Mozgásszervek

Csontok, porcok, ízületek, izmok

Bevezetés a masszázsok világába 1. rész - Mit takarnak a hangzatos nevek?

Ebben az írásomban a masszázsok fajtáit, típusait szeretném ismertetni. Elég nagy a zavar ezen a területen, nem árt leülepíteni azt.

Masszázsok világa

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Izmok, ízületek, csontok sérülései

Amikor elvállaltam, hogy írok az izmok és az ízületek sérüléseiről, illetve ezek megelőzési lehetőségeiről, nem gondoltam volna, hogy két mondatban is le tudnám zárni: Megelőzésképpen eddzünk ésszel rendszeresen, együnk minőségi ételeket, igyunk sok vizet. Ha gáz van, futás szakemberhez. Kész. Na jó... Bonyolítsuk kicsit, mert ez így senkin nem fog segíteni.

Sérülések

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Zöldkagyló - az ízület megóvás nagymestere

A zöldkagyló akkor keltette fel a kutatók figyelmét, amikor az új-zélandi őslakosok életkörülményeit vizsgálták. 

Az Új-Zélandon őshonos maori törzs a 19. században beözönlő európaiak miatt nehéz időkkel kellett, hogy szembenézzen. Földjeik nagy részét elvesztették, folyamatos vándorlásra kényszerültek, amihez óriási erőnlétre volt szükségük. A metsző hideg és a fizikai igénybevétel nagy megterhelést jelent a szervezet számára, mindezek ellenére a maorik mégsem szenvedtek soha ízületi gyulladásban, reumában és hátfájásban, ami a nyugati társadalmaknál már szinte általánosnak volt mondható.

Forrás: 
http://napidoktor.hu/cikk/84.25521/Zoldkagylo--az-izuletmegovas-nagymestere
4.7
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (10 votes)

Gandhi élete és tanításai 2. rész - Szent tehén

GandhiAz előző részben Gandhi életével és életszemléletével ismerkedtünk meg, most a mélyére ásunk a dolgoknak. Ahogy ígértem, a természetgyógyászat szemszögéből megvizsgáljuk a tanításait, így hát kezdjük is el.

Gondolom, felmerült bennetek a kérdés, hogy miért is írok Gandhiról. Hogy jön a képbe? Nagyon egyszerű: a tejről gyűjtöttem anyagot, és megakadt a szemem Gandhi egyik idézetén. Ikrek lévén elkezdtem beleásni magam Gandhi nézeteinek kutatásába (nem szoktam ám eltérni a tárgytól ), és egy halom - ma is aktuális - kincsre bukkantam, amelyeket összegezve ebben a blogsorozatban, átadok Nektek.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

MSM - a szépségünk és egészségünk őre

MSMKorábban már több helyről is hallottam hatásos MSM tartalmú krémekről. Amikor megtudtam, hogy létezik tiszta por formában is, nagyon örültem, hisz így külsőleg is adalékanyag-mentesen juttathatjuk szervezetünkbe. Belsőleg is szedve pedig még jobb támogatást biztosít. Arról nem beszélve, hogy a fájdalomcsillapító hatás csak a jéghegy csúcsa.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Kovasavval a fiatalság megőrzéséért

Jáspis, szilícium a természetbenGyakran kerültek bemutatásra az oldalon táplálék- és gyógynövények, magas hatóanyag tartalmú szupertáplálékok, ezek kivonatai és (illó)olajai. Viszont nem nagyon fordult még elő az, hogy a periódusos rendszer egy elemének szenteljünk akkora figyelmet, hogy külön blogbejegyzés készüljön róla. Most mégis ez a tervem, hisz a kovasav (növényi szilícium) nem más, mint a szilícium egy vegyülete. Hogy miért is tüntetjük ki a kovasavat ekkora figyelemmel? Hát bizony nem azért, mert véletlenszerűen épp a szilíciumra böktem rá a periódusos rendszer nézegetése közben, amint kémiai ismereteimet próbáltam elmélyíteni. 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

A fehércukor káros hatásai, a csontozat második ellensége

A XIX. sz. elején a cukor sokkal inkább csemegének számított (fejenként átlagosan 5-6 kg-ot fogyasztottak évente), mintsem a táplálék egyik fő komponensének. Ma az Egyesült Államokban évente 70 kg cukrot fogyaszt el egy polgár, hazánkban 36 kg-ot.

feher_cukor.jpg

Forrás: 
http://www.tudomanyeseletmod.hu/finomitott-cukor/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ízületi gyulladásra bevált módszer a csipkebogyó

Klinikai kutatások kimutatták, hogy a csipkebogyó jelentősen képes csökkenteni az ízületi gyulladásos betegeknél fellépő tünetek súlyosságát. Becslések szerint az Amerikai Egyesült Államokban 1,5 millió felnőttet érint ez a betegség, amely egy igen fájdalmas és gyakran maradandó, autoimmun folyamat. Ilyen esetekben az immunrendszer megtámadja, sőt, akár még kárt is tehet a test ízületeiben, porcaiban és csontjaiban.

csipkebogyo_1.jpg

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/042303_rose_hips_rheumatoid_arthritis_herbal_medicine.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Tanulmányok bizonyították: A brokkoli véd az ízületi betegségek és a rák ellen

Akit egy kicsit is foglalkoztat az egészséges életmód, annak a mai világban valószínűleg már van sejtése a természetes rákellenes módszerekről, amelyek (többek közt) magukban foglalják a keresztesvirágű zöldségek hatékonyságát is. Ezek ugyanis képesek megakadályozni a rákos sejtek kifejlődését, vagy meglétük esetén a növekedésüket.

brokkoli

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/042135_broccoli_cancer_prevention_arthritis.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Civirsh! Az ízületet tisztító, méregtelenítő és zsírégető gyakorlatsorozat

civirsh.jpg

Korábban - legidősebb gyermekem pocakba kerülése előtt - több mint 5 évig gyakoroltam harcművészetet (az ATMAN iskolában). Imádtam. Imádtam a formagyakorlatokat, szinte meditatív állapotba kerültem végzésük alatt, és szerettem az órákig tartó "faállást" is. Persze az elején szenvedtem tőle, de hamar megszoktuk egymást.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 votes)

Tíz tipp a hátfájás ellen

Már mindent kipróbált és még mindig kínozza a hátfájás? Próbálja ki Dr. Norman Marcus, a New York-i Egyetem Orvosi Kara izomfájdalmakat kutató orvosának tanácsait.

0
Értékelés: Nincs

Igyon sört, megvéd a csontritkulástól!

A kutatási adatok szerint a rendszeresen sört fogyasztó nőknek erősebbek a csontjaik, ezért kevésbé hajlamosak a csontritkulásra.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel