Fertőzések

Fertőzések (vírusos, bakteriális, gombás, parazita, protozoa)

A TBC világnapjának margójára

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) 1982-ben március 24-ét a TBC, azaz a Tuberkulózis világnapjává nyilvánította. A dátum választásának oka, hogy Robert Koch 1882. március 24-én tette közzé a TBC-vel kapcsolatos felfedezéseit, ezzel bizonyította a halálos kór fertőző eredetét. A TBC a világon a mai napig a legtöbb halálos áldozatot, évente mintegy kétmillió emberéletet követelő, fertőző betegség. Nagyjából kétmilliárd ember hordozza a kórokozót, ebből világszerte közel nyolcmillióan betegszenek meg.

TBC

4.42857
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (7 votes)

Karácsonyi Candida-diéta menü

Karácsonyi candida diétaIsmét nagy fába vágtam a fejszémet, hiszen olyan betegségben szenvedőknek szeretnék segíteni, akik nem ehetnek hagyományos menüt karácsonykor. Na, itt egy kicsit elgondolkodtam: tulajdonképpen mi is az hagyományos menü? A halászlé  önmagában tészta nélkül szerintem minden diétába belefér, ha valaki szeretne hozzá tésztát, tegyen bele a diétájának megfelelőt: a glutén- és tejmentes diétán lévők tegyenek bele gluténmentes tésztát, a candida diétán lévők pedig tehetnek hozzá tojásmentes teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát, a GAP diétán lévők pedig fogyaszthatják önmagában, vagy esetleg maglisztből készült nokedlivel. Másodiknak lehet párolt vagy sült hús, valamilyen párolt zöldségkörettel, esetleg friss salátával, uram bocsá' erjesztett zöldségkörettel. Na mit szóltok? Hú nagyon beindult a fantáziám, de nem szeretnék ennyire előre rohanni, hanem vegyünk szépen sorban mindent.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Ételmérgezés, ételfertőzés - Gyerekbajok

ÉtelmérgezésAmikor ételmérgezésről beszélünk, valójában olyan megbetegedésekről van szó, amelyeket az elfogyasztott élelmiszer, illetve az abba belekerült egészségre ártalmas mértékű biológiai vagy kémiai szennyeződés okoz. Tehát ide soroljuk a baktériumok és a vírusok okozta ételfertőzéseket, valamint a növényvédőszer-maradékok és az élelmiszer előállítás során véletlenül belekeveredett vegyi anyagok okozta megbetegedéseket is.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Mire figyeljünk nyáron utazás alatt és itthon?

A nyári időszakban több hányás-hasmenéssel járó betegség terjed, a magasabb hőmérsékleten az élelmiszerek is gyorsabban romlanak. Az utóbbi évek enyhe telei szintén kedveznek a vírusoknak és más kórokozóknak. Ilyenkor az utazások száma is jelentősen megemelkedik, így a távoli országokból hazánkba érkezők behurcolhatnak különféle kórokozókat, betegségeket, de egy trópusi országban akár egy utazás kapcsán is fertőződhetünk.

Nyári időszakban könnyebben megfertőződhetünk

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

9 tipp hólyaghurut esetén

A hideg időszakban gyakrabban előjöhet a rémes hólyaghurut, főleg nálunk, nőknél. Fontos, hogy megelőzzük a problémát réteges öltözködéssel, az immunrendszer felturbózásával, a hüvelyflóránk támogatásával. De mit tehetünk, ha mégis újra itt a baj?

Hólyaghurut

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Húgyúti fertőzések kezelése és megelőzése

FelfázásAz ősszel együtt megérkeztek a hidegebb napok, amikor már oda kell figyelnünk arra, hogy mit is veszünk fel. Aki hajlamos felfázásra, húgyúti fertőzésekre, annak ez természetes, hiszen nem éppen felemelő élmény újra és újra átélni a vesék körüli fájdalmat, pisiléskor a csípő, égő érzést, a véres vizeletet, hányingert, lázat - attól függően, éppen melyik húgyúti nyavalya kapott el minket.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

A manuka méz a mézek királynője

A manuka mézet a méhek a Leptospermum Scoparium fa virágairól gyűjtik. Ez a mézfajta eredetileg Új-Zélandon terem, ahol az őslakosok évszázadok óta használják gyógyászati célokra. 


Forrás: 
http://napidoktor.hu/cikk/84.25261/A-manukamez-a-mezek-kiralynoje
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Mennyi D-vitamint ajánlott szedni?

Az influenza ellen nem a C-, hanem a D-vitamin véd. A magyarok több mint 90 százaléka azonban tél végére D-vitaminhiányos.

A tél végére a 18 év feletti magyarok 91 százaléka D-vitaminhiányos, az emberek felének ráadásul nem hogy az ideális, még a minimális szintet sem éri el a D-vitamin ellátottsága. Az a 9 százalék, akiknek a D-vitamin-ellátottsága a normál tartományban van, többségében csontritkulással kezelt betegek, akik betegségük miatt kénytelenek kiemelten figyelni a D-vitamin-szintjükre.


Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20140225-d-vitamin-napi-dozis-csontritkulas-cukorbetegseg.html
4.77778
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (9 votes)

Az AIDS betegséget a HIV vírus okozza... Vagy az orvosságok, gyógyszerek, oltóanyagok használata? - 5. rész

AIDS szalagFelmerült bennem a kérdés, hogy ha Ghislaine, és sok más orvos szerint nem a HIV vírus okozza az AIDS-et, akkor miért történik az, hogy a hivatalos álláspont, mégis ezt "hirdeti".

Ghislaine megadja a saját válaszait.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Az AIDS betegséget a HIV vírus okozza... Vagy az orvosságok, gyógyszerek, oltóanyagok használata? - 4. rész

AIDS1994 februárjában írt cikket Gary Null: Az AIDS nem halálos ítélet címmel. Ebben megemlékezik az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egy több mint 100 évvel azelőtti, 1880-as években tett kijelentéséről. A kérdés az volt, hogy a polgárok képesek-e felfedezni, hogy mi az igaz, és mi nem, és ez alapján megalapozott döntést tudnak-e hozni, hogy mi a legjobb a saját maguk számára.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Az AIDS betegséget a HIV vírus okozza... Vagy az orvosságok, gyógyszerek, oltóanyagok használata? - 3. rész

Ahogy Ghislaine javasolta könyvének előszavában, kicsit elkezdtem keresgélni, hogy rajta kívül más orvosok hogyan és miként adtak hangot a HIV-elképzeléssel kapcsolatban.

hiv-igazsag

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Az AIDS betegséget a HIV vírus okozza... Vagy az orvosságok, gyógyszerek, oltóanyagok használata? - 1. rész

Ghisleaine Lanctot: Az Egészségügyi Maffia című könyvének olvasása során gondoltuk, hogy körbejárjuk a témát. Az első részben a hivatalos álláspontot próbáltuk meg feltérképezni, ilyen-olyan sikerrel.

Nagyon sokat, de vajon mindent tudunk már róla? Már a kilencvenes évek elején voltak olyan tudósok, akik cáfolták azt az elméletet, hogy egy vírus okozná az AIDS betegséget, csak róluk nem készültek filmek, nem kerültek bele a felvilágosító programokba. Ebben a blogbejegyzésben azokat a nézeteket is felsorakoztatjuk, amelyeket a gyógyszergyártó cégek a profitjuk reményében szívesebben eltitkolnának.

aids_betegseg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Kergemarhakórban haldoklik, pedig vegetáriánus

A fiú még az előtt fertőződhetett meg, hogy vegetáriánus lett.

A 28 éves Ritchii Kara évek óta tudta, hogy valami baj van: szinte állandóan fájt a feje, koordinációs zavarok és egyensúlygondok kínozták. Ám hiába ment a tünetekkel orvoshoz, mindannyiszor elküldték azzal, hogy ezeket csak a stressz okozza.

Forrás: 
http://www.hir24.hu/elet-stilus/2013/08/24/kergemarhakorban-haldoklik-pedig-vegetarianus/#aktualis
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Baktériumokkal fertőzöttek a húsok

Egy jó tatárbifsztek elfogyasztásába bele is lehet halni az Egyesült Államokban. 

Azt ma már talán mindenki tudja, hogy nem szabad náthára antibiotikumot szedni, s hogy a szappanok és tisztítószerek közül sem érdemes az antibiotikumosakat választani. Az emberiségnek már csak néhány hatásos antibiotikuma van, amit nem „tanultak ki" a baktériumok, vagyis amik még hatnak egyáltalán ellenük, ha elszaporodnak bennünk valamilyen fertőzés esetén. 

Forrás: 
http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/05/19/szuperbacikkal-fertozottek-a-husok/
3.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel