B-vitaminok

Mák - nemcsak élelmiszer, hanem gyógynövény is

A mákos ételeknek a magyar konyhában nagy hagyománya van. Mindenki evett már mákos kalácsot, bejglit, rétest, mákos gubát vagy éppen mákos kiflit. Persze a mák (kizárólag a magja) nemcsak egy élelmiszer alapanyag, hanem egyben gyógynövény is. Azt szerintem sokan tudják, hogy a mákolajat csontritkulás megelőzésére ajánlják, valamint a gubójából ópiumot állítanak elő. Nos, a mák ennél sokkal többet jelent. Nézzük meg, hogy miért is kerüljön a tányérunkra rendszeresen mák!

mak

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Amit eddig nem tudtál: Egyszerű megoldás a férfi-hiszti ellen!

Egy új tanulmány arra  mutatott rá, hogy azok a férfiak, akiknek az étrendjében nem szerepel elegendő folsav, hajlamosabbak a depresszióra. 

A folsav elsősorban a zöld levelű zöldségekben, citrusfélékben, babfélékben, hüvelyesekben, májban, valamint az élesztőben található (ide tartozik a házi szesz és az aktív élesztőkultúrák is). 

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/039868_folate_mens_health_depression.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Vitamin bombák

Régen a kutatók már pontosan tudták: a skorbutnál és a beriberinél hiányzott valami. Manapság könnyelműen bánunk velük: az ásványi anyagokkal, a nyomelemekkel és a vitaminokkal. Ezekre az embernek mindenekelőtt azért van szüksége, hogy élhessen - ezt manapság minden gyerek tudja.

Forrás: 
Hunza.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Vitaminábécé: mitől marad fiatal a bőr?

Ahhoz, hogy a bőr összes feladatát elláthassa, – a megfelelő ápolás mellett – szüksége van több olyan létfontosságú összetevőre, amelyhez elsősorban a táplálkozás révén juthat hozzá. Összegyűjtöttük a kiegyensúlyozott étrend leglényegesebb bőrbarát alkotóit.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel