy gond van. Maximum egyre többet kell ezzel a termékkel kennie magát, mert egyre szárazabb a bőr. De ezt senki nem a glicerinnek tulajdonítja, hanem azt gondolja, hogy a bőrének kell a krém és kész. Ezért keni is bőszen...

De amint felhagy vele a bőr évekkkel öregebbnek tűnik, mint bármikor előtte! Ez tapasztalat! Gondolj a full glicerines ajakápolókra! Bekened, majd mivel eszel, iszol így lekopik, megint kenni kell. De van, hogy valaki 10 percenként keni, mert száraznak érzi a száját. Ennek oka: a glicerin a bőrből magához vonzza a vizet, majd a szél, időjárás miatt onnan hamar el is párolog, ezért kenni kell, jó sűrűn. Érdekes, hogy pont azoknak cserepes a szája, akik ilyeneket használnak (vagy nem isznak eleget, tápanyag hiányosak, de ez egy másik téma).

A bio kozmetikumokban épp ezért nem használnak 10%-nál több glicerint és az is növényből származik.

Nem kell lebecsülni a régen bevált dolgokat, csak érdemes újragondolni, hisz teljesen megváltoztak a körülmények! Régebben egy krémben nem volt ennyi vegyi anyag, ha valaki 100% glicerint kent magára legfeljebb kenni kellett sűrűn. De a mai krémekkel rákkeltő anyagokat visz be az emberiség a szervezetébe, ez a fő baj!

Értékelés: Nincs

ciszta

sziasztok :)

Több  éve van petefészek cisztám, az orvos azt mondta nem vészes, nem nő hirtelen, de azért nem maradt olyan mint volt sem,  de én mégis úgy gondolom hogy  valamiért  tartósan  ott van  ez nem okés, létezik olyan hogy betokosodhat?  gondoltam erre is, vagy más lehet a baj ?

Szeretném eltüntetni, és szeretnék egészséges lenni, kérlek segítsetek, sok féle dolgot kipróbáltam már, biotron lámpát jelenleg is alkalmazom, lugos vizet iszom, és sürüen iszom citromlevet tisztításra

.

köszönöm előre is a tanácsokat :)

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

ciszta

Kedves Magocska!

Esetedet érdemes lenne átbeszélni Wolfgang Köbellel, időpontot személyes konzultációra az alábbi címen tudsz egyeztetni: [email protected]

Niki

Értékelés: Nincs

kedves Niki

köszönöm a segitségedet:)

Értékelés: Nincs

Lestrapált arcbőr

Sziasztok! Mostanában már rendszeres olvasója vagyok az "antalvalinak". Eddig hébe-hóba olvasgattam, de egyre jopbban foglalkoztat a kozmetikumok összetétele, amit rendszeresen használok. Nemrég halottam a W... készítményekről. Igazság szerint csupa jót. Csak növényi alapanyag különböző korosztálynak megfelelő, nincsenek állatkísérletek, allergén anyagok stb. Légyszi írjatok tapasztalatot, ha van, Vali Téged arra kérlek, szakmai véleményt mondj róla. Az az igazság, hogy egy betegséggel együttélek és- bár nem csinálok hiúsági kérdést belőle, - de az arcomon nagyon meglátszik a sok kínlódás. Inkább esztétikai okból, mint hiúságból szeretném, ha kicsit jobban nézne ki az arcbőröm. (k nincsenek foltok meg ilyesmi, inkább ráncok, pergamen színű, szóval leharcolt.-:). Köszi a tapasztalatokat és a véleményt. Eszter61

Értékelés: Nincs

Érett bőrre

Kedves Eszter! Az Általad említett termékek összetételével semmi gond, ennek ellenére nem tartozik a leghatékonyabb kozmetikumok közé. Váltásnak megfelel, ha valaki most tér át a káros krémekről egy tisztábbra.

Nézz körül ezek között az anti-ageing kozmetikumok között, illetve amivel személyes jó tapasztalataim vannak, azok a Kaviczky növényi botox-os (hibiszkuszmag-kivonat) krémek, valamint a nappali és éjszakai feszesítő - hidratáló krém.

Egy kis érdekesség: senkit ne tévesszen meg az a felirat bármely kozmetikumon, hogy: "állatkísérleteket nem végeztünk", mert nagyon sok alapanyaggal végeztek már kísérletet, legfeljebb előttük más cég tette meg, így nekik nem volt rá szükségük...

Értékelés: Nincs

Alkohol arckrémben

Sziasztok!

Tiszta arckrémben, tonikban és arctisztitó tejben az alkohol a harmadik helyen szerepel. Minden összetevőt leellenőriztem a hatóanyag keresőben, mind természetesek, csak megakadt a szemem az alkoholtartalmon.  Mit gondoltok, használhatom a termékeket?  

Annamari 

Értékelés: Nincs

alkohol

Ha megnézed a hatóanyagok listában az alkoholt, akkor láthatod, hogy változó megítélésű. Ez azt jelenti, hogy függ a % aránytól, típusától. A glicerin is alkohol, de egy tiszta kozmetikumban hiába szerepel mondjuk a 3. helyen, ettől még minden rendben HA: növényi glicerin, mert ezt max. 7-10%-ban használják, így vízmegkötő és nem vízelvonó.

Értékelés: Nincs

Bocsi, egy kicsit morbid..

Sziasztok! Bocsánat, ha egy kicsit morbid témát hozok fel, de amint ezt a "dolgot " meghallottam, gondoltam megírom Nektek. Az egyik ismerősöm ismerőse a hullaházban dolgozik. Az Ő elmélete: a mai hullák sokkal később kezdenek bomlani, mint sok-sok évvel ezelőtt. Oka: az a rengeteg tartósítószer, amit a táplálékkal bejuttatunk a szervezetünkbe.... Lehet, hogy volt már erről szó, akkor elnézést. Csak azért írtam meg, mert ha egy pici igazság is van benne, akkor továbbra is a mi "Antalvalis" csapatunk a nyerő !!! Híressük együtt az igét:))) Szép napot mindenkinek, Bernadette

Értékelés: Nincs

A tartósítók és az "elmúlás"

Azért a hűtés jelenlegi hatékonysága is lehet az ok, de ehhez hasonlót lehetett olvasni, amikor volt az a nagy cunami, 2004-ben karácsony környékén. A több nap v. hét után megtalált nyugati, "fejlett" országokból származó halottak teste kevésbé volt bomlott állapotban, mint a természethez közelebb élő népek közül származóké. Ezt akkor is az élelmiszerekkel elfogyasztott tartósítószerek hatásaként magyarázták. Döbbenetes! ezsuzsi

Értékelés: Nincs

igazad van

Tényleg egy kicsit morbid... de nem baj. Ez is lehet a figyelemfelkeltés egyik módja. A minap kérdezte egy csoporttársam, hogy miért extra szűz oliva olajat használok testápolónak? Azt válaszoltam : Miért ne? A gyógyszertári olivás testápolóban 5% olivaolaj van. Én meg 100%-ossal kenem magam, az 95%al több. Azóta is gondolkodik a válaszon.

Értékelés: Nincs
Lacrymae's picture

elemzés, még melírozásra se?

sziasztok! Próbáltam végigzongorázni a hatóanyag keresőt (igen, tudom, hogy nem olyan fényes a helyzet, mert találtam károsat) de nem találtam meg minden összetevőt. ez egy önmagát környezetvédőnek és egészséges termékekkel bírónak tartó cég terméke, hajfestékről van szó. kérlek segítsetek elemezni, hogy melírozásra (még egy kis kihagyás is lenne a tőnél, egyáltalán nem érne fejbőrhöz) használható-e a termék, köszönöm. A festék krém összetétele: Cocamide Mea, Cetacyl Alcohol, Stearic Acid, Ethanolamine, Glycerin, Gkycerin Stearte, Propylene Glycol, Ascorbic Acid, Sodium Hydrosulfide, Sodium Dihydroxylcinate,Sodium Sulfate, C12-13 Alkyl Lacade, Di-C12-13 Alkyl Malate, Tridecyl Salicylate, Tetrasodium, EDTA, Hydrolyzed Collagen, Hydrolized Wheat Protein, Tri C14-15 Alkyl Citrale, Ethoxydiglycol,Dimethyl Oxazolidine,HydrolyzedWheat Protein, Simmondisa Chinensis,( Jojoba), Oil Limonene, Geraniol, Coumarin,Linalool, Parfum, p-Aminophetol, 4-Amino-2-Hydroxytoluene, 2.4-Diaminophenoxyethanol, HCI, N, N-Bis, N-pheryl p-Phenylenediamine, Sulfate, 4-Chloresorocol, Resorcinol,p-Methylaminophenol Sulfate, 2-Methylresorcinol, 2-Amino4 Hydroxylaminoasiole, Sulfate,3-Ethylamino-p Cresol Sulfate, m-Aminophenol, o-Aminophenol, Phenyl Methyl Pryzolone, 1.5-Naphthalenediol, 1-Naphthol, 6-Amino-m-Cresol,2-Amino-6-Chloro-4-Nitrophenol, HC Blue No.2, HC red No 3, HC Yellow No. 4, Oxyquinoline Sulfate, 2-Amino-3-Hydroxypyridine, 4-Amino-m-Cresol, 2,5,6 Triamino-4- Prymidinol Sulfate, 4-Hydroxyprooylamino-3-Nitrophenol Az aktivátor összetétele: Aqva, Hydrogén Peroxyd, Cetearyl,Alcohol,Cetimonium Chloride, Ceteareth-25, Phosphoric Acid,Oxyquinoline Sulfate, Parfum (Fragrance)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Környezetvédő?!

Hát, hogy nem ezzel a hafestékkel védik a környezetet, az biztos!

Ez egy teljesen "hagyományos" hajfesték, ha csak ránézel is látod, hogy természetes összetevő nemigen akad benne.  Én nem használnám melírozásra sem. huh.gif

Értékelés: Nincs
Lacrymae's picture

még mindig hajfesték :D

Köszönöm Melinda, akkor inkább nem választom (sejtettem, hogy nem lesz jó). Azt hiszem az L-betűs növényi festéket fogom kipróbálni: INCI: Algin, Hydrolyzed Wheat Protein, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Parfum (Essential Oils), [+/-Lawsonia Inermis (henna)*, Cassia Auriculata (Cassia), Juglans Regia (Walnut Shell Powder), Indigofera Tinctoria (Indigo Leaves), Indigofera Argentea (Indigo Leaves), Hibiscus Sabdariffa (Sudanese Tea), Rheum Undulatum (Rhubarb Root), Krameria Triandra (Rhantany Root), Coffea Arabica (Coffee), Curcuma Longa (Curcuma Root), Beta Vulgaris (Beet Root,] Viszont azt írják, világos- és középszőke hajra való... nem tudom megítélni az enyém középszőke? Itt egy kép a hajamról: http://kep.psharing.com/351746.jpg Köszi a tanácsot! :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

De szép hajad van!

Miért akarod befesteni???! huh.gif

No persze, nem az én dolgom. regular_smile.gif De olyan szép az eredeti hajszíned, én a helyedben be nem festeném!

No, látod, ez a hajfesték már sokkal-sokkal szebb összetételű. Ép próbáltam, nem fogta be a hajamat, az én hajam egy kicsit sötétebb a tiédnél. Ártani nem fog, az biztos, a színeredmény bizonytalan... cool.gif

Értékelés: Nincs
Lacrymae's picture

hajfestés

Szia Melinda! Sötétebb? és mivel érted el ezt a színt a képen? (én világosabbnak látom teeth_smile.gif ) Befesteni azért szeretném, mert sajnos elől már őszülgetek... hmmm.gif igazából ha az ősz szálakat szőkére festi (mert amúgy is vannak szőkésebb hajszálaim benne, tehát nem egyöntetű a hajam) annak már örülnék. vagy esetleg napfényben ha látszik... Üdv: Anita

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Anita haja

Jajj, ez az avatár-képem egy két évvel ezelőtti, melírozott hajam, még a kevésbé tudatos életemből. huh.gif Hát igen, én nem születtem biomániásnak, hanem azzá váltam itt. winkkiss.gif

Itt van az eredeti hajszínem, és hogy milyen lett hennázás után.

Ha te a szőkére hajazol, akkor mindenképpen a cassiát próbáld ki, mivel az az ősz részeket szőkére színezi. Nem próbáltam, én még nem őszülök, de állítólag így van. wave.gif

Értékelés: Nincs
Lacrymae's picture

határozatlan Anita haja :)

Még nem sikerült eldöntenem, hogy a szőkés árnyalatra menjek rá, vagy vaduljak a "vuk-Simone-vörössel" laugh.gif Nézegettem a választékot, lehet, hogy ilyen köztes megoldás Tízián, vagy Teak árnyalatot választok. :) Köszi mindent! :) Szép napot! regular_smile.gif Anita

Értékelés: Nincs
barbycat's picture

Hatóanyagelemzés

összetevők: (INCI) Aqua Sodium laureth Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betadine, Cocamid MEA.Parfum, Chamomilla Recutita Flower Extract, Melactic, Acid, Propylene Glycol, Isopropyl Palmitate, PPG-12. Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycol Disterate, Polysorbate 20, Laureth-4, Acrylates Copolymer, SODIUM Chloride, Citric Acid,Sodium Benzonate, Potassium Sorbate, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol,  Butylphenyl Methylpropional, Citronelol, Hezyl Cinnamal, HLimonene, Linalol, CL 16255,CL 19140 Légyszives elemezzétek ki nekem használhatom-e ezt a terméket! Köszönettel:Barbycat

Értékelés: Nincs
Fürtös's picture

Barbycat-nek termékelemzés

Kedves Barbycat!

Használd a hatóanykeresőt! Szuper találmány! Jobb felső sarok! Én már tudom a választ! Ha megfejtetted, oszd meg velünk mire jutottál!rolleyes.gif

 

Értékelés: Nincs

már megint alverde

Sziasztok! Teljesen új vagyok és örülök,hogy rátok találtam! yes.gif Ne haragudjatok, hogy egy már sokszor feltett kérdést teszek fel újra, de tényleg nem találom azt, ami érdekel. Az Alverde megbízható termékeinek listáját keresem. Írtátok, hogy a hennás cikk alatt, a hozzászólásokban, de nem találom... Ennyire vaksi lennék? Kérlek, segítsetek!!!!!!!!!!!! Előre is köszönöm!!!!! Minden jót

Értékelés: Nincs

alverde lista

Többször szó volt már az alverde-listáról, és én is próbálom megtalálni néhány napja, de sehogy sem sikerül. A linkekre én is sikertelenül klikkelek. Nagyon megköszönöm, ha valaki elküldené nekem is e-mailben a listát. Előre is köszi.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nincs lista, megszüntettük!

Nem tudjuk ugyanis vállalni érte a felelősséget, hisz állandóan változnak az összetételek.

A minap egy olvasó szemrehányóan vágta a fejünkhöz, hogy semmivel sem vagyunk különbek, mint bármelyik kozmetikai cég, ugyanis becsaptuk, mert az általunk közzétett listáról vásárolt termékben talált káros anyagot. Pedig elhihetitek, hogy amikor az oda felkerült, akkor nem volt vele gond.

Nem véletlenül nyílt meg az Első Válogatott Bionom Termékek áruháza, mert az ott található termékekért tudjuk vállalni a felelősséget, és pont ezeknek a nem megbízható neten keringő "listáknak" a terjedését akartuk megakadályozni, pláne, ha a körbeküldözgetők az én nevemmel fémjelzik. (A webáruházba bekerült termékek összetételét és minőségét folyamatosan kontrolálják, és azonnal kidobják a kínálatból, ami nem oda való, vagy változtattak rajta.)

Tény és való, hogy 3 évvel ezelőtt az egyik munkatársunk összerakott egy ilyen listát, de az ma már használhatatlan. Nem azt mondom, hogy nincs benne egy árva tiszta termék sem, de a nagyja már nem azzal az összetétellel fut.

Mi azt szeretnénk, hogy a valóban jó, valóban tiszta, és valóban hatékony termékek kerüljenek az előtérbe, és ne menjen az olcsóság a hatékonyság és a minőség rovására, még akkor sem, ha egyébként a termék nem tartalmaz méreganyagot.

Tudom, hogy forgalomban van egy-két olyan tiszta termék, amely sok olvasónknak az alacsony ára miatt áll közel a szívéhez, de őket el kell keserítenem, hogy az ár nem egyenlő az ár/érték aránnyal, és nem biztos, hogy az olcsó a valóban olcsó!

Mondok egy példát: párom egy bionom elvárásoknak megfelelő márka 4200 Ft-os 500 ml-es samponját használta, majd miután megszűnt a cég, váltott a fent említett olcsó márkára, amelyből 200 ml volt 800 Ft körül. Míg az előző sampon több, mint 1 évig kitartott, ráadásul a rendszeres használatának és kiváló terápiás hatásásnak köszönhetően ritkult a hajmosások száma, addig az olcsóbbra való átállást követően ismét hamarabb zsírosodott a haja, és a sampon majdhogynem 2 hónap alatt elfogyott. Pedig nem tartalmazott káros anyagot - de hatékonyat sem! Szóval akkor melyik a drága???

Mindenkit megértek, akinek nincs pénze drágább, bár jó minőségű tiszta kozmetikumokra, de nekik ott lesz a "csináld magad" kategóriában az otthon készíthető kozmetikumokhoz való alapanyagok tárháza, amelyet fokozatosan töltünk fel és bővítünk.

Ja, és még egy gondolat: sokan azt gondolják, hogy a legolcsóbb hajmosás, az a tojásos hajmosás! Számoljunk csak! Egy hajmosáshoz, legalább 2 vegyszermentes tojás kell. Számoljunk 35 Ft-tal egy tojást (én ennyiért veszem a piacon), ami azt jelenti, hogy egy hajmosás minimum 70 Ft. Ha egy héten kétszer mos valaki hajat, akkor az egy hónapban 8 hajmosás minimum, ami 560 Ft.

Ha veszel egy 200 ml-es kiváló ápoló és tisztító hatással rendelkező 1800 Ft-os iszapsampont, általában 4 hónapig elég szokott lenni. 1800:4=450 Ft a havi hajmosás költsége.

Nos jól elkanyarodtunk a listától, de arra akartam rávilágítani, hogy semmilyen listáért nem vállaljuk a felelősséget, csak azokért a termékekért, amelyek bekerültek a webáruházba!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Lista

Kedves Vali!
Most olvasom, hogy a lista megszűnik, de a hatóanyag kereső az megmarad ugye? Mert az nagyon nagy segítség! Előre is köszi a választ!
Szép napot!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Hát persze, hogy a hatóanyagkereső megmarad!

Sőt! Folyamatosan bővítjük!

Értékelés: Nincs

két kérdés

Kedves Vali! Nemrég találtam rá az oldaladra, és azóta rendszeresen olvasom az írásaidat, illetve mindenki írását.:) Nagyon érdekes tartalmú mindegyik. Nekem is elegem lett a mesterséges kemikáliáktól, amik agyon szennyeznek Bennünket. Én ekcémás vagyok, úgy gondolom, részben belsőleg van gond, részben viszont a sok rémes tisztítószerrel, tusfürdővel, samponnal stb. stb. stb. Lenne is két kérdésem: 1. Mi a véleményed, illetve véleményetek a Y.....a termékekről? Vettem ugyanis egy Grapefruit natúr szappant. Elolvastam az összetevők listáját, és úgy láttam, elég jók, egyedül a Tetrasodium EDTA, illetve a Tetrasodium Editronate azok, amik azért zavarnak, minek kellett őket beletenni?? De a lényeg, hogy érdekes módon visszább húzódott az ekcémám, szóval van, de nem erőteljes mint azelőtt. Szóval bízhatok nagyjából a Y.....a szappanokban? 2. Milyen természetes mosogatószert ajánlasz, ajánlatok? Mert véleményem szerint az ecet nem elég egy zsíros edényhez. Milyen könnyebben beszerezhető természetes anyagra tudnám lecserélni a mosogatószeremet? A válaszodat, válaszotokat előre is naaaaagyon köszönöm!:))) Csak így tovább! Nagyon sok sikert kívánok! Üdv: Klárci

Értékelés: Nincs

mosogatószer Klarcinak

Nekem a mosószóda, zsírosabb, netán égett edényeknél a szódabikarbónával kiegészítve bevált. Igaz a mosószódás mosogatás után tényleg kell az ecetes vizes öblítés, mert könnyen foltos marad az edény. Ha kész terméket szeretnél, a zöldboltban kapható mosogatószerek szerintem kiválóak.

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Kláricának válasz, Lányok tippeket kérünk

Kedves Klárica, márkanévről nem tudjuk sosem 100%osan állítani, hogy megbízható vagy sem. Mindig konkrét összetételt hagyunk jóvá, ugyanis előfordul, hogy egy márkanéven belül van tiszta és  nem tiszta összetételű termék is. Ha "lecsekkoltad" azt az egy konkrét szappant és jó, akkor használd, de minden vásárlásnál - mindegy mit veszel, szappan, sampon- nézd meg az összetétlet, arra is van példa, hogy egy jó szappan összetételét egy idő után megváltoztatják , ritkább az, amikor rosszból lesz jó. Tehát légy résen . tisztítószerekkel kapcsolatban pedig használd kérek a keresőt, elég gyakori téma, sok a gyakorló háziasszony az Olvasók között, biztos találsz tippeket.

Szép napot!

Értékelés: Nincs

Nem találom a hatóanyag listában

Sziasztok!

Elemeztem a samponomat, de 1-2 hatóanyagot nem találok a hatóanyag listátokban. Megtennétek, hogy ezeket elemzitek nekem? Sodium coco sulfate, coco glucoside, cocoyl glutamate, disodium cocoyl glutamate, hydrolyzed wheat protein, betula alba extract, lavandula hybrida oil

Eddig jónak tűnt a sampon, remélem ezek az összetevők sem ártalmasak. regular_smile.gif

Köszönöm segítségeteket!

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Tímea - sampon

használhatod

Értékelés: Nincs

Köszönet Katka

Nagyon köszönöm! Már megyek is kipróbálni teeth_smile.gif

Értékelés: Nincs

kezelési gélek

Sziasztok Teljes mértékben újoncnak számítok ebben a témaban, segítségetek kérném egy előkezelési és egy kezelési gél (arc és dekoltázs) összetevőinek elemzésében. Van bennük káros hatóanyag? Előkezelési gél: Aqua, Butylene Glycol, Glyzerin, Calendula Officinalis Flower Extract, Macrocystis Pyrifera Extract, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Hydroxypropyl Methylcellulose, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Polysorbate 20, TEA-Cocoyl Glutamate, Propylene Glycol, Carbomer, Potassium Hydroxide, Citric Acid, Disodium EDTA, Chlorphenesin, Phentoxyethanol. confused_smile.gif Kezelési gél: Aqua, Butylene Glycol, Glycerin, Isoceteth-20, Schizandra Chinensis Fruit Extract, Narcissus Tazetta Bulb Extract, Tocopheryl Nicotinate, Arginine, Magnesium Aspartate, Salicin, Jasminum Officinale (Jasmine) Extract, Rosa Damascena Flower Oil, Santalum Album (Sandalwood) Oil, TEA-Cocoyl Glutamate, Polysorbate 20, Oleth-10, Hydroxypropyl Methylcellulose, Xanthan Gum, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolimer, Propylene Glycol, Disodium EDTA, Citric Acid, Chlorphenesin, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol. hmmm.gif .... :( fogalmam nincs...használható? Nagyon szépen köszönöm, üdvözlettel, enciko

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Vannak szép hatóanyagok...

de sajnos csúnyák is... sad_smile.gif

Értékelés: Nincs

Sziasztok! segitsegeteket

Sziasztok! segitsegeteket kernem!Par hete talaltam Lush boltot Angliaban,ahol azt hirdetik hogy Ok csinaljak a szappanokat es samponokat.........stb. Szeretnem ha megneznetek a zsirosodasra ellen vett samponom tenyleg hatasos-e. Inci:Juicy,fresh fruit,jelly shampoo with mango,pineapple,kiwi and papaya. Latom hogy jok,de tenyleg hasznal is?Tesomnak korpas a haja es hullik,ha lehet vennek neki O most babylove-t hasznal.

deora is raneznetek:Propylene Glycol, Fresh Organic Lemons (Citrus limonum), Sodium Stearate, Cleavers Infusion (Galium aparine), Witch Hazel Infusion (Hamamelis virginiana), Oakbark Infusion (Quercus robur), Sodium Bicarbonate, Perfume, Sandalwood Oil (Santalum austro-caledonicum vieill and Fusanus spicatus), *Limonene} *Occurs naturally in essential oils Nagyon koszonom!

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Sziszkának segítség

Sziszka a samponról nem tudok nyilatkozni, mert ez nem teljes összetétel, legalábbis ebből a felsorolásból nehezen tudom elképzelni, hogy sampon legyen, sem szilárd, sem folyékony. Ha tényleg jó sampont akarsz, akkor próbáljátok ki a REVIVE csalános sampont, viszont készüljetek fel, hogy ez nem lesz elég. Egy sampontól nem fog elmúlni sem a korpa, sem a hajhullás, sem a hajzsírosodás, maximum enyhül. Bár ki tudja, lehet tévedek. Ezeknek ugyanis belső oka van és ez legtöbbször vitamin és ásványi anyag hiány, hormonális okok,  a korpát okozhatja elsavasodás, mértéktelen cukorfogyasztás stb.... számtalan ok.

Értékelés: Nincs

Sziszka termékei

Katka! Koszonom a gyors valaszt!Most talaltam meg a teljes Incit a neten,Haaaaat,nem tunik jonak de En meg kezdo vagyok ebben! el vagyok keseredve,mert elolrol kell kezdenem a jo termekek keresgeleset Angliaban!

Water (Aqua), Sodium Lauryl Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamide MEA, Propylene Glycol, Perfume, Lemon Oil (Citrus limonum), Freshly Juiced Papaya (Carica papaya), Fine Sea Salt, Carrageenan Extract (Chondrus crispus), Orange Oil (Citrus Aurantium dulcis), Fresh Pineapple Juice (Ananas sativus), Fresh Kiwi Juice (Actinidia chinensis), Fresh Mango Juice (Mangifera indica), *Citral, *Limonene, Benzyl Alcohol, Methylparaben, Propylparaben} *Occurs naturally in essential oils

szappant is talaltam zsirosodasra.megneezned ezt?Sodium Lauryl Sulfate, Lavender Decoction (Lavandula angustifolia), Rosemary Decoction (Rosmarinus officinalis), Juniperberry Oil (Juniperus communis), Lemon Oil (Citrus limonum), Lime Oil (Citrus aurantifolia), *Citral, *Limonene, Perfume, Colour 18050, Colour 61585} *Occurs naturally in essential oils Koszonom szepen!

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Sziszka

Ezek nem jók, mást kell választani, arra ügyelj, ha mész keresgetni, akkor azok az anyagok semmiképp ne legyenek a termékekben, amit kisvastagítottam - SLS, ALS. A színezékek, a számmal jelölt adalékok nem annyira gázak, csak szerintem felesleges minden kozmetikumba a dekoron kívül. Szóval ha lesz is benne színezék, de SLS, ALS nem legyen. Egyébként kár értük, mert vannak bennünk szép hatóanyagok. Ennél a márkánál mellé lehet nyúlni, de van nekik tiszta is, keress tovább.

Értékelés: Nincs

Elemzés kérés- a szappan használható

Sziasztok! Elemzést szeretnék kérni - bocs, ha nem jó helyen írom. Az egyik drogériában találtam egy szappant, ami úgy hirdeti magát, hogy "hidegen sajtolt, természetes alapú, aromaterápiás növényi szappan" "Nem tartalmaz mesterséges szín-, illat- és állati anyagot." Ráadásul magyar termék, ezért nagyon bízom benne, hogy "használható". Az összetevők: Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate/Cocoate, Sodium Cloride, Glycerin, Aqua, Tetrasodium Etidronate, Parfum. Köszönöm szépen!

Szia! A parfüm nem tetszik, ne azzal akarjanak már aromaterápiázni, de amúgy használható.

Emő

 

Értékelés: Nincs

Köszönöm szépen!

Köszönöm szépen!

Értékelés: Nincs

Szappan

Szia Mimike! Priviben (kapcsolat menüponton keresztül) elárulnád kérlek, hogy mi a neve a szappannak, és hol vetted? Köszönöm előre is

Értékelés: Nincs

Szia Zsuzsi! Remélem, hogy

Szia Zsuzsi! Remélem, hogy jól csináltam, megírtam, amit kértél. Üdv.

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

nyálcsorgatás :)

Mit szóltok ehhez a szappanhoz? INCI: sodium olivate*, sodium cocoate*, sodium palmate*, oleo europae*, pogestemon patchouli*, mentha piperita, aqua rubina tinctorium És az illata teeth_smile.gif Pusz

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Móni71 szappanja

Szép, szép, pacsuli szuper. Jaj, nem feledkeztem ám el Rólad, még kb. egy hónapja küldtél mailt, hogy érdekességképp kukkantsak rá valamikre, emlékszel? Be is jelöltem az emailt olvasatlannak, hogy virítson, ha belépek a levelezőmbe, csak az a gond, hogy a sok virító olvasatlan közt elveszik Gond elolvasni a sok levelet, nem még válaszolni rájuk, de ez nem panaszkodás, sőt örülök neki, hogy kapósak vagyunk.

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Katkának

Szia! Örülök, hogy emlékszel regular_smile.gif Annak is , hogy ilyen kapósak vagytok yes.gif És minden elismerésem, hogy ennyi időt és energiát tudtok áldozni ránk!!!! A két oldal meg amolyan szívmelengető regular_smile.gif Megyek felpacsmagolni a hennámat, szépülni kell:) Pusz wave.gif

Értékelés: Nincs
Hunny's picture

zsíros haj

Sziasztok! Az utóbbi 1-2 hétben nagyon elkezdett zsírosodni a hajam. Több felé körül néztem neten, és az alábbi jó (?) tanácsokat találtam: -kén tartalmú sampon használata -2 cl brandy, 1 tojás sárgája, 1 kávéskanál méz, ezeket összekeverni, ezzel hajat mosni -tojás fehérjéhez 1 citrom levét adni, ezzel leöblíteni a hajat a végén, de persze ezt is ki kell mosni:) Nekem ilyen kénes samponom van: Detergens sulfuratum FoNoVII. Naturland Hatóanyag: 10,0 g Sulfur praecipitatum tubusonként. Segédanyag: nátrium-lauril-szulfátot, glicerint, cetil-sztearil-alkoholt és xantán gumi. Azt hiszem elég sok kukába való segédanyag van benne sad_smile.gif A brandy-s hajmosáshoz mit szóltok? Vslóban segíthet vagy csak a kedvem lesz jobb tőle? teeth_smile.gif Köszönöm regular_smile.gif Hunny

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Hunny zsíros haja

Hunny a sampon fejeltős, a brandys hajmosásról nem tudok nyilatkozni, meg kellene próbálni. Bár én inkább a brandy helyett a tojássárgájás keverékhez citromolajat, grepfruit olajat vagy borsmenta olajat tennék, mert ezek a legjobbak zsíros hajra. Akár a Revive csalán kivonatos sampont is felturbózhatod még ezekkel az olajakkal, vagy valamilyen tiszta sampont. Esetleg csalánosfőzetes hajöblítés, amibe tehetsz a felsorolt illóolajok valamelyikéből. Amúgy télen jobban zsírosodik a haj, többet vagyunk bent a fütött, száraz levegőjü szobában, az időjárás sem mindig kedvez.

Értékelés: Nincs

ELEMZÉS

Sziasztok. Ma vettem egy multivitaminos hajkrém nevezetű csodát. Megnéztem az összetevőket az oldalon, és sajnos nem jó az eredmény. A ti véleményetekre lennék kíváncsi, h ez azért még használható-e. Íme: water, cetearyl alcohol (and) sodium C12-15 alkyl sulfate, cetrimoniume chloride, castor oil, dimethicone, mineral oil, methylchloroisot hiazolinone (and) benzyl alcohol, benzo-phenone 4, BHT, wheat germ oil, algae, octyl salicylate, panthenol, vitamine A,E,F, parfum. Valamint szilikonos hajvégápolót. Ez mennyire segítség a töredezett hajvégekre? Amúgy Al..... termékeket használok, de így sajna 2naponta mosni kell.

Értékelés: Nincs

Zsuppa ez a hajkrém veszélyes hulladék

Szia!

Sajnos kőolajas is, mutagén is, meg parfümös is, vitamin meg úgyse szívódik fel a hajon...

A hajvégápoló mind kidobott pénz, esetleg annyi hatása van, hogy átmenetileg összeragasztja, vagy ahogy írod beszilikonozza a sprőd töredezett hajat. Kívülről az ollót ajánlom, belülről pedig a hajad egészségéért sok folyadék fogyasztását- hogy ne kelljen a szervezetednek a hajadon spórolni- és elsősorban a természetes zsírsav ill. A és E vitamin forrásokat. Ha naponta bekapsz egy kiskanál hidegen sajtolsz növényi olajat, vagy (tiszta!) halolajat.  Már azzal is többet tettél a hajad egészségért. Van egy ismerősöm, aki kutyakiállításra jár, és a kutyáknak is halolajat ad a csillogó szőrért. .

Egyébként halolajból is többféle minőségűt kapni, sajnos van olyan, ami a tengeri szemét kategória(mivel a halak a zsírjukban tárolják a tartaléktápanyagokat, de a méreganyagokat is)de ezt pl. megbízható, amelyben a csúcsminőségű norvég lazacolaj omega zsírsavait az olajfa bogyójának antioxidánsai egészítik ki és teszik sokkalta hatékonyabbá.

A fent említett kozmetikai termékekkel igazából ez a bajunk, hogy olcsóak, de nem mindig hatékonyak, én csak akkor választom őket, ha ez nem feltétlenül szempont, pl. kézmosáshoz. Ha megengedhető, érdemes kipróbálni a Supra Naturals kozmetikai családot, vagy használhatsz olívaolajat, sheavajat, kókuszolajat balzsam helyett.

 

Értékelés: Nincs

hmm köszönöm a gyors választ.

hmm köszönöm a gyors választ. Nem mertem kipróbálni a hajkrémet. Már nem is fogom. A javasolt honlapot megnéztem, s köszönööööm!! Mindenképp körbenézek a boltban és a természetes házi készítményeket is alkalmazni fogom.

Értékelés: Nincs

Hajhullás

Sziasztok,
örülnék ha válaszolnátok a kérdésemre. A problémám a hajhullás - már több mint egy éve tiszta termékeket használok a hajamra is. Most épp az Ultimate sampont - előtte Hauschkát; de valahogy érzem hogy nem az igazi, korpásodik és viszket - azt olvastam, ezt a fejbőrön a  megvastagodott keratinréteg okozza (a keratinréteg már ránő a hajszálak tövére ) és én érezem is ezt a fejbőrömön.. . Ennek eltávolítására vannak speciális samponok, egyet találtam is- egy ilyen gyógyszertári hajdiagnosztika során; de láttam h. mérgező:
van benne SLS, meg rengeteg káros összetevő, szóval nem merem használni. Tudtok valami jó szakembert aki segít, vagy valamilyen tuti terméket - hajszeszt ilyesmit?? Rengeteg szert találok a neten, de már nem merek hinni egyikben sem.. Tudom, hogy a hajhullást okozhatja vitaminhiány, hormonális gubanc, stressz stb. , de szerintem nálam nem ez a helyzet.
üdv,
Eszti

Értékelés: Nincs

Eszti hajhullása

Először csak egy kérdésem lenne, csináltál már átfogó méregtelenítést?

Berni

Értékelés: Nincs

Kedves Lányok! Igaz, hogy egy

Kedves Lányok! Igaz, hogy egy évvel ezelőtti hozzászólásra reagálok, de remélem azért elolvassátok és tudtok nekem is segíteni. Én is Esztivel egy cipőben járok, hasonló problémákkal (hajritkulás, korpásodás) küzdök. Rendeltem Tőletek sampont (Revive csalános), jelenleg ezzel mosom a hajam. Nagyon köszönöm: Anikó

Értékelés: Nincs

Anikó hajhullása, korpásodása

Türelem, már dolgozom a hajas blogbejegyzésen.

Külső kezelésnek a Revive nagyszerű választás, mert nem csak egy méreganyagmentes sampon, de egyenesen gyógyhatású is. DE minden fejbőr és hajproblémának belső okai vannak, ezért nem elég a külső támogatás: fel kellene töltekezned vitaminnal SupraLive-al, amiben a haj számára fontos vitaminok megtalálhatók a B-vitaminokkal az élen és egy kis Omega Oxishield a (fejbőr) keringés fokozására is fontos volna. Táplálkozásban a cukormentes, adalékmentes táplálkozás fontos, kevés hússal, rengeteg zöldséggel, gyümölccsel.

No és az okot is ki kellene deríteni, mert nem csak tápanyaghiány okozhatja  a hajhullásodat és a korpásodást (plusz az utóbbiból az előbbi is következhet): történt-e életmódváltás az utóbbi időben, egyáltalán milyen az életmódod, hormonrendszereddel mi a helyzet, szedsz vagy szedtél-e fogamzásgátlót, utána méregtelenítettél-e, candidával, elsavasodással hogy állsz? Folyamatosan hullik-e a hajad vagy csak pár hétig, aztán megáll, majd újra? Mindenhonnan hullik vagy foltokban ritkul a hajad? Mióta áll fenn a korpásodás? Ó, még sok mindent kérdezhetnék, de talán ezek a legfontosabbak...

Kati

 

Értékelés: Nincs

Kedves Kati! Nagyon köszönöm

Kedves Kati! Nagyon köszönöm a meglepően gyors válaszodat. November végén, december elején írtam Nektek, a májtisztítás cikkhez, amibe elég sok mindent leírtam magamról. (Ha esetleg vissza tudnád keresni?) Röviden válaszolok a kérdéseidre: a hajam 3. éve folyamatosan ritkul az egész fejemről (csoda, hogy még van!), a korpásodás később kezdődött; SOHA nem szedtem fogamzásgátlót, antibiotikumot ritkán, a téli megfázásos időszakban; napi 10 órákat dolgozok, utána otthon folytatás következik: gyerek, háztartás; férjem kamionozik, így bizonyos értelemben és viszem a család gondjait a hátamon; az édesanyja főz ránk, ami hatalmas segítség; a stressz nagyon is jelen van az életemben. Elsavasodást nem tudom, a testemen vannak gombás foltok (ez a candida tüntete lenne?). Jó egy éve megpróbálkoztam a candida kúrával, de iszonyatosan legyengültem, ezért feladtam. Majd orvosi tanácsra gluténmentes diétát tartottam kb. fél évig, de semmi sem változott, az eredeti súlyomat azóta sem sikerült visszaszereznem. Az utóbbi kb 2-3 hónapban rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszek, a diéták óta magam sütöm a kenyeret, a húst se viszem túlzásba. Várom a további kérdéseidet, tanácsaidat, hogy minél hamarabb megtaláljuk az OKOT, és visszakapjam a hajamat. Anikó

Értékelés: Nincs

Anyucika072-nek válaszolok

Anikó!

Több, mint valószínű, hogy candidás vagy, méghozzá nem is kicsit, ha már a bőrödön is megjelentek a gombaplakkok.

Ez is bőven elég ahhoz, hogy állandó hajhullással, hajritkulással küzdj, bár érdemes a gócokat is kizárni: fogászati gócok, nincs-e körömgyulladásod, egyéb gyulladás/betegség a szervezetedben, amiről tudsz, nincsenek-e a nyaki nyirokcsomóid bedagadva?

A nehézfém-terhelés is okozhat folyamatos hajrikulást, arról nem is beszélve, hogy nehézfémek jelenléte magáva vonzza a candida-szint megemelkedését a szervezetben, hiszen ilyenkor a candida igyekszik minket megvédeni a nehézfémek - többek között - idegkárosító hatásától, ezért lekötik azt. Ha az ember úgy folytat candida kúrát, hogy a nehézfémek kivezetéséről elfelejtkezik, komoly idegrendszeri tüneteket okozhat magának, kezdve a fejfájástól a súlyosabb formákig.

Azt írod, hogy nagyon legyengültél egy candida kúra után....nos ez könnyen elképzelhető, ha épp egy drasztikusabb kúrát követtél és ha nem gondoskodtál a megfelelő vitamin-és ásványianyagpótlásról a diéta alatt, illetve a bélbaktériumok visszapótlásáról. Az általunk ajánlott, kíméletes és eddig mindenkinél eredményes Dr. Papp János féle candida diétát követve megfelelő tápanyagpótlás és bélflóra rendezés mellett, jó adag kitartással Te is meggyógyulhatsz és ebben maximálisan támogatunk!

A gluténmentes diétát javasoltak neked, ezek szerint gluténérzékenységet állapítottak meg nálad?

Küldj egy levelet és folytatjuk, még több kérdésem is volna.

Kati

Értékelés: Nincs

olajok szüléshez

Sziasztok! Nemrég írtatok a PanArom olajokról és mivel elég sok itt a várandós kismama, szeretném figyelmetekbe ajánlani a fenti cég "szüléskönnyítő" olajait! Engem eléggé szétszabdalt a doki a szülésnél és a gátseb olaj hihetetlen gyorsan rendbe tett. Vagy van például a vajúdó olajuk is... ezt szülést megelőzően lehet használni, hogy rugalmasabb legyen az ember lánya és ne repedjen szét... Érdemes őket kipróbálni! Viki

Értékelés: Nincs

még-olajok a várandósságtól a kisgyermekekig

Stadelmann-féle "Bevált aromakeverékeim" termékek is kaphatók a katalizátor kiadónál. A gátmasszázsolaját Vali elemezte, és jó!
Várandóssághoz, szülésfelkészüléshez, szüléshez, gyermekágyhoz és csöppségeknek való keverékei, kencéi is vannak.

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Gátmasszázsra

Nagyon jó állítólag a csengőllinka (orbáncfü) olaj, Ilcsi néninek van. Én speciel majd evvel fogom maszíroztatni a gátamat Nagyon jó sebgyógyító, ezért szülés után is jó.

Értékelés: Nincs
Anidúla's picture

Olajokkal a könnyebb szüléshez

Szia Viki!
Köszi a tippeket! Ezek a készítmények nagyon jótékonyak, az én tapasztalatom is az hogy még egy agyonszabdalt gát is gyönyörűen meg tud gyógyulni és a következő szülésnél gátseb nélkül ki tud csusszanni a baba ha megfelelően előkészítjük a hüvelyizmokat és gát szöveteket! Szóval hajrá kismamák! tessék olajozni!
Anidúla

Értékelés: Nincs

A tíz legnagyobb bűn, amelyet a testünk ellen elkövetünk

Elképesztő dolgokat képes művelni az ember a testével, és szinte bármire képes, hogy szebb legyen - pedig népszerűségük ellenére sok kozmetikai beavatkozás komoly egészségügyi kockázatot jelent. A livescience.com összeszedte azt a tíz dolgot, amelyet az emberek a testükkel tesznek - pedig nem lenne szabad.

10. Lábujjrövidítés: Ha nem jön fel a divatos körömcipő, kurtítsuk meg a nagylábujjat - sok nő választja ezt a brutális megoldást a szépség kedvéért. A beavatkozás során eltávolítják a lábujj csontjának egy részét. Azt nem tudni egyelőre, hogy a járásra hosszú távon milyen hatással van a beavatkozás, de az biztos, hogy évekkel később ízületi gyulladást okozhat. Igaz, ha valaki megengedhet magának egy Manolo Blahnik cipőt és a 10 ezer dolláros műtétet, akkor azt is meg tudja fizetni, hogy ölben cipelje valaki.

9. Lézeres szőrtelenítés: A lézer tönkreteszi a szőrtüszőt, amely így képtelenné válik arra, hogy ellássa a feladatát: szőrt növesszen. A beavatkozás azonban csak a világos bőrű, de sötét hajú-szőrzetű embereknél hatásos, ráadásul nem távolítja el az összes szőrt, hónapokig tart, mire eredménnyel jár, fájdalmas, és ha rosszul végzik el, akkor sebesedést okoz - ráadásul a hatás néha csak pár évig tart. Mindennek a tetejében az illetőnek a kezelés egész időtartama alatt tartózkodnia kell a naptól. Maradjon inkább a borotvánál - ma már egészen kiváló pengéket gyártanak!

8. Testékszer: A puha fülcimpába helyezett testékszerek ritkán okoznak problémát - legföljebb allergiás reakció alakulhat ki a fém miatt. Nem igaz azonban ugyanez azokra a kényes testrészekre, ahova egyesek piercinget rakatnak. A mellbimbó átfúrása esetén akár egy évig is eltarthat, míg begyógyul a seb, amely ráadásul gátolhatja a szoptatást. A külső nemi szervekbe helyezett piercing elszakíthatja az óvszert, vérzést okozhat és növelheti a nemi úton terjedő fertőzés veszélyét. A nyelvbe helyezett testékszertől kicsorbulhatnak a fogak, ráadásul gyakran le is nyelik ezeket.

7. Fogékszer (Grillz): A fogékszer különösen a hip hop világában népszerű; a fémből készült holmit a felső fogsoron hordják. A fogékszer egyrészt drága - az Egyesült Államokban akár több ezer dollárba is kerülhet egy-egy divatosabb darab -, másrészt hosszabb távon fogszuvasodást és ínysorvadást okozhat.

6. Tartós smink: A tetováláshoz hasonló módszerrel készítik a tartós sminket is, amely egyre népszerűbb világszerte, hiszen a nők számára időt és gondot takarít meg. A tartós smink általában veszélytelen hóbort, ám a végeredmény nem mindig felel meg a várakozásoknak. De hát végül is, mindenki azt csinál az arcával, amit akar...

5. Gyomorszűkítés: Ez a beavatkozás sokak utolsó reménye a fogyásra, ám az esetek negyven százalékában a műtét után hat hónapon belül súlyos komplikációk jelentkeznek; például krónikus hasmenés vagy sérv, hernia alakul ki.

4. Bőrfehérítés: Az olcsó kezelések mindig a legveszélyesebbek. Bizonyos bőrvilágosító szerek higanyt tartalmaznak, amely ideg- és vesekárosodást okozhat; másokban hidrokinon található - ezt a rákkeltő anyagot betiltották az Európai Unióban, mert gennyes pattanást okoz. Vannak, akik azért akarják kivilágosíttatni a bőrüket, hogy eltüntessék az anyajegyeiket, vagy a pigment foltokat. Ázsiában és Latin-Amerikában sokan azért fordulnak ehhez a módszerhez, mert a nyugati szépségideálhoz akarnak hasonlítani. S néha ez bizony kényszer, hiszen a fehér bőr jobb álláslehetőségekkel jár.

3. Botox: A szándék, hogy valaki halálos baktériumot injekcióztat az arcába, abban a reményben, hogy lebénítsa az izmokat, meglehetősen bizarr, ráadásul ez a ránctalanító módszer bizonyos veszélyeket is rejt magában. A Botox (a botulinum toxin rövid neve) az egyik leghalálosabb ismert természetes anyag, amelyet a gyógyászatban izombetegségek kezelésére használnak. A kezelés a légzés összeomlásához és halálhoz vezethet; az amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerellenőrző Hatóság (FDA) most vizsgálja felül a kezelés veszélyeit és előnyeit.

2. Pénisznagyobbítás: El akarja kápráztatni a partnerét hatalmas péniszével - akkor a nagyobbító műtétet Önnek találták ki! A beavatkozás a pénisz eltorzulásának és érzékenysége elvesztésének veszélyével jár, jó hírű sebész nem is vállalja normális péniszű páciensnél. A beavatkozást azok számára találták ki, akik baleset vagy rákbetegség következtében képtelenek merevedésre.

1. Zsírleszívás: A fogyni vágyó, de erős akarat híján lévő emberek menedéke. Nem árt azonban tudni, hogy zsírleszívással csupán fél kiló hájtól lehet megszabadulni - egy négyórás, veszélyes műtét eredményeképpen. A beavatkozás után hetekig bűzös váladék szivárog a sebekből, és hónapokig megmarad a duzzanat, mivel a hajszálerek elpusztulnak, a környező szövetek pedig elhalnak emiatt. Az egyetlen jó hír, hogy már csak minden ötezredik műtét vezet halálhoz.

forrás: inforádió.hu


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

alapozó-c...........

Sziasztok! Szeretném megkérdezni hogy mi a véleményetek a clinique termékekről? Én már régóta ezeket használom és egész jól bevált és mivel nem éppen olcsó dolgok nem szivesen dobnám ki. Kb hetente 2x szoktam sminkelni,és akkor is csak szolidan. Az arcomra csak simán even better makeupot kenek,de nem találtam hozzá semmi leirást h mit tartalmaz... (ezen kivül még szempilla spirált és szemceruzát használok) Segitségeteket előre is köszönöm! mesi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Achatinella kozmetikum családja

A termékek dobozán kell lennie az INCI összetevő listának. Ez az egyedüli mód arra, hogy megtudjuk, valójában mit tartalmaz egy-egy termék - káros-e vagy jótékony. Egyébként néhány terméket elemeztem már ebből a családból, és azok nem mentek át a rostán...

Értékelés: Nincs

Illóolaj

Szia Vali,

A Dr. Müller eredeti ausztrál 100% teafa olajról mi a véleményed? Az van ráírva, hogy belsőleg is alkalmazható.
Illetve olvastam már itt a Primavera illóolajokról is. Azokról mi a véleményed?
Az említett 2 fajta illóolaj alkalmazható nőgyógyászati célra?
Illetve azt szeretném kérdezni, hogy ha illatosítani szeretném a subdue deomat ezt megtehetem illóolajjal? Ha igen akkor mennyit tegyek bele?

Köszönöm előre is válaszodat,
Böbcsi

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Böbcsi illóolajai

A Primavera jó, a Müllert nem ismerem, de ha rá van írva, hogy belsőleg is alkalmazható, akkor abban megbízhatsz.
A Subdue deomat én is illatosítom akövetkezőképpen: a golyóra rácseppentek 2 csepp illóolajat és beforgatom, majd összerázom. Kedvenceim: levendula, geránium, jázmin, ylang-ylang, pacsuli, rózsafa.

Értékelés: Nincs

olajelemzés

Kedves Lányok,
kérlek, nézzétek meg ezt az olajat, hogy valóban tiszta-e, és van-e benne hatóanyag (gátmasszázsolaj a neve). Ha nem, akkor lszi írjátok meg, mi a rossz benne.

hypericum perforatum, olea europaea, triticum vulgare germ., oenothera biennis, salvia sclarea, rosa damascena,
natürlich enthalten: linalool, geraniol, citronellol, farnesol, eugenol, citral, limonene 

köszönöm, Petra


Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Petra olaja

Nincs benne káros anyag, használd nyugodtan. Nagyrészt fitohormonális hatású növényi kivonatokat tartalmaz.

Értékelés: Nincs

olaj - köszi

Kedves Vali,
nagyon köszönöm, ez jó hír!
féltem tőle egy kicsit, mert német termék, Ingeborg Stadelmann németországi bába saját aromakeveréke, és az a könyvkiadó forgalmazza, aki a könyveit is.
:)

Értékelés: Nincs

sampon és hajhullás

Kedves Vali és Berni!
Vettem egy sampont, aminek a következő az összetétele:
Aqua (Water), Alcohol*, Coco Glucoside, Glycerin, Cocos Nucifera (Coconut) Extract*, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Xanthan Gum, Sodium PCA, Betaine, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil*, Betula Alba Leaf Extract*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract*, Parfum (Essential Oils), Phytic Acid, Citric Acid, Limonene, Linalool

* aus biologischem Anbau

Ez elvileg egy tiszta és natur kozmetikumokat gyártó cég samponja.
A problémám az, hogy rémisztő mennyiségű hajam jön ki hajmosásnál. Most hagytam abba a fogigátló szedését, tehát akár ennek is betudhatnám, de az egyik barátnőm is hasonlót tapasztalt ezzel a samponnal, ő pedig soha életében nem szedett fogamzásgátlót.
Mind a kettőnknek ez az első tiszta samponja (vagyis remélem hogy ez az....)
Mi lehet az oka?
Nem érezzük, hogy kevesebb hajunk lenne, de ijjesztő a kihulló haj mennyisége....

Köszönöm a választ!

Üdv:Ági

Értékelés: Nincs

SPA lábfürdő

Szia Vali!

A SPA lábfürdőről mi a véleményed? Tényleg attól lesz fekete a víz, hogy a talpon átt kijönnek a mérgek vagy ez valami kamu és az ionizátor színezi el a vízet? Érdemes ilyen készüléket venni méregtelenítésre?

Értékelés: Nincs

SPA lábfürdő

Ha ionizátort raksz simán a vízbe, az is elszíneződik a benne lévő anyagoktól...
Erről a módszerről eléggé megoszlanak a vélemények, de ez lehet annak is az oka, hogy sok a piacon a bóvli, olcsó hamisítvány és ezek nem is érnek semmit...
A biorezós felmért egyszer valakit, hogy milyen méreganyagok lakoznak benne, majd befizette egy 10 alkalmas "lábáztatásra", majd újra bemérte...semmi nem változott...nem úgy a Vitáltapasz esetében, az szinte mindent kiszedett...

Szóval az én tapasztalatom szerint a Vitáltapasz jobb...

Berni

Értékelés: Nincs

Vitáltapasz tapasztalat

Szeretném leírni  a tapasztalatomat a Vitáltapasszal és Maximollal kapcsolatban.
Tegnap nagyon rosszul lettem, váratlanul megjött és rettentően görcsöltem. Hallottam, hogy a Vitáltapasznak fájdalomcsillapító hatása is van, ezért -mivel gyógyszert nem akartam bevenni- ráragasztottam kettőt a hasamra, oda, ahol a petefészkek vannak. Vettem be Maximolt is hátha kicsit visszatér az élet belém...
Eredmény: a görcsöket mintha elfújták volna, reggel pedig már mentem tornázni és egész nap jól éreztem magam!

Értékelés: Nincs

női bajok

Kedves Vali!

Már 2-3 éve nem jártam nőgyógyásznál, aminek az az oka, hogy pár éve volt egy problémám, amivel hónapokig jártam vissza, soha nem tudták mi a baj, csak kúpokat írtak fel meg néztek tétlenül... Végül kamillás ülőfürdőktől és egy kis nyugalomtól gyógyultam meg magamtól.
Azóta valahogy nem volt kedvem még rutinvizsgálatokra se elmenni. Szeretném megkérdezni tőled, hogy egy nő, hogyan tudná megőrizni egészségét, mit érdemes tenni, hogy megelőzzük és ne kapjunk el semmilyen fertőzést, cisztát, miómát és hasonlókat? Gyógyteákkal és ülőfürdőkkel karban lehet tartani magunkat?

Válaszodért előre is köszönet.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Női bajok megelőzése

 • Az első és a legfontosabb dolog, hogy soha ne szedj be semmilyen kémiai fogamzásgátlót, szteroidos készítményt és antibiotikumot, maximum csak akkor, ha életmentésről van szó.
 • Ha idegen helyen vécézel, "béleld ki" az ülőkét vécépapírral, vagy lehet kapni már a legtöbb háztartási boltban előrecsomagolt vécére tehető ülőkepapírt, ami elfér a kézitáskában is, mert akkora a kiszerelése, mint egy papírzsepinek.
 • Szeretkezéskor nem árt, ha teafaolajos óvszert használsz, mert az - amellet, hogy egészségesebb, mint a hagyományos "gumi" - sokkal jobban véd a fertőzések és a vírusok ellen, ráadásul kedvez az egészséges hüvelyflórának is.
 • Ha lehet, akkor a menstruációkor kerüld a tampon használatát, ha mégis úgy hozzák a körülmények, hogy nincs más lehetőség, akkor a felhelyezendő tampon végére csepegtess 1 csepp levendula- és 1 csepp teafaolajat. Az intimbetétekre is cseppenthetsz ezekből. Nem csak véd, hanem semlegesíti a kellemetlen szagokat is.
 • Ha teheted, akkor inkább pamut vagy valódi selyem fehérneműt használj, a szintetikus csodacsipkéket hagyd azokra az alkalmakra, amikor biztos vagy benne, hogy nagyon hamar levarázsolódik rólad a cucc .
 • Soha ne használj intim mosakodó szereket, és intim törlőkendőket sem, hisz ezek károsítják az egészséges intim flórát, ezáltal megnő a vírusos, gombás és bakteriális fertőzések esélye.
 • Maria Treben szerint minden nőnek kötelezően kéne kúraszerűen iszogatnia (havi 1x1 hétig) cickafark - palástfű teát.
 • Rendszeresen használd a Subvene krémet, mert hormonstimuláló hatása van.
 • Fontos, hogy az immunrendszeredet tedd ellenállóvá a vírusokkal, gombákkal és baktériumokkal szemben, azaz fogyassz rendszeresen vitaminokat, ásványianyag készítményeket és természetes antioxidánsokat (Supra Live, Corallive, Supercritical Protection, Olive & Beta G Force)
 • Az étkezésedben minimalizáld a cukor, tejfehérje, finomított élelmiszerek, ecet, élesztő és alkohol féleségek mennyiségét. A hüvelyi folyások hátterében sokszor pont az áll, hogy ezekből túl sok kerül a szervezetbe.
 • Nem árt, ha félévente csinálsz egy LifeEnhancer kúrát, hogy egyensúlyba hozd az endokrinrendszeredet.
 • Felfázás esetén ne antibiotikumokkal kúráld magad, hanem Supra Live-val, Zyflamenddel, béta gükánnal és tőzegáfonyával.
 • Hetente egyszer vegyél gyógynövényes ülőfürdőt: 5 liter vízzel forráz le 1 zacskó cickafarkat, kamillát és körömvirágot, hagyd 15-20 percig állni, szűrd le, majd öntsd a fürdővizedbe. Csepegtethetsz bele 10-15 csepp levendulaolajat is.
 • Iratkozz be egy Kriston-féle intimtorna tamfolyamra, ami megerősíti a hüvelyi, a gát és a méh izmait, ezáltal ellenállóbb leszel.
 • "Gyanús" szeretkezések után irrigálj kaukázusi kefírrel, vagy Eliminator+víz egyenlő arányú keverékével (teafaolaj ebbe is mehet 1-2 csepp!), vagy egy adag tisztított vízben feloldott ProBiotic kapszula  tartalmával.
 • És ami nagyon fontos: mindig légy kíméletlenül őszinte a pároddal, hisz a Te egészségedről, és az életedről van szó!. Sajnos a végzetes kimenetelű női betegségek okozóinak hordozói sokszor a férfiak, akiknek természetesen semmi bajuk tőle, bezzeg nekünk nőknek... Ha igazán szeret, akkor "igy" is vigyáz majd rád. SOHA NE KÖSS KOMPROMISSZUMOKAT CSAK AZÉRT, HOGY EL NE VESZÍTSD A PASIT!!!
Értékelés: Nincs

Gyógynövényes ülőfürdőhöz mennyi gyógynövény?

Szeretném megcsinálni a fent említett gyógynövényes ülőfürdőt (megint kicsit gyanúsan érzem magam).
Azt írod a fentiekben, hogy a fürdőhöz 1 zacskó cickafark, kamilla és körömvirág kell. (gondolom mindegyikből 1-1 zacskónyi)

Azt szeretném kérdezni, hogy most pontosan mennyi (hány gramm) az az 1 zacskó?
(itt Hollandiában 1 zacskó max. 30 gr)

KÖSZÖNÖM A VÁLASZT!

Orsi

Értékelés: Nincs
Hortenzia's picture

Egy ülőfürdőhöz kb. 100

Egy ülőfürdőhöz kb. 100 gramm szükséges.
A Te esetedben mehet mindegyikből az 1 zacskó.

(A teljes fürdőnél 200 gramm szükségeltetik.)

Szép napot! H

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Gyógynövényes ülőfürdő mennyiségei

1 zacskó általában 30 gr., de nem kell ilyen szigorúan venni a dozírozást. Egy csészényi mennyiséget tegyél mindegyikből, ha nem egységes a kiszerelés

Értékelés: Nincs

tampon, tisztasági betét verziók

Sziasztok! Hallottatok már ezekről? Próbálta közületek valaki esetleg? Hol lehet beszerezni őket?

A velvet.hu-n olvastam:

Diva Cup- műanyag tölcsér a hüvelybe:
A legkevésbé vonzó, ugyanakkor legpraktikusabb megoldásnak a Diva Cup nevű termék tűnt, mely leginkább a már nem sok nő által használt pesszáriumhoz hasonlít. Ez egy orvosi szilikonból készült domború, műanyag sapka, mely a hüvelybe helyezve összegyűjti a menstruációs váladékot és elegendő 12 óránként üríteni, majd alapos tisztítás után vissza lehet helyezni a hüvelybe.


Menstruációs szivacs:
Szintén érdekesnek tűnik a száz százalékig természetes, a görög tengerpartról származó menstruációs szivacs, melynek használatával a fertőzés veszélye állítólag nullára csökken. A nedves szivacs rugalmas, így könnyen a hüvelybe helyezhető, majd egy madzag segítségével bármikor eltávolítható, kimosható és visszahelyezhető.


Flush Away eldobható, lebomló betét:
A környezetvédelmi problémát szem előtt tartóknak kínál megoldást a kiállításon bemutatott FlushAway nemű termék, amelynek külső része olyan anyagból készül, amely hideg vízzel érintkezve 48 óra alatt lebomlik, így akár a vécébe is dobható, és a környezetet sem károsítja.


Natracare termékek:
Szintén majdnem 100 százalékos arányban lebomlanak a Natracare termékek, amelyeket nem klórral fehérítenek, így nem okoznak allergiát és szintén környezetbarátnak bizonyulnak.


Eco Centrika mosható betétek:
Ennél jóval bizarabbnak tűnnek a "mosható" betétek, melyeket bátrabb és környezettudatosabb nők állítólag sikerrel használnak. Itt van például rögtön az Eco Centrika nevű termék, kifejezetten allergiásoknak, amely puha, mosható flanelből készült, légáteresztő, nem gyűrődik, és minden méretben kapható.


Lunapads - mosható betét:
Vidámabb lányoknak a Lunapads való, ami szintén 100 százalék pamut, viszont szinte mindenféle színben kapható, a kiállításon egy lila-rózsaszín-pöttyös darabot vehetnek szemügyre a látogatók. A Lunapads külseje műszálas textil, mely szárnyként szolgál, így a fehérneműre csatolható, és nem mozdul el.

Köszi, Ági

Vali, te mit szólsz a Divacuphoz? Ez is ártalmas a hüvelynek? Gondolok itt a hüvelytágulásra, izmok lazulására.

Előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Ági és az intim szféra :)

Szia Ági!
Én a Natracare tamponjait használom. A dobozára ezt írták: nem tartalmaz: műselymet, műanyagot, szintetikus anyagokat, olajszármazékú nedvszívást fokozót. És még azt, hogy teljesen klórmentesek, 100% bio pamutból készülnek és illatmentesek.
3 féle méretben kapható. Az Örs vezér tér, Cédrus piacon lévő Bioritmus csarnokban szoktam vásárolni.
Tudom,  a tampon nem a legjobb megoldás, viszont gyakorlom az intimtornát...
A többi, általad említett terméket nem ismerem.
A Divacup számomra meglehetősen bizarrul hangzik... Mégiscsak MŰanyag, és  12 órán keresztül "pang" bennünk a vér?... Nekem nem szimpatikus, de ez nem jelent semmit. Kíváncsian várom, hogy hátha valakinek van már ezzel a szerkentyűvel tapasztalata...
Szép estét kívánok: MVNiki

Értékelés: Nincs

Irrigálásra kaukázusi kefír?

Szia Vali!

Lehet hogy most én is hülyeséget kérdezek de irrigálásra, a milli kaukázusi kefír is jó?

Előre is köszi!:)
szép napot!:)
Értékelés: Nincs

Irrigálásra bio kefír

Ha van belőle bio, akkor jó!

Értékelés: Nincs

női bajok

Ilcsi néni könyvében olvastam, meg egy nőgyógyásztól hallottam a tévében, ha a nők naponta innának cickafark teát, és legalább hetente egyszer cickafarkos ülőfürdőt ennének nem lennének női bajok!!
Persze a normális védekezés mellett!!

Értékelés: Nincs

cickafark- nagyon jó!

A cickafark főzetből készült ülőfürdő tényleg kiváló női bajokra. Még elég súlyos esetben is sokkal többet ér, mint a drága hüvelykúpok. Volt, hogy egyetlen ülőfürdő megszüntette a problémáimat. Tipp:  ha nem csak 10-20 percig áztatod a gyógynövényt, hanem 2-3 órát, csodát tesz .;)

Értékelés: Nincs

Illóolajok

Vali!

Ha gyorsan szeretnék levendula- vagy teafaolajat, lehet naturland-ot használni vagy inkább mást ajánlanál?

Frida

Értékelés: Nincs

illóolajok

Mi az Aromax olajait használjuk már hosszú évek óta. Van saját mintaboltjuk is, de bármelyik bióboltban, DM-ben, Rossmannban megvásárolhatod!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

megbízható illóolajok

A középkategóriás illóolajok közül az Aromax termékei elég megbízhatóak, de belsőleg (szájon át beszedve, vagy irrigálásra) nem javasolnám őket.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Illóolajak

Gyógyászati célra ezek nem alkalmasak. Ha csak illatosítani szeretnél velük, vagy fürödni, akkor jók. De belsőleg, irrigálásra, nőgyógyászati célokra, pattanásecsetelésre, szemborogatásra, szájöblögetésre már nem javasolnám őket. Neways és PanArom, amik alkalmasak erre a célra!

Értékelés: Nincs

illóolaj

Kedves Vali!

A következő illóolajakról szeretném a véleményedet kikérni:
http://www.primavera-life.hu/?page=prodlist&open=25

Abban a boltban ajánlották, ahol mostanában a tiszta termékeket szerzem be pl. Hauschka. A bolt tulajdonosa szerint tiszták és Demeter minősítést kaptak (erről a minősítésről tőle hallottam először).

Válaszodat előre is köszönöm!
Ági

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Jónak tűnik...

...de van egykét olajuk, ami nem 100%-os, hanem csak alkoholos oldat. Elég széles a választékuk, ami nagyon szimpatikus.

Értékelés: Nincs

Tejfehérje mit takar?

Szia Vali!
Tejfehérje alatt csak konkrétan a tehéntejet érted, vagy el kéne hagyni minden tejterméket is (natúrjoghurt, kefír, túró, sajt, stb...)?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Tejfehérje

Tejfehérje alatt a casein-t (kazein) értem. Ez minden tejtermékben magtalálható.
A tejet mindenképpen kerüljétek, a tejtermékek esetében figyeljetek oda, hogy az elfogyasztott mennyiség soha ne haladja meg a napi 6%-nál többet.
A kezeinnel azért kell vigyázni, mert mert katalizálják a rákkeltő anyagok tumorképző hatását, de csak akkor, ha az étrendedben 6% felett található meg. Az összes rákos beteg esetében bebizonyították, hogy 20% körüli volt a napi fehérjebevitelük. Az ugyanakkora rák-rizikófaktorral rendelkező betegek 6%-os fehérjebevitel esetén nem lettek rákosak. De erről ígérem, hogy részletesen is fogok írni nektek, nagyon komoly bizonyítékokkal alátámasztva.

Értékelés: Nincs

illóolajok

Szia Vali!

Mennyi időbe telik mig az illóolaj kikerül a véráramból? Ha reggel élénkitő olajat/halántékbalzsamot/élénkitő krémparfümöt  (rozmaring, borsmenta, bors) használok annak mikor megy el a hatása? Vagy este mikor érdemes levendula, jázminolajat használni(halánték balzsamot)? Sajnos rossz alvo vagyok kénytelen vagyok ilyen megoldásokkal élni, de reggel az irodába fittnek és frissnek kell kellenem

Elöre is köszömöm a segitséget!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Xénia illóolajai

Kedves Xénia!
Hogy érted azt, hogy mennyi időbe telik míg kiürül a véráramból? Én úgy tudom, hogy szagláskor az inger közvetlenül jut el az agyba, mert a szagló nyálkahártya sejtjei agyidegsejtek. Vagyis az illatok, szagok szűrők nélkül jutnak el  a limbikus rendszerbe, ahol igen erőteljes befolyással vannak életműködésünkre, ezáltal közérzetünkre, viselkedésünkre. Hozzáteszem, hogy rendkívül összetett az, hogy az illóolajokat szervezetünk, testünk miként "dolgozza fel", vagyis hogy az illóolajok miként is vannak jótékony hatással testünk működésére. Tehát a központi idegrendszer közvetlen kapcsolatban áll a külvilággal, de szerintem ez nem azt jelenti, hogy az illóolajok bekerülnek a véráramlatba.... Ha mégsem így van, kérlek Vali javítsál ki!!!!!!!!!!!!!!!

Párologtass frissüléshez pl. borsmenta, fodormenta, fenyőfélék, citrom, mandarin illóolajat. Ezt akár a munkahelyeden, az irodában is megteheted, nem hinném, hogy bárkinek is akadályt jelenthet egy illatosító lámpácska :)
Este pedig, ha megoldható, készíts magadnak nyugtató fürdőt. kb. 4 evőkanálnyi mézben oldjál fel 10-15 csepp majorannát, narancsot, mandarin, levendulát, rózsafát vagy fahéjat. (Első alkalmakkor max. 3 féle illóolajat keverj össze)

És megemlíteném a Duriant, a "bio RedBull-t" :) Ez egy energia ital, amelytől mellesleg aludni is fogsz tudni, mert harmóniába helyezi testünket, "kiegyenlít". Erőteljesen fokozza az anyagcserét is, feltölt vitaminokkal, nyomelemeekkel és ásványi anyagokkal. Csak vigyázz vele, mert vágyfokozó hatása is van!!! (Ez saját tapasztalat) Kimondottam ajánlom a figyelmedbe! Az egyik gyermekkori barátomnak teljesen felborult az alvási-ébrenléti ciklusa (szinte mindig éjszakázik), sokszor került depressziós állapotba, nem tudott aludni, állandóan "szutyok" energiaitalokon élt. Mióta Durian -ogyasztó, nincs szüksége rájuk és köszöni szépen, ha az ágyához jut, nagyon jól alszik...
remélem segítettem: MVNiki
Értékelés: Nincs

illóolajok

Szio Niki,

Koszonom a valszodat. Persze ha parologtatjuk nem kerul a veraramba az illoolaj, en a kremparfumre gondoltam csak nem sikerult jol kifejezenem magamat.
Ha papirzsepire csepegtetem az olajokat az is megteszi? Semmit nem vihetek be az irodaba....magamon kivul persze :) Vagy elenkito kremparfumot kenek reggel magamra?!
Durian....hmmmm lehet kiprobalom, koszonom a tippet!!

Kellemes hetveget!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Xéniának

Kedves Xénia!
Én nem papírzsepire, hanem egy- hogyismondják? - anyagból készült zsepkendőre csepegtetném az illóolajat.
A krémparfümöket nem ismerem, arról nem tudok véleményt írni... Azt sem tudom, miket tesznek bele...
Ha kipróbáltad a Durian-t, kérlek, írd meg a tapasztalatodat! Várom!
Kellemes élénkülést : Niki

Értékelés: Nincs

Tusfürdő Fridának!

Kedves Vali!

Szeretném lecserélni az otthoni szappanjaimat, tusfürdőjeimet vmi természetesre? Mit ajánlanál? A Lush termékeknél láttam SLS-t az összetevőkben, gondolom azokat hanyagoljam. Van még olyan össztevő, amit ezeknél a szappanoknál érdemes elkerülni?
Frida

Értékelés: Nincs

Frida és a tüsfürdő

Kedves Frida!

Amiben van SLS, azt én biztosan nem használnám! 
Mi a kézmosókba alverdés tusfürdőt (pl. ylang-ylang mate tea, citrom kakaó, vigyázz, nem mindegyik alverdés tiszta!!!) teszünk, fürdeni pedig a newayes Refresh tusfürdővel fürdünk, ami gyönyörűen méregteleníti a bőrt!

Milyen méreganyag szokott a mosakodókban lenni...? Sok minden, pl. DEA, TEA, szintetikus Parfum, Sodium/Natrium, Ammónium Lauryl/Laureth Sulphat stb.
Használd a "Hatóanyagok" fülecskét az oldalon, vagy küldj be összetevőt, szívesen segítünk!

Berni

Értékelés: Nincs

Dr. Hauschka és alkohol

Szia Vali, egy dr. Hauschkás tapasztalatról számolnék be: nemrég jelent meg náluk a Rózsakrém light változata, aminek nagyon örültem mert imádom a rózsás dolgokat de a sima Rózsakrémjük túl zsíros volt nekem, szóval megvettem a lightot. Kb egy hetes használat után szép, jól hidratált lett a bőröm, 3 hét után viszont feszülős, enyhén vörös, és nagyon érzékeny. Nem tudom mással magyarázni mint a krém magas  alkoholtartalmával (az összetevők között 3. vagy 4. helyen áll). Lehetséges ez? Egyáltalán, vajon mi célból tesznek szinte mindegyik Hauschkába alkoholt, nem is kis százalékban? Köszi, Kriszta

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Hauschka és az alkohol

A Hauschka készítményekbe lévő alkohol töménysége és mennyisége elvileg nem káros, de előfordulhat, hogy Te érzékenyebb vagy rá az átlagnál.
Érdemes lenne kipróbálnod a Neways krémeket, vagy Ilcsi hidratálóit, vagy habkrémeit.
Mellesleh a H. termékekben többekközt azért van alkohol, mert a gyógynövény kivonatai nagyrésze alkoholos oldású.

Értékelés: Nincs

Terhesség-Eper


Sziasztok!

Úgy hallottam, hogy a kismamáknak nem szabad vagy nem ajánlott eper fogyasztása. Nem tudjátok miért?

VikiÉrtékelés: Nincs

Viki - terhesség -eper

Szia Viki, én eddgi nem hallottam, hogy az eper allergizálhat, szerintem egy szintetikus magzatvédő vitamin többet árt, mint az eper. Persze megértem az aggodalmad :) félted a babát, de szerintem nyugodtan nasizz epret, ha allergizál, akkor egy - két szem után biztos mutatkozik valami jele :)
én is most jövök a kertből, leszedtem az epret meg tieberryt és nekiülök :)

Értékelés: Nincs

Terhesség-Eper

Az apró magvak és szőröcskék allergizálhatnak, de én ezt inkább a kisgyerekeknél hallottam, hogy gond lehet.

Berni

Értékelés: Nincs

Allergia

Szia Katka , Berni! csak nyugodtan fogyasszon a kismama epret, málnát. Mindenki az allergiás hajlamot örökli de nem magát az alleriát! Nem  a szöröcskék allergizálnak hanem az aprómagvak.
Ha az egyén nem allergiás pázsitfű pollenre, még az étel-keresztreakció  sem jön szóba.
                                                                 Jola    

Értékelés: Nincs

napozók

Kedves Vali!

Szeretnék vmi jó napozót beszerezni a nyárra. Nézegettem az Ilcsi kínálatát, de a 250ml-es paradicsomos napozót olyan kevésnek tartam, a 35ml-es napozó gélt pedig nem is értem, az kb. egy használatra elég az egész test bekenéséhez...
Esetleg van még olyan márka, típus, amit ajánlanál? Vagy, hogy mi ne legyen az összetevők között, amikor naptejet keresek?

Üdv: Frida

Értékelés: Nincs

Ilcsi napozói

Szia Frida!

A 35 ml-s Ilcsis Paradicsomos napozógélt csak arcra és dekoltázsra használd, azért fejlesztette ki Ilcsi néni, hogy azok is tudják használni a napozóját, aki az egyéb krémeket, fényvédőket nem tűri nyáron.
Ez, mint a neve is mutatja, gél állagú, igen kellemes, elviselhető a kánikulában is.
A 125 ml-s Paradicsomos napozó pedig igen kiadós, nemcsak napozáshoz, hanem a napfényszegény őszi hónapokra is marad belőle, s akkor a szoliba is használhatod.

Értékelés: Nincs

Frida és a napozó gél

Szia Frida!
irtó picike kell belőlük!!!!! nagyon könnyen szét lehet oszlatni a testen a gélt...  
a 35 ml-eset arcra használjuk (a két lurkó és én), uais csipkebogyó krémmel (ilcsis) kenem az arcomat, ill. a kisebbik fiamét, ha szükségesnek érzem, és arra - állítólag - csak ez a megfelelő, uais a csipkebogyós krém hámlasztó és ha nem szeretnénk májfoltokat, akkor ezt ajánlatos használni...
szép estét: MVNiki
 


Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

paradicsomos napozó

Nekem nem szokott elfogyni egy nyár alatt a 125 ml-es, ugyanis nagyon kevés kell belőle, de fontos, hogy mindig nedves bőrre vidd fel, mert úgy tudod szépen eloszlatni testszerte.

Értékelés: Nincs

Nem akarok hitetlennek

Nem akarok hitetlennek tűnni, de azt írtátok, hogy az Ilcsi termékek 'tiszta termékek"!
Megrendeltem a paradicsomos napozót, és az összetevők között ezeket találtam: Glycerine, Alumina (ez nem aluminium származék?), Alkohol, Xantham Gum, Parfum.
De pl. Glycerine-t a testápolókban is találtam. Ezekről az összetevőkről más termékekre vonatkozóan az írtátok, hogy károsak!!
Akkor most az Ilcsi sem teljesen tiszta, csak javarészt növényi összetevői vannak + belecsempésznek 1-2 károsat is??


Értékelés: Nincs

Az Ilcsi annyira tiszta, hogy ehető!

háromértékű alkohol, növényi és állati zsírokból nyerik, kiváló felszíni nedvesítő, magasabb koncentrációban (30%) felett azonban izgatja, szárítja a bőrt. Sziruphoz hasonló állagú folyadék, amelyet oldószerként és puhítóként használnak. A glicerint víz és zsír kémiai reakciójával állítják elő. Kis koncentrációban vízmegkötő, nagy koncentrációban viszont vízelvonó hatású. Tömény oldatban addig vonzza a bőr felületére a nedvességet a bőr alsóbb rétegeiből, amíg az ott nem tartja, hacsak a levegő nedvességtartalma el nem éri a 65%-ot. Ez a folyamat a bőr fokozatos kiszáradását idézi elő, így a bőr belülről kifelé haladva fokozatosan elveszti víztartalmát.
Ha egy kozmetikai készítményben nem az első három összetevő közt szerepel, akkor jótékony hatású.
A napozóban a 11. összetevő.

A Parfum növényi, nem szintetikus.

Az Alumina u.úgy fizikai fényvédő, mint pl. a titanium dioxid, semmi gondot nem okoz, mert NINCS FELSZÍVÓDÓVÁ TÉVE a készítményben! Funkció: dörzsanyag, elfed, tisztít, fizikai fényvédőszerekben használatos, ugyanis a szemcsék apró tükörként funkcionálva visszaverik a káros sugarakat.

Cetyl Alcohol: önemulgáló, stabilizátor, sűrítő,szappanokban visszazsírozó.Természetes anyag, pl. kókuszzsírból nyerik.

Xanthan Gum: kötőanyag, mikrobiális eredetű, ajánlott!

Úgyhogy használd nyugodtan! :) :) :)

Berni 


Értékelés: Nincs

Napozó

Én mindenképp az Ilcsi (22 v. 12 faktoros) vagy a Neways Sunbrero-ja közül választanék!
Ezt a témát a pici gyerekeim miatt már körbejártam és ezeknél jobbat nem találtam.

Berni

Értékelés: Nincs

A napon nem romlik el?


  Sziasztok!
  Idén készülök Olaszba és én is ilcsi napozót szeretnék venni. Pont azon gondolkodtam, hogy vajon ezek meddig állnak el, főleg ha viszed magaddal a napra is, mert úgy van írva, hogy fürdés után ajánlott ismét bekenni magad vele. Tartósítót nem tartalmaz, és Vali még a következő nyáron is használja.
Én az agyontartósított napozót se nagyon mertem használni a másik nyáron, mert attól tartottam, hogy esetleg már megromlott a napon.
Köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Paradicsomos napozó szavatossága

Én egy kiürült 35 ml-es ilcsis pumpás flakonba - amilyenben a körömvirág olaj is van - szoktam kiszortírozni az adagot. A többi meg ott figyel a hűtőben.
Mellesleg ha az Ilcsiket hűtőben tárolod, tovább elállnak, mint ami rá van írva.

Értékelés: Nincs

Milyen gyorsan áll helyre az enzim probléma?

Érdeklődnék, hogy a Life Enhancer-t mennyi ideig kell szedni? Egy hónap elég vagy kell 2-3 hónap mire használ?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

LifeEnhancer

Egy doboznak már van látványos hatása, de ahhoz, hogy teljesen helyreálljon az endokrinrendszer és az enzimháztartás, egyénenként más, hogy mennyi idő kell hozzá. Van, akinél 2-3 hónap, de vannak olyan esetek, ahol ez évekbe telik. Ez függ attól is, hogy mi a probléma, milyen a táptalaj, és az életforma. A problémától függ, hogy a Life Enhancer hatását milyen más szerekkel lehet megturbózni.

Értékelés: Nincs

Napallergiára van valami

Napallergiára van valami gyors segítség?
Nagyon kellemetlen.
Köszönettel: Hortenzia


Értékelés: Nincs

napallergiára Hortenziának

Szerintem csakis Ilcsi néni már sokadszorra dícsért és elismert paradicsomoz napozója, azon belül is a 35 ml-s napozógél!
Állandó használatával megelőzhető a napallergia, de ha már kijött, akkor is érdemes vele bekenni, akkor is segít.
Kati

Értékelés: Nincs

Napallergia

Ne menj napra! Vagy próbáld ki a biorezót! Nekem elmulasztotta :) :) :)!

Értékelés: Nincs

Egészséges önbarnító?

Lányok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni önbarnító ügyben!
Sajna a Neways-es önbarnítót már tavaly óta nem lehet kapni, és abszolút nincs ötletem, hogy honnan lehetne szerezni olyat, ami nem tartalmaz mindenféle káros anyagot. Napozni nincs időm, a szolárium meg nem jó a bőrnek, és nekem nagyon bevált az önbarnítós dolog.
Ha valaki tud egészséges önbarnítóról, az kérem jelezze!
Üdv: Betty

Értékelés: Nincs

Önbarnító

Hát, Vali nagyon nem propagálja az önbarnítókat...nem sok választás marad, meg kell próbálni egy kis időt szánni a napozásra -már napi 10 perc is tök jó- valamint belülről "színezni" a bőröd sok-sok karotin fogyasztásával! Tudom ajánlani a sárgarépát, akár kifacsarva is és a homoktövis húsolaj rendszeres szedését, gyönyörű színt ad a bőrnek!

Berni

Értékelés: Nincs

popsikrém

Kedves Berni!

Olvastam, hogy van két gyerkőcöd, így talán tudnál ajánlani egy megbízható posikrémet a másfél éves kisfiamnak. Érdeklődnék továbbá, hogy te milyen popsitörlő kendőt használtál?
Nálunk sajna nagyon kemény a víz és ráadásul Boldi bőre ekcámás is , így valamilyen testápoló krémre is szükségünk lenne.
Igazából nem akarnám hozzászoktatni a bőrét, de néha nagyon kiszárad neki.
Köszönöm a válaszaidat. Tünde.


Értékelés: Nincs

popsikrém ajánlásKedves Tünde!

Én a DM-es Babylove tusfürdőjét és popsikrémjét használtam és nagyon bevált.
Valinak is elküldtem az összetevőket és azt írta, hogy nyugodtan használhatjuk.Konkrétan: Waschgel Kopf bis Fuss (ezzel lhet hajat is mosni)
A barátnőm kisfia is ekcémás volt, és amióta áttért erre, elmúlt a bőrproblémája.
Üdvözlettel: Rita

Értékelés: Nincs

popsikrém

Kedves Rita!

Köszönöm a popsikrémmel és tusfürdővel kapcsolatos tanácsaidat.
Berninek is üzenem, hogy köszönöm a segítségét.
Tünde.

Értékelés: Nincs

Popsikrém Tündének

Kedves Tünde!

Popsira én a shea vajat ajánlanám, vagy a Nw. Baby Lotion-t ezt az egész kis testére kenheted gazdag Aloe Vera- és zabkivonatban, vadrózsa-, olíva- és babassoolajban, ne félj, ettől nem lesz függő a bőre! :)

Popsitörlő-ügyben sajna nincs ötletem, mert nagyon sokat elemeztem és egy sem tetszett ... Mi most zuhanyozunk és nedves papírzsepit használunk (utazáshoz csomag zsepi és kulacs víz )

Berni

Értékelés: Nincs

popsitörlő házilag olcsón Tündüsnek és Bettinek

Én így törölgetem a baba fenekét:
Egy kanál olívaolajba cseppentek pár csepp levendula-, vagy teafaolajat és ezt összerázom egy fél befőttesüveg vízzel. Tudom, hogy az olaj meg a víz nem keveredik, de azért működik. Ebből öntögetek mindig egy keveset egy kis műanyag-dobozba, amibe, általam evágott pamutrongyokyt áztatok. Ha nagyon kakis, akkor először egy konyhai papír törlőkendőt mártok és leszedem a javát. Ezután áttörölgetem egy kis pamutronggyal. A fölös vizet visszafacsarintom  az edénybe. Szakadt pamut férfialsókat szabdaltam szét erre a célra. Sok rongyot nem érdemes beáztatni, mert hamar büdösödik a ronggyal együtt a víz.
Még a férjem is megbarátkozott a dologgal, pedig először nem tetszett neki.

Értékelés: Nincs

Szia Tündérke!

Szia Tündérke!

Én ma láttam a Dm-be Alverde babaápolókat. Vettem is egy babakrémet, de volt pelenkakiütés elleni krém meg olaj is. Ezen van BDHI jelzés is. Remélem segítettem.
Jó éjt. 

Értékelés: Nincs

Összetétel?

Azért mindig nézzétek meg az összetevőket, mert a BDIH-s minősítés még nem garancia...

Értékelés: Nincs

Aqua, glycine soja oil*,

Aqua, glycine soja oil*, alcohol*,glycerin, butyrospermum parkii butter*, cetearyl alcohol, myristyl alcohol, caprylic/capric triglyceride, glyceryl stearate citrate, cera alba*, xanthan gum, bellis perennis extract*, chamomillarecutita extract*, calendula officinalis extract*, arnica montana extract*, simmondsia chinensis oil*, canola oil, tocopherol, ascorbyl palmitate, parfum**, benzyl alcohol**, benzyl benzoate**, citral**, coumerin**, citronellol**, eugenol**, farnesol**, geraniol**, limonene**, linalool**,

* ingredients from certified organic agriculture

** from natural essential oils


Értékelés: Nincs

:)

Rendben, Hortenzia!

Értékelés: Nincs

kiütések a fejbőrön_ viszketeg koponya :-)

Kedves Vali, Berni!

Abban kérném a segítségeteket, hogy az alábbi tüneteimre milyen gyógyírt tudnátok ajánlani:

Kb. egy hete megjelentek a (hajas)fejbőrömön apró gennyes pattanások. Viszketnek és húzódnak is egy picit, olyan mint egy "rendes" pattanás az arcon. Ha kinyomom, annál rosszabb. Már több, mint két hónapja a DM-es Babylove samponnal és felváltva magam keverte tojássamponnal mosok hajat. Sajnos két naponta kell, hogy hajat mossak, mert nagyon könnynen zsírosodik. Öblítésre almaecetes vizet használok.

Pár éve volt már ilyen tünetem. Édesanyám is panaszkodott ilyen tünetekre korábban. Ő arra fogta, hogy a vonaton nekidől a fejtámlának, vagy a fodrásznál a "közös" hajkefe, fésű is továbbahat esetleg ilyen "betegségeket".

Közös fésűt otthon sem használok, mostanában, pedig nem voltam fodrásznál.

Mi lehet az oka ennek? Méregtelenedik a fejbőröm?
Segítsetek, kérlek valami okos tanáccsal.

Köszönöm válaszotokat!

Üdv: Ági :-)

Értékelés: Nincs

Problémás fejbőr

Szerintem is elkezdett méregteleníteni a fejbőröd és u.az a szituáció, mint a pattanásos arc esetében.
A BabyLove-os samponon kívül raksz még a hajadra valamit?
Nekem is volt ilyen problémám, még akkor, amikor nem tiszta sampont használtam és aktívan sportoltam. Minden eddzésen jól megizzadt a fejem és telelett pattanással...

Már rég nem fordult elő Ha szeretnéd gyorsítani a folyamatot, próbáld ki az Ultimate sampont -nekem nagyon bejött- vagy ha korpás is a fejbőröd, a 2nd Chanche-t.

Berni

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ágica kiütéses fejbőre

nekem is az a gyanúm, hogy méregtelenedik a fejbőröd! lehet, hogy annakidején is véletlenül méregmentes sampon került a kezedbe, és ugyanez a folyamat indult el.
Mellesleg festeted a hajad?

Értékelés: Nincs

candida-száj

Ha már így belementünk ebbe a hüvelyfertőzés dologba: Kedves Vali, multkor ugye azt irtad nekem,hogy valami más modját kellene választani a kényeztetetésnek, egy ideig szüneteltetni kellene a konkrét dolgot,hogy pihenjen a hüvelyfal.A szájjal való kényeztetéssel mi a helyzet? A nemiszerv és a száj között terjedhet ugyanugy és pinpongozthat ugyanugy a candida?
Köszi, Anita

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Orális candida

Hááát! Ha a párod a kandidás, és már a szájnyálkahártyáján is megtelepedett a cucc, akkor ő inkább ne közelítsen hozzád orálisan. Hogy Te be tudod e nyelni a fordított felállásnál, arról nincsenek adataim, de én elképzelhetőnek tartom.
Maradnak a fürge ujjak, és a kézimunka szakkör...

Értékelés: Nincs

pingpong

Szia Vali!

Egyébként a pingpongszituáció akkor is fennáll, ha a pár óvszerrel védekezik?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Óvszerrel nem,...

..úgyhogy rendeljetek Bernitől pár zacskó bioóvszert.

Értékelés: Nincs

Candida- kérdés

Szia Vali!
Mi a teendő, ha a páromat megfertőztem Candidával, hogyan kezeljük? Canesten krémet használ, de említetted hogy ez csak átmenetileg szünteti meg a tüneteket...
Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Candida- kérdés Kolibrinek

Pl. teafás lemosás, vagy ezüstkolloid külsőleg-belsőleg.
Van teafás óvszer is a ping-pongozás elkerülésére, ha szeretnétek kipróbálni, nekem még van!


Berni

Értékelés: Nincs

tampon használat

Szia Vali,
meg tudnád nekem mondani,hogy mennyire van probléma a tamponnal? Gondolom, ha fertözve vagyok nem ajánlatos,de egyébként okozhat irritációt,esetleg könnyebben gyulladást?
Koszi

Értékelés: Nincs

Tampont ne!!!!!

Sziasztok lányok!

Ha egy mód van rá, akkor tampont ne használjatok!!!
Tavaly végeztem egy intim torna tanfolyamot(KIT), és a tréner azt mondta, hogy a nők ne használjanak tampont bármennyire is kényelmes a használata, ugyanis a felhelyezett tampon teljesen a hüvely falához simulva, tönkreteszi a hüvely falában lévő mikrovérkeringést, ami előbb-utóbb érzéketlenné teheti a hüvely belső falát, aminek lássuk be nagy szerepe van a szeretkezés
során És ez még csak az egyik negatívum, az esetleges fertőzés meg a másik. Én is nagy tamponhasználó voltam, de a tanfolyam elvégzése után a fürdőszobában levő tamponkészlet a kukában landolt. Azóta megbarátkoztam a betéttel, nehéz volt, de nem lehetetlen.
Egy kis jótanács: fürdés/tusolás legvégén érdemes a szemérem tájékot jó hideg vízzel letusolni egy pillanatra. Eleinte iszonyú kellemetlen, de a hatás nem marad el. Fantasztikusan felpezsdíti a "lenti" tájék vérkeringését, intim tornás berkekben ezt csak "fröccsnek"nevezik. Ja, és természetesen a fiúknak is nagyon ajánlott, sőt evvel megelőzhetőek a későbbi esetleges merevedési problémák, úgyhogy hajrá... Üdv: Betty

Értékelés: Nincs

Tampon vagy betét?

Sziasztok!
A betétek sem a  legjobbak,mert szintetikus anyagból készülnek,ami nem engedi szellőzni a hüvelyt,ezért sokkal könnyebben elszaporodnak a kórokozók.A tisztasági betétek illatositottak ezért allergizálhatnak is.
Megoldás:100%pamutvatta
               "bio"betétek
                mosható betétek


Értékelés: Nincs

Szintetikus betet es tampon

Hja,ne is mondjatok...fraszt kapok azoktol a reklamoktol,amiknek az a lenyege,hogy ha szintetikus aloes tampont vagy betetet hasznalsz,akkor meg a csajok is csak nezni fognak az utcan,olyan friss es ude leszel tole!!!!Megha az a betet vagy tampon aloet is latott volna eleteben....

Értékelés: Nincs

PORYPHERA gomba - tampon

Erről tengeri gombáról már hallottatok? Tamponnak használják. Olyan, mint egy szivacs, mosható és állítólag nem egészségtelen környezetbarát :)

Értékelés: Nincs

Tampon?

Vali,tenyleg ennyire gaz a tampon???


Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Mennyire káros a tampon?

Az biztos, hogy én kerülöm a használatát, csak végszükség esetén nyúlok hozzá, mert ugye vannak olyan helyzetek, amikor határozottan praktikus. A betétnek is megvannak a veszélyei, ugyanis a szivárgásmentesség miatt nem ereszti át a levegőt (sem). A legegészségesebb megoldás valóban az ősi gyolcsos módszer lenne, ami viszont nem túl kényelmes.
Mellesleg azt tudtátok, hogy a tampon egy ősi óegyiptomi találmány? Csak az évezredek alatt kissé szintetizálódott...
Nehéz igazságot tenni, mert valamit ugye olyankor kell betenni. Viszont vannak már valóban biobetétek, amik pamutból vannak, és légáteresztőek. Igaz, hogy hamarabb átázik, de legalább nem indul el a gombatenyészet, és kapsz ott is levegőt.

Értékelés: Nincs

Hidegzuhany a cuncira

én ott mindig hideg zuhanyt alkalmazok, és tényleg nagyon jó :)

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Tampon

Ha bármilyen nőgyógyászati problémával küzdesz, kerülendő a tampon használata, hacsak nem megpreparálod magadnak gyógytamponná:

 • mártsd bele biokefírbe, és úgy dugd fel - kiválóan helyreállítja a hüvelyflórát
 • Csepegtess a végére gyulladás esetén 1-2 csepp levendola illóolajat, fertőzések esetén teafaolajat, vagy esetleg mindkettőt, sőt, ha folyásod, vagy gombád van, bergamottot is tehetsz rá!


Értékelés: Nincs

Tampon - kefír, Ahoj Tregs!

Kefír helyett bio natúr joghurtba is lehet mártani a dugót?
Nálunk még nem láttam kefírt.
Ugye a kefír és a natúr joghurt nem ugyanaz, mert akkor jó nagy csacsiságot kérdeztem.

Heló Tregs, úgy bírom olvasgatni a hozzászólásaid, mindig megnevettetsz!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

kefír kontra joghurt

A kefír és a joghurt nem ugyanaz, de erre a célra mindkettő kiválóan megfelel.

Értékelés: Nincs

alapozó

Sziasztok!

Sajnos alapozót használok az arcomra, ha megyek vhova. Tudom, hogy ez nem jó, érzem is hogy nem tesz jót a bőrömnek, így amikor nem muszáj nem kenem, de enélkül nem érzem jól magam, ha úgy megyek ki az emberek közé, mert foltos és kis rondaságok vannak az arcomon, amit jobb, ha eltakarok, bár így se tökéletes, csak jobb egy fokkal. Nagyon szeretném elhagyni az alapozót, főleg, hogy jön a nyár és minden lefolyik az emberről a nagy melegben.
De nincs vmi olyan kence vagy praktika, amivel halványíthatok a foltok, mattá tehető az arc, mert eléggé zsírosodik is az arcom.
Most alapvetően vmilyen külsőleges dolgokra gondolok. Esetleg nincs olyan alapozó szerűség, ami nem olyan káros. Ilcsi mindennapi géljét próbáltam, de az nálam nem fedett semmit, mintha túl híg lenne az állaga.

Üdv: Szixty

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Sixty alapozója

Tudod, hogy a tüneti kezelés nem megoldás, ezt a problémát belülről kell rendbetenned! Addigis próbáld ki a TrueTouch alapozóját. Teljesen méregmentes, és szépen fed. Berni használja, és nagyon meg van vele elégedve.

Értékelés: Nincs

Lime

Jó reggelt!

Mostanában annyit olvastam a citrom jótékony hatásáról és kezdtem is rászokni a citromos vízre, erre pont az egekbe szökött a citrom ára (még a hypermarketekben is). Most legutóbb a lime-mal egy árban láttam, így lime-ot vettem, de nem tudom az is ugyanolyan jó-e mint a citrom?
Egyébként nem tud vki vmi akciós citrombeszerző helyet?

Olvastam, hogy a citrom leve "fehéríti" is a bőrt, de nem tudom, hogy ez kinek ajánlott (akinek foltos a bőre)?

Minden jót!
Marika


Értékelés: Nincs

le kell mosni a shea vajat?Kedves Vali!

Ha shea vajjal kenem az arcomat, bekenem vele majd le kell utána mosni?Vagy jobb ha pl.éjszakára rajta hagyom?
A bokámon van egy 20 ft -os nagyságú bőrszáradság, azt is kezelhetem vele?

köszi: Rita

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

shea vaj

A shea vajat nem kell lemosni. Úgy kasználd, hogy egy leheletnyi mennyiséget oszlass el a bőrödön úgy, hogy előtte melengesd fel a kezedben a felkenni szánt adagot, míg folyóssá nem válik. Bármilyen bőrbetegség tüneleinek az enyhítésére alkalmazható!

Értékelés: Nincs

shea vaj eladó!

Kedves olvasók! Még mindig van eladó finomítatlan ghanai shea vaj!Ha valaki szeretne írjon légyszives az e-mail címemre!Vidékieknek postán elküldöm,pestiek személyesen átvehetik! adriennvigh kukac gmail pont com üdv, Adri

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

citrom - lime

A citrom reggel éhgyomorra valóban nagyon egészséges. A lime egy kicsit más, de az is jótékony hatású.
A citrom valóban fehéríti a bőrt, hisz nagas a gyümölcssav tartalma. Általános fehérítésre, és a foltokra is jó. Öreganyáink azt csinálták, hogy reszelt tormát áztattak ki citromlében, és azzal kezelták a barna foltokat.

Értékelés: Nincs

Bodza-ital

Bodza-ital

Ha terhes vagyok ihatok bodza-italt? Anya csinált egy rakattal, de nem merek belőle inni, mivel a bodza virága is olyasféle gyógynövénynek számít, és nem tudom, hogy mit indít be a szervezetben. Viszont nagyon szeretem!
Kedves Vali! Remélem tudsz segíteni!
Köszi.
Yoel


Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Bodza ital terhesen

Yoel! Igyál annyit amennyi csak beléd fér, maximum jobb lesz a veseműködésed! Csak egyre vigyázz! A hagyományos receptúrákban túl sok a cukor! Az viszont nem tesz jót a babának! Ha a nyukád is jó cukrosan készíti, akkor higítsd vízzel!

Értékelés: Nincs

Méhviasz gyertyából?

Szia Vali,

szerinted a méhviasz gyertya az tiszta méhviasz? Mert van otthon egy csomó, és ha az is jó, akkor nem vennék külön...

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Bolka megoldotta...

Én megpróbálnám a helyedben, csak melegítsd jól fel, és szűrd le gézen, vagy ritka szövésű vásznon.

Értékelés: Nincs

Még mindig intim téma...

Sziasztok!

Lenne egy-két észrevételem az intim témával/védekezéssel kapcsolatban, amit itt páran felvetettek.
Remélem nem baj.
Valaki azt írta, hogy a sima óvszer se jó, mert a sikosítóban kőolajszármazék van, akkor milyent érdemes használni?
Mivel érdemes védekezni? Mellesleg én is érintett vagyok sajnos ebben hüvelyfertőzéses témában.
Azt tudjuk hogy fogamzásgátló megint nem jöhet szóba.
Én akkor is óvszerpárti maradok, kőolaj ide vagy oda, mellesleg lehet kapni teafás óvszert is.
Azt hiszem ez a téma megérne egy misét
Szerintetek?

Értékelés: Nincs

Óvszer...

Teafás óvszer? Holmerre? :D AMúgy az óvszerre ráírják, hogy mit kennek rá?

Értékelés: Nincs

Bio óvszer?

Megjött a megrendelt óvszer, még nem próbáltuk ki, viszont áttanulmányoztam az angol ismertetőt, és ott azt találtam a teafásnál, hogy "sikosítás tartalamz teafa olajat", tehát van benne más is. A másik fajta, a natúr szintén sikosított az angol szöveg szerint sajnos... De mit kennek rá??? :-( :-( Ma bementem egy Beata Uhse boltba és ott találtam egy sikosítás nélküli gumit, úgy nevezik "száraz óvszer"... Itt megnézhetitek: http://www.fromms.de/classic.php Az üzletben a 3 darabos csomag 900valahány forint volt. Az eladó meg mondta nemsokára lesz még másfajta sikosítás nélküli óvszer.

Értékelés: Nincs

bio ovszer

Sziasztok lányok. Valaki aki kipróbálta már a bio óvszert?:) Én azért nem rendeltem, mert első gondolatom az volt hogy a sikosítóra vagyok érzékeny, és volt egy ilyen gyanúm, hogy ezen is hasonló cucc van. De nagyon érdekelne, hogy az érintetteknek elmúltak e a tünetek??

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Bio óvszer

Pont azért mertünk berendelni többen ebből az óvsterből, mert ez nem "vazelines", azaz nem kőolaj a sikosító rajta. Én is a sikosítóra vagyok allergiás, de ettől semmi bajom.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

óvszerek

A hagyományos óvszereknek általában szilikon származék (ez a jobbik rossz), vagy valamilyen vazelin féle a sikosító anyaguk. Sajnos azt nem tudom, hogy ezt kötelező-e feltüntetni a csomagoláson.

Értékelés: Nincs

What tha.... ?

Nah az a gáz, hogy nem nagyon látom át a hozzászólásokat, nem tudom lehet én vagyok a béna de össze-vissza van idők szerint!
Ezzel kéne valamit kezdeni, rendesen számozni vagy mittuomén(by Szalacsi)!

óvszer témában bio magasságokat most nem fogom verdesni, én csak a "nagy" méret "szakértője" vagyok! A múltkor épp kifogytam belőle, és be kellett mennem a helyi lovardába 1 kitért. Szerencsére passzolt, lovak irigykedtek is, de hát most ez van GENETIKA, mondtam is nekik! Amúgy nem könnyű egyedit találni ha valakinek egyedi az igénye, én pl. ha épp olyan a partner kénytelen vagyok Angliából rendelni mert ugye nálunk nincsen!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Óvszer...

De te legalább utánamész, nem úgy, mint a többi pasi. Látod, Angliától a lovardáig mindenhol képes vagy felkutatni a megoldást. A többi pasit ez nem érdekli. Kb. ennyivel szokták megolgani: "anyukám miért nem szedsz gyógyszert?"

Értékelés: Nincs

Védekezés

Nos igen, igazad van. Én nem vagyok ilyen nem törődöm, pláne nem szeretem ha egy nő tabit szed. Egyszerűen ez nem lehet egészséges hosszú távon, állítólag a mostaniak már biztonságosabbak, nos nem tudom ebben sajnos nem vagyok jártas. Azt viszont úgy gondolom ezek se kellenének. Nyílván sokkal jobb érzés a lányoknak anélkül, meg ugye hát több lehetőséget is ad anélkül a helyzet! :) Volt olyan lány, hogy összejöttünk és azt mondta ő alkalmakra se szereti ha pasi használ...mondom király szépen vagyunk utána már nem is volt kedvem rámászni se. Olyan felelőtlenek komolyan nem is értem, a mostani fiatal korosztály meg megadurva, ilyen 16 éves lányok már simán iratják fel a tabit anyuci meg csak bólogat....én meg lesek...mert nem értem.

Értékelés: Nincs

Óvszer, help!!


Ez nem igazság!! Bernivel amúgy már kitaláltuk, hogy bio óvszert kellene gyártani birkabélből!!
Amúgy ha valaki tud olyan óvszert amit nem ilyen anyagokkal sikosítanak, akkor azonnal szóljon!!
Köszi!

Értékelés: Nincs

bio ovszer kerestetik:)

Ez engem is erdekelne!Annyi mindennek van mar bio valtozata,miert pont ennek ne keszitenenek?...Pedig erre tobb embernek lenne szuksege mint a biogumicukorra...haha...

Értékelés: Nincs

bió óvszer

www.netbio.hu

Értékelés: Nincs

bio óvszer

A helan.hu-ra rákattintasz, és az egyik viszont eladó honlapján kapható bio óvszer. "shop.unas.hu"

Értékelés: Nincs

Nekem is!!!

Csatlakozom Veronikához, szóljatok, ha van valami ötletetek "méregmentes zokni" ügyben!!!
Hogy mindig van valami "apróság",amire még nem gondoltunk méregmentes ügyben...nem hiszem el...

Értékelés: Nincs

Bio óvszer

Elvileg létezik natúr óvszer: www.netbio.hu. Itt van két féle is. Az egyik natúr tatex, a másik teafaolajas. Keressetek rá az oldalon, van róluk leírás.

Értékelés: Nincs

Megvan a bio...!!!!

Húúú, kedves Névtelen, Te egy kincs vagy ! Köszönjük!
Lányok, csökkentsük a szállítási ktg-et?

Értékelés: Nincs

Óvszer rendelés!

Lányok!

A nagy érdeklődésre való tekintettel, ha gondoljátok, megrendelem a bio védőfelszerelést, légyszi küldjétek el, hogy hány csomag (3db/csomag) és melyik fajta (teafás vagy sima latex) kellene, aztán majd kiosztjuk !
Na, ez sem bizarr egy csöppet sem..., megnézném majd a futár képét, amikor felcipeli


Berni

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Bioóvszer, hurrá!!

Sziasztok lányok fiúk! Van egy jó hírem, lehet boltban kapni a teafás bioóvszert, mégpedig a Mediline bioboltban! (Bp, Csizma u. 4.) Rendeltem a forgalmazótól és nem jött meg, felhívtam őket és akkor mondták, hogy egy ideje kapható a Mediline-ban is! Tegnap vettem is, és képzeljétek nagyon olcsó, csak 399 Ft egy doboz nagykeráron (nagyon egyszerű kiváltani nagykerkártyát) :D :P Amúgy a csomag azóta sem jött meg, remélem azért a postán jól szórakoznak ahol lenyúlták, mert a csomag biztos fel lett adva... :P Szóval hajrá lányok, fiúk, és Berni te pedig most felmentést kapsz a postázás alól... :D :D

Értékelés: Nincs

Bioóvszer, pasik?

Fura, a pasik nem nagyon tolonganak gumiért, miért a csajoknak kell evvel törődni mindig??? Hmmm? Vagy ennyire kevés itt a férfi látogató? :D

Értékelés: Nincs

Ovszer...

Hmmm...szo ami szo a csajok jol belelkesultek a bioovszer felfedezese kapcsan...hogy elkezdett mindenki tolongani erte..
De olvasvan az erdeklodok neveit,en is pont azon gondolkodtam,hogy hova tuntek a pasik?!Hiszen ebben ok is maximalisan erdekeltek,valakinek velemeny???
Vagy a biogumi mar egy kicsit nehezen megemesztheto..?

Értékelés: Nincs

Tregs, gyere elő és referálj óvszertémában!

Te szakértő vagy ebben, mondd meg a frankót !!!:) :) :)

Értékelés: Nincs

Óvszer rendelés

Szia Berni, engem is érdekelne az óvszertéma,csak tudnom kéne,kb mikor lehetne átvenni, ha megrendelnéd, mert mar nem sokaig vagyok itthon..márpedig igy a nyar elött nem ártana bevásárolni
Köszi, Anita

Értékelés: Nincs

Ovszer osztas

Inkabb azt a meghitt pillanatot kellene megneznie amikor szetosztjuk egymas kozott...!

Értékelés: Nincs

Beállok a sorba...

Szerintem ebből jó nagy mennyiség fog elfogyni... nálam is jelentkeztek rá éshát úgy tűnik, hogy én is igényt fogok tartani rá...
Szóval lehet, hogy tényleg be kéne spájzolni belőle még 31-e előtt, mert akkor lejár az akció. Ugye rendel valaki? Ha nem akar senki, akkor én is szívesen megteszem, max szexfüggőnek néznek

Ildikó (Tünti)

Értékelés: Nincs

Bioóvszer

Rám is lehet számítani bioóvszer témában!

Értékelés: Nincs

Nekem is kell!!!

Hah,ebbol en sem maradhatok ki,mar csak azon gondolkodom,hogy mennyire lenne szukseg...csajok ha igy gyarapodunk felvasaroljuk az egesz keszletet!!

Értékelés: Nincs

Bió óvszer...

Sziasztok!

Engem is érdekelne a dolog...

Tünderke

Értékelés: Nincs

Igen, Berni!

Igen, Berni! Csökkentsétek! :) Ha jónak találjátok én kérek.

CS- H Brigi

Értékelés: Nincs

ÓVSZER RENDELÉS

LÁNYOK!
Megrendeltem a védőcuccokat, aki nem priviben küldött emilt csak az oldalra, annak egy csomag teafásat rendeltem: Barbara,Anita,Ildikó,Bolka,Cs-HBrigi

Átvétel csütörtökön 16-18-ig a Neways irodában (sminkkel egybekötve), abban az esetben ha valaki nem tud jönni, vagy mégse érkezne meg a csomag, egyeztetés alapján adom át a cuccost ezért kérek mindenkit, hogy küldjön "életjelet" az emilemre, hogy fel tudjuk venni a kapcsolatot!

ÉS TERMÉSZETESEN NEWAYS RENDELÉST IS FELVESZEK!!!

Szép hétvégét!

Berni

Értékelés: Nincs

Nekem iiiiiiis!

Én is érdeklődöm és gondolkodom, de eddig még nem jutottam semmi okosságra. :( Figyelek, hogy mi sül ki a témából! :)

Cs-H Brigi

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Óvszer téma

Én ezért nem tudok óvszert használni, azonnal viszketek tőle 3-4 napig egyfolytában, és volt olyan, amitől ki is száradtam, olyan volt a tünet, mintha belülről behintőporoztam volna magam. Amióta nem próbálkozom ezzel a módszerrel, azóta nincs semmi baj. Igaz, így egy kicsit bonyolultabb az életem, de az a jó benne, hogy még mielőtt bármi is történt volna, minden pasimat őszintén kész tények elé kellett állítanom: se bogyó, se gumi, és egyébként is menjen el előttem orvoshoz... Szerintetek??? Aki egy ilyen macera után is engem akart, az tényleg megérdemelt... Ki is tartott minden barátom jó sokáig...

Értékelés: Nincs

Valitól kérdés - védekezés

Sziasztok!
Nekem is ugyanezek a hüvely- és óvszer problémáim vannak, mint nektek. Tényleg nagyon kiborito.:( 
Vali azt szeretném kérdezni, hogy ha nem használsz óvszert, se bogyót, akkor milyen módszerrel védekezel? Nagyon kíváncsi vagyok, adhatnál nekünk tanácsot, persze csak ha publikus:) .
A másik kérdés: ha teljesen tönkre van menve a hüvelyflóra, hogyan kell regenerálni? A natúr joghurtos öblítés szted jó?

Értékelés: Nincs

Kolibri védekezés!

Szia Kolibri :)
Na akkor a lényeg :)

Ha rendeben van a hormonháztrtásod, akkor könnyen rájössz,mikor van peteérésed. én pl. napra pontosan tudom és érzem, mikor peteérésem van - ilyenkor jó a PG 53  - beírod keresőbe, csomó írás van róla, ha nem találod, válaszolunk  - azt hiszem Vali is ezt a módszert alkalmazza

Aztán vannak még spermaölő kakaóvaj vagy sheavaj alapú hüvelygolyócskák - erről is találsz írást

épp most válaszolt nekem Vali, hogy a bio kefírbe vagy bio natúr joghurtba mártott tampon szépen visszállítja a hüvelyflórát normálba
Ha gyulladás is van, akkor csepegtethetsz a tampon végére egy kis levendula olajat, teafaolajat, gombára jó a bergamott - persze jó minőségü illólaj legyen

Szerintem nagyjából ennyi :)


Értékelés: Nincs

hüvelygolyócskák

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy hol lehet ilyen hüvelygolyócskákat beszerezni?
Már sokszor végigböngésztem az oldalt, de sehol nem találok rá választ! Én most hagytam abba a fogamzásgátlót és próbálok más módszert találni, de eddig még semmi nem vált be igazán. Vettem Pg53-t is, de azt írják hogy fogamzásgátló szedése után nem lehet használni. Tudjátok. hogy kb. mennyi idő múlva lehet ezt megbízhatóan alkalmazni?

Üdv: Katica

Értékelés: Nincs
Hortenzia's picture

Katica golyócskái

Gyógyszertárban próbáltad?
Régen lehetett ott kapni.
A PG 53-mal kb. 3 hónapot kell válni.

Szép napot!
H

Értékelés: Nincs

hüvelygolyócskák

 Köszönöm a gyors választ!

 Nem próbáltam még gyógyószertárban. Egyszrűen hüvelygolyócskát kell kérnem, vagy van valami spciális neve? Használt már valaki ilyent? A Pharmatex krémmel próbálkoztunk, de az nagyon nem jött be!

Szép napot!
Katica

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

valaki válaszoljon Kolibrinek!

Lányok ti ezt a témát már kívülről fújjátok a komplett nemiéletemmel együtt!
Nekem most el kell rohannom tanfolyamot tartani! Pussz!

Értékelés: Nincs

Ez de jo otlet!

Hah,,ez de komoly,ezt minden csajnak be kellene vezetni kulonbozo formaban,akkor el tudnank kerulni a csalodasokat...A vegen csak azok a pasik maradnanak akik tenyleg komolyan gondoljak... :-)

Értékelés: Nincs

Betegség

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni: már harmadik napja van növéremnek nagyon erős hasmenése egyszerűen semmi nem marad meg benne!
Azt mondták, hogy van valamilyen járvány most, de szegény már nagyon nem bírja. Bármit eszik már megy is a mosdóba, mintha átszaladna rajta.
Van valamilyen ötletetek? Sajnos itthon csak Digestamin van, más Neways-es termék nincs, és mire megérkeznének a termékek az még messze lenne!

Válaszotokat köszönöm!

Értékelés: Nincs

Katónak!

Kedves Kató!

Igen, van most ilyen járvány, a fiamat is elkapta, de csak nagyon-nagyon enyhén (1 nap 1 hasmenés 4 napig).
Nagyon fontos, hogy RENGETEG TISZTA VIZET IGYON, mert kiszáradhat, ráadásul még meleg is van! Szerezz be Probiotic-ot, vagy ha nem megy a gyógyszertárban, vagy a DM-ben Protexin-t!!! Valamint ezüstkolloidot (legyen engedélye, és 10ppm-es legyen!).
Jó lenne vitamin is, mert biztosan nagyon le van merülve (Maximol), nekem is csak holnap érkezik a Junior Max, Orachel volt itthon, azt adtam a fiamnak...és még egy kupica svédcseppet is szörpiben...
Na meg persze kamillatea és fokhagymáspiritós :)
Remélem segítettem :)

Berni

Értékelés: Nincs

Para Free???

Kedves Vali vagy Berni!

Miért van az, hogy a ParaFree-nál olyan adagolás van írva, amelyhez nem elég egy dobozzal megvenni a termékből? Miért nem lehet a szedését összhangba hozni a kiszerelésével?
Akárhogy is számolom az a 60 db nem elég egy kúrára, ha valóban úgy kell szedni, hogy 25 napon át napi 3 reggel és 2 este. Az már jócskán túllépi a két doboznyi mennyiséget is és úgyebár elvileg ajánlott utána is szedni kisebb dózisban.Értékelés: Nincs

ParaFree

A ParaFree-ből legalább 4 dobozzal szoktak ajánlani. Ez azért van, mert a szervezetünkben megtelepedő élősködőket nem olyan egyszerű onnan kisöpörni.Ezért  van a szünet a szedés közben is, hogy az időközben "hibernálódott" élősködők újra "előbújjanak" és végső csapást lehessen rájuk mérni.
Egyébként a tisztítókúrák nagy részét természetgyógyász orvos állította össze, nem véletlen vannak a dózisok így meghatározva! :)Így hatásos!

Berni

Értékelés: Nincs

hüvelyprobléma2

Kedves Vali

A subvenet már használom pár hete, bízok a segítségében. Igyekezni fogok, hogy kicsit szünetet tartsunk azon a téren, bár nem lesz könnyüde az egészség az elsö.Viszont még lenne pár kérdésem ezzel a hüvelydologgal kapcs.:
ugye,mint mondtam a candida kúrát csinálom...a párom tuti candidás,mert habzsol mindent amit nekem ugye nem szabad,na most ha én meg is gyógyulok, nem fertözhet vissza késöbb? Azt nem várhatom el töle,hogy ö is csinálja a kúrát,pedig valószínü,hogy az ö nemiszerve is fertözött,mert mint azt irtam,mindig együttlét után gyulladok be...ez olyan igazságtalan,hogy mindig mi nök szenvedünk el mindent, pedig a férfiak hordozók többnyire.Azt irtad,hogy ovszerrel se kéne a sikosito miatt...mégis meddig ajánlatos ez a nélkülözés?és szerinted mit tanacsoljak a páromnak, hogy ő róla is levegyük ezt a nyavaját(kicsit necces,mert friss kapcsolat és pont nála jött ez a bajom,ejej)ja és még egy kérdés: sós vízben szoktam ülöfürdözni, hogy kifertötlenedjek, ecetet nem rakhatok a vízbe?csak azert kerdem,mert ugye a candida kura tiltja, ilyen formaban sem szabad?
Bocsi a sok kérdésértKöszi szépen Anita

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Anita intim problémái

Kedves Anita!
Át tudom érezni a helyzetedet, hogy mennyire szar egy új kapcsolatban a pasi fejéfez vágni, hogy figyeljen oda, mert valami nem stimmel vele. Pedig nem lesz más választásod! Pont Te írtad, hogy miért nekünk nőknek kell ezt mindig vétlenül elszenvednünk? Anita! Nem vagyunk vétlenek! Abban vétünk, hogy nem szólunk a pasinak, és nem követeljük meg tőle az ilyen jellegű "tisztaságot". Egy normális párkapcsolat úgy működik, hogy ha baj van, leülünk, megbeszéljük, és együtt csináljuk a kúrát. Ha a fiú ebben nem partner, akkor másban sem lesz az! Ha nem fontos neki a Te egészséged, akkor Te sem vagy neki fontos. Ülj le vele beszélgetni. Ha nem érti meg, akkor ne pazarold az időd ilyen emberre. Ha te egy lelkiismeretes és egészségtudatos nő vagy - márpedig annak tűnsz -, akkor gondolkodj el azon, hogy le tudnád-e élni az életedet egy olyan emberrel, aki viszont nem az?
A szerelmi együttlétek alatt igenis visszafertőzhet, he ő nem kezeli magát (jojó effektus).
Ülőfürdőnek inkább a cickateát javaslom tefeolajjal. Ha sós vízbe ülsz, abba is csöpögtess teafaolajat.
Nehéz megjósolni, hogy meddig tart majd ez az állapot, de az biztos, hogy akkor tart a legrövidebb ideig, ha a párod partner lesz benne.

Értékelés: Nincs

Candida

This comment has been moved here.

Értékelés: Nincs

Intim problémák

Valinak igaza van, ha most nem állsz ki magadért és az egészségedért akkor évegik lehet evvel a dologgal szenvedni, jobb ezt az elején tisztázni! :-) Biztos meg lehet vele szeretettel és finoman beszélni, na meg szerintem úgy neki sem jó ha neked állandóan fáj... nem lehet így egymást felszabadultan élvezni... :-) És így állandóan szüneteket kell tartani hogy regenerálódj, amúgy meg elég egyszer egy hosszabb szünet amit ki kell bírni amíg meggyógyultok, utána hajrá! :D Sok sikert! :D

Értékelés: Nincs

Párkapcsolat és egészséges életmód

Valinak igaza van, nagyon szépen leírta, amit én ajnos sajáit bőrömön is tapasztaltam. Kiléptem egy párkapcsoltaból, mert elegem lett, sok esemény és tényező közrejátszott, és az egyik, az pont ez:

én megszálottan egészségesen akarok élni, tudatosan készülök az anyaságra és házasságra, mert harmonikus otthonban szeretnék élni egy egészséges boldog családdal. Jobban aggódtam lacim egészségéért, mint ő maga, naponta összevesztünk, naponta lehordott, hogy milyen mániám van + még az anyja is, hogy hogy képzelem, hogy az ő fiától meg akarom vonni a cólát meg stb.....
Besokaltam, amúgy is voltak problémák a suli végett is, nem bírja elviselni, hogy tanulok és ez még csak tetőzte. Leültem és elgondolkodtam, hogy hogyan éljem le az életem úgy, hogy az ember, aki mellettem van, az nem társam, hanem állandóan ellenem küzd, minden cselekedetem ellenzi, kétésgbe vonja ??????

Ja és az intim problémák : ugye én kikeveredtem a candidából, mert állandóan hüvelygondjaim voltak, de nagyságosúr meg tömte magába a cukrot. Aztán még neki állt feljebb, mikor mondtam, hogy nekem nem megy adolog, mert szörnyen fáj, csíp.
És a szememre vetette, hogy már megint mi bajom van??????? mert mindig együttlét után jött elő. Mostmár tudom, hogy ő miatta, mert full candidás

Szóval nehéz időszakom van most, kényes dolgok ezek, de nem fogom visszaváltoztatni az életem olyanra, mint régen, hogy megfeleljek másnak.
Inkább utáljanak olyannak, mint amilyen vagyok, mint azt szeressék, akit megjátszok

Értékelés: Nincs

Katka helyes dontest hozott

Fel a fejjel,teljesen jol tetted,hogy kileptel ebbol a kapcsolatbol,hisz igaza van Valinak,a parkapcsolat attol parkapcsolat,hogy mindket fel hajlando megerteni a masikat,ha ugy hozza a helyzet,akkor kepes aldozatot hozni a harmonia fenntartasa erdekeben.

Nekem sincs konnyu dolgom,hisz a parom kinai,aki nemzetiseget nem meghazuttolva szinte csak husit hajlando enni.Megallas nelkul.Folyamatosan es mindenhez...De mindenfele praktikakat bevetve lepesrol lepesre probalom az egeszseges eletmod utjaba terelni,es hala az egnek,nem tunik remenytelen esetnek.Ha annak tunne,akkor valoszinu en is elgondolkodnek,hogy hogyan tovabb.
Pl. ha en beszerzem neki a tiszta furdoszobai kellekeket,akkor o szivesen hasznalja,sot meg keri,hogy az anyukajanak is vegyek...,ha adok neki nadcukrot,akkor azzal foz...nagy siker volt,amikor sikerult leszoktatnom a kola es nestea ivasrol,ami nala eleg gyakori volt,es most ajanlasomra vett viztisztitot es azt issza.Amikor mondtam neki,hogy nalunk marpedig nem lesz tv,akkor eloszor kiakadt,de megallapodtunk abban,hogy "mivel" a nagy plazmateve egyfajta statusz szimbolum,ezert mindenkepp szuksege van ra,csak eppen nem nezi es nem lesz beuzemelve....Egy szo mint szaz,nem remenytelen eset,de csirakat,es egyeb szerinte nyul tapot nem hajlando meg csak a kezebe sem venni,de hat csak szepen lassan,eljon a nyultapok ideje is

Barcsak a szuleimmel is ez lenne a helyzet...

Értékelés: Nincs

Köszi Barbara !

Köszi a biztatást. Hát, rágódom rajta elget, mert amúgy alapban nagyon jó ember, óriási a szive, és bármikor bármiben lehet rá számítani, ja és ami nálam nagyon fontos, hogy nagyon de nagyon jó, gondoskodó, felelősségteljes APA.
Csak nyers, és nagy befolyással van rá az anyja , aki mellesleg 130 kg és 160 cm.
Én is úgy terveztem, ha összeköltözünk, akkor úgy is az lesz a hütőben meg az asztalon, amit én odateszek. A végére már megbékélt, mert májbetegésge lett + magas vérnyomása, szóval betartotta a diétát, elhagyta a cólát, már bemegy bioüzletbe is maga vásárolni, és megette, amit főztem neki. Nem reklamált, de a nyúltápokat azt nem fogadja el, pedig úgy terveztem, ha a felesége leszek, akkor majd jól megreformálom, mert most az anyjával lakik. Külön akartunk lakni, akkor könnyü lett volna a dolog, mert én lettem volna a ház asszonya.
Nehéz a pasikkal ilyen téren, de már rájöttem, hogy nem szabad erőltetni, hanem úgy kell, ahogy TE, cselesen, feltünés nélkül

Amúgy már bánt, hogy úgy összevitatkoztam veled a Tibetes dolgon, hülység volt, persze a véleményem nem változott, de akkor is
Katka

Értékelés: Nincs

Katka!

Katka!

A fiam húst hússal evett, ma vegetáriánus! A barátnője kedvéért szokott át! Ma sokkal egészségesebb, mint régebben, nincs asztmás tünete (allergiás asztmás), szép a bőre. Azóta már más barátnő van, de ő meg a fiam kedvéért eszik vega kaját! Ne add fel, nem lehetetlen vállalkozás! :-)

Értékelés: Nincs

Katkanak otlet

Szia Katka!
Eszembe jutott, hogyha tenyleg erdekel a Tibetes tema, es a vizsgak utan majd ki szeretnel kapcsolodni,akkor ajanlom neked Lorincz L.Laszlo(vagy angolul Leslie L.Lawrence) konyveit. Azert mondom, hogy kikapcsolodni, mert konyvei ezen resze nem tudomanyos mu, inkabb a krimi vagy a detektiv, es egy picit a fantasztikus kategoriaba sorolhato. Konyvei kozul eleg sok Tibetben jatszodik, en pl neki is koszonhetem, hogy ezt a palyat valasztottam, mert o tibeti-mongol szakon vegzett az ELTE-n. En eredetileg kinai-tibeti szakra akartam jelentkezni, csak ez megszunt. Szoval csak ajanlani tudom. (ha persze szereted az ilyen jellegu konyveket)
Tibetben jatszodo konyvei pl.:A rodzsungok kolostora, Sindzse szeme, Siva ujra tancol...
A kedvencem: A fold alatti piramis (ez egyiptomhoz kapcsolodik), A nagy meszarlas ill. A ko fiai (ezek sem Tibetben jatszodnak, de en imadom )

Bocsi Vali, ez nem igazan kapcsolodott az oldalhoz...


Értékelés: Nincs

Katkanak:)

Hat igen, nehez a pasikkal...de szerencsere a nok eleg ravaszak tudnak lenni ahhoz, hogy elerjek a celjaikat.. de persze nem kell tulzasba esni sem... meg ugyebar vannak sajnos remenytelen esetek is... Mindenesetre nem lehet konnyu most neked, foleg, hogy most meg vizsgaidoszak is van... De hajra!!!

Nyugi nem haragszom amiatt a Tibetes dolog miatt, nem te voltal az aki megbantott. Amugy azon akadtam ki annyira, hogy egy ilyen "tiszta" oldalon is mint ez, elofordulnak ilyen hulye politikai beszolasok. Bar nem te voltal az, aki mondta.
Pont tegnap neztem meg azt a Zeitgeistos filmet. A 2. resze ragadott meg nagyon, mert az, ahogy az amerikai kormany atverte a vilagot a "terrortamadassal" kapcsolatban, ugy verik most at az embereket a lefizetett tuntetokkel, es a hamis videokkal, amiket mindenhol mutogatnak, hogy elerjek celjukat... nevetseges az egesz, es egyben visszataszito is..., talan nehany ev mulva egy masik ilyen film fogja felnyitni az emberek szemet ezzel a temaval kapcsolatban is. Addig is mindenkinek szive joga, hogy mit hisz el es mit gondol.

Visszaterve a temahoz, ne buslakodj, szoritunk neked, hogy mihamarabb atveszeld ezt az idoszakot!!!

Értékelés: Nincs

Köszönöm mindenkinek

Köszönöm mindenkinek, meglepődtem, mikor megnyitottam az oldalt, és látom, hogy a hozzászólás rovat tele van a nevemmel.
Jó érzés, hogy így monitoron kersztül ilyen együttérzőek az emberek.
Remélem Vali nem haragszik meg, mert kicsit eltértünk a témától, de úgy vagyok, hogy nekem ez az oldal a barátom, ez jelenti a kapcsolatot a külvilággal, NORMÁLIS, ARANYOS EMBEREKKEL, míg kapcsolatban éltem, lemaradtak mellőlem a barátok, mert csak egy valakinek éltem.
Köszi Barbara :) Valamelyiket biztos elolvasom, mert imádok olvasni, ilyenkor már be vannak készítve a könyvek nyárra, amit el szeretnék olvasni, várnak rám, csak legyen vége a tanulásnak.

Na nem búslakodom, itt a nyár, süt a nap, egészséges vagyok, van szerető családom, más nem is kell.

Csak tanulni ne kéne
Mindenkinek csodás nyári napsütéses mosolygós napot kívánok :)

Értékelés: Nincs

Hús fogyasztas

Ja,es a husfogyasztassal kapcsolatos problemat kihagytam.Az igazat megvallva szerintem a legtobb ferfi imad hust enni, tisztelet persze a kivetelnek.Azert is nem akarom leszoktatni teljesen,mert tudom,hogy lehetetlen lenne megvalositani.Mivel a kinai etelekhez nagyon sok halat is felhasznalnak,ezert ha majd vegre osszekoltozunk,akkor,hogy ne mondjon le teljesen a husirol,foleg az ilyen haleteles recepteket fogom elsajatitani.Ha meg epp husit akar enni,akkor sem fogok kiborulni,mert szerencsere a legtobb husetelt egy csomo zoldseggel keszitik.Meg persze ott vannak a tengeri herkentyuk es gyumik,amik nem mennek nyultap szamba ugyebar.Emellett egy rakas salatat csinalok,ami szerencsere szinten nem nyultap,mert sokban van hal,meg rak,vagy valamilyen tengeri cucc,amit tud,hogy egeszseges,igy megeszi...Azert,hogy friss zoldseget is egyen,arra kitalaltam egy trukkot.Mindig van otthon friss hazikenyer,es mivel imadja a szendvicseimet(merne nem szeretni...:-))),igy eleg gyakran keszitek neki,amit persze telepakolok jo vastagon zoldseggel...haha...ezt muszaly megennie,mert ez nem szamit nyultapnak...


Értékelés: Nincs

Fel a fejjel Katka!

Kedves Katka és mindenki, aki hasonló cipőben jár és még nem döntött, vagy döntött, de még fáj...
Teljesen egyetértek Valival! Ha a másik fél önző módon csak a saját érdekeit nézi és nem képes megérteni, hogy egy kapcsolat akkor működik, ha szeretettel és megértéssel fordulnak egymáshoz a felek, akkor nincs miről beszélni...Ha még nem köttetett házasság, el kell gondolkodni rajta, hogy érdemes-e húzni egymás idejét...
Nem azt mondom, hogy a férfi váljon papuccsá és egyen füvet, mert az asszony azt akarja, de ha türelmes és befogadó, odafigyel arra, hogy a másik mit szeretne, fontos neki a másik, akkor minden működni fog, hosszú távon is Hasonló tapasztalataim nekem is vannak...én 3 év után megelégeltem...és most NAGYON BOLDOG VAGYOK, mert jól döntöttem!!!
Szóval fel a fejjel!!!!!!!!!!!!!

Berni

Értékelés: Nincs

Köszi mindenkinek

Köszi mindenkinek a hozzászólásokat, hát, nem túl biztatóak ezek a párkapcsolatos dolgok candida téren...kicsit aggódom is mi lesz velünk,nem akarom ezt a srácot elveszíteni...Felvetödött bennem még egy kérdés Vali. Az a baj,hogy bárki férfival összehozhat az élet, szerintem 90 szazalekuk candidas,legalabbis én meg nem talalkoztam olyan pasival,aki ne falná a cukrot és azlert már az elözö baratommal is voltak problemak. Ezert gondolom,remelem jól,hogy mindennek a titka az lenne,allergia,ez a probléma is,hogy nagyon megerösitsem a szervezetem(ami egyebkent az évek folyamán tényleg legyengült...egeszsegtelen tapl.stressz, sok mobil, szamitogep stb)Most méregtelenítek,plusz subvene,milyen csodaszert ajánlanál,ami természetes(mi más)és nagyon feldobná az immunrendszeremet,homeopatias vagy akarmi,csak tenyleg nagyobb dózisu,mint szerintem a gyümik zöldseg(azert ehhez hozzatennem,hogy mindig is beteges alkat voltam,tömték belém az antibiotikumot es a fog.tabit is csak harom hete hagytam abba,hála nekedszoval jo adag méreg van bennem)tudnal valamit ajánlani?
Köszi, Anita

Értékelés: Nincs

Anitának..

Egy kis lélektan... Ne arra koncentrálj hogy mit NEM akarsz (nem akarom ezt a srácot elveszíteni), hanem arra hogy mit szeretnél (megtartani, egészséges lenni)... :-))

Értékelés: Nincs

hüvelyprobléma

Sziasztok, ha valaki volt már hasonló helyzetben,vagy tudja mit kéne tennem,kérlek segítsetek!!Már három hónapja folyamatos hüvelyproblémám van,folyásom nincs,de nagyon fáj, ha együtt vagyunk a párommal. Gondolom ez Candida,igy mar masfel honapja a kurat is csinalom,plusz teafaolaj,grepi magolaj stb...ülőfürdők...jó pár hüvelykúp...még a fogamzasgatlo tabirol is lealltam...minden rendben ha egy hetig mondjuk nem vagyunk egyutt,az elso alkalommal tokeletes az együttlét, de másnap irdatlan mód fáj,ha megint, de egyebkent is enyhe viszketést érzek a gátnál mélyebben pedig fájdalmat,mintha egy ponton olyan 5 cmre a hüvelyemben egy seb lenne és ha azt súrlódás éri,hát...szoval egyre kevesebb a kitartásom, kezdek elkeseredni,nem igaz,hogy semmi nem segít, az orvosok meg...áh
Köszi elöre is.....Ani..ja és az allergia tanacsokat is

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

hüvelyproblémák és a szerelem...

Kend a Subvene krémet, és használjatok valamilyen természetes sikosítót (kakaóvaj, sheavaj). Egy darabig nem ártana, ha más módját kísérleteznétek ki az örömszerzésnek, nem ártana egy kis regenerálódás a hüvelyfaladnak. Azzal is vigyázni kell, hogy a párod nehogy visszafertőzzön. ha óvszert használtok, az nem jó, mert az óvszer síkosító anyaga kőolajszármazék, és előfordulhat, hogy ebben a stádiumban az is irritálhat.
Nem vagy könnyű helyzetben. Az egészséges hüvelyflóra visszaállítása hosszú időt vesz igénybe.

Értékelés: Nincs

Hüvelyproblémák...

Nekem is voltak ilyen problémáim, bár nem ennyire durvák... És mióta abbahagytam a naponkénti (!) hüvelyöblítés, nem használok kőolaj alapú síkosítókat (amitől ilyen fájós, sebesedős tüneteim voltak!) hanem helyette kakaóvajat (nagggyon finom :P )... szóval azóta az összes problémám megszűnt! :D

Értékelés: Nincs

Veronikától kérdés

Köszi Veronika a tanácsokat
Én nem használtam még soha sikosítót, szerintem igy is alakult ki a problémám,hogy felsértettük.De ha fogok,márpedig fogok,akkor csakis kakaovaj azt meg tudnád nekem mondani, hogy a kakaóvajat védekezésre is használod, vagy csak sikosítóként?Ha igen, megbizol benne?
Anita

Értékelés: Nincs

Sikosító...

Szia Anita! Ha nem használtál eddig sikosítót és ilyen tüneteid vannak akkor lehet hogy nem működik rendesen a nedvesedés... Tényleg jó lenne kipróbálnod a Subvene krémet... Bármennyire is szeretném a kakaóvaj nem jó fogamzásgátló... Csak az óvszer marad, bogyó kizárva! Sikosítónak viszont nagyon jó, hihetetlenül selymes amikor elolvad a bőrödön és nem olyan megszáradós ragacs mint a többi gagyi :-)

Értékelés: Nincs

Vitiligó folytatás..

Szia Vali!

Szerintem amit múltkor beszéltünk hogy napgomba vagy vitiligóm van, én az utóbbit gondolom. MIvel lehet csökkenteni, vagy hogy több ne alakuljon ki rajtam. MOst még olyan helyen van, ahol nem látszik...kivéve a szemöldököm felett egy kicsi. Olyan szine van, mint ha egy sebet szedtem volna le, olyan rózsaszines....Máshol fehér és nem folt, hanem olyan összevissza forma, feliserhetetlen a formája és fehéres nem rózsaszines mint a szemöldöknél. Igazán örülnék valami jó hirednek. Egyszer voltam bőrgyógyászmál, semmit nem tudott mondani, Csak Vitix gélt ajánlott.... Sajna..Előre is köszönöm...
Tündérke

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Vitiligo

Nekem is inkább az a gyanúm, hogy ez vitiligo. Ezt enzimzavarok okozzák. Próbáld ki a pigmentzavarokra való kúrát a 3. ponttól.

Értékelés: Nincs

SOS allergiás tüneteim vannak

Sziasztok!
Segítsetek nekem, legyetek szívesek. Tegnap soha nem látott/ tapasztalt allergiás tünetet produkáltam. Nem tudok róla amúgy, h bármire is allergiás lennék, ezért lepődtem meg.
Tüneteim:
- apró piros, foltokban megjelenő kiütés a bőrömön (karok, törzs oldalsó része, csípő, fenék, comb felső része)
- megduzzadt tenyér, ujjak, lábak, annyira, h a gyűrűmet sem tudom levenni

Azt hittem, estére enyhült, de reggel újra elkezdődött, ezért beszereztem kalcium sandozt és claritint. Tudom, gáz, de nagyon megijedtem.
Nem ettem semmi olyasmit, amit eddig soha. Egyetlen egy gyanum van: kedden voltam biorezos cigileszoktatón és hátha a testemre ragasztott "csip" és a napsütés nem szerette egymást. Kérlek, aki hozzá tud szólni, tegye meg és segítsen.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nagy Ági, ez tényleg egy allergiás reakció!

Fejtsük meg! Mit ittál, ettél, csináltál, napoztál, stb?
Nekem a napozás a gyanús. Vagy a biorezó kihozott valami lappangót? Mit ragysztottak rád?

Értékelés: Nincs

Allergiás rekació

Végigzongoráztam már minden ételt és italt, nem ettem, ittam semmi újat. Tegnap (szombaton) viszont kimentem napozni 1-2 órát a teraszra. Soha nem volt eddig napallergiám, Ilcsis napkencét használtam, amit tavaly is. A biorezón egy kis szürke színű fémlapot ragasztottak rám külsőleg, szombatig semmi bajom nem is volt. Nem tudom, h ettől-e, de estére megint kijott az alergia, így sajna levettem (remélem, nem lesz baj a  cigileszoktatás miatt). Még mindig kicsit piros vagyok és viszketek is itt-ott. A fémlap azért kell, m ezen vannak olyan információk, amik segítik a szervezetemet a leszokásban.
Ja, és a héten kezdtem el használni a Vitáltapaszt. Ez a két újdonság volt, ami érte a szervetemet... Ha reggelre nem jön vissza a foltosodás, tuti a fém miatt volt. Máskülönben pedig fogalmam sincsen.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nagy Ági allergiája

Nekem is a fémlapocska a gyanús. Lehet, hogy egy olyan biorezós infót hordoz, ami a Te esetedben így reagál az UV-re. Ezt csak a biorezós tudná megmondani. Nem kérdezted?

Értékelés: Nincs

Allergia, még mindig

Azóta alakulnak az események. Délután levettem a lapocskát magamról, reggelre viszont akkora lett a szemem, h szinte ki sem bírtam nyitni. Rájöttem, lehet, a brokkoli az. Egész nap nem ettem (hétvégén bőven rágcsáltam), de újra előjött most az egész. Így már egyetlen dolog maradt hátra: az új fűszerkeverék. Abból is fogyasztojttam 3 napig, most leállok vele, meglátom. Kedves vagy nagyon, h segítesz. Remélem, megoldódik!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nagy Ági hogy állsz a fűszerkeverékkel?


Értékelés: Nincs

Megvan a bűnös!

Nagy a valószínűsége, hogy a fűszerkeverék volt a ludas. Mára lecsengett az allergia vége. Elég brutál, hogy ennyire kikészített. Ami nagyon aggasztott, az a felvizesedés volt. Nem tudtam lehúzni a gyűrűt az ujjamról, a bokám és a csuklóm is fájt, nem is beszélve a szememről - szinte nem is volt szemem, úgy körbedagadt. De vége hálistennek, dobtam is kukába  Mexikói grillfűszerkeveréket.

Értékelés: Nincs

Nagy Ágnes allergiája

Kedves Ágnes!

Ha biztosat akarsz tudni, vidd el biorezóra a fűszerkeveréket, meg tudja nézni, hogy gáz-e, az összetevők alapján meg boncolgatni is lehet, hogy egész pontosan mi (azt már nem is mondom, hogy ki tud belőle kezelni, hogy ez többet ne fordulhasson elő)

Berni

Értékelés: Nincs

biorezo

Szia Vali!

Nemrég voltam egy biorezo vizsgálataon a bőröm miatt, mert elég problémás, pedig már túl vagyok a kamaszkoromon.
Azt mutatták ki, hogy a pajzsmirigyemmel és a vastagbelem körül lehet a gond. nem tudom mennyire hiteles ez a vizygálat, de ha esetleg tényleg ez állna amögött, hogy pattanásos-mitesszeres és gyulladásra hajlamos az egész arcbőröm, akkor hogyan kellene kezelnem magam, milyen kúra lenne ajánlott? A külsőleges kezelésekkel nem sokra megyek, mert mindig újabb-és újabb csúnyaságok jönnek ki az arcomon. Ráadásul már egy ideje a súlyom se mozdul felfelé bármit is csinálok, pedig fel kéne szednem pár kilót, mert pár éve egyszercsak hirteklen lefogytam 5-6 kilót, ami rajtam eléggé meglátszik... Nem tudom mi állhat ennek is a hátterében. Már gondolkodtam rajta, hogy esetleg nem tudja a szervezetem feldolgozni a tápanyagot, amit beviszik vagy esetleg paraziták vannak a dolog mögött, bár egyikre látszólagos utalás.

Kérlek válaszolj, nagyon fontos lenne!
Szixty

Értékelés: Nincs

shea vaj használata?Sziasztok!

Nekem is eléggé pattanásos, miteszeres a bőröm és már elmúltam  30 éves is.Amióta olvasom ezt az oldalt sok mindenben változtattam. Szedem az Anatomixot, infraszaunázom, lugosítok és nem eszem műkajákat. Javult is a bőröm, de még nem tökéletes. Egy itteni olvasótól rendeltem shea vajat, mert olvastam,hogy mennyire jó a bőrnek. Sajnos nem találtam meg a korábbi hozzászólásokat a használatával kapcsolatosan, ezért még a vaj a hűtómben lapul, mert nem tudom, hogyan használjam????
Egyszerűen csak mossak vele arcot mint egy szappannal?
Reggel este használhatom? Kell mellé más krém is?
Hűtóben tarthatom?

köszönöm.
Rita


 


Értékelés: Nincs

shea vaj

Én úgy tudom, hogy a shea vaj önmagában úgy funkcionál, mint egy krém...Testhőmérsékleten olvad, így s kezedben felolvasztva kenheted az arcodra. Kiváló bőrtápláló, tehát akármennyiszer használhatod, de ezt úgyis Te tudod kitapasztalni, hogy mennyi az elég a bőrödnek.
Ha készítesz szappant, mondjuk szerintem abba is bele lehet keverni, sőt más (pl. kakaóvaj, olíva...)összeolvasztásával saját krémet is főzhetsz belőle!
Nézd meg pl. Napcsi archidratáló balzsamját a boszorkánykonyhában!

Berni

Értékelés: Nincs

Szixtynek

Elképzelhető, hogy hormonproblémáid vannak és szerintem a felszívódásod sem tökéletes... Próbáld meg a Subvene krémet, és egy béltisztítás sem ártana ( NewVera, Parafree, Noni, Digestamin, Puri tea, Maximol, FeelinGood).Szívesen összerakunk Neked egy kúrát!

Berni

Értékelés: Nincs

Hali!

Hali!
A cikkhez kapcsolódóan lenne egy megjegyzésem...
Szóval azon akadt meg a szemem, hogy Murányi István kijelentette, hogy a bőr hozzászokik a kozmetikumokhoz, és ha abbahagyjuk használatát, akkor visszaáll az eredeti állapot. Ez így igaz, és minden mérget tartalmazó krém így működik! Akkor meg mit várunk???? Ki veszi meg az ilyen kozmetikumot, ha csak addig jó, amíg használja???? Buták az emberek...
A tiszta növényi kozmetikumok lényege éppen az, hogy ha elkezdem használni, akkor a bőröm állapota már javul tőle,  és nem esik vissza...Hisz természetes anyagokat, gyógynövényeket és illóolajokat tartalmaz. Ráadásul a hatásuk szinergikus: ha több krémet használok egyidejűleg, akkor többszörös javulást érek el vele. A kifehérített krémek csak arra jók, hogy elköltsük rájuk a fölösleges pénzünket, másra nemNekem a H...l volt az első természetes termékcsalád, amit megismertem ... Tuti van több is, ami hasonló elven működik
Na ennyi lett volna, sziasztok!
Kriszti

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Christie19! Csalódni fogsz!

Kriszti! Tényleg ne haragudj, ha ezt mondom, és összeborul benned egy világ, de hogyan lehet az általad használt termék természetes, ha minden készítményének az alapja paraffin olaj, és - idéznék a honlapról - "Nem tartalmaznak mesterséges színezékeket, aromákat, vagy tartósítószereket ... ezért szavatossági idejük korlátlan".
Kriszti! Az élő anyag ROMLIK! Nem áll el korlátlan ideig! Korlátlan ideig csak a paraffin olaj áll el, mertaz KŐOLAJ! És nem bőrbarát! Ezért is nem jelentettem meg a termék nevét, mert utána néztem, és a valódi INCI féle összetétel nem azt tükrözi, amit állítanak róla! Ez nem más, mint a vásárlók megtévesztése!
Naggyából tisztában vagyok az alapanyag árakkal. Kiszámoltam, hogy a termékben lévő állítólagos 100%-os hatóanyagtartalom - ha tényleg benne van -, akkor többe kerül, mint amennyibe maga a termék - tégellyel meg mindennel együtt. Kérdem én, hogy is van ez?
Összerakunk egy 6 Euro hatóanyagtartalmú krémet, becsomagoljuk, engedélyeztetjük, reklámozzuk, stb., és eladjuk 3-4 Euróért? Hol van itt az üzlet? Valószínű ott, hogy lényegesen silányabb a hatóanyagtartalma, mint ahogy azt állítják... 

Értékelés: Nincs

Szia!

Szia!

Nem omlott bennem össze a világ Oké, elhiszem hogy benne van az a cucc, de ezek szerint szerinted egyáltalán nem természetes?? Kíváncsi vagyok, mert használom ezeket a krémeket, és kétlem, hogy egy Nivea pl jobb ennél! És nem csak krémekről van ugye szó...A maszkba nem hiszem,hogy bele lehetne kötni.
És én úgy tudtam, hogy azért kell a dolgokat tartósítani, mert vizet tartalmaznak...Ezek szerint rosszul tudom? (kozmetikus barátnőm mondta)
A gyógyhatásukról annyit, hogy minden ismerősöm, aki kipróbálta valamelyiket, tényleg tapasztalta azt, amit írtak róla. Ezek szerint csak van benne valami...Nekem is használnak.

Köszi a választ!

Kriszti

Értékelés: Nincs

termék elemzések

Kedves Vali,

Kérlek szépen, mondj véleményt az alábbi három termékről:
1. mineral salt-os, azaz ásványi sókból készült dezodor, ami unsected, paraben és propylen free, no aluminium chlorydrate, alcohol free és no animal testing "reklámmal" van ellátva:
prified water, potassium alum, mineral salt, celquat, certified organic aloe vera, certified organic hemp seed oil, grapefruit seed excrat
2. fejbőrtisztító
alcohol denat, aqua, propylene glycol, juniperus communis, salvia officinalis, arctium lappa, urea, allantoin, allantoin, lactic acid, PEG-40 hydrogenated castor oil, piroctone olamine, PEG-7 glyceryl cocoate, mentha piperita, geraniol, limonene, linalool
3. hajhullást csökkentő sampon:
aqua, sodium laureth sulfate, disodium lauryl sulfosucciante, PEG-18 glyceryl oleate/cocoate, cochlearia armoracia/brassica alba, juniperus commmunis, majoranna hortensis, sodium chloride, PEG-7 glyceryl cocoate, coco-glucoside, glyrecylt oleate, decyl glucoside, parfüm, panthenol, methoxy PEG/PPG 7/3 aminopropyl dimethicon, dimethicone copolyl, methylcloroisothiazoline, methilsothiazolinone, C.I.42051, C.I.19140, citrál, geraniol, hidroxi-metil-pentil-ciklohexén-karboxaldehid, citronellol, hexil-cinnam-aldehid

Köszönöm szépen előre is!
Kati

Értékelés: Nincs

Kati is jobbat érdemel

Kőolaj, propylen glycol=fagyálló, aluminium, SLS...hát én egyiket sem kenném magamra!
Potassium alum=timsó=alum=kálim-aluminium-szulfát kétségtelenül nem olyan gáz, mint az aluminium-chlorohydrate, de a pórusokat u.úgy összehúzza, ezzel akadályozva meg a méregtelenítést. Szerinted mi fog ekkor történni?!
Próbáld ki inkább a Subdue deoját, ebben garantáltan nincs aluminium és semmiféle káros anyag és "bivalyarős"(ezt tapasztalatból mondom :) ). Ha csak egy-két terméket szeretnél először kipróbálni és Bp. vagy Gödöllőn át tudnád venni, szívesen megrendelem Neked!
     

Értékelés: Nincs

büdi izzadás

Szia Vali,

1,5 hónapja használom a Subdue-t. Eleinte nem éreztem magam büdinek, de sajna mostanában, főleg hogy melegebb van büdit izzadok. Masszőr tanuló vagyok, 1-2 óra masszázs után, már érzem a kellemetlen szagot. Mit lehet tenni? Mit kenjek magamra?
Nem szeretnék visszatérni a "hagyományos" deokra.
Előtte Alverde-t és Lush-t használtam, de az sem volt a legjobb.
A férjem, aki izzadós, neki meg semmi szaga sincs.
Mit tegyek?


Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

büdi izzadás

A büdi izzadás hátterében elég sok probléma megbújhat:

 • hormonális
 • enzim működés zavara
 • elmérgeződés, főleg nehézfémek és szintetikus méreganyagok
 • stressz és idegrendszeri

A Subdue használata esetén teljesen normális, hogy az első hetekben sokkal jobban izzadsz, és annak szaga is van, mivel a szervezeted a hónaljadon keresztül próbálja kitolni az összes méreganyagot. Ez idővel elmúlik, ha nem áll a hátterében valamilyen fent említett probléma. Szerinted???

Értékelés: Nincs

hormonális?

Szia Vali,

Szerintem hormonális. Az arcom (korpás-szeborás), hátam, vállam pattanásos, pedig már 1 éve csak természetes krémeket kenek magamra. 28 éves vagyok, amióta először megjött azóta ilyen, kisebb-nagyobb eltérésekkel.
1 éve szültem, még 1x szoptatok 1 nap. A kozmetikusom mindig azt mondta, szülés után jobb lesz a bőröm, hát nem lett :(
Mit tegyek?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Hormonális?

Figyusz Edi! Ha hízol, akkor hol látszik meg rajtad leginkább?

 • toka
 • has
 • derék
 • fenék
 • comb
 • bricsesz
 • vagy egységesen mindenhol


Értékelés: Nincs

Ha hízok a hasamra és a

Ha hízok a hasamra és a derekamra megy. Bár mostanában fogytam vissza a szülés előtti súlyomra.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Androgén típusú hízás

Ezt azért kérdeztem, mert ebből lehet következtetni a hormonháztartásodra is. Ha valaki hasra és derékra hízik (mint a férfiak általában), azoknál kicsit több az androgén hormon, aminek a következménye a zsírosabb, miteszeresebb, pattanásosabb bőr.
Kéne használnod Subvene krémet, hogy egy kicsit helyrebillenjen a hormonháztartásod, és valószínű, hogy a bőröd is szebb lesz!

Értékelés: Nincs

Hogyan kell használni a Subvene krémet?

Vali,
Pontosan hova és mennyit és mikor kenjem a Subvene krémet?
Köszönöm

Értékelés: Nincs

Subvene használata

Kedves Edi!

A Subvene-t naponta, azonos időben kell kenni, 1/2, 1/4 teáskanálnyi mennyiséget kell bemaszírozni az adott területre (minden nap máshová), ezek: nyak két oldala, belső csuklók,  könyökhajlatok, alhas, belsőcombok, térdhajlatok, belsőbokák. A leírás szerint napi 1x v. 2x. Menstruációkor szünetet kell tartani!

Értékelés: Nincs

Magasabb androgén szint?

És ha én vékony vagyok (na nem kórosan) és nekem is mitesszeres ,gyorsan zsírosodó a bőröm,akkor nálam is kicsit több az androgén hormon? Amúgy egyáltalán nem szoktam hízni,de talán ha híznék az inkább felső combra és fenékre menne? Akkor ezt most hogy is kell érteni?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Várj Névtelen!

Ne keverd a kettőt, itt most mi a büdi izzadás hátterét kutatjuk, és nem a mitesszerekét!
A te zsíros-mitesszeres bőröd hátterébe 10000 ok állhat, mint pl. étkezés, életforma, és nem csak kizárólag a hormonok, bár még az is lehet!

Értékelés: Nincs

nem mindegy hova hízunk


  Szia Vali!
  Érdekesnek találom ezt a hízásos dolgot. A normális az volna ha egyenletesen híznánk (legalábbis ez volna a jó)? Szerinted a homonok  határozzák meg és nem az alkati adottságok hogy hová hízol?

Én körte-tipusú vagyok. Ha hízok a fenekemre és a combomra szedek, s ha már ide jócskán ment, akkor kezdek fent is kicsit terjeszkedni.
Ez nagyon zavar, mert felemás embernek érzem így magam. Szeretnék hízni, de csak fentre. Lent pont jó, de felül csont és bőr vagyok.
Szerinted ki lehetne-e egyenlíteni a mérleget hogy arányos legyek?
Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

hova hízunk?

Az ösztrogén típusok általában fenékre és combra, de főleg a bricseszre híznak, míg az androgén típusok a hasukra és a derekukra, illetve mellre. Ez persze alkati adottság is, nem csak hormonális. És nem azt jelenti, hogy hormonzavaros vagy! Ez még nem kóros. Mellesleg az ösztrogén alkatokra jellemzőbb a zsír és/vagy vízhiányos bőr, míg az androgén alkatok a zsíros, mitesszeres, vagy kevert bőrrel küzdenek.
Ha egy nőnek mindenféle különösebb ok nélkül állandóan zsírosodik a haja, erősen olajos és mitesszeres a bőre, ráadásul egy androgén alkat, sőt még szagosabbat izzad az átlagnál, ez azt jelenti, hogy kicsit több az androgén hormonja, mint kellene. Sok esetben a hízási, a szagosodási és a bőrproblémákat is meg lehet oldani egy alapos méregtelenítéssel egybekötött Subvene - ProMass kúrával. 

Értékelés: Nincs

Sürgős - női problémák!!!

Szia Vali, tanácsra lenne szükségünk:

Már régebben írtam egyik ismerősöm hormonproblémáoról.
Az a helyzet, hogy nincs menstruációja hónapok óta, 30 éves, 1 gyereket szült.
Elkezdett 2 hónapja fitohormont szedni, jamszgyökeret, de egyenlőre semmi. Holnap készül gynekológushoz, mert már tanácstalan, de tudod a doki megoldja egy hormoninjekcióval, annyi, mint halottnak a csók, mert nem a probléma gyökerét keresi. Ki sem vizsgálja rendesen, múltkor csináltak neki valami hormontesztet, több a tesztoszteronja a kelleténél. Kevesebb lehet neki a progreszteronja ugye??

További jellemzők:

szép, tiszta a bőre, normál, se nem zsíros se nem száraz, nem mitesszeres
a haja sem zsírosodik, csak annyi, ami belefér a normába
van pici túlsúlya, és a hasára hízik, de ő ilyen alkat, nem combos fenkes csaj

Subvene biztos segítene neki, de szerinted ez elég lenne? Ugye nem?
ajánlottam neki a Candida kúrát is, testre szabtam neki, hogy ne legyen olyan drasztikus.
Szerintem a túlsúly biztos szerepet játszik ebben a problémában. Hm?
JA! És szerintem az egész endokrin rendszere oda lehet, mert a pajzsmirigye is alulmüködik, biztos a pancreas is oda lehet, mert állandóan leesik a cukorszintje, 1.9 szokott neki lenni elég gyakran.

De érted, ezt egyik orvos se veszi figyelembe, elintézik egy injekcióval. Pedig egy teljes kivizsgálás kéne neki. Na de ki csinálja meg, én mondjam meg az orvosnak, hogy mit csináljon?
Szerinted biorezóval meg lehet állapítani, hogy mi a baja? Aztán már el tudnánk indulni valamerre.
Köszi :)

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Katka ismerősének sürgős női problémái

Subvene mindenképpen kellene neki, meg a ProMass, de az sajnos már egy ideje hiánytermék.
Jól gondolod Katka, a túlsúlyból sem ártana lefaragni csöppet.
Folyadékot iszik eleget?
Ha odavan az endokrin rendszere, akkor a Life Enhancerből kéne beszednie egy dobozzal.
A cukorról teljesen le kéne állnia.
és ne engedd neki, hogy beadasson hormoninjekciót! Csak rosszabb lesz tőle.
Még egy valamit kutass ki, hogy nem áll-e nála a háttérben valamilyen magánéleti probléma. Egy nőnél bármilyen stressz, vagy trauma nagyon bele tud pofázni a hormonháztartásba és a menstruációba.

Értékelés: Nincs

menseshiány

 Szia Vali! 

Egy hasonló, de azért ettől picit eltérő problémára kérdeznék rá: egy 16 éves ismerősömnek nem jön meg a mensese, pedig már volt rá jel, hogy jönne. Kivizsgálták, és megállapították, hogy policisztája van. Én nem nagyon értek hozzá, leírom, amit az édesanyja mondott: az orvos szerint ezt régebben műtéttel oldották meg, hogy lehessen gyereke, de ma már "csupán" gyógyszeres kezeléssel is megoldható. Kapott az elején fogamzásgátlót (Jasminel, ha jól emlékszem), anyukája mondta, hogy ez a legenyhébb fajta (akkor is!! Én nagyon csodálkoztam!!), de a legutóbbi vizsgálat után azt mondták, hogy a hormonháztartása rendben van, de adnak neki egy gyógyszert, amitől  mesterségesen megjön a mensese, ezt inkább csak pszichológiai okokból. Most nem tudom, hogy áll a helyzet, de teljesen kiakadtam gondolatban azon, hogy ennyi idősen ilyen gyógyszerekkel tömik tele szegény lányt. Gondolkodtam, hogy mi lenne a jó megoldás, nem tudom, hogy a Subvene használna-e az ő esetében, mivel itt fizikai akadálya is van a vérzésnek. Kérlek, ha tudsz természetes megoldást, írd meg, előre is köszönöm!
Judit

Értékelés: Nincs

Menseshiányos Juditnak

Menseshiányos Juditnak tanulságos történet

Szia Judit! Írtad, hogy az ismerősöd 16 éves lánya miben szenved. Én ugyanezen mentem keresztül: 16 évesen engem is elvitt az anyám nőgyógyászhoz, felírtak (akkor még bazi erős fogamzásgátlót). Természetesen ki nem vizsgáltak. Még vért sem vettek. De mivel fiatal voltam nem sokáig szedtem, meg barátom sem volt. Anya javaslatára ittam a cickafarkfű teát (amit Vali is jasolt neked!!!), na attól hébe-hóba megjött.  Majd olyan 19-20 évesen anya elvitt privát, ismerősök útján egy Debreceni klinikára. Na ott megállapították nekem is a policisztát mindkét petefészkemen. Természetesen ott is gyógyszert ajánlottak, de korrekt volt az orvos, azt mondta, csak akkor érdemes szednek, ha majd gyereket akarok, így nem írta fel. De ugyebár 19 évesen még nem igazán akar az ember gyereket. Ja, és még annyit mondott, hogy természetes úton soha nem lesz gyerekem, akarom mondani kb. 8-10 % esélyem van a természeten fogantatásra. Így a diagnózist tudtuk, de ezzel ennyi.
Majd később elkezdtem szőrösödni, mire az egyik orvos (szinte a környék összes nőgyógyásza látott alulról),  felírt egy gyógyszert a cisztákra - ami a szőrösödést is okozza - , ami egyben fogamzásgótló is: Diana 35. Csak azért írom le a nevét, hogy akinek ezt írják fel, az ne szedje, mert több kárt okoz, mint hasznot. A tájékoztatóján azt írták, hogy a kezelés 3, vagy max. 6 hónapig tartson. Én mindig mondtam az orvosoknak, azt mondták nyugodtan szedjen. Fiatal voltam, bíztam az orvostudományban. Majd végül 6 évig szedtem. Pechemre.
29 évesen szerettem volna már gyereket, ezért abbahagytam  a fogamzásgátlót. Na akkor végképp beütött a krahh. Természetesen nem jött meg, hírtelen híztam majdnem 10 kilót, folyton rosszul voltam, és írtózatosan megszőrösödtem (ez utóbbi lelkileg annyira megviselt, hogy még az utcára sem mertem kimenni, mert szégyeltem a szőröm). Na mivel a helyi nőgyógyászokból elegem lett, így felkerestem egy nagyon híres (vagy ikább utólag hírhedt) doktornőt, aki a környéken is rendelt: dr. L. E. Csak így írom, aki hallott róla, így is tudja kíről van szó. Természetesen ő is azt mondta, hogy természetes úton soha nem lesz gyerekem. Na az elkezdett mindelféle gyógyszerekkel tömni, vérvételekre küldött. Profinak tünt. De eredmény semmi. Peteérésem nem volt, és a gyógyszerektől egyre kesebb volt a mensesem. Aztán egyszer annyira begörcsöltem, hogy elmentem itt az egyik helyi orvoshoz, és megállapította, hogy az egyik cisztám akkoráa nőtt, hogy szinte már műteni kellett. Aztán megjött, és a ciszta kiürült. Ezt ultrahanggal ellenőriztük.
30 éves fejjel utána olvastam ennek az egész dolognak (hála az internetnek), mert már nagyon elegem lett ebből a fejetlenségből. Kiderült, hogy a peteérés létrehozására valóban a Clostybegit nevű gyógyszert írják fel, de az kb. 3 hónapig szedhető (na velem a dokinő 8 hónapig szedette), és akinek policisztája van (CPO), azoknál rendszeres ultranangvizsgálattal kell ellenőrizni a használatát, mert cisztanagyobbodást okozhat. Ennek a doktornőnek a rendelőjében, még ultranang sem volt.
Elegem lett az egészből. Erre abbahagytam a kezelést, és úgy döntöttem, természetes úton próbálok szerencsét. Elmentünk anyával természetgyógyászhoz. Az "megvarázsolta" a hasam, majd rá egy hétre megjött. Majd elkezdtem inni egy a Neways-hez hasonló szintén gyógynövényes gélt (azért nem írom ki, mert itt úgyis kicenzúrázzák a nevét, mivel Vali már elemezte a termékeit, és nem mindegyik tiszta, viszont tisztának adják el). Na az rendbetett. Bár csak 3-4 hónaponként hozta meg a mensim, de amikor volt, rendesen véreztem, úgy ahogy kell. És a rosszulléteim is elmúltak. Gondoltam, itt az ideje, hogy megpróbálkozzunk a babával. Végülis az olvasataim szerint azért legalább 1 évig kell egy párnak próbálkozni, majd csak ezt követően kell meddőségi központot felkeresni.
Nem fogjátok elhinni!! A párommal 2x voltunk úgy együtt, majd elmentem rákszűrésre, mert már aktuláis volt, és olyat mondott az orvos, hogy azt hittem leesek az vizsgálóról. Terhes vagyok!!!!
Értitek: terhes!! Én, akinek minden neves professzor azt mondta, hogy SOHA nem lesz gyerekem természetes úton! Most Vali javaslatára a Maximolt iszon (magzatvédő vitamin helyett)! 
Lehet, hogy egy kicsit hosszúra sikerült a hozzászólás! De ezzel csak Valit akartam megerősíten! Ne engedjétek, hogy egy 16 éves lány teljes lánykorát tönkretegyék a hormonok, ahogy az enyémet is! Borzasztóan meg fogják a folytonos orvoshozjárások, a szőrök, majd a plusz 10 kiló keseríteni az életét!
Próbálkozzatok természetes úton, ahogy Vali is javasolta! Én amikor műteni akarták a cisztám akkor is egy teakeveréket ittam (a Maria Treben: Egészség Isten patikája c. könyv alapján). És segített! És abban olvastam, hogy nemcsak a cickafark jó a menszesz kimaradására, hanem a kamilla is (csak azzal vigyázni kell, nem szabad túl sokáig inni, mert bekavar a szívnek)!
Szóval csak fel a fejjel a 16 éves kislánynak és anyukájának, és semmi hormon!! És ha javasolhatom, majd a tartós párkapcsolata lesz, akkor se szedjen fogamzásgátlót!!! Én már annyiszor megbántam, hogy szedtem!
Minden jót nektek, és remélem, hogy rendeződik a kislány problémája! És ne aggódjon: lesz babája, mégha az orvosok esetleg azt is mondják, hogy nem lehet!!
Puszi. Yoel

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Menseshiány cisztával tarkítva

Amikor először olvastam át a leveledet, csak annyit tudtam mondani az orvos által előírt kezelésre, hogy húúú ...zmeg.
Ez a tökéletes recept arra, hogy hogyan kell tönkretenni egy 16 éves lány hormonális életeét örökre.
A kislány tegyen le minden gyógyszert, és a következő kúrába kezdjen:

 • sürgősen kezdje el kenni a Subvene krémet
 • Igyon meg minden nap 2-3 csésze cickafarkfű-palástfű teát, és 1 csésze rozmaring teát
 • Itass vele JuniorMaxot (15-20 ml/nap)
 • Reggel 1 szem Revenolt, este pedig 1 kapszula CascadingRevenolt kell bevennie, míg el nem fogy mindegyikből 1-1 doboz
 • Nem ártana egy Anatomix kúrát is végigcsinálnia.

Légyszíves tájékoztass minket a fejleményekről.

Értékelés: Nincs

Katka ismerősének

Szia Katka!

 

Valinak ismét igaza van!!!

Egy nő életében tényleg okozhat a stressz olyat, hogy teljesen felborul a hormonháztartása. Ezt tapasztalatból tudom.

Kb. 18évesen olyan élethelyzetbe kerültem, hogy 10 hónapig nem jött meg a menzeszem, másfél hónap alatt közel 20 kg-ot híztam, úgy, hogy szinte semmit nem ettem gyümölcsön-zöldségen és barna rizsen kívül, és ezt tetőzve, kihullt a hajam… na, a hajam állapota még nem tökéletes, de a több mint 12évvel ezelőtti állapothoz képest príma …

Elég kínos volt a dokinál, amikor elmentem kivizsgálásra, hogy megnézze mi a baj, mert azt válaszolta, hogy biztos szeretnék letelepedni Angliában, ezért „felcsináltattam” (elnézést a kifejezésért, de kb. ezt mondta)magam, nődokihoz nem adott beutalót, annyit mondott, hogy vegyek egy tesztet, és rögtön kiderül a turpisság… engem még most is felháborít, ahogy viselkedett velem. „kis hülye” lévén, meghúztam magam, és nem vertem ki a botrányt, ma már másképp viselkednék…, de nem ezért kezdtem el írni.

Hazautaztam egy hétre, elmentem a nőgyógyászhoz, aki olyan gyógyszert adott, amit egy évben, de inkább két évben, max. 1-szer lehet bevenni, no, nekem kétszer kellett. A nevére nem emlékszem, talán jobb is, legalább nem tudom megnézni, hogy mit is vettem be, így is elég mérges vagyok, hogy mit engedtem a testembe…

A menzeszemen nem segített, és a többi dolgon sem, gondolom csak lassította a folyamatot… a lényeg, hogy amint a lelki egyensúlyom a helyére billent, magától megoldódtak a problémák…
Ezt csak a kedves ismerősödnek is ajánlani tudom...
jó éjszakát: MVNiki


Értékelés: Nincs

A piros betus napok...

Szia Vali!
Olvasvan Katka ismerosenek a problemajat eszembe jutott az enyem.Nekem pl van olyan,hogy 3 honapig nem jon meg.Most legutobb 2 honapra jott meg.Anyu azt mondja,hogy biztos azert van,mert ilyen vekony vagyok,ezt mar te is megallapitottadVoltam meg regebben nodokinal,de o is azt mondta,hogy biztos amiatt van,hogy alig vagyok 43kg.Felajanlotta a draga,hogy szedjek fogamzasgatlot,az rendbe hozza...na menjen a f....be,ott is hagytam.Egy masik szinten ezt mondta,ot is otthagytam.Marha jo,hogyha van egy kis problemam,egybol a bogyot irnak fel,ezzel le is tudva reszukrol...Szo ami szo,a Subvene rendbe tudja hozni a dolgot?Mar itt figyel a polcomon,csak epp most van meg,ugyhogy meg varok a hasznalataval nehany napot...

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A Subvene eddig mindenkinek rendbehozta...


Értékelés: Nincs

BRICSESZ???? Mit jelent?

Vali elmagyaráznád, hogy mi ez a bricsesz? Még soha nem hallottam ezt a szót, fogalmam sincs, hogy mit jelent.
Köszi :)

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

bricsesznadrág

Oldalt a felső comb és a csípőcsont vonala. Mint a bricsesznadrág, ami ott buggyos, tudod a régi lovaglónaci a kilencszázas évek elejéről.

Értékelés: Nincs

Szappan

Szia Vali,

Egy szappan elemzését szeretném kérni. Az van ráírva orvosi szappan.
Sodium palmate, sodium cocoate, aqua, glycerin, sorbitan oleate, parfum, cetearyl octanoate, isopropyl myristate, phytic acid, sodium chloride

Köszönöm, Böbcsi


Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Orvosi szappan

Az összetétel jó, használd nyugodtan! Bárcsak minden "orvosi" jelzővel illetett dolog ilyen tiszta lenne!
Kár, hogy belerakták a szintetikus parfümöt.
Mindenesetre a kézműves szappanok között vannak ennél szebb összetételek is!

Értékelés: Nincs

Böbcsinek

Böbcsinek kérdés!

Szia!

Érdekelne, hogy mi a szappannak a neve és hol lehet kapni?

Köszönöm, Kinga

Értékelés: Nincs

orvosi szappan

Böbcsi!

Hol lehet ilyet venni?
Köszi!

Értékelés: Nincs

Orvosi szappan

Kingának és Ilonának!

Bocsi, nem voltam netközelben.
A DM-ben vettem ezt a szappant. Pontosan nem tudom mi a neve, mert sajnos kidobtam a dobozát, de ez az egy orvosi szappan volt csak.

Üdv, Böbcsi


Értékelés: Nincs

Mit tudtok a Tulasi

Mit tudtok a Tulasi termékekről.

Értékelés: Nincs

Tulasi

Kérlek küldj összetevőket, csak az alapján tudunk véleményt mondani! :)

Berni

Értékelés: Nincs

Tulasi összetevők testápoló szantál:

Aqua, Maisgerm oil, GlycerilStearata, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetyl Palmitate, glycerine, CetarylAlcohol, Methyl-Chloro-Isothiazolinone, Methyl-Isothiazolinone
Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Tulasi

Én a szappanjaival meg vagyok elégedve, sajnos a habzó dolgaiban a tenzidek nem túl jók, de már jeleztem feléjük, a fent említett testápoló elfogadható.

Értékelés: Nincs

Elemzés

Kedves Vali!

Kérlek elemezd nekem ezt a tusfördőt.

Összetevők:
Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Lauroyl Sarcosine, Bambusa Arundinacea Extract, Citrus Grandis Extract*, Alcohol, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium chloride, Citrus Medica Limonum Oil*, Parfum**, Limonenr**
*ingrebients from certified organic agriculture
**from natural essential oils
Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Szerintem ez azért nem

Szerintem ez azért nem annyira gáz, mivel a bőrrel is nagyon kis időre érintkezik. Ez az Alverde grapefruitos tusfürdője, ami ugyan olyan magasszintű Öko-test minősítést kapott, mint a körömvirágos kézkrémje és a szájápolója. Ugyan ennek a testápolójában sem találtam káros anyagokat (legalábbis, ami itt az oldalon közölve van).

Értékelés: Nincs

Ez se nem jó!

Az ALS sajnos csak nevében különbözik az SLS-től! Kuka!

Értékelés: Nincs

Elemzés

Sziasztok!

Ha valaki elemezné nekem ezeket a termékeket megköszönöm!

 1. testápoló: Aqua, Glycine Soja Oil*, Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Citrus Grandis Extract*, Bambusa Arundinacea Extract, Xanthan Gum, Squalane, Lecithin, Butyrospermum Parkii Butter*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Olea Europaea Oil*, Citrus Limonum Oil*, Lysolecithin, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Hydrogenated Lecithin, Brasssica Campestris (Rapeseed) Sterols, Parfum**, Limonene**, Citral**, Linalool** - *ingredients from certified organic agriculture, **from natural essential oils
 2. TISZTITÓTEJ: Aqua, Zea Mays(Corn) Germ Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Lauryl Glucoside, Cera Alba (Beeswax), Sorbitan Stearate, Rosa Canina Fruit Oil*, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Sucrose Cocoate, Xanthan Gum, Glycerin, Parfum (Essential Oils)**, Sodium Citrate, Citrit Acid, Tocopherol, Limonene**, Linalool**
 3. ARCLEMOSÓ TONIK: Aqua (Water), Rosa Centifolia Flower Extract, Rosa Canina Flower Extract*, Glycerin, Parfum (Essential Oils)**, Limonene**, Linalool**
 4. BŐRRADÍR: Aqua, Glyceryl Stearate SE, Glycerin, Palmitic Acid, Stearic Acid, Parfum**, Silica, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Coco-Glucoside, Butyrospermum Parkii Butter*, Olea Europaea Oil*, Tilia Cordata Extract*, Alcohol, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Limonene**, Linalool**

Bocs ha már valamelyiket valakinek elemeztétek!(és remélem nem írtam el semmit)

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Kató elemzése

A testápolóban egy kicsit sokallom az alkoholt és a glicerint, de bajod nem lesz tőle! A többi nagyon jó! Ezek nem Hauschkák?

Értékelés: Nincs

Alverde

Szia!
Nem ezek Alverdés termékek!
Nagyon szépen köszönöm az elemzést, nem tudom mi lenne velünk nélküled!

Ui. Katkának üzenem nem nyomulós, nekem tetszenek a hozzászólásai, szerintem már sok mindenkinek segített a tanácsaival!

Értékelés: Nincs

Ma találkoztam ezzel az oldallal

Kedves Vali!
Ma találkoztam ezzel az oldallal. Nagyon érdekes!
Megnéznéd ezt a termékeket?

Összetétel/Ingredients:
demineralized water (aqua); triethanolamine; sd alcohol 40; polysorbate 20; carbomer; propylene glycol; fragrance (perfume); aloe vera (barbadensis gel); dead sea salt (maris salt); methyl paraben; fd&c blue no.1; d and c yellow no. 10.
Köszi!!
Ildi

Értékelés: Nincs

Ildinek elemzés

Kedves Ildi!
Én nem használnám: propylen glycol=fagyálló, parfüm=kétes, több 100 esetleg 1000 szintetikus összetevő, nyomonkövethetetlen, TEA (triet.)=rákkeltő nitrózaminok képződésének veszélye,állatkísérletekben vesekárosító, bőringerlő, ráadásul a 2. helyen áll ebben a termékben, tehát a víz után ebből van a legtöbb...

Berni

Értékelés: Nincs

Elemzést szeretnék kérni

Kedves Vali!


Arra szeretnélek kérni, hogy elemezd ki a következőket:
szappan:
itt csak az alkali a kédés, a többit értem:
Palm oil, Coconut oil, Alkali (NaOH), Water, Vanilla Fragrant Oil, Rolled oats, Crushed Vanilla Beans

testápoló:
Butyrospermum (Shea Butter), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl/Alcohol, Glycerin, Theobroma Cacao (Cocoa Seed Butter), Cera Alba (Beeswax),Cetearyl Wheat Bran  Glycosides, Cetyl Alcohol, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Aleurites Maluccana Seed Oil, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Theobroma Cacao (Cocoa) Extract, Xanthan Gum, Lecithin, Dehydroacetic Acid, Rosmarinus Officinals (Rosemary) Leaf Extract, Ascorbyl Palmitate, Sodium Hydroxide, Tocopherol.

Köszönöm szépen a segíséged!
Andrea


Értékelés: Nincs

Igaz, hogy az aminfluorid

Igaz, hogy az aminfluorid tartalmú elmex véd a fogszuvasodás ellen? Valójában van köze a fluoridhoz? És mi az a olaflur? Tiszta termék az elmex? A többi összetevőt jónak tartom. Üdv. . Mónika

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Olaflur

Ezt az Elmex kérdést már 100x átrágtuk itt a honlapon, de gondolom, Te még új vagy itt, úgyhogy kimásoltam neked, hogy ne kelljen bajlódnod a kereséssel.
Olaflur = Hydroxiethyl-Aminopropyl-N-Hydroxyethyl-Octadecylamine-Dihydrofluoride. Magyarul ez egy amin-fluorid, azaz egy fluor vegyület. Ezt olaflur néven az Elmex szabadalmaztatta jó pénzért annakidején. De legalább nem mérgező annyira, mint a fluor, viszont enyhe allergiás reakciókat kiválthat, főleg gyermekeknél.
Mellesleg a fogszuvasodás ellen külső védelem nincs! Már csak azért sem, mert a fogzománcon keresztül semmi nem tud felszívódni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Testápoló

Kedves Andrea!

Meg tudnád adni a nevét és a márkáját a testápolónak? Ha ez lehetséges? Nagyon érdekelne, mert még nem találtam olyan testápolót, amelyiknek megfelelő összetevői lennének.

Előre is köszönöm!
Era

Értékelés: Nincs

Eranak testápoló

Kedves Era!

Miért nem próbálod ki a Tender Care-t, vagy a Barrier Cream-et?
Anyukámnak nagyon bejött, pedig ő aztán válogatós! :)

Berni

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Andrea elemzése

A szappant én sem értem, de a leírtak alapján semmi vész! Az alkáliákat nem egészen így szokták jelezni egy szappanban...
A testápolónak nagyon szép az összetétele.

Értékelés: Nincs

öko mosogatószer

Szia Vali,
Mit szólsz ehhez.
Öko gépi mosogatószer koncentrátum - 120 alkalomra

Összetevők:

nátriumcitrát, szóda, nátriumhidrogénkarbonát, nátriumszilikát, rétegszilikát, cukortenzid, nátriumcitrát, polyaszparaginsav nátriumsói, nátriumperkarbonát, proteázok, ellenőrzött bio-termesztésből származó természetes illóolajok.

Köszönettel: hannah


Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

mosogatószer

Ezzel nincs semmi baj, a mosószóda a hatóanyaga.

Értékelés: Nincs

A sima mosószóda is jó a mosogatógéphez?

Ezt a hozzászólást átmozgattuk a megfelelő témához:
Itt olvashatod a lehetséges válaszokkal együtt.

Értékelés: Nincs

Kedves Vali!

Kedves Vali!

A dr.Hauschka dekorkozmetikumaiban szinte mindenhol előfordul a talkum (szemceruza, szemhéjfesték pl.) A hajszesz és a  szempillafesték esetében pedig a víz után az alkohol a 2. összetevő. Ettől még rendben vannak ezek a termékek?
Előre is köszi!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

talkum és alkohol

Ezt már nagyon sokszor kifejtettem (kereső!), hogy az a tény, hogy valami káros-e vagy sem, az nagyon sok minden függvénye. Ebben az esetben elhanyagolható a károsság, hisz nem szívódik fel! Ha neked mégsem szimpatikus az összetétel, akkor válassz inkább True Touch termékeket a sminkeléshez.

Értékelés: Nincs

Szia Vali!

Szia Vali!
Kipróbáltam a szódabikarbónát izzadásgátlóként. Nekem bevállt. Úgy tudom, természetes anyag. Mi a véleményed, használhatom minden gond nélkül?

Üdv: norina

Értékelés: Nincs

Norinának!

Szia,megkérdezhetem,hogy használod a szódabikarbonát izzadásgátlóként?Valamivel összekevered?Kiváncsi vagyok,most kísérletezek,persze csak,olyat próbálok ki,amiről itt,az oldalon írunk és Vali áldását adja rá.Szóval kipróbálnám én is a szódabikarbónát.
Köszi

Értékelés: Nincs

Kedves Katka!

Kedves Katka!
Sokáig kutakodtam, hogy mivel tudnám lecserélni az izzadásgátlókat, mert én a boltban nem találtam olyat, ami jó lett volna. Mindegyikben ott volt a triclosan és/vagy az alumínium. Már nem tudom, hol olvastam a szódabikarbónáról, de azt írták, hogy kitűnő izzadásgátló. Így kipróbáltam. Igazából nem tudom, mi a különbség az étkezési és a gyógyszertári szódabikarbóna között. Én a gyógyszertárit használom, mert a patikus azt mondta, sokkal tisztább, szigorúbb szabályok vonatkoznak rá, mint az étkezésire. Remélem Vali is így tudja. A patikában 250 grammos kiszerelésben vettem, és nagyon finom szemcsés. Persze nem olyan, mint a hintőpor (ja, és abban is van olyan anyag, ami nem jó), de én megszoktam.  Otthon elővettem egy hintőporos dobozt, kiürítettem, és beleöntöttem a szüdabikarbónát. Úgy használom, mint a hintőport. Írta Vali, hogy vigyázzak a lúgosító hatása miatt. Lehet, hogy ezért volt az, hogy mikor áttértem a szódabikarbónára, és sokat használtam, az egyik hónaaljamban a mirigyek egy picit begyulladtak. Akkor pár napig nem használtam, majd azóta semmi. Mindig tiszta hónaaljra szóróm, a nap folyamán nem szórok ismételten. Ha meg is izzadok, én nem érzem a szagát. Megéri kipróbálni, olcsó, és ha nem válik be sütibe még mindig jó :) Remélem, neked és másnak is ugyanúgy beválik,  mint nekem. (Nagy bánatom, hogy a páromat nem tudtam rászoktatni.  Neki golyós deo kell.)
Sok sikert a próbához, és kellemes ünnepeket!
norina

Értékelés: Nincs

Norina 2

Szia, köszi a választ, kipróbálom, de csak addig, míg meg nem rendelem a Subdue-t. Nekem nem is az a bajom, hogy büdit izzadnék, nem érzem abszolút, csak az Alverdes deo használatánál foltos lett a ruhám a honcim alatt, amikor megizzadtam, de nem volt szagom. Amúgy nem vagyok izzadós, gondolom a tiszta deó végezte a dolgát, és méregtelenítette a honcimat is. Kb. 3 hónapja hsználom az Alverde deót, de mostanra már nem izzadok annyira, ha használom. Valószínü kicsit kitisztult a szervezetem.
Kellemes ünnepeket. és köszi még 1x a tippet.

Értékelés: Nincs

Katka és Norina!-deo kérdés

Sziasztok!

Nekem az alverde nem volt jó...de a Lavera vadrózsa vagy Lavera narancs homoktövissel, az már igen...de a legjobb  a Subdue és egyforma az ára a Laverával....az enyém eukaliptuszos.

Tündérke

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

szódabikarbónás hintőpor

Ha nem oldat formájában használod, hanem hintőporként, én a helyedben elkeverném egy kis zabliszttel, hogy ne legyen olyan tömény. Nyáron pedig nagyon vigyáznod kell majd vele, mert a szódabikarbóna vizes oldata nagyon lúgos! Ahhoz, hogy pH 11 értéket kapjunk, 1 pohár vízben kb 1 kiskanál szódabikarbónát kell elkeverni. Képzeld, ha nyáron mégis egy picit megizzadsz, akkor az egy csepp izzadságban oldott tömény szódabikarbóna vajon mennyire lúgos pH-t csinálhat?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

szódabikarbóna

Ha bevált, akkor nyugodtan használd, csak vigyázz, nehogy túl lúgosítsd a hónaljad.

Értékelés: Nincs

Szia Vali!

Szia Vali!
Kérlek elemezd ezeket a krémeket! egy ismerősömtől kaptam belőlük mintát, hogy próbáljam ki, de előtte szeretném tudni a véleményedet róla!
Előre is köszönöm!

Atoderm PO Zinc krém

Összetétel: Aqua, paraffinum liquidum, glycerin, PEG-6 stearate, stearic acid, cetearyl alcohol, ceteth-20, myreth-3 myristate, glyceryl stearate, PEG-100 stearate, ceteareth-33, theophyllin, piroctone olamine, betasitosterol, tocopheryl acetate, zinc gluconate, steareth-20, triethanolamine, disodium EDTA, phenyl trimethicone, phenoxyethanol, dextrose, maltodextrin, potassium thiocyanate, lactoferrin, glucose oxydase

 

 

Sébium Anti-shine krém 

Összetétel: Aqua, paraffinum liquidum, stearic acid, propylene glycol, will cera alba, cetyl alcohol, glyceryl stearate, sorbitan sesquioleate, glycyrrhetinic acid, butyrospermum parkii, tocopheryl acetate, glycerin, carbomer, piroctone olamine, sodium hydroxide, propylparaben, persea gratissima, methylparaben, allantoin, triticum vulgare, lauryl PCA, sodium chondroitin sulphate, lactoferrin, fragance.

 

 Sensibio DS krém

Összetétel: water (aqua), cocos nucifera (coconut) oil, propylene glycol, caprylic/capric triglyceride, dimethicone, glycyrrhetinic acid, sor-bitan sesquioleate, climbazole, piroctone olamine, glyceryl undecylenate, mannitol, xylitol, rhamnose, fructooligosaccharides, laminaria ochroleuca extract, cetyl alcohol, carbomer, sclerotium gum, sodium hydroxide, phenoxyethanol


Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ajjajajj!

Én nem próbálnám ki őket. Egyiket sem. Full szintetikusak. De inkább nem részletezném...

Értékelés: Nincs

Sikosítók...

Szia Vali! Sehol nem láttam még, hogy a sikosítókról lenne szó, pedig eléggé fontos szerintem hogy az ember mit ken ilyen érzékeny területre... Jó, nincs is rá szükség, ha az ember (lánya) normálisan működik, de lehetnek helyzetek amikor kell... Te mit tudsz ajánlani? Amit én használok az egy Johnson and Johnson termék, gondolhatod... :D Hatásügyileg nagyon jó, csak mintha "tüneteim" lennének utána napokig! Felírtam valahova az összetevőket, de nem találom, majd megnézem megint... Arra emlékszem hogy a glicerin a második helyen volt és mintha utána is vegyi cuccok lennének... :-(

Értékelés: Nincs

teafaolajas sikosító

Egészen véletlenül találtam ezt:
teafaolaj sikosító gél 
Nem tudom, hogy jó- e, nem találtam meg az összetevőit se, de gondoltam, hátha érdekel...;)

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Intim sikosítók

Sajnos egytől egyig mindnek (legalábbis amiket eddig láttam) katasztrófa az összetétele. Kőolajszármazékok és szilikon olajak tömkelege szintetikus illatanyagokkal vegyítve. (Nem is értem, hogy minek "oda" illat???)
Gyárts magadnak kakaó vajas, vagy shea vajas hüvelykúpot.
Mellesleg a Subvene krém használata meg szokta szüntetni ezt a promlémát is.
Ha végképp tarthatatlan a helyzet, akkor tudok rá egy alkalmanként használatos gyógynövényes tablettát ("női bioviagra"), ami megoldja ezt a gondot, viszont elég drága. Nem csak az izgalmi váladék képződését serkenti, hanem megsokszorozza az orgazmus készséget is.