Gyermekkor

A legjobbat akarod gyermekednek, de el vagy veszve a biotermékek világában? - Detti tanácsadónőnk elmondja, neki mi vált be!

Sok kérdést kapunk azzal kapcsolatban itt az antalvali.com-on, hogy rengeteg a hatékony termék, de nem ismeritek őket. Így nehéz lehet választani, főleg ha a gyermekünknek szeretnénk vásárolni. Millió kérdés merülhet fel, mert mi van, ha nem eszi meg, nem jó a bőrének, nem tetszik az illata, adható-e az ő korában, és a másik, hogy ha nem válik be, akkor az "ablakon dobtunk ki ennyi pénzt". Tudjuk jól, hogy sem a drogériákban, sem a bioboltokban, sem a gyógyszertárakban nem lehet reklamálni amiatt, ha valami nem tetszett, nem vált be, vagy nem ízlett a gyereknek. Ugyan elhasználja a család és az ismeretségi kör, de bizonyára Te is szeretnéd elkerülni ezeket az apró bosszúságokat. Ezért találtuk ki azt, hogy hétről hétre megosztjuk Veled, hogy nekünk mi vált be, hátha tudsz belőle ötleteket meríteni.  Háromgyermekes anyukaként itt az én saját, teljesen szubjektív listám a bevált kedvencekről.

/Detti/

Gyermekeim bevált kedvencei 1. rész - Szubjektív lista Dettitől

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

A diagnózis: Scheuermann-kór. Mankó az érintetteknek: tudnivalók, lehetőségek, és a kezdetek fontossága

Figyelem a kisiskolásokat, ahogy áramlanak ki és be az iskola kapuján. Némelyik ki sem látszik a hatalmas iskolatáskák mögül. Aztán van, amelyik féloldalasan próbál boldogulni, mert a vállán lógó súly így akarja. Emlékszem, amikor én voltam ilyen apró, állandóan majd leszakadt a hátam a tankönyvhalmok alatt, amiket minden áldott tanítási napon be kellett cipelni az iskolába. Hiába, van, ami örök...

A diagnózis: Scheuermann-kór

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Készüljünk karácsonyra a gyerkőcökkel!

A karácsonynak annyira meghitt hangulata van, hogy kár lenne nem "kihasználni" a benne rejlő lehetőségeket arra vonatkozólag, hogy együtt készüljünk rá a gyerkőcökkel. Egyrészt kellemes, közös program lehet nap mint nap készíteni valami ünnepit, másrészt a várakozás idejét is örömmel, jó hangulattal tölthetjük meg.

A gyerkőc talplenyomata kedves ajándék lehet a nagyszülőknek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Lehangoltság ellen meseterápia

Itt az ősz, az éjjelek egyre hidegebbek, az esték egyre sötétebbek… Azt hiszem, minden okunk meglenne rá, hogy rosszkedvűek, lehangoltak, pesszimisták legyünk. Ami viszont a gyermekeket illeti, egyáltalán nem zavarja őket az őszi hangulat: gesztenyét gyűjtenek, rácsodálkoznak a színes falevelekre, és egyre többet futnak, hogy ne fázzanak…

A három kismalac

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Korai mozgásfejlesztés jelentősége

Az anyaméhben békésen úszkáló magzat születése után elveszti ezt a gyöngéd védelmet, egyedül kell megküzdenie rengeteg ingerrel, amelyek néha túlságosan megterhelők számára. A természet egy sor primitív reflexszel (akaratlan működések, válaszreakciók a környezeti hatásokra) ruházza fel a kis jövevényt, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a túlélése szempontjából.

Korai mozgásfejlesztés

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Babamasszázs

A babamasszázs bölcsője Indiában van, ahol ez az ősi, évezredes hagyomány a családokban anyáról lányára száll, és a gyermeknevelés fontos része. A "nyugati" babamasszázs Vimala Schneider McClure nevéhez fűződik, aki 1976-ban, 16 esztendősen egy indiai árvaházban dolgozott, és megtapasztalta a masszázs jótékony hatásait. Tapasztalatai alapján megalkotta saját rendszerét, amely alkalmazza az indiai fogásokat, svéd-masszázs fogásokat, jóga-elemeket, amelyek segítik a mozgásfejlődést, koordinációt. A babamasszázs módszere nagyon gyorsan meghódította a világot, mind a szakemberek, mind a szülők körében nagy népszerűségre tett szert.

Babamasszázs

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Este mese nélkül? - avagy gyógyít-e a meseterápia?

Sokáig gondolkodtam rajta, hogyan is adjam át azt a rengeteg szeretetet, amit a mesék iránt érzek. Beszélni nem nehéz róla, olyankor, ha elkap a hév, alig tudom abbahagyni. Hogy mi mindenre jó, mennyi élethelyzeten átsegít, mennyi mindent tanít, mennyi mindent megelőz, milyen szerepe van a kapcsolatokban... De írni róla úgy, hogy ne legyen közhely... Hogy ne csak úgy dicsérjem, hanem tényleg átadjam azt, amiben segíthet a mese a gyermekeknek... Az már sokkal nehezebb feladat, de azért megpróbálom...

Meséljünk gyermekeinknek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Kópé, Zeke, Székely Huszár - az ő születésnapja a Népmese Napja. De ki is ő valójában?

Bárcsak lenne valaki, aki megmondja nekünk, hogyan kell helyesen nevelni gyermekünket! Bárcsak lennének univerzális, mindenki számára használható "receptek"! Mit tegyünk, hogy ebben a világban is értéket adhassunk nekik? Hogy megértessük, mi a rossz és mi a jó? Hogy minden élethelyzetre találjunk tökéletes választ, amit átadhatunk a gyerekeknek? 

Meséljünk gyermekeinknek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Iskolakezdés

A gyermekeink még javában táborban vannak vagy nagyszülőknél, álmukban sem gondolnak az iskolára, ellenben mi szülők már vészesen közelinek látjuk az iskolakezdést! Tegnap épp egy barátnőmmel kávéztam, és minden átmenet nélkül közölte: "Úristen, vége a nyárnak! Hogy elment! Mindjárt kezdődik az iskola!".

Iskolakezdés

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Itt a nyár, küldjük a gyerekeket sarazni!

Küldjük a gyerekeket sarazniBeköszöntött a vakáció, sok szülő próbál hasznos elfoglaltságokat találni gyermekének, böngészi a táborlehetőségeket, egyeztet a nagyszülőkkel, szervezi a családi nyaralást. Emlékszem, gyermekkoromban még nem lehetett ennyiféle tábor közül válogatni, így a nyaraimat a falusi nagyszüleimnél töltöttem, majd kisiskolás koromtól mehettem az éves munkát megkoronázó cserkésztáborba. Imádtam mindkettőt, és nemcsak a finom ételek, a nagyszülői gondoskodás, a barátokkal való együttlét miatt, hanem mert olyan jó volt egész nap kint lenni a szabadban.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Boldogság itt és most. Mit tanulhatunk a gyerekektől?

Vasárnap gyereknap volt! Nekem különösen szeretett ünnep ez, mert kilenc évvel ezelőtt gyereknapon született meg a kisfiam. Előtte nem is figyeltem fel erre az ünnepre. Talán az én gyermekkoromban nem is volt ekkora jelentősége, mint most, vagy csak az én családom nem fordított rá figyelmet.

Gyereknap

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Amikre az első életévekben szükség van egy kisgyermek körül

Az édesanyák gyakran teszik fel nekünk a kérdést: Mik azok a legfontosabb Omega zsírsavak, táplálékkiegészítők, kozmetikumok, egyéb kellékek, amelyekre egy kisgyermek körül feltétlenül szükség van? Teszik ezt már várandósan: Mi kell majd a kórházban, otthon az első napokban, hetekben, illetve egy éves korig, majd ha már útnak indul a kis felfedező? Ennek fényében megpróbálom összegyűjteni azokat a dolgokat, amelyek segítségetekre lehetnek, és az én három gyerkőcömnél is beváltak.

Mire lehet szüksége a babának

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Babakonyha 1. - Alapelvek a baba táplálása során

Egy baba táplálásának sem kellene másképp történnie, mint egy felnőtt egészséges (bionom) táplálkozásának. Ezen azt értem, hogy vannak olyan alapelvek, amelyeket minden esetben be kell tartani, függetlenül attól, hogy az a baba étele, vagy éppen egy felnőtté. Nos, itt akár be is fejezhetném a mondandómat, olvasd el a Bionom táplálkozás alapelveit, és eszerint tápláld gyermekedet! Na jó, azért részletezem egy kicsit, hogy mire figyeljünk oda, amikor ételt vagy italt adunk a gyerekünknek.

Mire figyeljünk oda a baba etetésénél

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Gyerekek jó bőrben 3. rész - Nyolcéves lányka ápolása

Nagy kihívás ismét… baba- és gyermekbőr ápolása! Mormolok pár nem igazán cizellált szót az orrom alatt, miközben azon morfondírozom, hogy kinek lehetett az az oltári nagy ötlete, hogy én is kapjak ebből egy részt megírásra?? Hiszen, akik ismernek, tudják, hogy a kozmetikai ipar - ha rajtam múlna - olyan szinten omlana össze, hogy még esélye sem lenne az újrakezdésre. Sosem voltam nagy kencés, de mióta bionom módon tisztálkodom, még inkább leredukálódott a piperepolcom tartalma. Egy szappan, egy fogkrém és egy Konzol féle kókuszvaj társaságában akár a világ végére is nagy nyugalommal indulnék útnak. 

Gyermekünk bőrének téli ápolása

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Gyerekek jó bőrben 2. rész - Problémás bababőr ápolása

A sorozat első részében Berni, Stadelmann asszony kimondottan gyermekeknek ajánlott csodaszereit mutatta be Nektek. Bár a választást nem könnyíti, szerencsére már nagyon sok kiváló baba- és gyermekbőr ápolására szolgáló készítmény közül választhatunk más márkákból is. Ahogy már egy termékajánlómban olvashattátok, Martina Gebhardt egyik krémjével van különösen jó tapasztalatunk, ezért most az ő babaápolási termékeit is sorra vesszük, illetve megosztom Veletek, hogy mi miket használtunk, főként a Biolától. Sőt, csokorba gyűjtöttem a házi készítésű recepteket is .

Hogyan ápoljuk babánk bőrét

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel