Gyermekvárás előtt

Hogyan válik egy férfiból a háborítatlan szülés iránt elkötelezett szakember? - Beszélgetés Haas Györggyel

Kevés olyan ember van, akiről, ha megkérnek, hogy meséljek pár szót, elérzékenyülök és elakad a szavam. Haas Gyuri közéjük tartozik. Múlt alkalommal a Teaház meghívott beszélgetőtársa voltam, és Vali megkért, hogy pár szóban mutassam be a következő Teaház vendégét. Épp aznap délelőtt kávéztam együtt Gyurival, így nagyon személyesre és számomra megindítóra sikerült a pár szavas bemutatása. Most mesélek Nektek is róla...

Haas György

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

A gyakori vetélések okai

A gyakori vetélések okai, mit tehetünk? Segít az Aviva torna?

A szakirodalom szerint a megtermékenyült petesejt az esetek 50%-ban vetéléssel végződik, amelyet gyakorta észre sem vesznek, olyan korai stádiumban történik.  A 10-12 napos terhességek (buta szó, de ez az elfogadott, hiszen hogyan lenne terhes, ami áldott)  gyakran egy erősebb görcsös menzesszel lökődnek ki.

Tartalom:

Miért van ez így?

Mégis mit tehetek?

Hogyan teheted?

Végezetül, miért kezdtem el írni ezt a blogot?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Minden, ami a kisbabának NEM kell

A várandóság azzal telik, hogy igyekszünk beszerezni mindent ami a kisbabának kell. De honnan tudhatom én- első gyermeket várva- hogy mi kell és mi felesleges? Ez a blogbejegyzés ad egy kis támpontot.

...avagy mi az, ami inkább maradjon ki a babakelengyéből

Forrás: 
http://alexandrainaustralia.blogspot.hu/2012/11/minden-ami-kisbabanak-nem-kell.html
4.2
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (15 votes)

Az újabb népbetegség: A policisztás ovárium szindróma (PCOS)

A tanítványaim 15%-a PCOS problémával küzd. Ez egy olyan "betegség", amikor a petefészek cisztákkal van tele. Persze  nem csak a petefészekben lehet ciszta, hanem a hasüregben, a méhtestben, stb. Bárhol is van, ez problémát okoz, mert a tüszőrepedést követően nem termelődik sárgatest hormon, a progeszteron szint a normálisnál alacsonyabb lesz, ami nem kedvez az esetlegesen megtermékenyített petesejt beágyazódásának. Sőt, gyakori vetélést is okoz.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Miért késhet a baba?

Az előző levelemben írtam arról, hogy a gyerek vállalás késedelmét milyen problémákra lehet a (szervi elváltozáson kívül) visszavezetni.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Gyermekáldásra várva…

Sziasztok,

Pogány Zsuzsa vagyok, a Bionom hírlevelek öreg olvasója (63 év nagy idő). Nem vagyok grafomán típus. Néha előfordul, hogy olvasva valamit, szívesen kiegészíteném, de mire időt kerítek rá, már aktualitását vesztette. Szóval sikerül addig várnom, amíg az inger elmúlik. Most nem így történt.

Olvasom a cikket a baba első évével kapcsolatban, majd visszaléptem az "Egy születés története" blogra, és ellenállhatatlan vágy fogott el, hogy mindkét témával kapcsolatban "tollat" ragadjak.

BabavárásMint volt Kriston intimtorna- és jelenleg is Aviva tréner 10 éves tapasztalattal, gyakorta találkoztam, találkozom kismamákkal, és a kismamaságra hosszú ideje vágyó nőkkel, lányokkal. Van, aki csak elhatározza, hogy itt a baba várás ideje, és a pocaklakó már érkezik is. De van, akinél az elhatározást sok év próbálkozás követi, netán még néhány spontán vetéléssel is nehezítve a babára várás időszakát.

Most veszem észre, hogy annyi, de annyi a mondanivalóm ebben a témában, hogy csoportosítanom kellene.

4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (9 votes)

Egészséges spermák: hasznos tanácsok a termékenység fokozásához

Ha problémái akadnak a fogamzóképességgel, akkor fontos tudnia, mit tehet azért, hogy egészséges ondóval járuljon hozzá a sikerhez. Ezt szeretnénk elősegíteni az ondósejtek egészségével kapcsolatos összefogaló cikkünkkel, amelyet a Mayo Clinic weboldalának anyaga alapján készítettünk.

Forrás: 
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0731/491705/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Vércsoport és termékenység kapcsolata

Manapság egyre több olyan nő szeretne gyermeket, akiknek valami miatt nehezebben jön össze a megtermékenyülés. Az AntalVali.com-on megtanultuk már, hogy egy egészséges magzat megtermékenyülésének számtalan feltétele van - jól működő hormonháztartás, kiméregtelenített szervezet, megfelelő ásványi anyag és vitamin ellátottság, károsanyag-mentes életmód. Ki hitte volna, hogy a megtermékenyülés létrejöttének milyenségében közrejátszik a vércsoport is - derült ki amerikai kutatók tanulmányából. Mivel manapság egyre több szakember a vércsoport szerinti diétát sem tartja alaptalannak, lehet, hogy ebben is van valami?

Forrás: 
http://index.hu/tudomany/2010/10/26/a_vercsoporttol_is_fugg_a_nok_termekenysege/
4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

Miért fontos a fogyás a babaprogram részeként?

Már kis mértékű fogyás is növeli az elhízott nők termékenységi esélyeit - állítja egy tanulmány.

Forrás: 
http://medizona.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Használhatatlan a lombikbébi-centrumok eredményességét bemutató táblázat...

A meddő párok szájhagyomány útján próbáltak meg tájékozódni, hogy a tizenhárom lombikbébi-centrum közül melyiket válasszák! Egy 2008-as kormányrendelet változtatni kívánt ezen a helyzeten.

A nyilvánosságra hozott eredmények azonban használhatatlanok. Félrevezeti a betegeket, zagyva és érthetetlen - mondta Kaáli Géza szakember . Alapvető számítási hibák vannak a kiadott jelentésben és ez alapján nem lehet rangsorolni az intézményeket.

Forrás: 
http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/legolvasottabb/nyilvanos-a-lombikbebi-centrumok-eredmenyessegi-tablazata.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Gondolatok az anyaságról 1. rész: Blogindító

Kedves Leendő és Kezdő Anyukák!

A negyvenhez már közelebb járok, mint a harminchoz, két kisfiam közül a nagyobbik első osztályos, a kisebbik szeptemberben indul iskolába. Még nem vagyok öreg - de már nem vagyok rántani való csirke sem - és úgy érzem sok-sok olyan tapasztalatom gyűlt össze az elmúlt évek folyamán, amelyeket érdemes megosztanom Veletek, akik még előtte álltok (vagy az elején jártok) a gyermeknevelés páratlanul szép, emlékezetes, mégis nehéz kezdeti időszakának.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A női petesejtek száma jelentősen csökken 30 éves korukra...

St. Andrews és az Edinburghi Egyetem munkatársai európai és amerikai nők termékenységi adatait vizsgálták. Hamish  Wallace a tanulmány társszerzője elmondta, hogy az eredmények alapján a nők 95 százaléka 30 éves korára 12 százalékát őrizte petesejtkészletének.

A kutatás alapján kiderült, hogy egyes nőknél akár 2 millió fölött is lehet a petesejtszám, míg másoké alig éri el a 35 ezret. Az orvosok egy rész elgondolkodott a rendszeres termékenységi szűrés bevezetésén.

Forrás: 
http://medizona.hu/test_es_lelek/20100128_nok_petesejtek_elvesztese_30_eves.aspx
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Életünk alappillérei: a fogantatástól a születésig

Fogantatás, magzatikor, születés… Végül is ez az a folyamat, amelyen mindenképp keresztülmegyünk, ha már belevágtunk ebbe a kalandokkal teli fizikai utazásba, amelyet életnek nevezünk. 

Megtörtént, túléltük, ennyi… Az emberek többsége nem tulajdonít nagy jelentőséget a dolognak, pedig a kezdetek nagyon is fontosak. Az első lépések iránya adja meg a soron következők irányát is. Fogantatásunk, magzati korunk, születésünk élménye, és az azokból fakadó érzésminták alkotják életünk alappilléreit, amelyekre aztán ráépítjük önmagunkról, illetve a világról alkotott képünket. Vagyis első tapasztalataink nagyban befolyásolják személyiségünk és életünk alakulását.  Hogy egy kicsit jobban beláthass a kulisszák mögé, nézzük végig konkrétan, hogy a fogantatás és a születés körüli események milyen lenyomatokat hagyhatnak tudattalanunkban.

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Szülés felkészítő másként - A tudás csodája benned van

Szeretném oldani azt a feszültséget, amit az előző cikkemben hagytam magam után. Most egy pozitív élményemet készülök veletek megosztani. Egy budapesti szülészet várandósoknak tartott foglakozásába nyertem bepillantást a napokban. A csoportot Mona Lisa csoportnak hívják. Ennek majd később lesz jelentősége.

4.846155
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (13 votes)

Mire készít fel a szülés felkészítő?

Az elmúlt pár hónapban egy kedves barátnőmet kísérve lehetőségem nyílt egy kórház szülésfelkészítő tanfolyamán részt venni.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel