Ásványi anyagok

Baobab, Afrika titka

A teremtés hajnalán az első fa a baobabfa volt. Őt követte a sudár és kecses pálmafa. Amikor a baobabfa meglátta a pálmafát, rögtön sírni kezdett: hadd lehessen magasabb... Eztán feltűnt a tűzvörös juhar lángoló virágaival, és a baobabfa rögtön irigy  lett a csodás virágokra. Végül a baobabfa megpillantotta a fönséges fügefát, és gyümölcsökért fohászkodott. Erre az istenek nagyon dühösek lettek, megfogták a baobabfát, kitépték a földből, és fejre állítva újra elültették, hogy végre elhallgasson. (A baobabfa legendája)

Baobab

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Chia mag - nagy erő egy kicsiny magban

Már régebb óta ismerem és használom a chia magot, mivel egy ideig kerülnünk kellett a tojást a kisfiam ekcémája miatt. Ezt, ha nem is olyan szigorúan, de azóta is tartjuk, így a chia mag azóta is konyhánk része. Bár tudtam, hogy egészséges, nem ez volt a fő cél. Most viszont, hogy nyilvánvalóvá vált, mennyire az, és érdemes rendszeresen fogyasztani, még több ételbe fogom belecsempészni.

Chia mag

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Vitamin bombák

Régen a kutatók már pontosan tudták: a skorbutnál és a beriberinél hiányzott valami. Manapság könnyelműen bánunk velük: az ásványi anyagokkal, a nyomelemekkel és a vitaminokkal. Ezekre az embernek mindenekelőtt azért van szüksége, hogy élhessen - ezt manapság minden gyerek tudja.

Forrás: 
Hunza.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

3 őszi gyümölcs öregedés ellen

Bár szinte minden gyümölcsöt megvehetünk évszaktól függetlenül, mégis érdemes az idénynek megfelelőt választani: nemcsak finomabb, de összetevői is értékesebbek!

Forrás: 
freespirit.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Minden, amit a sörről tudni kell

A német Bild újságírói összegyűjtötték mindazon indokokat, amelyek alátámasztják, hogy a sörfogyasztás egészséges. Meglehet, jótékony hatása maximum napi két pohár fogyasztása esetén érvényesül. A többi már nem gyógyszer, legfeljebb jólesik.

Forrás: 
hvg.hu/egeszseg
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Éleslátás: fontos, hogy mit eszünk?

Korábban igen kevés tudományos eredményt olvashattunk a táplálkozás és a szembetegségek kapcsolatáról, ma már birtokában lehetünk néhány megalapozott ténynek. Sorra vettük, mit tehetünk a szemünkért. Október a látás hónapja.

Forrás: 
medizona.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A természetes alapanyagú kozmetikum is tartalmaz vegyszert

Egy cikkben, mely egy, a pácienseket informáló, NHS Choices nevű honlapon jelent meg, hogy az ásványi alapanyagokból készült kozmetikai termékek gyártása egy rendkívül érdekes területe a jövő kutatásainak, ám hozzáteszi, hogy sok évbe telik, míg a labortesztek és a további állatkísérletek után az emberek is kipróbálhatják.

Forrás: 
http://www.eletforma.hu/test-es-lelek/a_termeszetes_alapanyagu_kozmetikum_is_tartalmaz_vegyszert/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A csodálatos búzafű

A füvek levében levő hatóanyagot - a növekedés és a termékenység elősegítőjét - a 30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában, de a búzafüvet Ann Wigmore és Victor Kulvinskas tette híressé, akik sokakat meggyógyítottak súlyos betegségükből. A fiatal füvek kipréselésével zöld levet nyertek, amely vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és klorofill gazdag forrása.

buzafule

Forrás: 
http://www.ideal.hu/component/content/article/578-a-csodalatos-buzafu.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Nyomelemek

Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is!

Forrás: 
http://www.3x3.hu/cikkek/nyomelemek
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Biosarok: szüreti örömök egészségre áldásos előnyei

Itt a szüret ideje a hagyományos szőlőskertekben és az ökogazdaságok parcelláin egyaránt. S mivel a bioszőlő, -szőlőlé, -must és -bor még nem kapott kellő figyelmet a hazai gasztronómiában, érdemes dióhéjban megismerni a termesztés és feldolgozás egészségre áldásos előnyeit.

Forrás: 
www.eletforma.hu
0
Értékelés: Nincs

Ápolja a bőrét kívül és belülről!

ovd-a-borodHasználja a mézet kozmetikumként is! - 10 mézes varázsrecept

A méz igazi csodaszer, melyet évezredek óta használ az emberiség. Hidratáló, fertőtlenítő hatása van, kitisztítja a mérgeket a bőrből, gyógyítja a sebeket, csökkenti a gyulladást és csillapítja a fájdalmat. A benne található vitaminok táplálják a bőrt, ezért kitűnően használható kozmetikumként.

Forrás: 
vitalitas.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Csecsemő az anyaölben – avagy a szoptatásról

Anyatej az élő táplálék

szoptatasMielőtt nagyon belemélyednék a természetes táplálás fizikai-testi előnyeibe nem árt végiggondolni, milyen lelki táplálékot jelent egy kisbaba számára a szoptatás. Születés után közvetlenül a kisbaba, ha hagyják, addig kúszik felfelé az édesanyaja hasán míg végül eléri a mellet és ösztönösen szopni kezd. Érzi az édesanya bőrének- testének melegségét, illatát, hallja a hangját, szívverését. Ebből biztosan érzi, érti, hogy az édesanyja nem szünt meg létezni, hanem egy másféle világban ugyanúgy Őt szolgálva, szeretve elégíti ki a legelemibb igényét, biztosítva ezzel az életbenmaradását. A táplálék átadását, az anya részéről érzelmileg és ezáltal testileg is, az el-engedés tudja leginkább elősegíteni. Az el-enged-és, nemcsak testi lazultságot, feszültségmentességet jelenti. Ebben az esetben a felnőtté válás elfogadását vagyis a saját gyermeki lánykori énünk elengedését is jelzi. A női test és élet szülés utáni megváltozásának elfogadását, a múlt elengedését, a családdá válás megélését.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Tények, hitek és tévhitek a cukorról

Maga a cukor elnevezés gyűjtőfogalom, mivel a természetben nagyon sokféle cukor létezik, és édesítőképességük is különböző. Nézzük, mit érdemes tudni ezekről.

Forrás: 
tudatosvasarlo.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Az érvédő, kalóriaszegény paradicsom


A paradicsom nemcsak olyan szép piros, hogy szebb már aligha lehetne, hanem saját, önálló, vitaminban gazdag „lelki élete” is van, vigyázni kell rá. Egyszerre gyógy-, étkezési- és haszonnövény, nem mindegy azonban, hogyan fogyasztjuk és tároljuk – ehhez adunk néhány tippet.

paradicsom

Forrás: 
natursziget.com
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A jótékony zeller

A zeller a népi gyógy- és fűszernövények közé tartozik, mely számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik.

Zeller

Forrás: 
vitaminsziget.com
4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel