Vese, húgyutak, hólyag

9 tipp hólyaghurut esetén

A hideg időszakban gyakrabban előjöhet a rémes hólyaghurut, főleg nálunk, nőknél. Fontos, hogy megelőzzük a problémát réteges öltözködéssel, az immunrendszer felturbózásával, a hüvelyflóránk támogatásával. De mit tehetünk, ha mégis újra itt a baj?

Hólyaghurut

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Húgyúti fertőzések kezelése és megelőzése

FelfázásAz ősszel együtt megérkeztek a hidegebb napok, amikor már oda kell figyelnünk arra, hogy mit is veszünk fel. Aki hajlamos felfázásra, húgyúti fertőzésekre, annak ez természetes, hiszen nem éppen felemelő élmény újra és újra átélni a vesék körüli fájdalmat, pisiléskor a csípő, égő érzést, a véres vizeletet, hányingert, lázat - attól függően, éppen melyik húgyúti nyavalya kapott el minket.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Áfonya, a bogyós gyümölcsök királya

Az áfonya egy nagyon értékes bogyós gyümölcs. Népszerűsége nem véletlen, rendkívül ízletes és egészséges. Elmondható róla, hogy "kicsi a bors, de erős". Mármint a kis mérete ellenére hatalmas tápértékkel bír, és kiemelkedően magas az antioxidáns tartalma is. Nemcsak a bogyóját fogyaszthatjuk, hanem a levele is számos betegség kezelésére alkalmas.

Vaccinium myrtillus

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Nem beteg vagy, hanem szomjas! (Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságot!)

Sziasztok! 

Én elolvastam és nagyon hasznosnak és érdekesnek találtam. A víz gyógyító hatásairól és szükségességéről ír.

tigerwoman


Dr. Batmanghelidj üzenete a világnak

Előszó

Az orvosok alig támogatják a H2O megelőző és gyógyító szerepét, de Dr. Batmanghelidj tanulmányozta a víz emberi szervezetre gyakorolt hatását, és úgy találta, hogy ez a létező legjobb fájdalomcsillapító és megelőző terápia.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj, egy nemzetközileg elismert, híres kutató, szerző és a víz természetes gyógyító erejének szószólója. 1931-ben született Iránban. A skóciai Fettes Egyetemen végzett, és a London Egyetem St. Mary Kórházában szerzett gyakorlatot, ahol Sir Alexander Fleming, a penicillin feltalálója kezei alatt dolgozott.

viz-gyogyito-szerepe

Forrás: 
http://www.watercure.com/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Felfázás, hólyaghurut

Ősszel, télen általában felerősödnek a vesével, húgyhólyaggal kapcsolatos panaszok, főleg azoknál, akik érzékenyebbek a hideg, nyirkos időjárásra. Ha pedig meglévő, ismétlődő felfázással, hólyaghuruttal bajlódik valaki, ilyenkor gyakrabban kínozzák a kellemetlen tünetek.

felfazas

Forrás: 
natursziget.com
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Milyen okai lehetnek a felfázásnak?

Felfázás nevű betegség nincs, csak a köznyelv nevezte így el a heveny hólyaggyulladás nevű kórképet, valószínűleg azért, mert a kellemetlen tünetek néhány esetben, például a hideg kövön való ücsörgés után jelentkeznek. Pedig a hólyaghurut okát sokkal inkább a higiéniás körülményekben kell keresnünk, de a szexuális együttlét során összeszedett kórokozók sem elhanyagolhatóak.
Felfázás
Forrás: 
medizona.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Egyre több a veseköves gyerek

Amikor a vesekőre gondolunk, ritkán jutnak eszünkbe a gyerekek. Az orvosok azonban azt állítják, hogy egyre több gyermek szenved ettől az igen fájdalmas betegségtől, a szám pedig egyre növekedhet az elhízás terjedésével.

Forrás: 
http://www.betegszoba.hu/hirek/egyre_tobb_a_vesekoves_gyerek/
0
Értékelés: Nincs

Egyre több a veseköves gyerek

Amikor a vesekőre gondolunk, ritkán jutnak eszünkbe a gyerekek. Az orvosok azonban azt állítják, hogy egyre több gyermek szenved ettől az igen fájdalmas betegségtől, a szám pedig egyre növekedhet az elhízás terjedésével.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A zöld tea védhet a húgyhólyaggyulladással szemben

A zöld tea már egy ideje a tudósok érdeklődési körébe került, mert kedvező élettani hatásokat tulajdonítanak a benne található vegyületeknek. Most egy újabb kedvező hatás derült ki a kedvelt élénkítő italról.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Könnyebben lesz szívbeteg, akinek rossz a veséje

A rossz vese nagyobb kockázatot jelent a szívbetegségek kialakulására az időseknél - derítette ki a Glasgow-i Egyetem kutatása. Így akinek a veséje nem működik rendesen, annak jobban oda kell figyelnie a vérnyomására és a koleszterinszintjére.
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel