Hormonháztartás

Melltartót a férfiaknak…

A közelmúltban sok vitát váltott ki Ákos nyilatkozata, miszerint a nők princípiuma a szülés. Ezt valóban nem lehet tőlünk elvitatni, és a média által igencsak felturbózott megállapítást ne is feszegessük, de sajnos úgy tűnik, hogy ha szülést nem is, de más privilégiumokat lassan elvesznek tőlünk a férfiak. Például a melltartóviselés jogát! Bizony, lassan ez már nem vicc.

Melltartót a férfiaknak

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Maca, a sportolók "jobb keze"

A maca új megvilágításba helyezi a gyökérzöldségekről szerzett eddigi tudásunk: ezt a Peruból származó gyökeret gyakran emlegetik superfood-ként, és higgyük el, sokkal többről van szó, mint csupán néhány trendi receptről.

maca-gyoker

Forrás: 
http://www.onegreenplanet.org/natural-health/how-maca-can-help-athletes-recover-more-quickly
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

A csodálatos oxitocin, a mi szeretethormonunk

Elindultam egy csodálatos úton, ahol az édesanyák és kisbabáik támogatása kerül a fókuszba a várandósság, szülés, illetve gyermekágy alatt.
Már rengeteg segítő információval gazdagodtam, ezek közül az oxitocin elképesztő csodája ragadott meg a legutóbbi tanfolyamon - a sok-sok többi mellett természetesen -, amelyet most szívesen osztok meg Veletek is.

Ez az átfogó szakmai megközelítés számos olyan, az oxitocin által támogatott területre hívja fel a figyelmet, mint a korai kötődés kialakulása, a fájdalomcsillapítás, szociális viselkedés megerősödése, gyorsabb sebgyógyulás, hogy csak párat emeljek kis a sok pozitív hatás közül.

a-szuletes-modja

Fogadjátok szeretettel, remélem sok hasznos információt olvashattok a háborítatlan várandósság, szülés, születés, szoptatás területeivel kapcsolatban is.

Berni


Forrás: 
http://www.szoptatasportal.hu/fejezetek_a_laktacios_szaktanacsado_kepzes_torzsanyagahoz/a_centralis_oxitocin_es_gyakorlati_jelentosege
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Manju - a fiatalságom forrása

christine-greco-manjuChristine Greco 57 éves, és mint irodavezető az Európai Tudományos és Művészeti Akadémiánál kihívásokkal teli munkája van. Amióta rendszeresen fogyaszt Manjut, fittnek érzi magát és hála neki, a változókori panaszain is úrrá lett.

Hogyan fedezte fel a Manjut?

A lányomon keresztül ismertem meg. 4 éve volt egy bélműtétem és ő adott nekem egy üveggel, hogy a gyógyulást támogassa. Azóta rendszeresen fogyasztom.

Forrás: 
Multikosmos Magazin, 2014 júniusi szám, Manju – mein Jungbrunnen
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Active GTC, hormonok és a testsúly

Előző bejegyzésemben épp azon agonizáltam, hogy három kilóval többet mutatott a mérleg, mint az alakformáló programom kezdetén. Legalább egy hete ígérgetem, hogy leírom már, mi is volt ennek az oka, ugyanis közben kiderült, hogy nem is eszik olyan forrón a kását!

Hogy megy a fogyókúra

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Cickafark - Nem csak a nők növénye!

A gyógynövények hatékonysága vitathatatlan, ezért sokan félnek is a használatuktól. Így a cickafarkfűtől is, amelyet bár nagyon sok esetben javasolnak, sok esetben tiltanak is. A tévhitek eloszlatásában is szeretnénk segíteni ezzel az összefoglalóval. 

cickafark

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Görögszéna (Trigonella foenum-graecum L.) - A gyógynövények királynője

GörögszénaA görögszéna az ősidők óta használt gyógynövények között foglalja el előkelő helyét, amely rányomta bélyegét az emberiség történetére. Sajnos Magyarországon még kevesen ismerik értékét (bár termesztését és hatásait intenzíven kutatják a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karának Növénytermesztéstani Tanszékén is), pedig gyógyhatásáról számtalan külföldi tudományos közlemény jelent meg.

Járjunk utána, hogy mit is illik róla tudni! Kezdjük a száraz tényekkel!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

A káros vegyi anyagok csökkenthetik a spermiumszámot

Manapság már több jelentés is részletezi a vegyi anyagok felszabadulásának káros hatásait. Habár ez mind a nők, mind a férfiak szempontjából fontos, mégis a férfiakat érintik különösen. Illetve a partnerüket, ha valamikor családtervezésre szánnák magukat.

karos-vegyi-anyagok-csokkenthetik-a-spermiumszamot

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/044048_mens_fertility_BPA_sperm_count.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Ártanak a nőknek a rovarirtók

Két rovarirtó szer fokozza az endometriózis nevű betegség kialakulásának valószínűségét - olvasható a Environmental Health Perspectives legutóbbi számában.

endometriozis_0.jpg

Forrás: 
http://www.hazipatika.com/eletmod/otthon/cikkek/artanak_a_noknek_a_rovarirto k/20131112105751&utm_source=hirstart.hu&utm_medium=www&utm_campaig n=hirstart_20131113
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Pajzsmirigybetegségek bőrtünetei

Tisztában vagyok azzal, hogy a tisztelt Olvasót elsősorban az új, ún. "szenzációs" eljárások, technikai újdonságok érdeklik. Ennek ellenére olyan dolgokról szeretnék némi ízelítőt adni, amelyek napjainkra már-már feledésbe merültek. Előre kell bocsájtanom, hogy nem vagyok a legújabb kutatási eredmények bevezetésének ellenzője, sőt, egész életemben azon voltam, hogy a korszerű endokrinológia, immunológia, molekuláris genetika legfontosabb, és az úttörő eredményeit mielőbb a gyógyítás szolgálatába állítsam.
Forrás: 
http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg_orvos-valaszol/19276/pajzsmirigybetegsegek_bortunetei
4.833335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (12 votes)

A folyékony kapa már a szervezetünkben van

Glifozát hatóanyagú gyomirtók 1975 óta léteznek, a szer hosszú távú egészségügyi hatása azonban csak most kezd kiderülni. A többek között a kenyérrel a szervezetünkbe kerülő szer folyamatos, alacsony dózisú bevitele megbolygathatja a hormonrendszert. 

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20130618-a-folyekony-kapa-mar-a-szervezetunkben-van-glifozat-hormonrendszer.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Az endometriózis, mint a női meddőség egyik gyakori oka

Szervusztok Babavárók!

Adós vagyok még egy témával, az endometriózissal.

Mielőtt azt hinnétek, hogy ezt elfelejtettem, magyarázatként csak annyit, hogy erőt gyűjtöttem. Nem egyszerű téma, és nagyon sok oldalról kéne ezt megvilágítani. Én ebből úgy tűnik, csak egy kis részt fogtam át.

4.555555
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (9 votes)

Az újabb népbetegség: A policisztás ovárium szindróma (PCOS)

A tanítványaim 15%-a PCOS problémával küzd. Ez egy olyan "betegség", amikor a petefészek cisztákkal van tele. Persze  nem csak a petefészekben lehet ciszta, hanem a hasüregben, a méhtestben, stb. Bárhol is van, ez problémát okoz, mert a tüszőrepedést követően nem termelődik sárgatest hormon, a progeszteron szint a normálisnál alacsonyabb lesz, ami nem kedvez az esetlegesen megtermékenyített petesejt beágyazódásának. Sőt, gyakori vetélést is okoz.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Miért késhet a baba?

Az előző levelemben írtam arról, hogy a gyerek vállalás késedelmét milyen problémákra lehet a (szervi elváltozáson kívül) visszavezetni.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Ártalmasak lehetnek a konzervek

A Journal of the American Medical Association lapjain megjelenő tanulmány a biszfenol-A (BPA) eddig nem sejtett mértékű és főként forrású, fokozott veszélyeire figyelmeztet. A világon rengetegen esznek alkalmanként konzervlevest. 

Forrás: 
http://www.ng.hu/Tudomany/2012/04/artalmasak_lehetnek_a_konzervek
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel