Autoimmun

Megdöbbentette a művészvilágot a hároméves autista kislány festménye

Elképesztő tehetség a kis csoda... 

Iris Halmshaw nagyon szeret festeni. Képei leginkább absztrakt, impresszionista festményekre emlékeztetnek. A napokban egy magángyűjtő Iris két képét is megvásárolta, 1500 font értékben. A közeljövőben kiállítást terveznek Iris festményeiből Londonban, majd azt követné egy árverés, az elképesztően tehetséges festő műveiből. 

Forrás: 
http://www.infogyor.hu/hir_olvas/permalink:megdobbentette-a-muveszvilagot-a-haromeves-autista-kislany-festmenye-2013-07-02-111424/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Felépülés az autizmusból, miután az étrendből eltávolításra kerül a tejtermék és a glutén

Erős bizonyíték van az autizmus és a védőoltások közti összefüggésre. A globális autizmus aránya egyre csak nő, és sokan kezdik feltenni kérdéseiket...

Forrás: 
http://naturahirek.hu/egy-fiu-felepul-az-autizmusbol-miutan-etrendjebol-eltavolitasra-kerul-a-tejtermek-es-a-gluten-eros-bizonyitek-van-az-autizmus-es-a-vedooltasok-kozti-osszefuggesre/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Diétával javíthatunk az autisták állapotán

Biomedikális kezelések és a speciális diéta szerepe az autisták gyógyászatában címmel tartottak konferenciát az Egészségügyi Főiskola Zilahi termében. A rendezvényen kutatóorvosok osztották meg több évtizedes tapasztalataikat autista gyermekek szüleivel és az érdeklődő gyógypedagógusokkal. Amerikai és magyar kísérletek bizonyítják, hogy az autizmussal együtt élő embereknél nagyon fontos a tej és gluténmentes diéta betartása, hiszen ezeket szervezetünk nem bontja le megfelelően.

Forrás: 
http://www.nyiregyhaza.hu/specialis-dieta-jobb-eredmenyek
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Már az ENSZ és a WHO is elismeri, hogy mérgeznek minket

Minden eddiginél alaposabb felmérés készült a környezetünkben lévő veszélyes anyagokról. Hogyan kerülnek a szervezetbe, milyen betegségeket okozhatnak, és hogyan kerülhetjük el a leggyakoribb fajtáikat? Átnyálaztuk az ENSZ Környezeti Programja és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által közreadott jelentést.

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20130222-enszjelentes-a-hormonrendszert-megzavaro-szintetikus-vegyuletekrol.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Hormonok okozta károsodások - a jobb gyógyszer

Összegzés

Már több tanulmány is kimutatta, hogy a fogamzásgátló, valamint a HRT (Hormon Replacement Therapy = Hormonpótló kezelés – a szerk.) rengeteg súlyos problémát tud előidézni az emberi szervezetben.

Forrás: 
http://harmfromhormones.co.uk/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Gerson-terápia a rák ellen

Sokan hallottak már a főként a rákbetegségek gyógyításában forradalmi újításnak számító Gerson-terápiáról, amely a magyar származású Beata Bishopnak és munkatársainak köszönhetően nálunk is elérhető. Igaz, még kevesen mondhatják magukat gyógyult „gersonosnak".

Forrás: 
http://www.natursziget.com/egeszseg/20090507-gerson-terapiaval-a-rak-ellen
4.142855
Értékelés: Nincs Átlag: 4.1 (7 votes)

A pasztőrözött tej 150-szer több vért, gennyet és székletet tartalmaz mint a friss házi tej

A pasztőrözött tejtermékek előállítása az elképzelhető legmocskosabb tejüzemekben történik, ahol a vér, genny, E. coli és egyéb valóban veszélyes kórokozóktól való rutinszerű megszabadulás csak pasztörizálás útján képzelhető el. 

Forrás: 
http://naturahirek.hu/a-pasztorozott-tej-150-szer-tobb-vert-gennyt-es-szekletet-tartalmaz-mint-a-friss-hazi-tej/
4.545455
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (11 votes)

Tíz betegség: Ezek miatt lehetünk fáradtak

A fáradtságra, kimerültségre panaszkodók 20-30 százalékánál valamilyen betegség okozza az állapotot. Ha pedig már ahhoz is túl fáradtak vagyunk, hogy sétáljunk egyet, megfürödjünk vagy felöltözzünk, súlyos lehet a baj.

A depresszió gyakran okoz fáradtságot. A szerotonin és más idegi átvivőanyagok egyensúlyának felborulása kimerültséget, apátiát és fejfájást eredményezhet. Avérszegénység is kimerültté tehet minket. Az alacsony vasszint vagy a túl kevés vörösvérsejt azt jelenti, hogy a vér sokkal kevesebb oxigént szállít, ha pedig az agy és a többi szövet nem kap elegendő oxigént, fáradtságot érzünk. 

De ugyanilyen hatással lehet ránk a rheumatoid arthritisz és más kötőszöveti (autoimmun) betegségek. Ilyen betegségek esetén a szervezet antitesteket termel az egészséges szövetek ellen, ami károsodáshoz vezet. Az immunrendszer támadása kimeríti a szervezet energiakészletét. A pajzsmirigybetegségekre is érdemes odafigyelni. A pajzsmirigy választja ki azokat a hormonokat, amelyek az anyagcserét szabályozzák. Ha a pajzsmirigyhormon szintje alacsony, az anyagcsere lelassul. Fáradttá válunk, a bőrünk és a hajunk kiszárad, sőt hízhatunk is. A nők közel 10 százaléka, és a férfiak valamivel alacsonyabb hányada szenvedhet pajzsmirigy-rendellenességben. 

ezek_miatt_lehetunk_faradtak_01

Forrás: 
http://hvg.hu/egeszseg/20111124_tiz_betegseg_faradtsag
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A D-vitamin duplájára növelheti a kolorektális daganat túlélési esélyét

A vér magasabb átlagos D-vitamin szintje megduplázhatja a vastagbél és végbél rákos betegek túlélési esélyét, mondja egy közelmúltban a Harvardon végzett tanulmány publikációja.

Forrás: 
http://www.naturhirek.hu/index.php/vitamin-abc/vitaminokrol/d-vitamin/878-a-d-vitamin-duplajara-novelheti-a-kolorektalis-daganat-tulelesi-eselyet
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Miért utasítja vissza sok egészségügyi dolgozó a sertésinfluenza elleni oltást?

A neves angol orvosi szaklap, a British Medical Journal közölt egy tanulmányt ez év augusztus 26-iki számában arról, hogy a hongkongi egészségügyi dolgozók több mint fele visszautasítja a H1N1 - a sertésinfluenza - elleni védőoltást. Mégpedig azért, mert tartanak a mellékhatásaitól, kételkednek a biztonságosságában és a hatásosságában.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Omega-3-mal a cukorbetegség ellen

Előzetes kutatási eredmények szerint az I-es típusú cukorbetegségre hajlamosabb gyermekeknél a táplálékiegészítőként bevitt omega-3 zsírsav csökkenti a hasnyálmirigy szigetsejtjeivel szemben kialakuló autoimmunitást, ami a cukorbeteg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel