"Egészségtelenségek"

Mérlegen a mindennapi mérgeink

A falvak éjszakája programsorozat keretében második alkalommal rendeztek üzemlátogatásokat és országos biogomba napot Fülöpjakabon, Gyöngyösi Sándor biogomba termesztő telephelyén. A két nap alatt több mint ezer látogatót fogadtak, akik az előadások meghallgatása és az üzemlátogatások után biztosan mérlegre tették a mindennapokban előforduló mérgeket és az egészségüket. 


Forrás: 
http://felegyhazikozlony.eu/sa_hirek/i_kisterseg_27/i_merlegen_mindennapi_mergeink_8646/t_Kist%C3%A9rs%C3%A9g%20-%20M%C3%A9rlegen%20mindennapi%20m%C3%A9rgeink/index.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Túl sok antibiotikumot írnak fel az orvosok, évi tízmillió ember halhat bele

Az antibiotikumoknak egyre jobban ellenálló szuperbaktériumok 2050-re akár évente tízmillió ember halálát is okozhatják.

Forrás: 
http://index.hu/tudomany/2016/05/19/tul_sok_antibiotikumot_irnak_fel_az_orvosok_evi_tizmillio_ember_halhat_ebbe_bele/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Volt Bioparox, nincs Bioparox... Avagy az előnyök, a kockázatok és a mellékhatások dilemmája

A minap kávézás közben megakadt a szemem egy érdekesnek ígérkező cikken: "Már ne keresse a Bioparox-ot!" Miért ne??? Jött a kérdés önkéntelenül. Nagy múltú, közismert, elterjedt, csini narancssárga dobozos, vény nélkül beszerezhető patikai készítmény. Még, ha valaki nem is használta soha, a nevével bizonyára találkozott már.

Volt Bioparox, nincs Bioparox…

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Újabb orvos lépett ki a színfalak mögül, hogy leleplezze az oltások veszélyeit

A Vaxxed című új film, aminek vetítését bizonyos politikusok immár két filmfesztivál műsoráról is levetették, William Thompson tudományos kutatóból leleplezővé vált volt állami járványügyi munkatárs tevékenységét mutatja be, aki a nyilvánosság előtt ismerteti, hogy kollégáival egyetemben miként csaltak és hazudtak az MMR vakcinával kapcsolatban, elhitetve a lakossággal, hogy nincs összefüggés az oltás és az autizmus kialakulása között.

Most pedig egy újabb orvos-kutató csatlakozott a leleplezők táborához, Dr. Peter Fletcher személyében.


Forrás: 
http://idokjelei.hu/2016/04/ujabb-orvos-lepett-ki-a-szinfalak-mogul-hogy-leleplezze-az-oltasok-veszelyeit/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Hihetetlen, miket találtak a Spar zsemléiben!

"Tradicionális házi receptúra... Egyenesen a saját pékségünkből... Friss, meleg, ropogós, hagyományos... Ahogy nagyanyáink is szeretik..."

Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel csábítják a pékségek a vásárlókat. De vajon mi van ezekben a pékárukban? Lehet, hogy jobb, ha nem tudjuk?

Mi van a zsemlében?

Forrás: 
http://valasz.hu/itthon/nem-hittunk-a-szemunknek-ez-mind-benne-van-a-spar-zsemleben-116469
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Egy filmrendező napi 40 teáskanál cukortól drogos lett, amit diétás és egészséges élelmiszerekkel vitt be a szervezetébe!

Végre bi­zo­nyí­ték ­erejű film ké­szült arról, hogy a kereskedelem által forgalmazott, egészségesnek kikiáltott élelmiszerekben található rejtett cukor miatt egy fiatalember majdnem életét vesztette. A fő­sze­replő 60 napig csak úgy­ne­ve­zett di­é­tás, vagyis ala­csony zsír­tar­talmú éte­le­ket fo­gyasz­tott. Kiszámolták, hogy napi 40 teáskanálnak megfelelő cukor jutott a szervezetébe úgy, hogy nem evett cukrot! A vég­ered­mény megrázó! 

Forrás: 
Saját tartalom
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Az egyik legfontosabb tudós a világon: "A legtöbb rákkutatás nagyrészt egy csalás"

Linus Carl Pauling

"Mindenkinek tudnia kell, hogy a legtöbb rákkutatás nagyrészt csalás, és hogy a fő rákkutató szervezetek hanyagok feladataik teljesítésében azon emberek felé, akik támogatják őket." (1)

Forrás: 
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/05/az-egyik-legfontosabb-tudos-vilagon.html
4.88889
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (9 votes)

Miért ne használjunk tampont?

A tamponhasználat káros következményeiUtálom a tampont! Mindig is utáltam, és mindig is utálni fogom. Hála istennek csak elvétve volt hozzá szerencsém, maximum olyankor, amikor nem készültem fel kellőképpen egy esetleges lavinára, és kénytelen voltam azt használni, amit sebtében kérni tudtam. Kamaszként, amikor először a kezemben tartottam, hirtelen azt sem tudtam, hova kell bedugni és hogyan. És különben is, azt a batár nagy, dörzsölős valamit? Aztán valahogy csak sikerült, de mégsem pont úgy, ahogy kellett volna, félúton megakadt, fájt az alsó részem, és kényelmetlenül éreztem magam egész idő alatt. Ennyit erről - gondoltam -, elő a betéttel! Akkor még nem jutott eszembe, hogy esetleg veszélyes kórokozók is tanyázhatnak rajta, egyszerűen csak zavart, hogy fel kell "oda" rakni. 

4.9375
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (16 votes)

Veszélyes lehet a zselés körömlakk

Egy új kutatás a körmökre felvitt gél lakk veszélyeire figyelmeztet. Szárításához ugyanis UV-lámpákat használnak, amelyek fokozzák a bőrrák kialakulásának veszélyét.

zseles_lakk

Forrás: 
http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/daganatok/cikkek/veszelyes_lehet_a_zseles_koromlakk/20140506120932#sl
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

A kapszulás kávé az életedre tör!

Én soha nem szerettem a kávét. Párom viszont issza. Ragaszkodom hozzá, hogy a kotyogón frissen őrölt szemeskávét főzzön le. Mindig panaszkodik, hogy macerás... Persze, az instant és a kapszulás kényelmesebb, de biztos, hogy jobb is? Az instantról már tudjuk, hogy egy rakás szemét, ráadásul egészségkárosító. De mi újság a kapszulással, amihez árukapcsolásként eladnak nekünk egy speciális gépet is?

kapszulás kávé

Forrás: 
http://zoldtrend.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Alábecsüljük az orrspray-ket

Az őszi időszak a megfázások időszaka: különösen a hideg évszak kezdetén fázik meg sok ember, akik aztán futótűzként terjesztik tovább.
Mivel a legtöbbünk nem akar, vagy nem tud egy egyszerű megfázás miatt kiesni a hétköznapokból, gyors megoldást keresnek, az pedig az orrspray. Ez valóban annyira pompásan egyszerű - egy-két fújás az orrba és újra tudunk levegőt venni...

orrspray

Forrás: 
http://www.huffingtonpost.de/2014/10/15/nasenspray-gefahren-unterschaetzt_n_5989164.html?utm_hp_ref=gesundheit
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Hagyd meg természetes formájában!

A termelői egyesületek szigorúbbak az aromák használatát illetően, mint az EU bio rendelete. Szintén számos gyártó az összetevők erejére fekteti a hangsúlyt.

vanilia

Forrás: 
eve, Ihr Kundenmagazin für Naturkost und Naturkosmetik, 2014/5, Lass es doch naturbelassen!
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Tartósítószereket tilt be az Európai Bizottság

Több, allergénnek tekintett tartósítószer kozmetikai termékekben való felhasználását korlátozó intézkedést jelentett be tegnap az Európai Bizottság. A testület azt követően hozta meg határozatát, hogy a fogyasztók biztonságával foglalkozó tudományos bizottság (FBTB) gondos kockázatértékelés után egyes anyagok korlátozására, illetve betiltására tett javaslatot.

Forrás: 
http://www.greenfo.hu/hirek/2014/09/27/tartositoszereket-tilt-be-az-europai-bizottsag
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Mekkora veszélyt jelent a kóla az egészségünkre?

kola

Sok embernek a kóla egy szuper, finom üdítőital. A kávét helyettesítik vele, vagy megpróbálják vele növelni a munkahelyi teljesítményüket. Egyébként alig tudnak arról, mit is vesznek valójában magukhoz.

A kalóriával kezdjük: egy egyliteres flakon 40 darab kockacukrot tartalmaz, egy 0,33 literes doboz már "csak" 12 darabot. A kóla-rajongók gyakran ennek a mennyiségnek A többszörösét fogyasztják el.

Forrás: 
http://www.huffingtonpost.de/heike-bohnensteffen/cola-gefahr-gesundheit_b_5782574.html?utm_hp_ref=gesundheit
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel