Serdülőkor

A diagnózis: Scheuermann-kór. Mankó az érintetteknek: tudnivalók, lehetőségek, és a kezdetek fontossága

Figyelem a kisiskolásokat, ahogy áramlanak ki és be az iskola kapuján. Némelyik ki sem látszik a hatalmas iskolatáskák mögül. Aztán van, amelyik féloldalasan próbál boldogulni, mert a vállán lógó súly így akarja. Emlékszem, amikor én voltam ilyen apró, állandóan majd leszakadt a hátam a tankönyvhalmok alatt, amiket minden áldott tanítási napon be kellett cipelni az iskolába. Hiába, van, ami örök...

A diagnózis: Scheuermann-kór

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Egy kamaszfiú levele édesapjához

Kamaszfiú levele édesapjához…az biztos, hogy ezt a levelet soha nem írtam volna meg, ha az a pszihomókus nem találja ki, és az ofő nem nyilvánítja kötelező hf-nek..., ami azért is baromság, mert osztályfőnökiből nem lehet leckét adni, meg különben is ez a meghívott pszi nem is a tanárunk... meg azt mondták, hogy magunknak írjuk (vagy a faternak?!), tehát nem is fogják elolvasni!!! ...akkor meg minek?????? ...na mindegy?!

A fickó - aki tképp nem is volt annyira gáz?! - ezzel zárta a rendhagyó of órát: "Írjatok egy levelet az édesapátoknak: Köszönöm Apa, hogy…- kezdéssel!"

4.69231
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (13 votes)

Boldogság itt és most. Mit tanulhatunk a gyerekektől?

Vasárnap gyereknap volt! Nekem különösen szeretett ünnep ez, mert kilenc évvel ezelőtt gyereknapon született meg a kisfiam. Előtte nem is figyeltem fel erre az ünnepre. Talán az én gyermekkoromban nem is volt ekkora jelentősége, mint most, vagy csak az én családom nem fordított rá figyelmet.

Gyereknap

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Kamaszkori kálvária - és ami nekünk segített

Engedjétek meg, hogy röviden leírjam a mi sikertörténetünket. Kamaszlányom problémái 12 évesen, februárban kezdődtek, amikor menstruálni kezdett. Kb. 20 napos ciklus 1 hetes vérzéssel, rohamos növekedés, a már majdnem elfelejtett atópiás ekcéma újra tombolása, majd ehhez megkapta az utolsó oltást (most már tudom, hogy ez fatális nagy hiba volt). Ekkor már szeptembert írtunk, ráadásul új iskolában kezdtük a tanévet, ami csak még tovább rontott a helyzeten. No, be is ért mindennek rendesen a gyümölcse...

Októberben jött egy súlyos mikoplazmás kétoldali tüdőgyulladás, kórházi beutalással, több hetes lábadozással. Majd egy hét iskolába járás után jött egy empiémás (gennyes) vakbélgyulladás. Az ígért 30 perces rutinműtét 2 és fél órára sikeredett, mondanom sem kell, hogy ezt megint intravénás 1 hetes antibiotikumos kezelés követte. Ez így együtt elég sok volt már a mi nagy harcosunknak is...

És ekkor jött segítségül az Antalvali.com

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

A hejőkeresztúri csodaiskola

Van egy iskola Borsod megye egyik legszegényebb térségében, Hejőkeresztúron, ahová szeretnek járni a gyerekek. Cigányok is, nem cigányok is. Együtt játszanak az udvaron, közösen oldanak meg feladatokat, drukkolnak egymásért, amikor logikai versenyek zajlanak, stratégiai játékokban, dámában, sakkban, amőbában sorra nyerik az országos bajnokságokat.

Nem tehetős szülők vagy szponzorált alapítványok, hanem három szegény önkormányzat, a kilencszáz lelkes hejőszalontai, a hatszáz lakost számláló szakáldi és az ezeregy fős hejőkeresztúri tartja fent a IV. Béla körzeti általános iskolát és óvodát. Mégis megvan mindenük, számítógépes terem, interaktív táblák, tornaterem, sporteszközök - többségüket pályázatokon nyerték.

Forrás: 
http://nol.hu/belfold/20120302-a_hejokereszturi_csodaiskola-1300982
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

A hiba nem az Ön gyermekében van...

Hihetetlen pontossaggal mutat ra E. SZABÓ LÁSZLÓ az És-ben megjelent cikkeben a magyar iskolarendszer alapvető hibáira, olyanokra amelyeket a legokosabb es legtehetségesebb diák sem tud megugrani, pusztán a nem felnőtt léte miatt. Az írás nem rövid, de mindenkinek ajánlom figyelmébe, mert tele van fontos információkkal, ugyanakkor anyukák-apukák is értik :)

Raanana


Élet és Irodalom, E. SZABÓ LÁSZLÓ írása 

Az ELTE oktatójaként 24 éve veszek részt a tanárképzésben, és régebben, megélhetési okokból, 10-15 éven át szinte minden estémet nagyon jól vagy nagyon rosszul tanuló, főleg gimnáziumi diákok tanításával töltöttem. Szóval, ha a diákéveket is beszámítom, negyven év tapasztalata mondatja velem, hogy a magyar iskolák - minden ellenkező híresztelés ellenére - nem jók.

Forrás: 
http://www.es.hu/?view=doc%3B3355#.Tn7ypCO5SZA.facebook
4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (12 votes)

Nem várt "örömteli" fordulat: Mégis csak gond van a menzakajával, nem csak mi reagáljuk túl a problémát és van hely, ahol már változtatnak is - (egy kisebb) Csoda Kondoroson

Berni jóvoltából már mi is többször foglalkoztunk vele, de nem vettek bennünket komolyan, mert bennünket csak egészségtudatos (vagy egészségfóbiás? ) őrültek asszo

Forrás: 
http://hvg.hu/egeszseg/20100518_menza_egeszsegtelen_taplalkozas
0
Értékelés: Nincs

Gyermekkozmetikumok - korai "gondoskodás"

Mesefigurák és aranyos csomagolás mögé bújtatott ekcéma és allergia! A kozmetikai ipar bővíti termékeit és fogyasztóit, egyre fiatalabbaknak szóló termékpalettákkal jelentkezik. Bár még nálunk kevésbé érezhető a nyugati behatás, Amerikában már pszichológusok jelzik, hogy ennek következtében a gyermekekben rossz ön- és testkép alakul ki. 

Több milliárdos üzletről van szó, ennek köszönhetően egyre nagyobb márkanevek is sorban sorakoznak fel, hogy kivegyék a részüket – a profit szemszögéből persze, a termékösszetétel nem szgyermekkozmetikumok.jpgámít. Ezt az évszázadot az allergia évszázadának nevezik, nem kell ezen meglepődni, ha a fejlődésben lévő immunrendszert már az első pár évben kémiai anyagok százával támadjuk. Hol a határ?

Tartalom:

Forrás: 
Noilapozo.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szexuális felvilágosítás óvodásoknak?

Az UNESCO júniusi jelentésében azt javasolja, hogy már az ötévesek számára be kellene vezetni a kötelező felvilágosítás-órákat, amelyek során az iskolába készülők az önkielégítésről és a nemi erőszakról is hallanának.

0
Értékelés: Nincs

Cigaretta, alkohol, drog - döbbenetes adatok a hazai 16 évesekről

Nem annyira a droghasználat, mint inkább a korai alkoholfogyasztás elfogadottsága a legnagyobb probléma a 8-10. osztályos fiatalok körében - ezt a tapasztalatot szűrte le a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet a Keszthelyen végzett felmérés eredményének ismertetésekor.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tápanyaghiány okozná az anorexiát és a bulémiát?

Mivel a cink hiányának tünetei hasonlóak ahhoz, amit az anorexia és a bulémia tüneteiként ismerünk, kézenfekvő volt a gondolat, hogy megvizsgálják, nincs e véletlenül ok-okozati összefüggés a betegségek és az elégtelen cink fogyasztás között.

0
Értékelés: Nincs

Ha a tinik nem kapnak elég D-vitamint, kövérebbek lehetnek

A túl kevés D-vitamin bevitele nem csak a csontoknak árt, de a kamaszok jobban el is hízhatnak - állítják a kutatók.

Ha a tinik nem kapnak elég D-vitamint, kövérebbek lehetnek

A túl kevés D-vitamin bevitele nem csak a csontoknak árt, de a kamaszok jobban el is hízhatnak - állítják a kutatók.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Bakfis korban mozogni, egészségesen étkezni!

A legfrissebb ez irányú kutatás eredménye szerint szoros az összefüggés az emlőrákra való hajlam és a bakfis kor egészségtelen étkezése, mozgáshiánya között, tehát a szülőknek ügyelniük kell arra, hogy kislányuk egészségesen egyen, és eleget mozogjon.

0
Értékelés: Nincs
Tartalom átvétel Tartalom átvétel