Baktérium

Kora őszi előkészületek

A szeptember elsejével a naptár szerint már az őszi hónapokba léptünk át. Az ősz közeledtét már a saját bőrünkön és kertünkön is érzékelhetjük: rövidülnek a nappalok, az éjszakák egyre hűvösebbek, és a növények is megkezdték a felkészülést a téli nyugalmi időszakra. Minden növénynek szüksége van nyugalmi időszakra, még a szobanövényeknek is.

osz

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Kamu a bifidusz eszenzisz jótékony hatása

Évek óta hirdetik, hogy a laktobacilusokat és bifiduszbaktériumokat tartalmazó készítmények megóvnak az antibiotikumos kezelések okozta hasmenéstől, illetve helyreállítják a károsodott bélflórát. Egy brit kutatócsoport egy nagy létszámú vizsgálatban azt mutatta ki, hogy ezek a készítmények hatástalanok. 

Forrás: 
http://utajovobe.eu/hirek/elelmezes/3708-kamu-a-bifidusz-eszenzisz-jotekony-hatasa
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Baktériumokkal fertőzöttek a húsok

Egy jó tatárbifsztek elfogyasztásába bele is lehet halni az Egyesült Államokban. 

Azt ma már talán mindenki tudja, hogy nem szabad náthára antibiotikumot szedni, s hogy a szappanok és tisztítószerek közül sem érdemes az antibiotikumosakat választani. Az emberiségnek már csak néhány hatásos antibiotikuma van, amit nem „tanultak ki" a baktériumok, vagyis amik még hatnak egyáltalán ellenük, ha elszaporodnak bennünk valamilyen fertőzés esetén. 

Forrás: 
http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/05/19/szuperbacikkal-fertozottek-a-husok/
3.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 votes)

Több mint hétszáz baktérium van az anyatejben

Több mint hétszáz különböző baktériumot tartalmaz az anyatej, lényegesen többet, mint azt eddig feltételezték. Spanyol kutatók vizsgálataik eredményét az American Journal of Clinical Nutrition című szaklapban mutatták be. A szakértők szerint az új ismeretek a bébiételek előállítóit segíthetik abban, hogy még jobb termékeket készítsenek.

Forrás: 
http://index.hu/tudomany/egeszseg/2013/01/07/tobb_mint_hetszaz_bakterium_van_az_anyatejben/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

További kötelező oltások jöhetnek. Felnőtteknek is!

Azon a napon, amikor a kör bezárult, és újra rájöttem, hogy hiába van jogom, ha megakadályoznak abban, hogy éljek vele (konkrétan 6 éves kisfiam kötelező védőoltása és a szabad orvosválasztás összefüggésében), szóval eme csodálatos nap estéjén, mintegy a nap megkoronázásaként találtam rá erre a cikkre. Mit mondjak...nem vagyok egy agresszív alkat, de ez már nekem is sok volt. Nem ragadok ki részleteket, mert szinte minden második mondatába bele tudnék kötni. Ferdítés, mellébeszélés, néphülyítés...ráadásul az eredeti cikkben lévő "kanyarójárvány" link nem is mutat semmire. Legalábbis nem elérhető. Ennyit a hitelességről.

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20121001-bovulhet-a-kotelezo-vedooltasok-sora-baranyhimlo-hpv.html
4.5
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)

A pasztőrözött tej 150-szer több vért, gennyet és székletet tartalmaz mint a friss házi tej

A pasztőrözött tejtermékek előállítása az elképzelhető legmocskosabb tejüzemekben történik, ahol a vér, genny, E. coli és egyéb valóban veszélyes kórokozóktól való rutinszerű megszabadulás csak pasztörizálás útján képzelhető el. 

Forrás: 
http://naturahirek.hu/a-pasztorozott-tej-150-szer-tobb-vert-gennyt-es-szekletet-tartalmaz-mint-a-friss-hazi-tej/
4.545455
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (11 votes)

Egészségügyi ellátás során fellépő fertőzések

A Semmelweis Egyetem (SE) Orvosi Mikrobiológiai Intézete kutatóinak sikerült tisztázni a meticillinrezisztens Staphylococcus aureus járványtanának alapvető törvényszerűségeit, azt, hogy "idomított" baktériumokkal miként lehet fellépni a kórházi fertőzések ellen.

Forrás: 
http://richpoi.com/cikkek/tudomany/idomitott-bakteriumokkal-a-korhazi-fertozesek-ellen.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Az oltás szükségességének alapelmélete végleg összeomlott!

Míg az orvosi, gyógyszerészeti és a védőoltás gyártó iparágak el vannak foglalva új oltóanyagok előállitásával, egy új tanulmány az Immunity folyóiratban teljesen dekonstruálja az eddigi oltási elméletet. Kiderül belőle ugyanis, hogy a szervezet természetes immunrendszerének, ami mind veleszületett és adaptív tényezőkből áll, nincs szüksége ellenanyag-termelő vakcinákra.

Forrás: 
http://naturahirek.hu/az-oltas-szuksegessegenek-alapelmelete-vegleg-osszeomlott/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Vitamin bombák

Régen a kutatók már pontosan tudták: a skorbutnál és a beriberinél hiányzott valami. Manapság könnyelműen bánunk velük: az ásványi anyagokkal, a nyomelemekkel és a vitaminokkal. Ezekre az embernek mindenekelőtt azért van szüksége, hogy élhessen - ezt manapság minden gyerek tudja.

Forrás: 
Hunza.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Az E.Coli, mint biológiai fegyver?

Miközben Németországban és Európa több országában egyre több embert fertőz meg az E-coli baktérium, elfelejtik feltenni a kérdést, hogy vajon mi módon vált az E-coli baktérium hirtelen rezisztensé nyolc különböző típusú antibiotikum családdal szemben, majd jelent meg az élelmiszerláncban.

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/032622_ecoli_bioengineering.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Egy baktérium, ami rettegésben tarthat minket: az E. coli

Hadd tegyek közé egy részletet Tóth Gábor: Beteg táplálékaink c. 2006-ban megjelent könyvéből.

Talán kicsit megértjük működését.

Ha betartjuk a higiéniás előírásokat, oda figyelünk, hogy honnan vesszük a zöldséget, gyümölcsöt, húst, akkor szerintem nem lehet baj.
Megint itt az alkalom, hogy felkeressük környezetünkben a kistermelőket és onnan szerezzük be táplálékainkat.

Éljen a MEGBIZHATÓ MAGYAR MINŐSÉG!

Hortenzia


Forrás: 
http://www.tudomanyeseletmod.hu/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

A műanyag vágódeszkán vígan megélnek a baktériumok...

A műanyag vágódeszka higiénikusabb, mivel könnyen tisztítható a fa vágódeszkával szemben! Gondoltuk eddig, ám a Wisconsin Egyetem mikrobiológusai által 1994-ben publikált vizsgálatok szerint ez közel sem igaz.

Tíz féle keményfa-deszkát és 4 féle műanyag polimert és egy keménygumi deszkát hasonlítottak össze. Mindegyiknek a felületét "megfertőzték" különböző baktériumokkal, és igen meglepő eredményre jutottak.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Kefir az allergia ellen?

Állatkísérletek során kimutatták, hogy a kefirben található baktériumok képesek csökkenteni az allergiás reakciókat. "...A kefir egy erjesztett tejital, amelyet baktériumkultúrákkal állítanak elő...."

Immunrendszerünk megfelelő működésében kulcsszerepet játszanak a probiotikumok (olyan élő mikroorganizmusok, amelyeket megfelelő mennyiségben juttatva a szervezetbe, jótékony hatást gyakorolhatnak az egészségre) amik megtalálhatóak a joghurtban, a savanyított tejtermékekben, és a kefirben.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Mikor érdemes szedni, és mire jó az antibiotikum?

Az antibiotikumok felfedezésének köszönhetően az átlagéletkor 10 évvel hosszabbodott meg, és rengeteg gyermek menekült meg olyan betegségektől amelyek ellen korábban nem létezett hatásos megoldás.antibiotikum_antibiotikum.jpgBaktériumos fertőzés ellen az antibiotikumok megfelelő védelmet nyújthatnak, ám a vírusos fertőzések ellen hatástalan, mégis, az orvosok pontos diagnózis nélkül felírják a receptet, kockáztatva ezzel,  hogy a hasznos baktériumok egy része elpusztul. Az orvosoknak rendelkezésükre áll a CRP-készülék és a strepteszt-készlet (streptococcus-gyorsteszt), de ezt vagy nem tudják vagy nem akarják alkalmazni, pedig ezek a gyorstestetek rengeteg beteget mentesíthetnének a felesleges gyógyszerfogyasztástól.

Tartalom:

Forrás: 
((Forrás: gyermekgyogyasz.hu) - a cikkre Hortenzia hívta fel a figyelmünket
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Kecskeinfluenza (Q-láz) Hollandiában...

A sertésinfluenza (H1N1) után jön a Kecskeinfluenza (Queensland-fever)?! Hollandiában a kecskék és a juhok körében tejed a Q-láz. A kormány megelőzésként tervezi, hogy beoltatja a teljes állományt.

Forrás: 
hirextra.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel