Vércukorszint

Cukorbetegség II. - Mi zajlik a lelkünkben, ami megbetegít?

Teljes bizonyossággal állítom, hogy lelki jóllét nélkül nincs testi jóllét sem, vagyis a lelki táplálék testünk jóllakatását is szolgálja. A lelki törések, hiányok, válságok általában megmutatják magukat testi tünetekkel is. Ha valaki nem reagál a testi vészjelzésekre, nem rak rendet a lelkében, a tünetekből sajnos sok esetben betegségek fejlődnek ki. Tehát minden betegségnek, tünetnek (és itt kiemelném, hogy most nem a hiánybetegségekből, balesetekből fakadó elváltozásokról beszélek) megvan a maga lelki jelentése, érdemes ezeket időben lefordítani!

Lelki jóllét nélkül nincs testi jóllét sem.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Cukorbetegség I. - Mi zajlik a testünkben, ami megbetegít?

Cukor: édes méreg, a Vali által sokat emlegetett gyilkos fehér trió egyik lelkes képviselője, életünk megízesítője. Rengeteg kép ugrott be, miközben a témán járattam a kerekeimet, többek között Jancsi és Juliska megpróbáltatásai, amit pont a napokban olvastam a gyerekeimnek; meg a saját gyerekkorom, ami lelkileg nemigen nevezhető édesnek, az elfogyasztott "táplálékot" tekintve viszont annál inkább... Vajon mit próbál pótolni a sok elfogyasztott édes méreg? Talán pont a lelki édestelenséget "kárpótoljuk" vele? Elgondolkodtató. Többek között ennek boncolgatási segédeszközeként készült ez az írás. Hogy segítsen átláthatóbbá, érthetőbbé tenni a cukorbetegségnek nevezett állapotot, hogy levonhassuk saját logikus, biologikus következtetéseinket.

Cukorbetegséghez vezető út

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - keleti szemszögből

Korábban már végigvettük "nyugati" oldalról közelítve,  hogy hogyan és miként alakul ki az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség. Most nézzünk rá a kérdésre egy teljesen eltérő szemszögből, a keleti gyógyászat segítségével. Megdöbbentő, hogy bár eltérő a diagnosztikai eljárás, a gyógyító megoldások egyeznek, de legalábbis roppant hasonlóak!

tibeti-mongol-gyogyaszat

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 votes)

A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - Életmód és étrend cukorbetegeknek!

Minden családban van legalább egy cukorbeteg, akár közeli, akár távoli rokonról legyen szó. Nem hiába mondják: népbetegség. Családunkban az egyik nagypapám és keresztapukám szenvedett tőle. A keresztapukám nagyon hamar elment, és úgy érzem, hogy nem hozzá méltón… Évekig foglalkoztatott a gondolat, hogy miképp lehetett volna ezen a helyzeten változtatni.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, sok élethelyzettel, betegséggel találkoztam, jó néhányat meg is tapasztaltam, és amikor kimondják, hogy valami gyógyíthatatlan, lehetetlenség rajta segíteni, akkor beindul nálam a motor, hogy bizony ennek utána KELL járnom! És hihetetlen vagy sem, de újra és újra rá kell döbbennem, hogy bármilyen betegségről legyen is szó, a megfelelő életmód, A TÁPLÁLKOZÁS A KULCS, így a cukorproblémáknál is! Bár keresztapukámon már nem segít, de bízom benne, hogy sokak számára enyhülést hoz.

Cukorbetegség

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (26 votes)

Miért és hogyan alakul ki a cukorbetegség?

Limburger úr 49 éves és sikeres ügyvéd. Korábban diákként és egyetemi hallgatóként lelkes labdarúgó volt, és a helyi bajnokságokon játszott. Ahogy állást kapott, jött a család is, és a focira nem jutott már ideje. Látszik is rajta. 98 kg társul a 179 cm-es magasságához. Jelenleg cukorbeteg. A cukorbetegség egy anyagcserezavar, amiben rengeteg - főként túlsúlyos - ember szenved.

diabetes

Forrás: 
http://www.gesundheitsthema.de/diabetes-mellitus-zuckerkrankheit-typ-2/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Chia mag - nagy erő egy kicsiny magban

Már régebb óta ismerem és használom a chia magot, mivel egy ideig kerülnünk kellett a tojást a kisfiam ekcémája miatt. Ezt, ha nem is olyan szigorúan, de azóta is tartjuk, így a chia mag azóta is konyhánk része. Bár tudtam, hogy egészséges, nem ez volt a fő cél. Most viszont, hogy nyilvánvalóvá vált, mennyire az, és érdemes rendszeresen fogyasztani, még több ételbe fogom belecsempészni.

Chia mag

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

A fahéj a cukorbetegek megmentője?

A cukorbetegeknek érdemes rendszeresen fahéjat fogyasztani, hiszen a fűszer nemcsak kellemes ízt biztosít az ételeknek, de pozitív élettani hatásokkal is rendelkezik: csökkenti például a vércukor, a "rossz" koleszterin és a trigliceridek szintjét, így természetes segítőtárs lehet a diabétesz elleni harcban.

fahej

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20130911-tobb-fahejat-javasolnak-a-cukorbetegeknek.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Folyamatosan nő a cukorbetegek száma a világon: idén 382 millióan lesznek

A cukorbetegség globális népegészségügyi probléma, évről évre nő a cukorbetegséggel élők száma a világon: idén a becslések szerint 382 millióan lesznek - közölték a Nemzetközi Diabétesz Szövetség szakértői. Magyarországon 620 ezren cukorbetegek, közülük 170 ezren szednek valamilyen inzulinkészítményt.

cukorbetegseg_0.jpg

Forrás: 
http://hetivalasz.hu/eletmod/evente-51-millioan-halnak-meg-a-betegsegben-70486/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A cukorzabálás a kihalás szélére sodor minket....

Meg kellene végre értenünk a saját és gyermekeink egészsége érdekében, hogy ha nem szabadulunk meg a cukorzabálástól, nem lesz hosszú élet, nyugodt öregkor, vidám családi együttlétek, és nem lesz legközelebb...! A "Kifogások" és a "Cukros bácsi" közül, csakis az utóbbi kerülhet ki győztesen, de nem a Mi győzelmünkre....
Az adatok magukért beszélnek!
Szeretettel: Fürtös

Forrás: 
http://www.readersdigest.hu/hu/cikkek/egeszseg/cukorbaj
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Összefüggést találtak a fehér rizs fogyasztása és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának nagyobb kockázata között

Nem egészséges a fehér rizs

Forrás: 
http://hvg.hu/egeszseg/20100615_feher_rizs_cukorbetegseg
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A rostos gyümölcslé hirtelen emeli a vércukorszintet a szervezetben...

Megpróbálunk tudatosan dönteni, és a szénsavas üdítőitalok vagy kávé helyett inkább rostos gyümölcsleveket fogyasztunk. Vajon helyes-e a döntésünk?

Egy pohár gyümölcslé több kalóriát tartalmazhat, mint egy szénsavas üdítőital. A gyártás során az antioxidáns tartalom is teljesen elvész, amit utólag szintetikus vitaminokkal pótolnak. Aroma és plusz cukor hozzáadásával próbálják elérni a „tökéletes” élvezeti értéket. Megfelelő rosttartalom nélkül a gyümölcslében lévő fruktóz hirtelen megemeli a vércukorszintet, amely elhízáshoz, diabéteszhez, és szív- érrendszeri betegségekhez vezethet...

0
Értékelés: Nincs

Cukorbetegség megelőzhető a kávéban és teában lévő flavonoidok segítségével?

Jelenleg a földön 250 millió (!) cukorbeteg él, számítások szerint 2025-re akár 380 millióra is emelkedhet ez a szám. Rachel Huxley a Sydney Egyetem professzora vezetésével amerikai, holland, francia és angol kutatásokat összegeztek.

Arra voltak kíváncsiak, hogy a naponta elfogyasztott kávé és tea mennyiben befolyásolja a cukorbetegség kialakulásának az esélyét...

4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

A gyorskaja és a cukorbetegség

Egy svéd kutatócsoport arra figyelmeztet, hogy túl sok gyorséttermi étel fogyasztása drasztikus változásokat okozhat az izmok zsírégető-képességét meghatározó gén működésében.

4.5
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)

Az omega-3 javítja a cukorbetegek szívét

Napi rendszerességgel fogyasztott omega-3 zsírsavak csökkentik a vérben azokat az összetevőket, amik a cukorbetegek szívproblémáiért felelősek, állítja egy közelmúltban megjelent tanulmány.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Cukorbetegség: elkerülhetők-e a szövődmények?

Fogpiszkáló és vattacsomó: e két alapvető, a háztartásban is megtalálható diagnosztikai eszköz segítségével könnyen kiderülhet, ha valami nincs rendben az érzékeléssel.
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel