B1-vitamin

Vitamin bombák

Régen a kutatók már pontosan tudták: a skorbutnál és a beriberinél hiányzott valami. Manapság könnyelműen bánunk velük: az ásványi anyagokkal, a nyomelemekkel és a vitaminokkal. Ezekre az embernek mindenekelőtt azért van szüksége, hogy élhessen - ezt manapság minden gyerek tudja.

Forrás: 
Hunza.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A Gesztenye rejtett kincsei

Gesztenye: 10 dolog, amit tudni érdemes róla

http://eletmodszer.com/admin/views/ajax/autocomplete/userA sült gesztenye illata elsősorban a hideg téli estéket juttatja eszünkbe. Ám a termését ősszel szüretelik, és már lehet is kapni néhány helyen. Igaz, az ára még meglehetősen borsos! De vajon milyen tulajdonságai teszik ilyen „kis drágává”?

Forrás: 
vitaminsziget.com
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Szezámmag tej helyett?

Tudtad, hogy egy fél pohárnyi szezámmag 3x annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej? A kalcium mellett remek mangán, réz, magnézium, vas, foszfor, B1 vitamin, cink, E vitamin, egészséges fehérje és rost forrás is ez az apró mag.

Forrás: 
Forrás: egeszseges-elet.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A csodálatos búzafű

A füvek levében levő hatóanyagot - a növekedés és a termékenység elősegítőjét - a 30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában, de a búzafüvet Ann Wigmore és Victor Kulvinskas tette híressé, akik sokakat meggyógyítottak súlyos betegségükből. A fiatal füvek kipréselésével zöld levet nyertek, amely vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és klorofill gazdag forrása.

buzafule

Forrás: 
http://www.ideal.hu/component/content/article/578-a-csodalatos-buzafu.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Nyomelemek

Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is!

Forrás: 
http://www.3x3.hu/cikkek/nyomelemek
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel