Allergia, ételintolerancia

Szupertáplálékok, természetes vitaminok ételallergiásoknak

Gap-szindrómásoknak, glutén- és tejallergiában szenvedőknek, Candidásoknak.

Mostanában egyre többször teszik fel nekem a kérdést az Együtt-Egymásért klubban,  különböző facebook csoportokban, de itt az antalvali.com oldalon is, hogy milyen alapanyagokat használok a főzéshez, és milyen vitaminokat, étrend-kiegészítőket adok az autista nagy fiamnak. Detti nemrég megjelent blogján felbuzdulva eldöntötten, hogy tiszta vizet öntök a pohárba én is, és egy blogban összeírom neked, hogy nekünk mi vált be és miért.

Milyen alapanyagokat választhatok?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Asztma szezon - hurutoldás

"A légzés kegye kettős: a friss lég a tüdőnkbe jut,
s kileheljük ismét. Amaz nyomaszt, frissít emez:
az élet ily csudamód vegyes."
Goethe

Azt hittem csecsemőápolási tanulmányaim során, hogy a krupp az egyik legveszedelmesebb köhögéssel járó betegség. Annak rendje és módja szerint be is vonzottam a problémát, hiszen mindhárom lányom kruppos volt. Ilona, a legkisebb, cifrázta a helyzetet, megtapasztaltam, hogy van félelmetesebb köhögéssel járó betegség is, ez pedig az asztma. Én személy szerint szívbajt kaptam a kislányom légvételének hangjától, arra kényszerített, hogy én, akinek semmi baja, jó mélyeket lélegezzek, mintegy helyette is. Félelemetes volt.

Gyermekkori asztma

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Ételallergia 100-150 évvel ezelőtt?

Napjainkban egyre többször találkozunk ételallergiás emberrel. Vajon mi lehet ennek az oka? És 100-150 évvel ezelőtt miért nem okozott ez gondot? Mit csináltak máshogy nagyszüleink, mi a háttere annak, hogy még csak nem is ismerték ezt a fogalmat?

Régen mindent megtermeltek maguknak az emberekForrás: mek.oszk.hu

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Szegény ártatlan zeller kálváriája

Törekszem arra, hogy lehetőleg mindig kertészeti témájú cikket írjak, azonban néha akad olyan téma, amit muszáj kiírnom magamból.

A napokban Emesétől kaptam egy linket, amely elindította a gondolatmenetet bennem. Újságok, hírek foglalkoztak a zellerek között dolgozók bőrsérüléseivel, és egy néhány évvel ezelőtti "tanácsadó cikk" is előkerült, amelyben számos "hasznos" tanácsot olvashatunk...

zeller

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Gandhi élete és tanításai 2. rész - Szent tehén

GandhiAz előző részben Gandhi életével és életszemléletével ismerkedtünk meg, most a mélyére ásunk a dolgoknak. Ahogy ígértem, a természetgyógyászat szemszögéből megvizsgáljuk a tanításait, így hát kezdjük is el.

Gondolom, felmerült bennetek a kérdés, hogy miért is írok Gandhiról. Hogy jön a képbe? Nagyon egyszerű: a tejről gyűjtöttem anyagot, és megakadt a szemem Gandhi egyik idézetén. Ikrek lévén elkezdtem beleásni magam Gandhi nézeteinek kutatásába (nem szoktam ám eltérni a tárgytól ), és egy halom - ma is aktuális - kincsre bukkantam, amelyeket összegezve ebben a blogsorozatban, átadok Nektek.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Parlagfüves pálinkát készít allergia ellen

Vérteskethely - Különleges párlat készül Szarvas Tibor Vérteskethely szélén található pálinkafőzdéjében. A gépésztechnikusból lett pálinkafőző olyan növényt tesz szíverősítőjébe, amelyet máshol tűzzel-vassal irtanak: parlagfüvet.

szarvas_tibor_parlagfu_palinkajaSzarvas Tibor az elkészült párlatokat fokolóval méri. Fotó: Palásti Péter

Forrás: 
http://mosolyadag.us/2013/12/14/parlagfuves-palinkat-keszit-allergia-ellen/
4.6
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (10 votes)

A gyermekkori asztma lelki okairól

Köztudott, hogy az asztma pszichoszomatikus betegség. Ez azt jelenti, hogy létrejöttében biológiai és lelki tényezők szorosan és meghitten kapcsolódnak össze, és mindkét összetevő aktívan és egymással versengve járul hozzá a betegség kialakulásához.

Forrás: 
http://tudnodkell.info/a-gyermekkori-asztma-lelki-okairol/
4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)

A lisztérzékenység gyógyítható

Dr. Flórián Sándor belgyógyász szakorvos, homeopata, akupunktőr, hagyományos kínai orvos cikkét hívtam segítségül, hogy végre a kétkedők is bízzanak bennem, és megértsék végre, hogy nem a glutén a mumus, hanem a gliadin, és a gluténérzékenység nem betegség, hanem csak tünet! Ebben a cikkemben is ezt próbálom fejtegetni, amelyet most Dr. Flórián Sándor írása maximálisan alá is támaszt!

Antal Vali


Azért választottuk ezt a figyelemfelhívó címet írásunknak, mert szeretnénk felhívni a téma fontosságára a figyelmet és bemutatni azt, hogy az egyetemi orvoslás sok esetben nem tud megtenni mindent a betegség kezelésében, annál több is elérhető alternatív módszerekkel, hogy egy életre diétára kötelezzük a betegeket a tünetmentesség érdekében.

gluten2.jpg

Forrás: 
http://gyogyulhatsz.hupont.hu/23/liszterzekenyseg
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Istenek nektárja: Parlagfű

A parlagfű általános megítélése nagyon eltérő, ugyanakkor az ókori mitológiában ambrózia néven az istenek nektárjaként, kedvenc italaként jelenik meg.

A parlagfüvet az örök élet és a szellemi emelkedettség fenntartásához szükséges növényként tartották számon. Nézzük meg, melyek a vitatott növény jellemzői, milyen hatással bír az emberi szervezetre, melyek a javasolt felhasználási módjai? 

Forrás: 
http://www.pozitivnap.hu/eletmod/istenek-nektarja-a-parlagfu
4.75
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (4 votes)

Káros illatanyagok hatása az egészségünkre

Napokban az illatérzékenységünkről írtunk többen, véletlenül találtam rá erre a cikkre. Egy kis magyarázat, hogy mire és mitől lehetünk érzékenyek, hogyan befolyásolják a mesterséges illatok az egész életünket. 

Forrás: 
http://divany.hu/eletmod/2012/09/18/igy_nyirnak_ki_minket_az_illatok/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Akit anyatejjel tápláltak, könnyebben lehet mogyoróallergiás

Az életük első hat hónapjában kizárólag anyatejjel táplált gyerekeknél nagyobb a mogyoróallergia kialakulásának kockázata - állítják tanulmányukban az Ausztrál Nemzeti Egyetem kutatói. A Pediatrics című szakfolyóiratban ismertetett tanulmányhoz 110 általános iskola 15 ezer diákját és szüleiket vonták be a felmérésbe. 

Forrás: 
http://babybooz.com/hirek/akit-anyatejjel-taplaltak,-konnyebben-lehet-mogyoroallergias
0
Értékelés: Nincs

Gyermekeink allergiái

Három generációval ezelőtt az általános iskolákban négy-öt osztálynyi tanulóra jutott egy allergiás gyermek. Ma mintegy 13 %-uknak szénanáthával, körülbelül 10 %-uknak pedig asztmával kell küszködnie. A statisztika mellett a napi orvosi gyakorlatban is tapasztalható, hogy az allergiás jellegű megbetegedések száma a gyermekek körében fokozatosan emelkedik, ráadásul az egyetemi orvoslás egyre kevésbé képes uralni ezt a helyzetet.

Forrás: 
Természetgyógyász Magazin 2010. szeptember XVI. évf. 9. szám
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Irtsuk ki a természetet, mert allergiásak vagyunk rá!

Köztudott, hogy az allergiák (és sok más betegség) pszichés eredetű reakciók. A kiváltódásukban szerepet játszó allergének bűnbakként jöhetnek csak szóba.

Forrás: 
http://www.diszlexia.hu/Irtsuk%20ki.htm
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

A paracetamol mellékhatásai

paracetamol mellékhatásaiSzörnyű képek, amin a paracetamol mellékhatásai láthatók. Mikor értjük meg, hogy nem ehetünk büntetlenül szintetikumokat? Hogy az az egy-két szem fájdalomcsillapító is számít?

Forrás: 
http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=419&Itemid=291
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel