Baba-mama

Baba-mama, várandósság, "Gólya-hír"

Még egy ok, amiért el kell kerülni a D-vitamin hiányát

A D-vitamin hiánya a várandósság elején majdnem kétszeresére növelheti a gyerekeknél a szklerózis multiplex (SM) felnőttkori kockázatát egy új amerikai tanulmány szerint.

A Harvard Egyetem kutatói kimutatták, a terhesség korai szakaszában a D-vitamin alacsony szintje 90 százalékkal növelheti a kockázatát annak, hogy a gyereknél szklerózis multiplex alakul ki később, írta a The Daily Telegraph a JAMA Neurology című szaklap friss számában megjelent tanulmányt idézve.

d-vitamin-szukseglet

Forrás: 
http://www.medicalonline.hu/cikk/meg_egy_ok__amiert_el_kell_kerulni_a_d_vitamin_hianyat
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Több a túlsúlyos, vitaminhiányos csecsemő

Az egészség, az egészségre nevelés már a fogantatás előtti kellő rákészüléssel kezdődik. A magzat egészséges fejlődésének szempontjából alapvető, hogy az anyai szervezet által biztosítva legyenek a szükséges vitaminok, ásványi anyagok, zsírsavak és még hosszan folytathatnánk a nélkülözhetetlen hozzávalók listáját. Ám nem elég tablettákkal és kiegészítőkkel pótolni a hiányosságokat, az egészséges táplálkozás és életmód ugyanis valóban szinte mindennek az alapja! Ennek lényege és jelentősége messze túlmutat az egészséges magzatfejlődésen, hiszen a világra születés után a gyermek a látott és ezáltal eltanult életformát fogja jó eséllyel helyesnek és követendőnek tekinteni. A felelősség óriási!

Ahogy Churchill mondta: "Abból élünk, amit kapunk, de az éltet, amit adunk." A változás kulcsa ezeknek a pici emberkéknek a kezében és a szívében van, a változtatás pedig rajtunk áll. Tanítsuk és adjuk át a valóban helyes és örökérvényű dolgokat! Hiszen megelőzni sokkal-sokkal egyszerűbb (és ésszerűbb...) egy problémát, egy betegséget, mint kezelni azt. De hogyan is nevelhetnénk egészséges és életrevaló nemzedéket, ha mi magunk sem vagyunk tisztában az okokkal és a következményekkel??? Hogyan is mutathatnánk példát, ha mi magunk sem vesszük komolyan az egyre leplezetlenebbül mutatkozó veszélyeket??? Hogyan is tervezhetnénk hosszú távra, ha még a mosttal sem törődünk??? Vajon miért nem vesszük észre azt, ami majd' belemászik a szemünkbe???

Nyitott szem, nyitott fül és nyitott szív. Na meg a nyitott száj... Olvassunk tehát, lássunk, és fogadjuk is be ezeket az információkat! Így sokkal könnyebben lehet megtenni a nehéznek gondolt lépéseket.

Kinga


Az egyéves gyerekek fele vas- és D-vitamin-hiányos, csaknem felének magas a koleszterinszintje és túl sok sót fogyaszt, tíz százalékát pedig az elhízás is fenyegeti, derült ki a Primer Prevenciós Orvosi Egyesület által indított "Első 1000 nap" program felméréséből.

tulsulyos-baba

Forrás: 
http://www.medicalonline.hu/cikk/tobb_a_tulsulyos__vitaminhianyos_csecsemo
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

A legjobbat akarod gyermekednek, de el vagy veszve a biotermékek világában? - Detti tanácsadónőnk elmondja, neki mi vált be!

Sok kérdést kapunk azzal kapcsolatban itt az antalvali.com-on, hogy rengeteg a hatékony termék, de nem ismeritek őket. Így nehéz lehet választani, főleg ha a gyermekünknek szeretnénk vásárolni. Millió kérdés merülhet fel, mert mi van, ha nem eszi meg, nem jó a bőrének, nem tetszik az illata, adható-e az ő korában, és a másik, hogy ha nem válik be, akkor az "ablakon dobtunk ki ennyi pénzt". Tudjuk jól, hogy sem a drogériákban, sem a bioboltokban, sem a gyógyszertárakban nem lehet reklamálni amiatt, ha valami nem tetszett, nem vált be, vagy nem ízlett a gyereknek. Ugyan elhasználja a család és az ismeretségi kör, de bizonyára Te is szeretnéd elkerülni ezeket az apró bosszúságokat. Ezért találtuk ki azt, hogy hétről hétre megosztjuk Veled, hogy nekünk mi vált be, hátha tudsz belőle ötleteket meríteni.  Háromgyermekes anyukaként itt az én saját, teljesen szubjektív listám a bevált kedvencekről.

/Detti/

Gyermekeim bevált kedvencei 1. rész - Szubjektív lista Dettitől

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Hogyan válik egy férfiból a háborítatlan szülés iránt elkötelezett szakember? - Beszélgetés Haas Györggyel

Kevés olyan ember van, akiről, ha megkérnek, hogy meséljek pár szót, elérzékenyülök és elakad a szavam. Haas Gyuri közéjük tartozik. Múlt alkalommal a Teaház meghívott beszélgetőtársa voltam, és Vali megkért, hogy pár szóban mutassam be a következő Teaház vendégét. Épp aznap délelőtt kávéztam együtt Gyurival, így nagyon személyesre és számomra megindítóra sikerült a pár szavas bemutatása. Most mesélek Nektek is róla...

Haas György

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Mit csináltál magzatgyermek?

Nekem ugyan van saját gondolatmenetem arról, hogy a magzatgyerek gyerek-e vagy sem, ugyanakkor érdekelt, ki mit írt már előttem a témában. Az első mondat, amit olvastam, megdöbbentő volt: "Mi európaiak úgy gondoljuk, hogy a magzat még nem gyermek, gyermek csak a születése után lesz!"

Magzatgyermek világnapja

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Sírtam, mint egy gyerek a Vapiánóban, avagy: Beszélgetésem Mezei Tündével

Mezei Tünde könyvét olvasom, tegnap találkoztam vele, és számomra megható módon ajándékkal készült. Az új könyvét hozta. Beszélgetésünk elején már megkaptam, ám csak a végén íródott bele személyes üzenet.

Mezei Tünde

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Korai mozgásfejlesztés jelentősége

Az anyaméhben békésen úszkáló magzat születése után elveszti ezt a gyöngéd védelmet, egyedül kell megküzdenie rengeteg ingerrel, amelyek néha túlságosan megterhelők számára. A természet egy sor primitív reflexszel (akaratlan működések, válaszreakciók a környezeti hatásokra) ruházza fel a kis jövevényt, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a túlélése szempontjából.

Korai mozgásfejlesztés

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Babamasszázs

A babamasszázs bölcsője Indiában van, ahol ez az ősi, évezredes hagyomány a családokban anyáról lányára száll, és a gyermeknevelés fontos része. A "nyugati" babamasszázs Vimala Schneider McClure nevéhez fűződik, aki 1976-ban, 16 esztendősen egy indiai árvaházban dolgozott, és megtapasztalta a masszázs jótékony hatásait. Tapasztalatai alapján megalkotta saját rendszerét, amely alkalmazza az indiai fogásokat, svéd-masszázs fogásokat, jóga-elemeket, amelyek segítik a mozgásfejlődést, koordinációt. A babamasszázs módszere nagyon gyorsan meghódította a világot, mind a szakemberek, mind a szülők körében nagy népszerűségre tett szert.

Babamasszázs

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Gyermek elsősegély

Szeptember második szombatja minden évben az Elsősegélynyújtás Világnapja, amellyel 2001-től emlékezik a világ a World Trade Centert elpusztító terrortámadásra. Nem kell ilyen hatalmas dolognak történnie ahhoz, hogy elővegyük az elsősegélynyújtás ismereteinket, már ha vannak, természetesen.

Gyermek elsősegély

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Hozzátáplálás praktikák egészségesen, boldogan - Berni anyu levele Zsófi lányához

Hogyan tápláld babádat egészségesen?"Az álmod az álmod, és a valóság közt a távolság
Csak tettek, csak tettek, a szivárvány végén várok rád
Az élet, az élet olyan egyszerű, hiszen rég érzed
Csak játék, csak játék, és én adok hozzá egy térképet"

/FankaDeli/

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Egy csecsemő életében minden nap a szoptatás világnapja!

Nagyon örültem, amikor megkaptam a lehetőséget, hogy írjak a szoptatásról, hiszen anyaként és dúlaként is szívügyem ez a téma. Sok kismamával beszélgettem, és a saját bőrömön is megtapasztaltam annak idején, hogy milyen őrületes hiedelmek és félelmek övezik ezt a természetes folyamatot! Bízom benne, hogy ezzel az írással sok édesanyának segítségére leszek a szoptatás csodájának megélésében! 

Anyatejes táplálás világnapja

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Babakonyha 8. - A hozzátáplálás nagy kérdései - állati termékek és a glutén

A legnagyobb kérdés a hozzátáplálás során a glutén bevezetése. Egy 2011-es ajánlás szerint, 4 hónapos kor után és legkésőbb 7 hónapos korig be kell vezetni a glutént, még szoptatott csecsemők esetében is. Valóban szükség van ilyen korán gluténra, főleg az ajánlásban szereplő háztartási kekszre? Sokakban felmerül az a kérdés is, hogy szükség van-e a csecsemőnek állati eredetű termékekre. Lehet-e egészségesen felnevelni csecsemőket hús nélkül? Ebben a blogban ezekre a kérdésekre is keressük a választ.

A hozzátáplálás nagy kérdései

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Babakonyha 7. - Hozzátáplálás és az első szülinapi torta

5 hónapos kor környékén a védőnők, az orvosok, a szomszédok és a rokonok is egyre gyakrabban kérdezik, hogy kap-e már ezt-azt a kisbabánk. Nem tudom, hova az a nagy sietség, főleg akkor, ha a szopizás még 100%-osan kielégíti az igényeit?

szulinap.jpgA WHO egyértelmű ajánlása a 6 hónapos korig történő kizárólagos szoptatás, akkor miért vannak mindenféle figyelmeztetés nélküli bébiételek 4 hónapos kortól javasolva? Sajnos azt tapasztalom, hogy nagyon erős a nyomás az anyukákon, és idő előtt kezdik el a hozzátáplálást.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Amikre az első életévekben szükség van egy kisgyermek körül

Az édesanyák gyakran teszik fel nekünk a kérdést: Mik azok a legfontosabb Omega zsírsavak, táplálékkiegészítők, kozmetikumok, egyéb kellékek, amelyekre egy kisgyermek körül feltétlenül szükség van? Teszik ezt már várandósan: Mi kell majd a kórházban, otthon az első napokban, hetekben, illetve egy éves korig, majd ha már útnak indul a kis felfedező? Ennek fényében megpróbálom összegyűjteni azokat a dolgokat, amelyek segítségetekre lehetnek, és az én három gyerkőcömnél is beváltak.

Mire lehet szüksége a babának

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Babakonyha 6. - Mivel tápláljuk babánkat, ha nincs anyatej?

Vannak olyan anyukák, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak szoptatni, ezért anyatej-helyettesítő tápszerrel táplálják babájukat. Amennyiben csak egy kevéske teje is van az anyukának, akkor mindenképp, még a tápszer adása előtt tegye mellre a babáját. Hiszen bármilyen kis mennyiség is az a tejcsi, az nagyon fontos a babának. Továbbá ebben az esetben feltétlenül keressen fel egy szoptatási tanácsadót, akinek a segítségével ismét sikeres lehet a szoptatás.

Mit tegyünk ha nem tudunk szoptatni?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel