Az újabb népbetegség: A policisztás ovárium szindróma (PCOS)

A tanítványaim 15%-a PCOS problémával küzd. Ez egy olyan "betegség", amikor a petefészek cisztákkal van tele. Persze  nem csak a petefészekben lehet ciszta, hanem a hasüregben, a méhtestben, stb. Bárhol is van, ez problémát okoz, mert a tüszőrepedést követően nem termelődik sárgatest hormon, a progeszteron szint a normálisnál alacsonyabb lesz, ami nem kedvez az esetlegesen megtermékenyített petesejt beágyazódásának. Sőt, gyakori vetélést is okoz.

Tartalom:

A PCOS, ahogy egy gyógyszergyártó cég ismertetője írja 2007-ben "egy fel nem ismert népbetegség". Társulhat inzulin rezisztenciával, pajzsmirigy működési zavarral, de lehet, hogy ez utóbbiak csak később jelentkeznek.

Kezelésére három dolgot javasolt

  1. diéta, (ezzel részben egyetértek) DE: diéta helyett tudatos táplálkozás.
  2. testmozgás (ezzel egyetértek, kiegészítve az Aviva tornával, mint célzott testmozgással)
  3. gyógyszeres kezelés EZZEL NEM ÉRTEK EGYET!

Tudatos táplálkozás

Miért is a tudatos táplálkozást említem és nem a diétát? Mert csak az el nem savasodott testnedvek tudják a salakanyagokat elszállítani. Tehát nem diéta, LUGOSÍTÁS, azaz a megfelelő sav-bázis egyensúly beállítása! Nem kampányszerűen, hanem életmódváltással. Lehet kúrát csinálni indulásként, ez nagyon jó, de utána a tudatos táplálkozással kell megőrizni az elért eredményt.

Torna

Tapasztalatom azt mutatja, hogy a PCOS ide, PCOS oda, az Aviva torna és az egészséges életmód, valamint egy természetes progeszteron krém csodákra képes. A torna hatására megnő a cisztákon áthaladó vér mennyisége, a ciszták vagy felszívódnak, vagy eldurrannak. Ez utóbbi fájdalmas esemény, de kevésbé viseli meg a szervezetet, mint egy műtét.

Gyógyszer(?)

Még a gyógyszergyártó cég szerint is "bármely hormonális kezelés az inzulin rezisztenciát rontja, akár méhen kívüli terhességhez is vezethet,…esetleg lombikbébi….korai vetésélés fordul elő, ha nem kap a beteg kellő előkezelést".  Értsd alatta hormonkezelést. Szerintük a PCOS gyógyíthatatlan, csak hosszú, életre szóló gyógyszeres karbantartással lehet tüneti kezelést elérni.  Mi tudjuk, lehet ezt másként is, hiszen léteznek természetes progeszteron készítmények, melyek nem szintetikusak, pl. a vad Jam gyökérkivonat.

Ok, eddig beszéltem arról, hogy mi van, de hogy mit tehetünk, az most a legizgalmasabb.

Mit tehetünk PCOS esetén?

Első nekifutásra hat dolgot tudok mondani:

  1. Aviva torna
  2. tudatos táplálkozás (mérgek kerülése ételben, környezetben)
  3. lúgosítás
  4. hormonvizsgálat
  5. természetes progeszteronkrém
  6. lelki okok átvizsgálása, esetleg kineziológus segítségével oldás

Mi is ez az Aviva torna?

Azt is mondják rá hormontorna. Ez egy táncos, zenés női torna, amely igazán átmozgatja a testet. Erősen leegyszerűsítve azt mondhatom, hogy a nagy mozdulatok kézzel, lábbal felpörgetik a szívet, megnő a pulzusszám. Ennek hatására jobban nyitnak a gátizom erei, és a vérben levő hormonokból több jut a célszervekhez, így azok egészségesebb vért kapva több hormont is termelnek.

Hatására a hormonrendszerünk optimalizálódik. A túltermelés csökken, az alultermelés nő.

aviva

Hihetetlen, de a tanítványaim közül sok olyan 40 év körüli nő dajkálja már a gyermekét, akinél a korai menopauzára hivatkozva az orvos azt mondta, nincs peteérés, kifutott az időből.

Egy 38 éves nő, aki 15 éven át hormongyógyszerrel védekezett a nem kívánt megtermékenyüléstől, abbahagyva a tabletta szedését, mert gyereket akart, de még a menstruációja sem jött meg. Várt hat hónapot, majd visszament az orvoshoz, aki egy másfajta szintetikus hormonnal kívánta a menzeszt előidézni. Ekkor keresett rá a neten, egy másfajta módszerre. Megtalálta az Aviva módszert, és elvégezte a 4 órás tanfolyamot, majd utána rendszeresen heti 2 alkalommal eljárt gyakorló órára. Intenzíven végezte a 18 gyakorlatokat 3 hónapig. A menzesze  5 hét múlva spontán megérkezett. ( Ugye milyen öröm lehet amikor megjön?) Vérszegénysége miatt most gyakrabban menstruált, két alkalommal 10-15 naponként. Ezt szerves vaskészítménnyel helyrehozta, és három hónap múlva már pocaklakóval jelentkezett. Most 3 ,5 éves a kislánya, mindketten jó egészségben vannak. Összesen 6 hónapig gyakorolta az Aviva tornát. De, 15 évig visszaélt a testével, amikor a hormontablettát szedte.

Egy másik eset, idézem a levelet:

"Megígértem, hogy jelentkezem majd, hogy hogyan haladok a tornával, mik az eredmények. Eddig vártam vele, hogy legyen mit írnom, most jobb híreim vannak, mint amire valaha számítottam ennyi idő után.

Nem tudom, mennyit mondtam el az előzményekből, de egy éve hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, azóta 50 napnál előbb sohasem jött meg, egyszer kaptam hormonokat is, amikor 90 nap után sem jött meg magától. Az orvos policisztás petefészket diagnosztizált nálam. A hormontabletták után döntöttem úgy, hogy ebből elég.

A tanfolyam után egy hét alatt gyorsan megtanultam a gyakorlatokat, utána viszont ki kellett hagyjak 10 napot, mert nyaralni voltam, és nem volt helyem és időm sem a tornára. Közben igyekeztem jobban figyelni arra, hogy mit eszek. Azt, hogy mi mivel illik össze, hamar feladtam, mert mindig abba ütköztem, hogy mit nem ehetek, de nem voltak ötleteim, hogy akkor mit egyek helyette. Sokkal több gyümölcsöt és zöldséget ettem viszont, mint korábban, nyersen is, és ettem ugyan húst, de talán kevesebbet, mint előtte. És sokkal többet ittam.

Röviden a lényeg: most vagyok az első olyan ciklusom végén, amit végigtornáztam, hetente kétszer, 14 napig a 18 gyakorlatot, utána már csak a nem meghozóakat . A 28. napon vártam a csodát, de nem jött, egészen... szombat reggelig (42. nap), amikor egy másik, sokkal nagyobb csodára derült fény. Csináltunk egy gyorstesztet, amin pillanat alatt megjelent a két csík :)

Biztos vagyok benne, hogy a torna miatt van, hiszen korábban az sem volt biztos, hogy van peteérésem, és ennyi időre még megjönni sem szokott...

Nagyon köszönöm neked, és bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült ez az e-mail."

Sok olyan eset volt, amikor a „meddőség” – azért írom idéző jelbe, mert ez csak látszólagos - ellenére a tornát követő 2-3, néha csak egy hónapon belül megtermékenyült a petesejt, s egészséges magzat született. Az igazi meddőség az, amikor szervi probléma az akadálya a gyerekvállalásnak.

Néha azt tapasztaltam, a torna kevésnek bizonyult.  Meg kellett vizsgálni a lelki okokat is. Jó erre rásegíteni azzal is, hogy kicsit megvizsgáljuk lelki szemetesünket. Sok minden van abban, melyet születésünk előttről már hozhattunk, és az óta csak gyűjtögettük, söpörtük a szőnyeg alá, ahogy a népies nyelv ügyesen megfogalmazza. Erre jó a Kriston intimtorna. Ez nem csak torna, ez személyiség fejlesztés is.

Volt egy tanítványom, 42 éves volt, természetes fogamzással akart gyereket. Az orvos azt mondta, túlkoros, már a lombik programból is kiesett, peteérése sincs, a petefészek kimerült. Tornázott 8 hónapig, majd a nőgyógyász vizsgálaton kiderült, több pete is érik egyszerre a petefészekben. Már akkor örültünk. Mégsem fogant meg. Igen erősen akarta a babát, szinte görcsösen csinálta a gyakorlatokat, a férje a peteérés idejére Hollandiából utazott haza  a projekt érdekében. Még további két hónap eredmény nélkül. Javasoltam, hogy menjen kineziológushoz, és csak heti egy alkalommal tornázzon, a másik alkalommal hastáncra menjen. Ő még egy homeopátiás orvost is felkeresett. Az eredmény a következő hónapban a beágyazódott  pete volt. Most 1 éves a kislánya, egészséges, mindketten jól vannak.

A papír kevés ahhoz, minden esetet leírjak. Érdemes az Avivás honlapokon a visszajelzéseket elolvasni, hogy erőt és bizalmat merítsünk a torna hatékonyságát illetően.

Következő témám az endometriózis lesz, azután a hímivarsejtekkel kapcsolatos problémákkal folytatom.

intimzona-banne

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Hozzászólások

PCOS

Kedves Vali!

Kiderült, hogy a lányomnak PCO betegsége van. Most ültettek be a bőre alá fogamzásgátlót. Valószínű, hogy majd eltávolíttatja, de addig  is használhatja a Ciklusbarát krémet? A krémen kívül még a Női tiktúrát gondoltam, vagy volna még valami, amit ajánlatánok?

Köszönettel:

rekberki

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

PCOS esetén

Szia rekberki!

Remélem nem bánod, hogy most én válaszolok neked!

Ma már tudjuk, hogy a PCOS az inzulinrezisztencia talaján alakul ki, éppen ezért a PCOS nőgyógyászati vonatkozásai ellenére nem nőgyógyászati betegség! Így különösen lényeges, hogy a vizsgálatokat, kezelési tervet belgyógyász-endokrinológus irányítsa!

Azt gondolom, hogy a legjobb és leginkább célravezető tanács, amit tudok nektek adni az az, hogy mielőbb keressetek fel egy PCOS-ben jártas belgyógyász-endokrinológust (ha még nem tettétek meg), valamint végeztessétek el az esetleges inzulinrezisztencia kimutatására irányuló vizsgálatot is (ha ez még nem történt meg)!

D-vitamin szintet és pajzsmirigyműködést vizsgáltak nála?

A Ciklusbarát krém remek választás, bár önmagában nem fogja sajnos megoldani a fennálló problémát! Azonban beültetett fogamzásgátló mellett nem javaslom a használatát!! Kérlek, ezt a hozzászólást olvasd el figyelmesen!

Mielőbbi jó egészséget kívánok nektek! 

Értékelés: Nincs

Gyermekfejnyi cystadenoma

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. 36 éves vagyok és van egy csodálatos 7,5 éves kisfiam. Múlt heti nőgyógyászati vizsgálat eredménye: cysta adenoma multiloculare ovarii. Feltehetően a bal oldali ovariumból indul ki és a legszebb, hogy gyermekfej méretű. Azért ilyen kései a felfedezés, mert eddig igazából panaszt nem okozott, most is annyi, hogy diszkomfort érzetem van. Reflexológus lévén inkább a természetes dolgok híve vagyok és április végén császármetszés-szerű módon terveznek felvágni, amit nem szeretnék. Szerintetek elkezdhetem az aviva tornát ekkora "csomaggal" is? A lelki okokkal tisztában vagyok! Van olyan valami, amit javasolni tudnátok, hogy megússzam ezt a műtétet?

Köszönöm a segítséget!

Üdv.:Zsuzsa

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Többrekeszes cystadenoma

Szia Zsuzsa!

A legjobb, amit tanácsolhatok neked, hogy kérd ki másik nőgyógyász szakember véleményét is!!

Az ovarialis cystadenomáknak több csoportja ismert, ezek jó- és rosszindulatú elváltozások is lehetnek, ennek mielőbi tisztázása nagyon lényeges!!

Az AVIVA tornát nem szabad elkezdeni ilyen, ekkora elváltozással! 

A nagy méret sajnos fokozott kockázatokat is rejthet magában, így azt tudom javasolni, ezek együttes mérlegelésével hozd majd meg a saját döntésedet!

Sajnálom, hogy nem tudtam többet segíteni, remélem, minden rendben lesz és jól alakul veled!

Csupa szépet kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

Hogyan is használjam, mikor kezdjem el?

 

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert tanácstalan vagyok, hogy hogyan is kezdjem el használni a Ciklusbarát krémet, PCOS-em (+inzulinrezisztenciám) van és nagyon rapszódikus a menstuációm. Tavaly márciusa óta feljegyzem a menstruációk első napjait, 03.23., 04.22., 07.29., 10.06., 12.08., 2016.01.27. a hossza pedig 7-9 nap, van olyan is, amikor 8. és 9. nap pecsételek).

Megvárjam a következő menstruáció első napját vagy elkezdjem hamarabb?

A választ és segítséget előre is köszönöm szépen! :)

Mariann

Értékelés: Nincs

PCOS és a Ciklusbarát krém használata

Szia Mariann,

Leveledre szakértőnk válasza a következő:

"A mentsruációt várja meg és ha megjött: 10-26 napig kenni a 2 adag Ciklusbarát krémet, illetve 3 hónap utan, ha latható a ciklus hossza (pl. 32 nap), akkor a 31-ig kenni! Ezt addig csinálni, amig az ultrahang azt mutatja, hogy nincs már PCO, onnan alap terápia (14-26 napok között)"

Kérlek olvasd el a fenti cikket és az alatta lévő hozzászólásokat, hogy miket tehetsz még PCOS és IR esetén.

Értékelés: Nincs

PCOS gyanú

Kedves csoporttagok!

Tanácsért fordulok hozzátok a következő dologgal kapcsolatban, megpróbálom röviden összefoglalni a helyzetet:

Nagyjából 14 éves koromban aknés bőrömre megoldásként fogamzásgátlót írtak fel. Eltelt 10 év, 2015 júliusában abbahagytam ezt a gyógyszert (már előbb is abba kellett volna, de az orvosok akiknél jártam, mind legyintettek a problémára, mondván, szedjem csak - az egyik legerősebb fog.gátló, van ahol betiltották), szerencsére sikerült egy lelkiismeretes nőgyógyászhoz kerülnöm, aki leállította a szedését. Azóta eltelt 7 hónap. A bőröm, ahogy ilyenkor lenni szokott, szörnyen zsírossá vált, és sajnos a bőrproblémák is visszatértek mellkas, hát és állvonalban. Idővel ez javult, már kevésbé zsírosodik a hajam és bőröm, a hajhullást felváltotta egy tucat babahaj megjelenése!:D
Ám hát- és állvonalban elég csúnya a helyzet. A menstruációm épphogy meg-meg jött, a dokival megegyeztünk egy hormonvzsgálatban a következő menzesznél. Ez viszont január 22 óta pecsételő vérzésre váltott, azóta is tart, így csináltunk egy ultrahang vizsgálatot, és sajnos kisült kis ciszták találhatóak a petefészkekben, melyek nem érnek meg. Ekkor vázolta a doki a helyzetet, mi is lehet a dolog hátterében - PCOS.
Egyéb vizsgálatot nem végeztek még, most tervezek egy vérvételt és pajzsmirigy ellenőrzést. Mit ajánlanátok még?
A dokival megállapodtunk, ha egy hónapig nem jön meg, kapok egy másik fog.gátlót, ami gátolja a férfi hormon termelést és beindítja a nőieket.
Nem szeretnék gyógyszert szedni. Ismerem az Aviva tornát, szeretném elkezdeni mielőbb. Életmódváltás bekapcsolva, sok zöldség és gyümölcslevet iszom (házipréslevek, nem bolti), kerülöm a tejet és fehér lisztet is. A leghatékonyabb és mielőbbi megoldás érdekében, mit ajánlanátok még?


Nagyon köszönöm a mielőbbi válaszokat mindenkinek előre is!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

PCOS esetén...

Szia rbtk! 

A PCOS sajnos egy nagyon gyakori női endokrin zavar, amely kihatással van az egész szervezet működésére, és, ahogy esetedben is, már a pubertástól kezdve okozhat kellemetlen panaszokat!

Ma már tudjuk, hogy a PCOS az inzulinrezisztencia talaján alakul ki, vagyis, ha PCOS a diagnózis, szinte biztosan van inzulinrezisztenciád is! A vérben keringő inzulin (a túl sokról beszélek) felborítja a hormonháztartást, ebből alakulnak ki a különféle kellemetlen tünetek (többek között a menstruációs problémák, az akne és a fokozott szőrösödés is...). Vagyis az első lépés az IR kezelése, e nélkül nem fognak a fenti tünetek sem rendeződni, valamint a hormonszintek helyreállítása, normalizálása- és ez a két lépés lényegében nem választható szét egymástól! A megoldás tehát nem (!) a fogamzásgátló tabletta szedése, hanem a kiváltó ok rendbe tétele! Az inzulinrezisztenica kezelésének alappillére az étrend, életmód megváltoztatása, az inzulinszintek és a vércukor stabilizálása- a napszaki ingadozások figyelembe vételével. A diéta összeállítása fontos, hogy egyéni paraméterekhez, egyéni értékekhez, igényekhez igazítva történjen, egy jó dietetikus segítségével! A cukrot és finomított élelmiszerek teljes körű kiiktatása elsődleges; édesítésre stevia levél, csicsóka sűrítmény, esetleg nyírfából készült xylit használható. Válassz teljes őrlésű liszteket! A napi szinten végzett mozgás szintén nagyon lényeges! Az AVIVA torna remek választás, de szükség lesz még egyéb mozgásformára is!

A PCOS nőgyógyászati vonatkozásai ellenére nem nőgyógyászati betegség, így különösen lényeges, hogy a vizsgálatokat, kezelési tervet belgyógyász-endokrinológus irányítsa!

Az IR több pontos (a leginformatívabb az 5 pontos) terheléses vércukorvizsgálattal (OGTT), valamint a panaszok; tünetek; előzmények; családi anamnézis együttes elemzésével állapítható meg! 

A szükséges női hormonsorokat a ciklus 3. és 21-23. napján szükséges általában megvizsgáltatni, a paramétereket a kezelőorvos határozza meg!

A pajzsmirigy működését valóban érdemes ellenőriztetni: célszerű vérből TSH, fT3, fT4, valamint ellenanyag értékeket is (TG-At, TPO-At) vizsgáltatni! 

"Tekintettel arra, hogy a PCOS progresszív betegségnek tekinthető, hosszú távú következményekkel, a kezelés nemcsak átmeneti javulást eredményezhet, hanem a progressziót megállítva, gyógyulást eredményezhet."

 Cukorbetegség I.- Mi zajlik a testünkben, ami megbetegít című cikkben részletesen olvashatsz az inzulinrezisztens állapotról, a második részben pedig a lelki érintettségről, ajánlom figyelmedbe szeretettel! A táplálkozás megreformálása, bionomosítása alapvető; a gyógyuláshoz vezető úton ez az első lépés az elhatározás után. Ebben nagy segítséget jelent a Boszorkánykonyha, ahol jobbnál jobb kipróbált recepteket találhatsz!

A szintetikus hormonok nagyon nehezen ürülnek ki a szervezetből;  a hormonmaradványok kitakarításának egyetlen és valóban hatásos módja egy teljes, átfogó méregtelenítő kúra elvégzése. A kúrát meg kell előznie a vitamin,-és ásványi anyag raktárak feltöltésének. A nagy méregtelenítés legoptimálisabb ideje a tavaszi, nyári időszak, így még van időd rákészülni akár a tavaszi méregtelenítésre is! A kúra részletes leírását itt találod, de ValiBetty és Hajni nyilvános méregtelenedését is elolvashatod, szerintem kedvcsinálónak is tökéletesek! 

A PCOS öszrogén dominanciával járó állapot, így a Ciklusbarát krém és az étrendkiegészítő együttes használata nagy segítséget jelenthet; ezek hatását pedig szépen kiegészíti a Maca gyökérpor használata. A maca egy hormonharmonizáló, adaptogén növény, ami hosszabb távon használva tudja kifejteni jótékony hatását. A maca növényről sok érdekességet olvashatsz Betty írásában

Ha lenne még kérdésed, elakadnál, írj bátran!

Jó egészséget kívánok neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
chyny-eve's picture

PCOS

Sziasztok! 

B. Kinga írására reagálnék!

Engem már sajnos elég rég diagnosztzáltak evvel a betegséggel. Serdülő koromban szinte alig volt vérzésem, több hónapig/ évig előfordult, hogy egyáltalán nem volt. Fogamzásgátlókat írtak fel, én be is szedtem annak rendje- módja szerint. Később igazolódott a PCOS. Mindenféle tünetem és kellemetlenségem megvolt, ami vele jár!! Aztán nagy sokára az is kiderült, hogy tumor van a jobb petefészkemben. Kivették egyben, a másikat meghagyták. Ezután a tüneteim megmaradtak, a mai napig fennállnak sajnos. Viszont van egy lassan 15 hónapos kislányom, aki talán annak is köszönhető, hogy egy teljesen természetes dolgot fogyasztottam a fogantatást megelőzően ( 3 hónapra rá a pocakomban volt az én Kicsikém! ) Most már ugye csak 1 petefészkem van, de a PCOS-el járó kellemetlenségek megmaradtak, de minden követ megmozgatok hogy eltünjenek az életemből és végre teljes életet élhessek!! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

PCOS mellett édesanya:)

Szia,

Gratulálok kislányodhoz és kívánom, hogy a PCOS-től is megszabadulj!

Örülnénk ha megírnád akár ide vagy a Velem történt rovatba, hogy miket tettél a változásért és hogyan alakul az életed.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon köszönöm!

Kedves Kinga!

Nagyon köszönöm a részletes választ!:) 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

PCOS, szőr, túlsúly. Minden ami "kell"

Sziasztok! 

Örülök, hogy rátaláltam az oldalra, fel is teszem gyorsan a kérdésem. :)
24 éves vagyok, soha életemben nem volt normális menzeszem és sosem voltam normál súlyban, mindig többet nyomtam jóóval, mint kellene... Idén kiderült, hogy mind a két petefészkem tele van cisztákkal. Volt cukorterhelés is, IR-em nincs. Endokrinológus annyit mondott fogyózzak, aztán lesz ami lesz. Nődoki fogamzásgátlót írt fel. Eddig kerültem, nem akartam bevenni, de annyira elhatalmasodott már a szőroázis az államon, hogy kénytelen voltam a fogamzásgátlóhoz nyúlni. De nem szeretném mérgezni magam, viszont jó lenne, ha megérnének azok a petesejtek, megjönne normálisan a vérzés, és elmúlna a szőr. Nekem is hatásosak lennének a progeszteron tartalmú krémek/tabletták? A választ előre is köszönöm!  

Értékelés: Nincs
Pogány Zsuzsanna's picture

Gyakori lett a PCOS, az Policisztás ovárium szindróma

Kedves Ginseng,

Most egyetértek az orvosoddal, aki a súlyod mérséklését javasolta. Ezt viszont nem fogyókúrával kellene elérni, hanem életmódváltással és tested tisztításával. Ebbe sok minden beletartozik. Hogy soroljam csak, léböjt kúra, béltisztítást, máj tisztítás, a táplálkozás terén radikális váltás, az egészségtelen étkek lecserélése élő, sok nyerset tartalmazó éltető étkekre. Ettől a súlyod is normalizálódni fog. Erről itt az oldalon sokat olvashatsz.

Javaslom még az AVIVA tornát, az ovulációserkentő tornával együtt.

Valóban nem a hormontabletta a megoldás.

Sok sikert az egészségesebb úton.

Zsuzsa

Sok sikert

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

PCOS- inzulinrezisztencia ginsengnek

Szia ginseng! 

Ma már tudjuk, hogy a PCOS az inzulinrezisztencia talaján alakul ki, vagyis, ha PCOS a diagnózis, szinte biztosan van inzulinrezisztenciád is. Sajnos sok helyen nem veszik még mindig elég komolyan ezt az állapotot, és csak akkor "ismerik el" az IR-t diagnózisnak, amennyiben a cukorszintek is emelkedettek már. Az IR diagnózisa nem csupán a HOMA index alapján kell, hogy történjen, figyelembe kell venni a terheléses inzulinszinteket, a vércukor- inzulinszint arányokat, az anamnézist, panaszokat, tüneteket, egyéb hormoneredményeket egyaránt! A vérben keringő inzulin (a túl sokról beszélek) felborítja a hormonháztartást, ebből alakulnak ki a különféle kellemetlen tünetek (többek között a menstruációs problémák és a fokozott szőrösödés is...). Vagyis az első lépés az IR kezelése, e nélkül nem fognak a fenti tünetek sem rendeződni! Tudom, hogy nem könnyű, nem olcsó, de egészség nélkül nincs semmi más sem, így azt javaslom, mindenképp keress egy olyan belgyógyász- endokrinológust, aki kellőképpen komolyan veszi a tüneteidet, panaszaidat és magát az IR állapotot. A Cukorbetegség I.- Mi zajlik a testünkben, ami megbetegít című cikkben részletesen olvashatsz az inzulinrezisztens állapotról, a második részben pedig a lelki érintettségről, ajánlom figyelmedbe szeretettel!

Mielőbbi jó egészséget kívánok Neked!

B. Kinga

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

PCOS, ciszták

Szia ginseng!

Szeretettel köszöntünk!

Voltál valaha hormonális kivizsgáláson? A háziorvostól kérj egy beutalót általános vérvételére, de a TSH-t  (ez egy pajzsmirigyhormon) is nézzék meg ! Ha ebben eltérés van akkor beutalóval elküld az endokrinológushoz további kiviszgálásokra. Magán laborokban is végeznek hormonvizsgálatokat, kifejezetten a női hormonokra is.

A fogamzásgátlótól nem fognak megérni a petesejtjeid, nem lesz normális menstruációd, hiszen ez megvonásos vérzés, nem jön helyre a természetes hormonműködésed, sőt sajnos jól összezavarja:( Szóval nem old meg semmit, csak újabb problémák okozója lehet...

A fenti cikket olvasd el kérlek figyelmesen és benne írt 6 pontot valósítsd meg amennyire csak tudod:

1.Aviva tornára itt is tudsz jelentkezni, de az egész országban elérhetőek a tanfolyamok. 

2. Táplálkozás megreformálása és életmódváltás fontos lenne, testsúly csökkentése is elérhető általa.

3. Lúgosítás a 2. potból következeik, de ez igazából a sav-bázis egyensúly beállítását jelenti.

4. Hormonvizsgálatról már írtam fentebb.

5. Természetes progeszteronkrémnek a Ciklusbarát krémet ajánljuk és mellé használhatod a  Ciklusbarát étrend-kiegészítőt is. A termékek adatlapján minden fontos információt megtalálsz.

6. Lelki okok kiderítése olyan módszerrel ami hozzád közel áll.

Ciszták eltüntetéséről érdemes elolvasnod egy olvasónk Barbii tapasztalatát  és Strawbwerry sikerélményét is.

Vali szerint a PCOS nem nőgyógyászati probléma!

Segíthet egy 36 napos Halpástétom kúra is, de kérlek előtte olvasd el ezt a hozzászólást!

Sok sikert, írj ha lesznek kérdéseid !

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hormonproblémák és szőrösödés

Köszönöm a hasznos válaszokat! :) 
Cukorterhelést néztek, inzulint is, rendben voltam. TSH is megvolt, az is oké. Endokrinológus is látott, annyit mondott, ha fogytam majd menjek vissza és megnéz újra. Csak nehéz a fogyás. Akármit csinálok, alig megy le valami, pedig nem kis súlyból kell leadni. Lehet előbb egy nagy tisztítással kezdem. :) A fogamzásgátlót szedem most, mert a szőrösödést már nagyon nem bírom, muszáj valahogy eltüntetnem.  Dokim szerint ettől a ciszták is eltűnnek majd, mert nem olyan vészes a helyzet. Fiatalabb koromban meckforminhoz hasonló gyógyszert kaptam egy olyan nőgyógyásztól, aki meg se vizsgált, csak mondta, hogy fogyni kell és ennyi és szedjem a gyógyszert. Pedig már 10en évesen se menstruáltam, ezért mentem el dokihoz.. Borzalmas rosszul voltam a gyógyszertől, szédültem stb. Aviva tornának utánanézek, köszönöm! Szép napot! 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Ginsengnek ismét

Szia Ginseng!

Így is- újra- csak arra tudlak bíztani, mutasd meg az eredményeidet másnak is!! Sajnos nem attól számít "rendben lévőnek" egy lelet, hogy értékhatáron belül mozog. Fogamzókorú nőknél például az erősen javasolt TSH szint 1 körül mozog, bár a labor által megadott határérték bőven 4 fölött van... Az inzulinszintekre ez még inkább vonatkozik! Amíg ez nincs rendben, nem indul meg a fogyás sem!! A megoldás nem a fogamzásgátló szedése, hanem a kiváltó ok rendbe tétele, és továbbra is azt gondolom, hogy az IR irányában kellene mozdulnod... A táplálkozás megreformálása, bionomosítása így is- úgy is alapvető; a gyógyuláshoz vezető úton ez az első lépés az elhatározás után. Ebben nagy segítséget jelent a Boszorkánykonyha, jobbnál jobb kipróbált recepteket találhatsz! December 15-én pedig indul egy AVIVA tanfolyam, ha teheted, gyere el te is, várunk szeretettel!
Jó egészséget és sok erőt kívánok! 
Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Amíg fogamzásgátlót szedsz, addig...

ne várd, hogy rendbejössz. Le kell rakni a műhormonokat, kell egy nagy méregtelenítés, és egy hormonharmonizálás.

Remélem szakértőink is leírják majd a véleményüket.

Értékelés: Nincs

Egy petefészekkel

Sziasztok!

Régebben nekem is PCOS betegségem volt, próbálgattunk több dolgot, és a természetes progeszteronos krém végül bejött, nem az itt kapható, hanem másik. Végül jött a babánk, elmúlt a PCOS. Majdnem 2,5 éve szültem, és gondoltuk, hogy vállalkoznánk egy kistestvérre. Mivel szoptatok még, nem volt rendben a mensturációm, ezért megint elkezdtem a természetes progeszteron krémet alkalmazni, de tudni kell azt is, hogy bölcsi-munkábaállás miatt elég stresszes és szomorú is voltam (vagyok), így végül nem a baba jött, hanem egy hatalmas ciszta, amit a petefészkemmel együtt távolítottak el, pont a héten. Rájötem, hogy változtatnom kell, és kész is vagyok erre, bár még sok időm nem volt utána olvasgatni mindennek. Ebben szeretnék segítséget kérni: mit tegyek, hogy megőrizzem a másik petefészkem épségét, és hogy amikor itt az ideje, jöjjön a baba is? Mivel még szoptatok, nagy méregtelenítést nem tudok vállalni, de ennek is eljön majd az ideje, tudom. Addig miket ajánlotok? Miről mondjak le, milyen kiegészítőket szedjek esetleg?

Köszönöm előre is!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Ciszta

Szia! 

Ha nem szoptatnál, most javasolnék egy halpástétom kúrát, de így talán ezt sem kéne... 

Viszont halolajat vagy krill olajat mindenképp jó lenne szedned, ezek is segítik a hormonrendszer tisztulását, valamint K2-D3-vitamint + valamilyen komplex tápanyagforrást (Perfect Prenatal. Longo Vital, Emóció, Vadon Gyöngye stb.). Bevenném a sorba a Huminiqumot, mert ez úgy segíti a méregtelenítést, hogy a mérgek az anyatejbe nem juthatnak be. 

A hormonharmonizálást folytatnám (bár a szoptatás kicsit bezavarhat) a Ciklusbarát krémmel és Ciklusbarát étrendkiegészítővel, valamint Macával. 

Életmóddal kapcsolatban... Elhagynám a cukrot, fehér lisztet, tejet, adalékanyagokat, egyéb finomított ételeket. 

Stresszre, szomorúságra jó ötlet lehet a sport, nekem be szokott válni, ha képes vagyok rászánni magam. Persze tudom, hogy nem könnyű, mert sokszor hiába tudom, hogy a sport segítene, egyszerűen a stressz megbénít. 

Bízom benne, hogy a táplálékkiegészítők is segíteni fognak a stressz legyőzésében, sokszor a megfelelő tápanyagellátottság is sokat jelent. A hormonharmonizálás is oda-vissza működik: segítesz egyensúlyba juttatni, ezáltal kiegyensúlyozottabb leszel. Kiegyensúlyozottabb vagy, ezáltal a hormonrendszered is helyreáll. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Petefészek ciszta

Sziasztok!

Pár napja voltam orvosnál aki talált az egyik petefészkemben 38mm körüli cisztát. Egyenlőre annyit mondott, hogy nézzük meg pár hónap múlva és ha nem múlik el akkor lehet, hogy endometriozisom van. Elmondtam neki, hogy gyermeket szeretnénk amire a válasz az volt, hogy nyugodtan próbálkozhatunk de nem valószínű, hogy sikerülni fog. Ha nem szűnik meg vagy hormont vagy műtétet fog javasolni.  Mivel gyermeket szeretnénk nyílván semmiképpen sem szeretnék ilyesmit. Már évek óta nem eszem tejet, cukrot csak elvétve, megtanultam az Aviva tornát, használok progeszteron krémet. Sajnos egy nagyon nehéz időszakon mentünk keresztűl az elmúlt években, apósom és apukám is meghalt rákban. 

Látom, hogy sok kérdés és hozzászólás van a témával kapcsolatban, mégis nagyon jó lenne ha összefoglalva le tudnátok írni, hogy mit tehetek meg lelkileg és testileg is a gyógyulásért. Milyen méregtelenítést csináljak? Esetleg kineziológus vagy bármilyen segítő használna e? Bármit megteszek de most nagyon össze vagyok zavarodva és kétségbe vagyok esve.

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Petefészek ciszta

Szia! 

Mióta használod a progeszteron krémet? 

Nagy méregtelenítést így télnek indulva nem szerencsés csinálni, viszont egy halpástétom kúrát (36 naposat) jó szívvel javaslok, amely segít a hormonrendszer kitisztításában. 

Én a Ciklusbarát krémet és a Ciklusbarát étrendkiegészítőt javaslom a progeszteron szint normalizálására, esetleg kiegészítve Macával

Épp az előbb írtam egy hasonló problémára választ, kérlek tekerj egy kicsit feljebb (vagy lejjebb?), mert az általános táplálékkiegészítők közül ugyanazokat írnám Neked is, és az utolsó bekezdés is teljes mértékben vonatkozik Rád is. 

Egy kineziológus biztosan hasznos lenne, szerintem sokat tudna segíteni. 

Értékelés: Nincs

PCOS, hormonszint vizsgálat, progeszteron hiány

Sziasztok!

Sajnos, pár hónapja az orvosom PCOS-t diagnosztizált nálam, majd a hormonszint vizsgálat progeszteronhiányt mutatott ki. 

Annyit talán még fontosnak tartok leírni, hogy 1 éve abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Utána halpástétom kúra, rendszeresen szedem a Macát, krill olaj kapszulát, iszom az emóciót és rendszeresen AVIVA-zom is.

A gyógyszer letétele után nagyon rendszertelen volt a menstruációm, szerencsére, kb. 4 hónapja, beállt a ciklusom 28 naposra (+/- 1 nap).

Tanácsotokat szeretném kérni a krém alkalmazását illetően! A ciklus hányadik napján kezdjem el használni és milyen mennyiségben? 

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Mara

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Hormonális gondok, PCOS

Szia Mara!

Örülök neki, hogy letetted a fogamzásgátló tablettát. 

A Ciklusbarát krém nagyon jó választás, az adagolására vonatkozóan az Adagolás/Alkalmazás fület érdemes megnézni.

Mivel sokáig instabil volt a ciklusod, azt gondolom, hogy a menstruáció utolsó napján kellene el kezdeni kenni a krémet következő menstruációig. Nyugodtan mehet a napi 2 adag.

A Ciklusbarát krém mellé javaslom még az Ősi magnézium gél, vagy az Ősi magnézium koncentrátum használatát is, mivel nagyon jól kiegészítik egymást, és felerősítik egymás hatását.

Pogány Zsuzsi fenti cikkéből még sok hasznos információt olvashatsz a PCOS-ről és a lehetséges, természetes gyógymódjairól.

Sajnos a fogamzásgátló tabletta hatása még évek múlva is érezhető. Nagyon nehezen ürül ki a szervezetből, éppen ezért szoktuk javasolni mindenkinek, hogy méregtelenítsen. Figyelmedbe ajánlom a Fogamzásgátlás mellékhatásai című cikkünket és a ha van egy kis időd, érdemes elolvasni a hozzászólásokat is. 

Ha rászánod magad az átfogó méregtelenítésre, tudunk Neked segíteni, hiszen már több kollégánk is végigcsinálta. Az élményeikről, tapasztalataikról blogot is vezettek. Tavaly például Epermami beszámolóját olvashattuk az oldalon. Az ő blogsorozatát itt találod.

Értékelés: Nincs

Barátcserje tinktúra

Szia Edit!

Nagyon köszönöm a gyors választ, a hasznos infókat!

Abban szeretném még a tanácsodat kérni, hogy korábban rendeltem Tőletek barátcserje tinktúrát (olvastam, hogy jó a progeszteronhiányra), de még nem kezdtem el szedni. A ciklusbarát krémmel együtt mehet? Vagy inkább csak az egyiket? Ha együtt nem, akkor gondolom, a problémámra inkább a krém a megfelelő?!

Előre is köszi!

Szép napot!

Üdvözlettel: Mara

 

 

Értékelés: Nincs

Ciklusbarát krém más hormonharmonizálókkal együtt?

Szia Mara!

Megkérdeztük a szakértőt és ő azt javasolja, hogy kezd a Ciklusbarát krémmel és később kapcsolj be bármi mást ha egyáltalán szükséges lesz, mert előfordulhat, hogy nem kell más. Ha mindent egyszerre csinálsz akkor nem fogod tudni melyik használt. Ennek a krémnek nagyon jó hasznosulása, kiváncsian várjuk majd a tapasztalatodat.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

PCO esetén

Az lenne a kérdésem, hogy PCO-s állapot esetén szabad/ajánlott-e a női tinktúra szedése? Vagy esetleg más gyógynövény cseppeket lenne érdemes?

Értékelés: Nincs

PCO-ra

Szia Dottka!

Hozzászólásodat átmozgattam a fenti PCO-ról szóló bloghoz ami alatt sok tanácsot olvashatsz, pl. Anikó összefoglalóját is.

Értékelés: Nincs

PCOS, Aviva és felborult ciklus

Sziasztok!

Lassan két hónapja végzem az Aviva tornát heti kétszer, és kb. azóta tudom, hogy PCOS-em van. A ciklusaim eddig 45-50 naposak voltak, de amióta tornázom és diétázom, kimaradt a menstruációm. A dietetikussal javítottunk az étrendemen, mert első körben fogyást és testzsírszázalék csökkenést eredményezett, ami úgy tudom, szintén befolyással van a ciklusra. A tornával kapcsolatban kérdezném, hogy lehet így az első időszakban pont ellentétes hatása? Folyatassam tovább, figyeljek az étkezésre és vélhetően segít? Én eleve sportos testalkatú vagyok és edző, ráadásul pilates oktató, kicsit félek, hogy az Aviva így nem tud annyira hatásos lenni, mert már eleve végeztem alhasi vérbőséget okozó gyakorlatokat a pilates révén. Ezzel kapcsolatban van valamilyen ismert tapasztalat?

Köszönöm szépen előre is a segítésget!

Értékelés: Nincs
Pogány Zsuzsanna's picture

PCOS kezelése AVIVA módszerrel

Kedves Cseti88,

Összegezve az elmondottakat, életmódváltás, valamilyen diéta és heti 2 AVIVA tornára a 45-50 napos ciklus kitolódott még hosszabbra. Az erőteljes testmozgás, és a testzsír radikális csökkenése segíti a ciklus kimaradását. Erre neked nem hiszem, hogy szükséged van. Biztosan nem az AVIVA torna hatására tünt el a havi ciklus. Sőt, az AVIVA torna, különösen, ha azt erőteljesebben végezzük, éppen hogy meghozza a menzeszt.

Nem ismerem az előzményeket, pl. szedtél e fogamzásgátlót, vagy volt e valamilyen szteroid kezelésed, ami miatt érdemes lenne egy böjti tisztítókúrát végezni. Mióta ilyen hosszú a cilusod? Van e gyermeked?

Nehéz így következtetést levonni.

Javaslom, hogy a dietetikussal egyeztetve módosítsad a diétádat és azt az ösztrogénszegény irányba told el.

Az AVIVA tornát ne hagyd abba, sőt a heti 2 alapgyakorlatokat egészítsed kia az AVIVA ovulációserkentő tornájával a hét többi napján.

Ha van további kérdésed, vagy kiegészítésed, írjál.

Szeretettel

Zsuzsa

Értékelés: Nincs

Női Tinktúra

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Tegnap voltam nőgyógyásznál, mert késik a menzeszem, és talált egy 32mm-es cisztát a jobb petefészkemen. Erre a készítményre gondoltam, nem tudom jó választás-e?

Kb. 1 hónapja találtam az oldalatokra, azóta fokozatosan cserélem le a kozmetikumokat, és elkezdtem szedni (kb.2 hete) a szőlőmag mikro-őrleményt és a  lazacolajat (seprűvénák miatt), a grape vital cseppeket pedig szedem pár hónapja. Esetleg mit ajánlanátok még a ciszta miatt?

A válaszotokat előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Petefészek ciszta

Szia Tímea, átmozgattam a fenti tartalom alá a kérdésed, kérlek olvasd el Zsuzsa írását, amiben körbe járja ezt a problémát. A Női tinktúra nagyon jó választás, én még bevetném a Macát is, és érdemes elolvasnod egy olvasónk tapasztalatát is, amiben leírja, hogy szabadult meg a cisztájától.

A seprűvénákra még nagyon jó a K vitamin pótlása, és fontos, hogy a Grape Vitalt csk kúraszerűen fogyaszd! (2 hét szedés, 2 hét szünet, aztán újra)

Értékelés: Nincs
Malnas's picture

Menszesz

Remélem jó helyen írok. Már több, mint két hete késik a menstruációm. Voltam dokinál, már nagyon vastag a nyálkahártya (15 mm), de semmi eredmény.

Fájdogál a hasam néha. Írt fel gyógyszert (nt), de nem szeretném beszedni. Valahogyan meg kellene, hogy jöjjön, ha lehet e nélkül.

Van ötletetek mit tegyek? 

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Menstruációs probléma

Kedves Malnas!

Nagyon kevés információt adtál meg, így nem tudok segíteni Neked. A hasfájáson kívül milyen tüneteid vannak még? Előfordult már máskor is, hogy késett? Hány napos a ciklusod?

A menstruáció késésének elmaradásának  számtalan oka lehet: hormonzavar, stressz, betegség..stb.

Nem volt alaposabb kivizsgálás? Én úgy tudom, hogy az általad megadott gyógyszer szedése előtt szükséges egy nőgyógyászati rákszűrés, azért, hogy a rosszindulatú daganatot kizárják. 

Nálad végeztek előtte rákszűrést?

Értékelés: Nincs
Malnas's picture

Vetélés és menstruációs problémák

Nagyon köszönöm a gyors reagálást. 

Nem, nem volt még ilyen. Mindig pontos volt. 44 éves múltam, és tavaly december 13-án volt egy vetélésem (nem tervezett terhesség, de a kezdeti ijedtség után már vártuk, a 11. héten volt a spontán vetélés) A ciklusom általában 29-30 napos. Stressz, betegség nem volt. A vizsgálattal egy időben csináltak rákszűrést is, de az eredmény csak jövő hétfőn lesz meg. 

A vetélésem után is pontosan jött meg januárban, februárban és márciusban is. A márciusi menstruáció után 2 hétig még szivárgott váladék. Nem sok, csak pár csepp naponta, 2 hétig biztosan tartott. Azóta (március 17 az utolsó mensi) semmi. 

A klimax kezdete lehet ennyire drasztikus és hirtelen? Másra nem tudok gondolni. 

A nőgyógyász szerint a petefészkeim rendben vannak, nincs ciszta. 

Nagyon köszönöm előre is. Bocs az előzőért, de nagyon kétségbe vagyok esve. nem értem. Gyógyszert meg nem szeretnék. ( a doki azt mondta, hogy ilyenkor már nem nagyon szoktak várni rá, hanem gyógyszeresen meghozzák)

Málnás

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Klímax ilyen korán?

Kedves Málnás! 

Nem kell bocsánatot kérned, én teljesen megértem a problémádat. Nekem is voltak gondjaim a menstruációmmal. 

Nem gondolom, hogy klimaxos tünetekről lenne szó. A  gyógyszer biztosan segítene, a menstruációt meghozni, de az okokat  nem biztos, hogy megszünteti. Ez az én véleményem, persze. 

Nekem a miómám okozott gondot, de a hormonháztartásom rendbetétele segített.  Macát és női cseppet szedtem. Nekem bevált. 

Ami még segíthet Neked az az AVIVA torna is. Fontos a táplálkozás az életmód.  Ha gyakran ovasod az oldalt, akkor már ismerős Neked a Bionómia, a bionom táplálkozás fogalma. 

A rákszűrés eredményére is nagyon kíváncsi vagyok, remélem nem lesz semmi komolyabb gond.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Malnas's picture

A rákszűrés rendben

Helló!

A rákszűrés rendben. (nem kaptam telefont, hogy baj lenne ..... ez volt az egyezség, csak akkor hívnak hétfőn, ha baj van)

Macát, női tinktúrát megrendeltem. 15-én érkezik. (remélhetőleg) Hogyan szedjem?

Menzszem azóta sincs, de hasam néha fájdogál, mintha görcsölgetne. 

Már csak egy pici "pozitív önbizalom csepp" kellene, hogy minden rendben lesz. :) Olyanotok nincs? :D

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Menstruáció késése

Kedves Málnás!

Én 43 éves vagyok. Nekem karácsonykor volt hasolóan 2 hetes késés a menstruációmban. Egyébként kb. 28 napos a ciklusom. Én is a klímaxra gyanakodtam. Aztán végre megjött. Azóta ismét időben jelentkezik a vérzés. Közben elkezdtem szedni a női tinktúrát is.

Hidd el, minden rendben lesz! Még fiatalok vagyunk!

 

Eszter

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Minden rendben lesz!

Naná, hogy van olyanunk! 

Szerintem szuper ügyesen választottál! A dokik pedig már gyulladásnál is szoktak szólni, úgyhogy nagy baj nem lehet. 

A maca adagolása attól függ, milyet vettél. Mindegyiknek le van írva a pontos adagolása az Adagolás/alkalmazás fül alatt. 

A női tinktúrát általában úgy szoktuk, hogy a menstruáció vége után kezdjük el, de nálad, mivel épp az a probléma, hogy nem akar megjönni, így elkezdheted minél hamarabb. Nála is megtalálod az adagolási javaslatot. Mindegy, hogy a nap melyik szakában veszed be, annak nincs jelentősége. 

Az első időszakban lehet, hogy szokatlan dolgok fognak történni, ami annak a jele lehet, hogy elkezdett új erőre kapni a hormonrendszered. Nem kell megijedni! Pl. pattanások, barnázás stb. Ezek természetesen normalizálódni fognak. 

Tehát... Minden rendben lesz!!! Drukkolunk! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Malnas's picture

Köszönöm! :)

Köszönöm! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Pajzsmirigy alulműködés, PCOS - Segítsetek!

Sziasztok!

2 éve küszködöm pajzsmirigy alulműködési problémákkal, természetesen a fogamzásgátló tabletta után jelentkeztek problémák. Orvosról orvosra jártam már a 2 év alatt, és mindenki csak gyógyszert írt fel, amit mellesleg már nagyon bánom, hogy elkezdtem szedni. Jelenleg szedek Mt( nap 1 szem), Ln tablettát (1,5 szem), illetve bt(este fél szem).....

 

Igazából csak tanácsot szeretnék kérni, hogy valamelyik helyettesíthető -e valamilyen gyógynövénnyel, vagy esetleg javíthatok-e az egészségemen a gyógyszerek mellett is, mert az összes tünetem erős...és néha úgy érzem az egész szervezetem őrülten túl van terhelve.

Természetesen kaptam fogamzásgátló tablettát, mert diagnosztizáltak PCOS betegséget...közben szívritmus zavaraim is vannak, de ezt úgy érzem a pajzsmirigy működésem miatt van így.  

 

Köszönöm !  

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Fogamzásgátló PCOS-re?

Kedves Melinda!

Ne haragudj, de teljesen ledöbbentem, hogy fogamzásgátlót kell szedned PCOS-re!

Nem is csodálom, hogy leterheltnek érzed magad. hiszen a hormon működésed teljesen felborult.

Szerintem az AVIVA tornát Neked találta ki Aviva Steiner. Zsuzsi kolléganőm zseniálisan csinálja és nemsokára lesz egy újabb tanfolyama a Bionom Bioboltban.  A következő éppen most szombaton lesz, szerintem itt  (katt a linkre) még lehet rá jelentkezni.  Zsuzsi nagyon szeret és tud is segíteni a hozzáfordulóknak. 

Egy kis olvasnivalót is ajánlanék a tanfolyamhoz: Szeretném, ha elolvasnád az Elfeledett szervünk a pajzsmirigy c. cikkünket és a hozzátartozó hozzászólásokat. Különösen Detti hozzászólására hívnám fel a figyelmedet.

Én hiszek benne, hogy sok betegség, probléma megelőzhető és javítható a táplálkozással, egészséges életmóddal. Érdekelnek a különféle természetes, alternatív gyógymódok is, mint pl. az Ajurvéda. 

Az ajurvéda szerint: "A pajzsmirigy a torokcsakrához tartozó belső elválasztású mirigy. A torok környéke, s így a pajzsmirigy is, valamint annak problémái az ember kommunikációjával, önkifejezésével kapcsolatos konfliktusokra utal.

Amennyiben a pajzsmirigy alulműködése figyelhető meg, abban az esetben mentális szinten az elváltozás hátterében az önkifejezés sérülése áll, pl. amikor valaki nehezen kommunikál önmagáról, az önsajnálat is megjelenik, amikor valaki gombóc érzést érzékel a torkában és negatívan kommunikál, fél kifejezni véleményét, fél mások el nem fogadásától, ezért hallgatásba menekül. "

Ha többet szeretnél tudni, mit javasol az ajurvéda a pajzsmirigy alulműködésére, javaslom, hogy ezt a cikket olvasd el.

Természetesen tudok ajánlani Neked természetes étrendkiegészítő készítményeket, amivel segíthetsz az állapotodon, de hogy melyik gyógyszer váltható ki ezekkel, erre nem tudok válaszolni. Ezt a kezelőorvosoddal kell megbeszélned.  Pajzsmirigy alulműködésre ezek az Ezerjófű cseppek nagyon jók lehetnek, de mielőtt bármelyikhez is hozzányúlnál, kérdezd meg az orvosodat arról, hogy ezekkel a gyógyszerekkel együtt szedheted-e?

Nem írtál az életmódodról, a táplálkozásodról. Mindkettő nagyon fontos ahhoz, hogy valóban meggyógyulj. 

Szerintem egyik étrendkiegészítő és gyógyszer sem lehet igazán hatásos, ha az életmódod, táplálkozásod nem megfelelő. 

Ebben is nagyon szívesen segítünk Neked.Értékelés: Nincs

Az inzulinrezisztencia kimaradt

Szia!

El nem tudom mondani mennyire örülök, hogy valaki így áll végre hozzám, és a "bajaimhoz" Nagyon köszönöm ezt neked !! Sokat segítettél már ezzel is. 

 

Inzulinrezisztenciát kihagytam az előbbi levelemből... cukrot teljesen hanyagolom, kenyér féléket, illetve fehérlisztel készült ételeket is... nem mondom, hogy könnyű a testsúlyommal bírnom, de viszonylag jól tartom.

58-65 között ingadozik mindig. Zöldség és gyümölcs féléket nagyon szeretem, tésztából próbálom a durumtésztát enni, ha már eszek. Húst azt sajnos nagyon ritkán, de akkor is inkább csirkét. Most nem régiben elkezdtem csinálni a 160 g napi szénhidrát diétát...ezzel úgy láttam volt változás, és természetesen heti 3-4 alkalommal 30-40 percet tornázok mozgok is... Igyekszem 5-ször enni egy nap keveset, de ez a sok gyógyszer....örülök ha magamba tuszkolok valamit, mert étvágyam ritkán van.... de tudom hogy ennem kell!

 

Köszönöm a segítségedet, próbálok én az orvosomhoz fordulni, de úgy érzem nem találtam meg a megfelelőt MÉG.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Inzulinrezisztencia és a megfelelő orvos hiánya

Kedves Melinda!

Nagyon aranyos vagy, és örülök neki, hogy segíthettem. Bár akkor leszek igazán boldog, ha már látható és tapasztalható jelei is lesznek a segítségemnek.

Bízom benne, hogy hamarosan a gyógyulás útjára lépsz majd. 

Jó hogy írtad az inzulinrezisztenciát. Niki igen alaposan beleásta magát a keleti gyógymódokba és olyan jó blogokat írt erről a témáról, hogy érdemes lenne elolvasnod. Az egyik A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - keleti szemszögből címmel szerepel az oldalon, a másik A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia  - Életmód és étrend cukorbetegeknek címmel olvasható

Ez utóbbiban nagyon sok hasznos információt találsz a táplálkozással, terápiákkal kapcsolatban. 

És a végén - hogy egy kicsit felvidítsalak-egy sikertörténetet is megosztok Veled. Egy kedves olvasónk ugyanis hasonló gondokkal küzdött, és meggyógyult belőle. Az ő történetét itt olvashatod.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Most úgy érzem meg akarok végre gyógyulni!

Ezer köszönet!

Ez a lelkesítés, most úgy érzem meg akarok végre gyógyulni, és minden tőlem telhetőt megtenni érte.

Elolvastam minden cikket, elfogok menni más orvoshoz is, és teljesen odafigyelek a táplálkozásomra, és a stresszre is amivel körbe veszem magam. Sajnos mindent túlkomplikálok, túlgondolok, aggódok, mindenkihez negatívabban állok, és ebből iszonyú nehéz kiásnom magam. Néha úgy érzem depresszióba nyúlik át a dolog, aztán jó lesz minden, és ezek a váltakozások kikészítenek. 

De, ha valamibe belefogok, addig nem állok meg, míg nem sikerül.... szóval köszönöm az erőt és a segítséget!!!! Belevágok ! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

A Megértés segít!

Szia!

A túlkomplikálós-túlaggódós részt nagyon átérzem . Valóban nem könnyű ettől szabadulni.... Nekem sokat segít a "Megértés táblázata", lassan, de egész jól haladok vele, és egyre gyakrabban kapom magam rajta, hogy alkalmazom az olvasottakat!  

Ha budapesti vagy, kedvcsinálónak, de azon túl is, rendszeres programnak ajánlom a csütörtöki klubnapot!

Kitartást, megértést, erőt és egészséget! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vészeljük át...

Szia! 

Nem örülök, hogy Neked is átkell ezt érezni, de akkor tudod miről beszélek.

Sajnos nem vagyok pesti, de egyszer elkéne mennem egy ilyen klubba, hogy kibeszélhessem, és megbeszélhessem ezt másokkal, akik értik és tudják miről beszélek, ha azt mondom, hogy néha rosszabbnak látom az életem, mint amilyen valójában.  

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre a könyvre, mindenképpen megpróbálom ezt is. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
pattycica's picture

Petefészek ciszta

Sziasztok,

Van egy nem egészen kicsi petefészek cisztám. Nem szeretnék mindenféle bogyót szedni rá, és azon tanakodtam, vajon egy ilyen kúra segíthetne-e eltüntetni? Illetve mit lenne ajánlatos mellé tenni?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget.

Patri

Értékelés: Nincs

Petefészek cisztára indulásként halpástátom

Kedves Patri! Átmozgattam a kérdésedet ide, az életmód oldalunkra, itt sok infót olvashatsz a petefészek cisztával kapcsolatban. Ajánlom a fenti blogot, és az alatta lévő hozzászólásokat elolvasni. Pl. ezt.

Indulásként nagyon jó ötlet a halpástétom kúra, majd 2-3 hét után mindenképp jó lenne egy kíméletes méregtelenítés. Mindezek mellet a fenti blogban írt tanácsokat is érdemes betartani.

Értékelés: Nincs
Hunny's picture

Ez PCOS lehet?

Sziasztok!

Az ősszel elkezdtem az Aviva tornát és mindenféle tüneteim vannak azóta. Pl a melleim igencsak megnövekedtek, kisbabám nincs és várandós se vagyok mégis van egy minimális tej termelődésem, a ciklusaim 29-31 naposak és rendszeresek, de minden egyes alkalommal több napos pecsételő vérzés előzi meg (ez most 1 hetes volt). E mellett az utóbbi időben nagyon sokat híztam (5 hónap alatt majdnem 10kg-t), az arcom rettentően pattanásos 27 éves korom ellenére (a hátamon ritkán szokott lenni 1-1,de most épp van egy), és a szőrnövekedésem is fokozódott. Kb 10 évvel ezelőtt első körben a bőrgyógyász felírt egy fogamzásgátlót (amit már közel 2 éve nem szedek) és akkor hozzátette hogy ez azért van mert túl sok a tesztoszteron szintem. Nőgyógyász sose említette még h lennének cisztáim. Ma megyek endokrinológushoz, eredetileg a kicsit emelkedett TSH szintem miatt. Meg fogom neki említeni ezeket a dolgokat, de a Ti véleményetek is érdekelne.

Köszönöm szépen!

Üdv,

Hunny

 

 

Értékelés: Nincs

Aviva

Kedves Hunny!

Én tegnap voltam Aviva tanfolyamon. Ott mondtak egy hasonló példát. Nem lehet, hogy többször csinálod a tornát, mint heti kettő. De szerintem is mindenképp keresd fel az oktatódat.

Üdv: Bea

Értékelés: Nincs

Hormonális problémákra átfogó méregtelenítés

Kedves Hunny!

A tüneteid hormonális problémára utalhatnak. Mit mondott az endokrinológus?

 Mivel régi olvasónk vagy így bizonyára tudod, hogy egy  átfogó méregtelenítés sokat segíthetne, hogy a fogamzásgátló maradványait is kipucold. Végeztél valamikor ilyen méregtelenítést? Az elmúlt évekhez hasonlóan hamarosan lehet majd idén is virtuálisan csatlakozni az egyik kolláganő méregtelenítő kúrájához.

Halpástétom szépen felkészíti a szervezetet a nagy méregtelenítésre, de természetesen ettől függetlenül szedhető, hiszen nagyon sokrétűen hat, hormonharmonizáló hatása is van, kérlek olvasd el a termék adatlapját.   Hormonharmonizálás fontosságáról Betty összefoglalóját ajánlom. Számtalan hormonharmonizáló készítmény  és  hormon moduláló is kapható a Bionom áruházban. Supercritical Omega 7,Maca és ashwaganda is segíthet a hormonharmonizációban,  Női Tinktúráról is jó tapasztalatok vannak.

Aviva tornánál fontos a rendszeres gyakorlás és a mozdulatok helyes végzése. Ezzel kapcsolatban szerintem érdemes lenne felkeresned az oktatót akinél tanultál.

Segíthet a Hormonok harca blog elolvasása, Megértés TáblázataCsendó vagy egy jó kineziológus is.


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Véres folyás/barnázás

Sziasztok!

Már régóta fennálló problémám, hogy középidőben barnázok 4-5 napon keresztül. Az endokrinológus szerint hormonprobléma, de nem tudta megmondani, hogy melyik hormonnal lehet gond, mert a hormonképemet jónak ítélte.  (FSH-m picit magasabb mint az LH, de mindkettő rendben van, progeszteron szép magas, TSH is rendben van, anti-TPO magasabb egy nagyon kicsit, illetve a prolaktinom is néha...)

Másfél hónapja volt laparoszkópiám, de "csak" PCOS-t diagnosztizáltak, illetve drillingeztek. Korábban amikor 33 napos volt a ciklusom, akkor a 18-19. napon jelentkezett először a véres folyás, ami átment barnázásba. Most hogy műtét után 28 napos a ciklusom, a 13. napon jelentkezett. És továbbra is 4-5 napig tart, így tehát nem tart egészen a menzeszig. Mi lehet a probléma? Mit tehetnék, hogy ne csak a hormonképem legyen jó, hanem panaszaim se legyenek??

PCOS-m már régóta van (kb 10 éve mondták először, de azt is mondták, hogy ráérek ezzel foglalkozni majd ha babát szeretnék). Hát buta voltam, hogy nem jártam utána, az IR csak 1 éve derült ki, azóta nem fogyasztok fehérlisztet, tejet és cukrot. A műtét óta javult az arcbőrőm állapota, elmúlt a hajhullás, tehát azért van pozitív változás is (remélem így is marad), de ez a középideji folyás nagyon zavar... Más gyulladásról nem tudok a szervezetemben, gondolom észrevették volna műtétkor, ha van valami...

Jövő héten megyek aviva tornára. Az jó lehet rá? Illetve pszichológus segítségét is igénybeveszem, mert ki szeretném deríteni végre, hogy mi a baj. Műtét után amint lehet újra folytatom a sportot. De mit tehetnék még? :)

Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Inzulinrezisztenciáról még

ITT is olvashatsz, bár Móni minden hasznos információt "átadott" számodra!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

Az inzulin rezisztencia és a PCOS igazi oka

Szia!

Jó úton vagy, az Aviva-torna nagyon jó kiegészítő kezelése az ilyen jellegű problémáknak (lásd fenti cikk).

Vali egy korábbi hozzászólásásban tökéletesen megfogalmazta a lényeget ezen tünetegyüttessel kapcsolatban.

Niki írása szintén nagy seggítség lehet: Inzulinrezisztencia - vértezzük fel magunkat gyógynövényekkel!

Örülök, hogy ennyire elszánt vagy, kitartást kívánok, hisz tennivaló az lesz még, de meglásd megéri. És várjuk majd a gyógyulásod történetét a "Szerintem..." rovatba! 

Értékelés: Nincs
Pamcsy's picture

Ciszta, vagy nem ciszta...

Sziasztok! Nemrég irtam, de nem kaptam rá választ, ezért most újra megírom a gondom, és kérném a segítségeteket. Sokféle problémám volt az elmúlt évben, a legtöbb a jelenlegi, nekem nem tul jo élethelyzetemből adódik, sajnos, hogy nem érzem jól magam ott ahol vagyok (párom szüleinél lakunk). Sajnos most a helyzet elég rosszra fordult. Novemberben sötét szinű köztes vérzésem volt, elmentem a nőgyógyászomhoz. A bal petefészkemen talált egy 5*6cm-es cisztát. Ez okozta a tüneteket. A havi ciklusomat is megzavarta, decemberben 2szer menstruáltam. Elküldött vérvételre, hogy megnézze a CA125 szintemet, ami 108 lett. 0-35ig normális. Most január elején visszamentem kontrollra, hogy megnézze van e változás. Nincsen, ugyanakkora ugyanúgy néz ki, ugyanott van. Egy sima ciszta eltűnt volna, pár menstruácio alatt, igy most MRI vizsgálatra küldött, hogy meg tudjuk pontosan mi ez. Igazábol bármi lehet, ciszta, mióma, az egész bal petefészkem is lehet ciszta, sőt endometriózis is. Szerinte nagy a valószínűsége a műtétnek, mivel még 29 éves és gyermektelen vagyok, jo lenne kiszedni onnét, akármi is ez. A párom szerint nem feltétlenül kellene szétszabatnom magam, pont ezért, mert lehet szövődmény, vagy hibázhatnak stb. Nagyon félek. 16-án megyek az MRI vizsgálatra. Mit tudtok addig tanácsolni? Ha meg lesz az eredmény, talán okosabb leszek, de addigis van ötletetek, mit tegyek?

Köszönettel:Pamcsy

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Válts életmódot

Pamcsy, ez az alap! A táplálkozásod megreformálásával nagyon sokat tudsz tenni annak érdekében, hogy megoldódjon műtét nélkül a problémád! Írd be a belső keresőbe, hogy ciszta, és olvasd el a kilistázott tartalmakat, sok hasznos infóval leszel gazdagabb, mint pl ez.

Ne félj, mert a félelem még nagyobb galibát okozhat, inkább örülj annak, hogy a szervezeted felhívta saját magadra a figyelmet, hogy ideje a változásnak, hogy csak Te vagy az, aki igazán tehetsz magadért valamit!

Ha ennyire rosszul érzed magad párod szüleinél, akkor érdemes lenne számba venni a lehetőségeket, hogy hova tudnátok költözni, de ha ez teljesen esélytelen, akkor a helyzetet kellene máskép látnod, ebben nagy segítséget tud nyújtani Ilike Vedd észre könyve, vagy a Megértés Táblázata!

Kérlek, olvasd el Chii történetét is, érdemes követni a példáját!:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Pamcsy's picture

Életmódváltás

Köszi a gyors választ! 3 éve vagy több ideje vagyok itt tag, Chii sztoriján már tul vagyok, azzal a különbséggel, hogy én egyből láttam, hogy ez nem egy fanatikus csoport Kozmetikumokban azota csak biot használok, hennázom a hajam, innét rendelek táplálékkiegészitőket is, sok bajon segitett már ez a kis közösség.

Mivel nem külön élünk párommal, nem én főzök legtöbbször, igy az étrend normál. Ha én főzök, akkor az alapanyagokra figyelek, fehérliszt helyett teljes kiörlésű, fehércukor helyett rapadura, ilyesmikre gondolok. Van kiskert, ami megterem azt esszük, tehát nem egész évben a boltbol veszünk zöldséget. Sokat olvasgatok, mindent elolvastam amit a kereső kidobott cisztára, és azután irtam, mint irtam, már nem vagyok kezdő az oldalon. Konkrétan kellene tanács, étrendkiegészitőre, ilyesmire gondoltam.

Amugy hamarosan költözünk, végre, 3 év után. A legrosszabb az egészben az volt, hogy a párom nem ált mellém ebben, gondolom ő jol érzi magát otthon, és emiatt megromlott a kapcsolatunk. Melankólikus tipus vagyok, nehéz elviselni a depressziv hangulatomat, meg hogy mindig világvége van nálam. Próbáltam megváltozni, rengeteg ilyen könyvet elolvastam, ( Titok és társai), de nem megy. Ideig óráig jó, de amikor sok minden rossz összejön, visszasüllyedek a világvége hangulatba. Ugy veszem észre ez itt a legnagyobb probléma. Nehéz úgy  hogy nem szereted a munkád, nem szereted a helyet ahol élsz, mert folyamatos zaklatásokat meg lelki terrort viselsz el, és az az egy ember sem áll igazán melléd, aki jelenleg az egyetlen neked, aki segithetne.

Nem ott tart az életem ahol szeretném, feleség szeretnék lenni, és anya, mert 30 éves leszek, nem akarok várni, de a párom ebben sem támogat, pedig már idén 5 éve vagyunk együtt. És nem igy indult az egész kapcsolat, nem ez volt az irány, hogy nem történik semmi, a szülőknél dekkolunk. Ez bonyolult. Valószinűsitem hogy emiatt jött ez a kis ciszta nekem, hogy oldjam meg ezt a helyzetet. Hiszek abban, hogy lelki gondok miatt lesznek testi tünetek, betegségek. És én erre főleg hajlamos vagyok, arra hogy mindent magamra vegyek, ami csak történik.

Mit tegyek? Járjak pszichológushoz?! Költözzek el egyedül, és hagyjam a kapcsolatomat, ne küzdjek érte? Addig minden jó volt mig nem költöztünk a párom szüleihez. Elötte külön éltünk, kettesben.

A párom sokat dolgozik, sokat hagy ott a családjával, akik nem szeretnek. Hogy a francba álljak ehez pozitívan? Egyáltalán hogy jutott ez idáig ahol most vagyok? Legszivesebben elfutnék baromi messzire, és vissza se néznék. Leorditanám őket hogy az egész miattuk van, de igazábol miattam, mert én hagytam. Addig nem vesszük észre a bajt mig nem ilyen nagy... Ennek tükrében mégis, mit kezdjek az életemmel?!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

"Megértés" versus "Titok" és más hasonló tanítások

Szia Pamcsy!

Én nagyon átérzem a helyzetedet, sajnos tudom, milyen érzés olyan emberek között élni, akik nem fogadnak el, úgy érzed "nem szeretnek"... így utólag belegondolva nem is értem, hogy miért nem tettem meg mindent anno, hogy mihamarabb elköltözzem onnan... Hogy otthagyjam az utált munkahelyemet... Ésatöbbi. Vagyis de, most már értem, de ez nem egy hirtelen megvilágosodás eredménye volt, netán a magamraerőltetett pozitív gondolkodásnak. Önmagában ez utóbbi nagyon kevés, ezért nem segítenek hosszú távon a Titokhoz hasonló könyvek: mert nem oldanak fel múltbeli történéseket, tapaszokat. Nem segítenek abban, hogy megértsük, a mostani állapotunk milyen történéseknek, tapasztalatoknak, értelmezéseknek a következményei. Ja, és a környezetünket, a benne élő (mondjuk az "életünket megkesekrítő") embertársainkat sem segít jobban megérteni. Magunkra erőltethetjük a pozitív gondolkodást, próbálkozhatunk hálásnak lenni, de megértés nélkül ez nem működik hosszú távon (nálam rövid távon sem működött ...).

A "Titok" passziv, számomra pusztán formai amit nyújthat, a "Megértés táblázata" ezzel szemben aktív, gondolkodásra, önelemzésre késztet, egyszóval ég és föld a kettő! A Megértés nem adja könnyen magát - ez egy lassab, és nem feltétlenül mindig kellemes folyamat, viszont ha valamit megértettél, sikerült feloldanod egy tapaszt, az igazi megkönnyebbülés, és valós változást hozhat az életedbe (a hozzáállásod, az energiaszinted, illetve a megfelelő lelkiállapot elérése révén). Nincs benne semmi misztikus hókusz-pókusz, a változásért tenni (gondolkodni) kell.

Ha budapesti vagy, szerintem ne hagyd ki a csütörtöki Megértés Táblázata klubokat, érdemes egyszer bekukkantani!

Egy másik csoda-könyv, ami nálam személyes nagy kedvenc: Az elveszett boldogság nyomában - A kontinuum-elv (Jean Liedloff). Ha tehetném, kötelezővé tenném mindkettőt mindenkinek , olyan szépen kiegészítik egymást! Olyan dolgokat feszegetnek, mutatnak be, amikről sajnos manapság vagy nem esik szó, vagy csak túlmisztifikált környezetben, ami sokunk számára (nem véletlenül) erőltetett és idegen.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Pamcsy's picture

A Megértés Táblázata

Nagyon köszönöm, meg fogom nézni ezt a Megértés Táblázatát. Gondoltam, illetve éreztem hogy ezek a titok és társai könyvek csak porhintésszerűek, mert nagyon nem vált be. Tekintve hogy amiota élek azt vizualizálom hogy babakocsit tologatok minimum 3 gyerekem lesz...mindez hiába.

Titok ide vagy oda, most ez került veszélybe. Szóval ez nem sokat ér. Erre rájöttem, de megerősített ebben, amit irtál!

Nagyon köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
epermami's picture

"Mit kezdjek az életemmel?"

Hát Pamcsy, onnan tudod, hogy jó helyen vagy, hogyha az, akitől tanácsot kérsz, nem mondja meg, hogy mit tegyél! Ezekre a kérdésekre Neked kell tudnod a választ, ha tudatosan figyeled magad, az érzéseidet, akkor tudnod kell, hogy merre menj tovább! Nem az a lényeg, hogy mi történik, hanem hogy hogy érzed magad tőle, ez az egyik alap törvényszerűség, amire Ilike az előadásai során felhívja a figyelmet. Maradhatsz a pároddal, de mehetsz tovább egyedül is, az a fontos, hogy el tudd fogadni a döntésedet, jól tudd magad érezni abban az élethelyzetben, amiben épp vagy.

Sosem a másik miatt vagyunk jól, vagy rosszul, ezzel minél előbb néz szembe az ember, annál előbb lesz szabad. Hiszen ahogy Te is írod, mindig a saját választásunk az, hogy épp miben vagyunk, és az adott szituációt hogyan kezeljük, milyen érzelmekkel éljük meg... a másik ember csak egy eszköz, hogy felsimerjük a bennünket irányító érzéseket!

Szerintem Neked főként lelki szinten kellene felturbóznod magad, felismerned, hogy rossz dolgok nincsenek, ezek az akadályok csak jelzőtáblák, hogy ne arra, ne úgy, vagy épp ne akkor menjünk, tegyünk dolgokat... Évek óta azt tapasztalom, hogy az igazán "nagy bajok" vittek teljesen más irányba, változtatták meg úgy az életemet, hogy aztán hálás voltam az egész folyamatért. Nincs ellenünk, csak értünk lévő dolog Pamcsy!

Jó terápiás módszer, hogy leülsz egy papírral és tollal, majd csinálsz egy igen, meg egy nem oldalt, és a kérdéses dologra gondolva, az élethelyzetbe bele helyezkedve leírod, hogy mi szól mellette, és mi ellene. Így feketén-fehéren megláthatod, hogy az utad, vagy csak megtart!

Csak az egészséges ember tud beteg lenni, a boldog depressziós, ami a különbség, az a figyelem irányában rejlik, hogy mire irányul a fókusz! Te választod meg, hogy épp minek adsz energiát, mire figyelsz, másoktól teljesen függetlenül. Persze vannak emberi tényezők, hatással vagyunk egymásra, de akkor teremts egy olyan élethelyzetet, ahol jól érzed magad, ahol pl jó érzéssel, egészséges alapanyagokból, fincsi kajákat tudsz főzni, ami segít a testi tüneteiden. Épp hasonló élethelyzetben vagyok én is, így mulatságos , hogy pont én írok Neked...:)

Kezd el a candida diétát, legyen ez az első, amit magadért teszel, és ha a kúrád összeállításában segítségre van szükséged, akkor jelentkezz be Nikihez egy konzultációra.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Ciszta

Érdeklődnék, hogy petefészek cisztára is segítséget nyújthat a készítmény?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Juzus's picture

A kérdésedre a válasz

itt olvasható. 

Egyébként az oldalon sokat foglalkoztunk már a cisztával kapcsolatosan is, írd be a keresőbe, rengeteg hasznos információval gazdagodhatsz.  

Értékelés: Nincs

IR, endo és PCOS

IR-em, endometriózisom és PCOS tüneteim vannak. Már egy ideje nem eszem cukrot, fehér lisztet, növényi tejre cseréltem a tehéntejet, 160g-os CH-diétát tartok és Me.....t szedek. Használok progikrémet és barátcserjét is, mivel nagyon alacsony a progeszteronszintem, illetve pánikbeteg is vagyok. A Macát nemrég kezdtem szedni, spirulina algát, 2havonta méhpempő kúrát is tartok, Omega3 halolajat, Ligetszépe olajat, vitaminokat és fahéjkapszulát is szedek. Most egy komolyabb krízisen vagyok túl, a prolaktinom is szépen normál tartományba ment vissza, de a menstruációm elmaradt és a többi leletem is pocsék. Mit tehetek még? A tinktúrák közül a női és a diabétesz tinktúrákkal szemezek még. Előre is köszi a segítséget.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Népbetegség...

Szia, átmozgattam a hozzászólásodat a fenti cikk alá, amit érdemes lenne elolvasnod, illetve a lentebbi ajánlásokat is. Ezek már sajnos tényleg népbetegségnek számítanak manapság, köszönhetően a "túlcivilizált", nyugati életmódunknak...

Szépen összeállítottad magadnak a beszednivalókat, a maca, és a két emliitett tinktúra is nagyon jó választás . További ajánlásokat (Aviva torna, aromaterápia, életmód, kiegésziitők) a fenti cikkben, és a lentebbi válaszokban találsz.

Értékelés: Nincs

IR, endo és PCOS

Köszi szépen. Avivázom is heti 2* az alapgyakorlatokat végzem, lehet hogy emellett még érdemes lenne egyes gyakorlatokat külön vagy az ovulációs gyakorlatokat is végezni?

Értékelés: Nincs
Pogány Zsuzsanna's picture

Endometriózis és AVIVA

Kedves Lida!

Sajnos az endometriózisban az AVIVA torna nem segítség. Életmódváltás az, amire most szükséged van. Nyers ételek, és erős mozgás, de nem AVIVA. 3-4 hónap múlva lehet az Aviva tornával a ciklust újra indítani, addig nem javasolt.


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

PCOS+IR

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni. PCOS+IR gondom van, és ezt a készítményt ajánlották, mit érdemes szedni?

Köszönöm,

Niki

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

PCOS, IR

Szia Niki!

Hát ezek bizony igen gyakori problémák manapság, sajnos.

Láthatod, ha picit lejjebb tekersz, mennyi választ írtunk már hasonló kérdésekre, kérlek olvasd el őket, illetve a fenti cikket is ajánlom figyelmedbe.

Ha valahol mégis elakadnál, kérdezz bátran.

Javulást ívánok!

Értékelés: Nincs

PCOS-em van

Állítólag PCOS-em van....(nincs gyermekem még) Maca gyökér használ?Rendbehoz? Vagy van olyan készítmény, ami meggyógyítana?  

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel