Baba-mama

Baba-mama, Várandósság, "Gólya-hír"

5 meghökkentő visszaemlékezés a Mennyországra gyerekektől

A gyerekek gyakran erős emlékekkel rendelkeznek abból az időből, mielőtt megszülettek.

Dr. Wayne Dyer 2015. augusztus 30-án hagyta el ezt a világot. Az alábbiakban egy részlet olvasható Wayne legújabb, "A Mennyország emlékei" című könyvéből, ami tökéletesen bemutatja a földi tapasztalatoknál sokkal szélesebb körű hitét.

mennyorszag-emlekezes

Forrás: 
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/03/5-meghokkento-visszaemlekezes.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Babakonyha 7. - Hozzátáplálás és az első szülinapi torta

5 hónapos kor környékén a védőnők, az orvosok, a szomszédok és a rokonok is egyre gyakrabban kérdezik, hogy kap-e már ezt-azt a kisbabánk. Nem tudom, hova az a nagy sietség, főleg akkor, ha a szopizás még 100%-osan kielégíti az igényeit?

szulinap.jpgA WHO egyértelmű ajánlása a 6 hónapos korig történő kizárólagos szoptatás, akkor miért vannak mindenféle figyelmeztetés nélküli bébiételek 4 hónapos kortól javasolva? Sajnos azt tapasztalom, hogy nagyon erős a nyomás az anyukákon, és idő előtt kezdik el a hozzátáplálást.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Amikre az első életévekben szükség van egy kisgyermek körül

Az édesanyák gyakran teszik fel nekünk a kérdést: Mik azok a legfontosabb Omega zsírsavak, táplálékkiegészítők, kozmetikumok, egyéb kellékek, amelyekre egy kisgyermek körül feltétlenül szükség van? Teszik ezt már várandósan: Mi kell majd a kórházban, otthon az első napokban, hetekben, illetve egy éves korig, majd ha már útnak indul a kis felfedező? Ennek fényében megpróbálom összegyűjteni azokat a dolgokat, amelyek segítségetekre lehetnek, és az én három gyerkőcömnél is beváltak.

Mire lehet szüksége a babának

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Babakonyha 6. - Mivel tápláljuk babánkat, ha nincs anyatej?

Vannak olyan anyukák, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak szoptatni, ezért anyatej-helyettesítő tápszerrel táplálják babájukat. Amennyiben csak egy kevéske teje is van az anyukának, akkor mindenképp, még a tápszer adása előtt tegye mellre a babáját. Hiszen bármilyen kis mennyiség is az a tejcsi, az nagyon fontos a babának. Továbbá ebben az esetben feltétlenül keressen fel egy szoptatási tanácsadót, akinek a segítségével ismét sikeres lehet a szoptatás.

Mit tegyünk ha nem tudunk szoptatni?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Babakonyha 5. - Tippek és praktikák szoptató anyukáknak

Az előző részben leírtam a leggyakoribb szoptatási nehézségeket, most röviden kitérnék arra, hogy a szoptatás alatt hogyan táplálkozzon az anyuka. Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy fokozzuk a tejtermelést?

Egészséges táplálkozás szoptatás alatt is

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Esőember blog 12. rész: Fogas kérdések

EgAutizmus Világnapjay kicsit irulok-pirulok, szégyenkezem, mert már nagyon régen írtam nektek magunkról. Kicsit úgy érzem magam, mint aki cserbenhagyta az autista gyerekeket nevelő sorstársait, pedig tudom, hogy nincs így. Az Együtt-Egymásért klubom folyamatosan működik élőben is a Bionom Központban. A facebookon is működik a csoport és a klub facebook oldala is elérhető.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Babakonyha 4. - Segítség! Nem tudok szoptatni!

Az előző részben felvázoltam azt, hogy mi is a baba számára a legtökéletesebb táplálék. Azonban vannak olyan anyák, akik nem tudnak, vagy nem akarnak szoptatni. Én nem ítélkezem felettük, gondolom, minden anya mérlegeli a lehetőségeit, és a döntést eképpen hozza meg. Amennyiben TE is szoptatási nehézségekkel küzdesz, ne aggódj, a stressz a lehető legrosszabb ilyenkor. Bújjatok össze pár napra a babáddal, és zárj ki minden zavaró tényezőt! Meglátod, hamarosan megoldódik a probléma.

Szoptatás

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

A magzatgyermek varázsvilága

Március 25-e, a magzatgyermek világnapja. Örültem ennek a témának. Nemcsak azért, mert a szívem csücske a pocaklakó világ, hanem azért is, mert kivételesen sok síkon van az antalvali.com életében is jelen a "pocakosság", a magzati és anyai világ, az egymásra hangolódás, az együtt, egymással törődés, a szeretés.

Magzatgyermek világnapja

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Rózsás-habos babaápoló krém

Ez egy nagyon egyszerű recept, ami nálunk tökéletesen bevált popsikrémnek. Eredetileg csak sima sheavajat használtam erre a célra, de kicsit nehezen kenődött el, ami egy türelmetlen babánál nem túl jó pont. Így hát kifejlesztettem a kenhetőbb verziót.

ozsas-habos_babaapolo

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Dr. Csomai Zita - a Baba-elsősegély könyv írója

Dr. Csomai Zitával a hamarosan másodszori nyomtatásban megjelenő Baba-elsősegély könyve kapcsán ültem le beszélgetni. Zita egy nagyon kedves tekintetű, nyugodt és mosolygós ember. Csak ülök vele szemben és hallgatom, ahogy sorolja a főbb állomásait az életében. Egy ebédszünetnyi időnk van a beszélgetésre, így igyekszem nem belecsacsogni a szavaiba. 

Gyermekbaleset

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Csenge, a csilingelő hangú kismama

Csengével nem túl rég, de annál intenzívebben kezdődött a történetünk. A Gólyahír előadáson az első sorban ült egy angyalarcú, tündérhajú, békés, szemtelenül fiatal leányzó és egy hasonló kisugárzású, mosolygó, bölcsebb korú nő. Tudtam én már akkor, hogy megyünk mi még egy ösvényen, csak azt nem tudtam még ott ülve, hogy milyen hosszú lesz ez az út.
Csenge

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 votes)

Babakonyha 3. - Anyatej, a tökéletesen megalkotott táplálék

Megérkezett végre a baba. Mit tegyünk? Hogyan gondozzuk? Tudom-e szoptatni? Jó anya leszek-e? Ilyen és ehhez hasonló gondolatok röpködnek a fejünkben szülés után, jobbnál jobb tanácsokat kapunk, mindenki tudja a tutit! De vajon az a tanács nekem és a babámnak is jó lesz? A döntést sokszor nem az édesanya hozza meg, hanem pl. a divat, a családtagok, szakemberek, olyanok, akik még soha nem szoptattak. Hallgass az ösztönödre és a babád ösztönére is! Legyél határozott! Ha eldöntötted, hogy szoptatni fogsz, akkor ne hagyd, hogy eltántorítsanak ettől. Meg kell vívni a harcot sok esetben a védőnénivel, a dokinénivel vagy az anyóssal szemben is. A te gyereked, a te döntésed!

Az anyatej a csecsemő legjobb tápláléka

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Természetes gyógymódok kismamáknak várandósság idején

Természetes gyógymódok várandósság idejénMár egy ideje gondolkoztam azon, hogy nekiülök és írok arról, hogy betegség esetén mit használhat biztonsággal egy kismama, és mi az, amit érdemes kerülnie (nem gondoltam volna, hogy néhány hét múlva ennyire életszerű lesz a betegség ). Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy örök dilemmája ez a várandós anyukáknak, pláne amikor a közelgő influenza járvánnyal riogatják az embereket. Ebben az időszakban fokozottan érzékeny a kismama - nemcsak lelki, hanem fizikai téren is - ezért sokkal könnyebben elkaphatja az aktuális influenzát.

4.809525
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (21 votes)

Babakonyha 2. - Táplálkozási irányzatok, avagy mi az a BLW, és mit mond a védőnéni?

Ha elolvastad az első részt, akkor most kanyarodjunk egy kicsit vissza, és nézzük meg, hogy milyen irányelvek vannak a baba táplálásával kapcsolatban.

Irányelvek a baba táplálásával kapcsolatban

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 votes)

Babakonyha 1. - Alapelvek a baba táplálása során

Egy baba táplálásának sem kellene másképp történnie, mint egy felnőtt egészséges (bionom) táplálkozásának. Ezen azt értem, hogy vannak olyan alapelvek, amelyeket minden esetben be kell tartani, függetlenül attól, hogy az a baba étele, vagy éppen egy felnőtté. Nos, itt akár be is fejezhetném a mondandómat, olvasd el a Bionom táplálkozás alapelveit, és eszerint tápláld gyermekedet! Na jó, azért részletezem egy kicsit, hogy mire figyeljünk oda, amikor ételt vagy italt adunk a gyerekünknek.

Mire figyeljünk oda a baba etetésénél

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel