Keringés

Keringés, érrendszer, szív, koleszterin, nyirokrendszer, visszér, trombózis, szívinfarktus, érszűkület

A rákolaj (krill) az Omega 3 új generációja

A rákolaj, a krillek, a kis rákszerű élőlények feldolgozásával kinyert, egészségvédő étrendkiegészítő. Klinikai vizsgálatok szerint nagy mennyiségű és jó minőségű omega 3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek révén hatékonyabban védi a szív- és az érrendszer egészségét, mint az eddig ismert legértékesebb halolajok. A rákolaj hatásai azonban nemcsak a zsírsavaknak köszönhetőek, hanem az astaxhantin nevű antioxidánsnak is. Ez az egyik legerősebb ismert antioxidáns, amely megköti a szervezetben a betegségeket kiváltó és az öregedést gyorsító szabadgyököket.

Forrás: 
http://napidoktor.hu/cikk/84.25760/A-rakolaj-krill-az-Omega3-uj-generacioja
4.555555
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (9 votes)

Chia mag - nagy erő egy kicsiny magban

Már régebb óta ismerem és használom a chia magot, mivel egy ideig kerülnünk kellett a tojást a kisfiam ekcémája miatt. Ezt, ha nem is olyan szigorúan, de azóta is tartjuk, így a chia mag azóta is konyhánk része. Bár tudtam, hogy egészséges, nem ez volt a fő cél. Most viszont, hogy nyilvánvalóvá vált, mennyire az, és érdemes rendszeresen fogyasztani, még több ételbe fogom belecsempészni.

Chia mag

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Veszélyt jelez a látáskieséssel járó TIA

Fontos, hogy komolyan vegyük a stroke előszobájának is nevezett TIA-t, mert - bár múló tünetekkel jár - súlyos problémákat jelezhet. A betegség figyelmeztető tünetei jellegzetesek, ám egy nemrégiben készült japán tanulmány szerint amennyiben látászavarral is jár, sokan csak lassan részesülnek a megfelelő ellátásban. Ennek okáról és veszélyeiről dr. Banga Péter, a Trombózisközpont érsebésze beszélt.

tia-250x.jpg

Forrás: 
http://www.szimpatika.hu/cikkek/4707/veszelyt_jelez_a_lataskiesessel_jaro_tia
3
Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 votes)

A hosszú élet az arcunkra van írva

A kutatók először erősítették meg az összefüggést, miszerint az élettartam kapcsolatban áll a kinézettel. magas vérnyomás becslések szerint a felnőtt lakosság harmadát érintheti világszerte, növelve a szívproblémák kockázatát. Most kiderült, hogy a fiatalabbnak tűnő arcú nők nagy valószínűséggel tovább élnek, mint idősebbnek látszó társaik, és a vérnyomásuk is alacsonyabb.

arc_elettartam-450x.jpgA hosszú élet előre megjósolható

Forrás: 
http://www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/a_hosszu_elet_az_arcunkra_van_irva/20131112110120&utm_source=hirstart.hu&utm_medium=www&utm_campaign=hirstart_20131113
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Szívbetegségre utalhat az arc öregedése

A szemhéjon jelentkező zsírfelhalmozódás, illetve a ritkuló haj előre jelezheti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket – áll egy friss tanulmányban.

Forrás: 
http://medipress.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=27157&Itemid=31
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Az agyvérzés elkerülése érdekében fogyasszon több olajos halat!

Sok omega-3 zsírsavban és egyéb éltető tápanyagokban gazdag olajos hal fogyasztása hetente többször is jelentősen csökkentheti az emberek agyvérzésre és más agyi betegségekre való kockázatát. Egy új angol tanulmány megerősíti a már számos rendelkezésre álló tudományos bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy az olajos halak, mint a lazac, makréla, hering, pisztráng és szardínia, egyedi neuroprotektív képességekkel rendelkeznek.

Forrás: 
http://naturahirek.hu/az-agyverzes-elkerulese-erdekeben-fogyasszon-tobb-olajos-halat/
4.2
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (5 votes)

Szélütés ellen vörösbort!

A piros szőlő legfontosabb hatóanyaga, amely a borban is benne van, csökkenti szélütés esetén az agyi károsodás mértékét. A sokak számára reményt keltő vizsgálat eredményeit a Journal of Experimental Neurology közölte.

vorosbor.jpgA vörösborban egész sor bioaktív anyag található, amelyek közül az utóbbi években a rezveratrol lett a legismertebb. Vizsgálatok igazolták, hogy ez a polifenol mind a rosszindulatú daganatok előfordulását, mind a szív– és érrendszeri betegségek kockázatát jelentősen csökkenti.
Sylvain Doré vezetésével a Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem munkatársai egereken kísérleteztek. Az egészséges állatok egyetlen alkalommal, mérsékelt adagban kaptak rezveratrolt, majd a vizsgálók két óra múlva az erek elzárásával agyi katasztrófát idéztek elő. Azt találták, hogy azok az egerek, amelyek korábban rezveratrol kezelésben részesültek, sokkal kisebb mértékű agyi károsodást szenvedtek, mint a kezeletlen állatok.

Forrás: 
medicalonline.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fogamzásgátló + cigi = Egyre több fiatal nő kap infarktust

Véleményem szerint a fogamzásgátló lehet, hogy a műösztrogén tartalma miatt véd az infarktus ellen, de ez a "jótékony" hatása elenyésző ahhoz képest, amilyen rombolást a szervezetben végez. Mindenesetre a cikk ismét alátámasztja, hogy nem szabad fogamzásgátlót szedni. Vagy nem szabad dohányozni. De leginkább egyiket sem kéne erőltetni. Ha viszont valamelyik nélkül nem tudunk meglenni, akkor inkább a fogamzásgátlóról mondjunk le, mert nagyobb galibát képes a szervezetben csinálni, mint a cigaretta.


Forrás: 
http://hvg.hu/egeszseg/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A koleszterincsökkentő gyógyszerek indokoltságát sokan vitatják...

Koleszterinkérdés: sok vagy kevés?

A koleszterin minden állati szervezet számára nélkülözhetetlen vegyület, ezért a hiánya az élettel összeegyeztethetetlen. Ez az oka, hogy szinte minden sejt képes két szénatomos elemekből összerakni, szintetizálni ezt a négy gyűrűből és oldalláncból álló molekulát, a táplálékkal történő felvétele így nem nélkülözhetetlen. A koleszterin előállítása azonban rendkívül energiaigényes folyamat, többek között ezzel függhet össze, hogy a vegetáriánus étrenden élők között kevés az elhízott ember.

Forrás: 
tgy-magazin.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szívbemarkoló - Minden második ember a szíve miatt hal meg

Több mint húszezer látogató, több mint tízezer szűrés, 140 véradás ez az idei év mérlege a fővárosi Szívünk Napja rendezvénynek, amelyet a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány szervezett.

3
Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 votes)

Rossz a szívünk - Saját hibánkból vezetjük a halálozási listát

17 millió ember: a világon legalább ennyien halnak meg évente szív- és érrendszeri betegségek miatt. Európában Magyarország vezeti a halálozási statisztikát: ez ellen próbál most tenni az Országos Egészségfejlesztési Intézet.

4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 votes)

Gyulladáscsökkentő a narancslé

Sikeresen gátolja a friss narancslé az egészségtelen, zsíros, cukros ételek okozta érkárosodást. A biztató laboratóriumi vizsgálatok eredményeit az American Journal of Clinical Nutrition közölte.

0
Értékelés: Nincs

Védett nők - Sétával elkerülhető az agyvérzés?

Csökkentheti a nők stroke-kockázatát, ha tornacipőt húznak, és hosszabb, tempós sétára indulnak – állítja egy új tanulmány.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Flavonoidok élettani hatása az emberi szervezetre...

A Flavonoidokról az elmúlt években több kutatás és tanulmány is megjelent. A jelenlegi ismereteink szerint nagyon fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében és a betegségmegelőzésben.

Az összes flavonoid mennyiség összehasonlítása (150 növény - öt leggyakrabban előforduló flavonoidvegyület: kvercetin, a miricetin , az apigenin, a kempferol és a luteolin) alapján a hagymafélék, a spenót, a zeller, különböző lencsefélék... a leggazdagabb forrásaink.

Tartalom:

flavon_flavonoidok.jpg

Forrás: 
http://www.uj-dieta.hu/index.php?content=220
3
Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel