Bazsalikom

Sárgadinnye saláta fetával

Egy -már reggel is forró-, nyári reggelen jutott eszembe, hogy kicsit unom a friss gyümölcs turmixokat, kellene valami más! Legalábbis más állagú! Valami szokványostól eltérő saláta-féle… Na, ekkor találtam a piacon az első igazi, szép, érett sárgadinnyét! Jött is egy gondolat:  egy íz, egy harmónia, egy íz-harmónia…

Ha valaki ismeri és szereti azt az íz-élményt, amikor vékonyra szelt füstölt sonkába tekerik az érett sárgadinnye szeletet, akkor az biztosan imádni fogja ezt a receptet is!

Sárgadinnye saláta fetával

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Bazsalikomos zöldbab leves

Több zöldbabos receptet találtam a boszorkánykonyhában, de nem láttam zöldbab leves receptet, pedig nagyon finom és frissítő, könnyű nyári leves. Székelyföldön gyerekkoromból arra emlékszem, hogy minden zöldbabos ételt vagy tejes habarással, vagy rántással és ecettel készítettek, és ezt sosem kedveltem. Az önmagában megpárolt zöldbabot viszont imádtam, így diákkoromban kikísérleteztem az alábbi levest, és azóta így készítem. Kánikulában is szívesen fogyasztjuk, mert frissít.

zoldbab-leves

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Mi az a Tulsi?

Egyre többet halljuk és tapasztaljuk mostanában, hogy mennyire hatásosak lehetnek a gyógyteák a betegségek megelőzésében illetve a szervezetünkben már fellépő diszharmóniák helyreállításában, de talán a "bőség zavara" miatt nem mindig sikerül kiválasztanunk a számunkra leginkább megfelelőt közülük. Ehhez nyújthatnak számotokra segítséget a következő információk a Tulsi-ról!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Parfümkészítés Napcsi módra

parfümkészítés Napcsi módra


A férfi illatok általában citrusos illatok. Ehhez alapnak javaslom a következő illatokat, amelyek a legtartósabbak:

  • cédrus
  • vetiver
  • szantál
  • és füszerek amitől pikánsak lesznek.

A citrus illatokhoz a leginkább illő fűszerek a:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel