Csecsemőkor

A legjobbat akarod gyermekednek, de el vagy veszve a biotermékek világában? - Detti tanácsadónőnk elmondja, neki mi vált be!

Sok kérdést kapunk azzal kapcsolatban itt az antalvali.com-on, hogy rengeteg a hatékony termék, de nem ismeritek őket. Így nehéz lehet választani, főleg ha a gyermekünknek szeretnénk vásárolni. Millió kérdés merülhet fel, mert mi van, ha nem eszi meg, nem jó a bőrének, nem tetszik az illata, adható-e az ő korában, és a másik, hogy ha nem válik be, akkor az "ablakon dobtunk ki ennyi pénzt". Tudjuk jól, hogy sem a drogériákban, sem a bioboltokban, sem a gyógyszertárakban nem lehet reklamálni amiatt, ha valami nem tetszett, nem vált be, vagy nem ízlett a gyereknek. Ugyan elhasználja a család és az ismeretségi kör, de bizonyára Te is szeretnéd elkerülni ezeket az apró bosszúságokat. Ezért találtuk ki azt, hogy hétről hétre megosztjuk Veled, hogy nekünk mi vált be, hátha tudsz belőle ötleteket meríteni.  Háromgyermekes anyukaként itt az én saját, teljesen szubjektív listám a bevált kedvencekről.

/Detti/

Gyermekeim bevált kedvencei 1. rész - Szubjektív lista Dettitől

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Korai mozgásfejlesztés jelentősége

Az anyaméhben békésen úszkáló magzat születése után elveszti ezt a gyöngéd védelmet, egyedül kell megküzdenie rengeteg ingerrel, amelyek néha túlságosan megterhelők számára. A természet egy sor primitív reflexszel (akaratlan működések, válaszreakciók a környezeti hatásokra) ruházza fel a kis jövevényt, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a túlélése szempontjából.

Korai mozgásfejlesztés

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Babamasszázs

A babamasszázs bölcsője Indiában van, ahol ez az ősi, évezredes hagyomány a családokban anyáról lányára száll, és a gyermeknevelés fontos része. A "nyugati" babamasszázs Vimala Schneider McClure nevéhez fűződik, aki 1976-ban, 16 esztendősen egy indiai árvaházban dolgozott, és megtapasztalta a masszázs jótékony hatásait. Tapasztalatai alapján megalkotta saját rendszerét, amely alkalmazza az indiai fogásokat, svéd-masszázs fogásokat, jóga-elemeket, amelyek segítik a mozgásfejlődést, koordinációt. A babamasszázs módszere nagyon gyorsan meghódította a világot, mind a szakemberek, mind a szülők körében nagy népszerűségre tett szert.

Babamasszázs

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Boldogság itt és most. Mit tanulhatunk a gyerekektől?

Vasárnap gyereknap volt! Nekem különösen szeretett ünnep ez, mert kilenc évvel ezelőtt gyereknapon született meg a kisfiam. Előtte nem is figyeltem fel erre az ünnepre. Talán az én gyermekkoromban nem is volt ekkora jelentősége, mint most, vagy csak az én családom nem fordított rá figyelmet.

Gyereknap

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Babakonyha 8. - A hozzátáplálás nagy kérdései - állati termékek és a glutén

A legnagyobb kérdés a hozzátáplálás során a glutén bevezetése. Egy 2011-es ajánlás szerint, 4 hónapos kor után és legkésőbb 7 hónapos korig be kell vezetni a glutént, még szoptatott csecsemők esetében is. Valóban szükség van ilyen korán gluténra, főleg az ajánlásban szereplő háztartási kekszre? Sokakban felmerül az a kérdés is, hogy szükség van-e a csecsemőnek állati eredetű termékekre. Lehet-e egészségesen felnevelni csecsemőket hús nélkül? Ebben a blogban ezekre a kérdésekre is keressük a választ.

A hozzátáplálás nagy kérdései

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Babakonyha 7. - Hozzátáplálás és az első szülinapi torta

5 hónapos kor környékén a védőnők, az orvosok, a szomszédok és a rokonok is egyre gyakrabban kérdezik, hogy kap-e már ezt-azt a kisbabánk. Nem tudom, hova az a nagy sietség, főleg akkor, ha a szopizás még 100%-osan kielégíti az igényeit?

szulinap.jpgA WHO egyértelmű ajánlása a 6 hónapos korig történő kizárólagos szoptatás, akkor miért vannak mindenféle figyelmeztetés nélküli bébiételek 4 hónapos kortól javasolva? Sajnos azt tapasztalom, hogy nagyon erős a nyomás az anyukákon, és idő előtt kezdik el a hozzátáplálást.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Amikre az első életévekben szükség van egy kisgyermek körül

Az édesanyák gyakran teszik fel nekünk a kérdést: Mik azok a legfontosabb Omega zsírsavak, táplálékkiegészítők, kozmetikumok, egyéb kellékek, amelyekre egy kisgyermek körül feltétlenül szükség van? Teszik ezt már várandósan: Mi kell majd a kórházban, otthon az első napokban, hetekben, illetve egy éves korig, majd ha már útnak indul a kis felfedező? Ennek fényében megpróbálom összegyűjteni azokat a dolgokat, amelyek segítségetekre lehetnek, és az én három gyerkőcömnél is beváltak.

Mire lehet szüksége a babának

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Babakonyha 6. - Mivel tápláljuk babánkat, ha nincs anyatej?

Vannak olyan anyukák, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak szoptatni, ezért anyatej-helyettesítő tápszerrel táplálják babájukat. Amennyiben csak egy kevéske teje is van az anyukának, akkor mindenképp, még a tápszer adása előtt tegye mellre a babáját. Hiszen bármilyen kis mennyiség is az a tejcsi, az nagyon fontos a babának. Továbbá ebben az esetben feltétlenül keressen fel egy szoptatási tanácsadót, akinek a segítségével ismét sikeres lehet a szoptatás.

Mit tegyünk ha nem tudunk szoptatni?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Babakonyha 5. - Tippek és praktikák szoptató anyukáknak

Az előző részben leírtam a leggyakoribb szoptatási nehézségeket, most röviden kitérnék arra, hogy a szoptatás alatt hogyan táplálkozzon az anyuka. Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy fokozzuk a tejtermelést?

Egészséges táplálkozás szoptatás alatt is

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Babakonyha 4. - Segítség! Nem tudok szoptatni!

Az előző részben felvázoltam azt, hogy mi is a baba számára a legtökéletesebb táplálék. Azonban vannak olyan anyák, akik nem tudnak, vagy nem akarnak szoptatni. Én nem ítélkezem felettük, gondolom, minden anya mérlegeli a lehetőségeit, és a döntést eképpen hozza meg. Amennyiben TE is szoptatási nehézségekkel küzdesz, ne aggódj, a stressz a lehető legrosszabb ilyenkor. Bújjatok össze pár napra a babáddal, és zárj ki minden zavaró tényezőt! Meglátod, hamarosan megoldódik a probléma.

Szoptatás

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Babakonyha 3. - Anyatej, a tökéletesen megalkotott táplálék

Megérkezett végre a baba. Mit tegyünk? Hogyan gondozzuk? Tudom-e szoptatni? Jó anya leszek-e? Ilyen és ehhez hasonló gondolatok röpködnek a fejünkben szülés után, jobbnál jobb tanácsokat kapunk, mindenki tudja a tutit! De vajon az a tanács nekem és a babámnak is jó lesz? A döntést sokszor nem az édesanya hozza meg, hanem pl. a divat, a családtagok, szakemberek, olyanok, akik még soha nem szoptattak. Hallgass az ösztönödre és a babád ösztönére is! Legyél határozott! Ha eldöntötted, hogy szoptatni fogsz, akkor ne hagyd, hogy eltántorítsanak ettől. Meg kell vívni a harcot sok esetben a védőnénivel, a dokinénivel vagy az anyóssal szemben is. A te gyereked, a te döntésed!

Az anyatej a csecsemő legjobb tápláléka

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Babakonyha 2. - Táplálkozási irányzatok, avagy mi az a BLW, és mit mond a védőnéni?

Ha elolvastad az első részt, akkor most kanyarodjunk egy kicsit vissza, és nézzük meg, hogy milyen irányelvek vannak a baba táplálásával kapcsolatban.

Irányelvek a baba táplálásával kapcsolatban

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 votes)

Babakonyha 1. - Alapelvek a baba táplálása során

Egy baba táplálásának sem kellene másképp történnie, mint egy felnőtt egészséges (bionom) táplálkozásának. Ezen azt értem, hogy vannak olyan alapelvek, amelyeket minden esetben be kell tartani, függetlenül attól, hogy az a baba étele, vagy éppen egy felnőtté. Nos, itt akár be is fejezhetném a mondandómat, olvasd el a Bionom táplálkozás alapelveit, és eszerint tápláld gyermekedet! Na jó, azért részletezem egy kicsit, hogy mire figyeljünk oda, amikor ételt vagy italt adunk a gyerekünknek.

Mire figyeljünk oda a baba etetésénél

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Gyerekek jó bőrben 3. rész - Nyolcéves lányka ápolása

Nagy kihívás ismét… baba- és gyermekbőr ápolása! Mormolok pár nem igazán cizellált szót az orrom alatt, miközben azon morfondírozom, hogy kinek lehetett az az oltári nagy ötlete, hogy én is kapjak ebből egy részt megírásra?? Hiszen, akik ismernek, tudják, hogy a kozmetikai ipar - ha rajtam múlna - olyan szinten omlana össze, hogy még esélye sem lenne az újrakezdésre. Sosem voltam nagy kencés, de mióta bionom módon tisztálkodom, még inkább leredukálódott a piperepolcom tartalma. Egy szappan, egy fogkrém és egy Konzol féle kókuszvaj társaságában akár a világ végére is nagy nyugalommal indulnék útnak. 

Gyermekünk bőrének téli ápolása

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel