Maradj egészséges

Életmódváltás, egészségmegőrzés, megelőzés

HPU (pyroluria) - az antiszociális viselkedés biokémiája

A pyroluria egy komplex vitamin- és ásványianyag-hiányt okozó anyagcsere rendellenesség, amely lehet öröklött, de kialakulhat gyermekkori trauma vagy fertőzés következtében is.

Forrás: 
https://testgazdalkodas.wordpress.com/2016/09/20/hpu-pyroluria/
0
Értékelés: Nincs

Az epilepszia és az élelmiszerek összefüggése

Az idegrendszer allergiás elváltozásai közé tartozik a migrén, epilepszia, túlmozgásosság, idegfeszültség, a neurózis egyes formái. Bizonyított, hogy egyes élelmiszerek hatnak az agyműködésre, és kóros tüneteket okozhatnak. Egyes orvosok úgy vélik, hogy az allergiás jelenség az élelmiszerekben lévő anyagok gyógyszertani hatásának tulajdonítható, vagyis ezek úgy viselkednek, mint valamely hatóanyag. Az epilepszia és az ételallergia Az epilepszia különböző formáit ismerjük, az érzékszervi módosulást eredményező rohamoktól egészen az eszméletvesztéssel járó görcsrohamokig. De az is előfordulhat, hogy egyeseknél a magas lázat görcs követi. 

Forrás: 
http://epilepszia.neurovital.hu/az-epilepszia-es-az-elelmiszerek-osszefuggese/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A magas koleszterinszint védő hatású 60 év felett

Kisebb az idősek mortalitása, ha magas a koleszterinszintjük, állapítja meg a BMJ Open egy áttekintő közleménye, ami az eredmény fényében megkérdőjelezi azt az elképzelést, hogy a koleszterin érelmeszesedést okoz. Az LDL-C gyógyszeres csökkentését ajánló terápiás irányelvek felülvizsgálatára is szükség lesz. A University of South Florida professzora, David Diamond és nemzetközi kutatócsapata áttekintő közleménye szerint azon idősebb emberek esetében, akik vérében magas a rossznak tartott koleszterin, az LDL-C (alacsony sűrűségű lipoprotein-koleszterin) szintje, ugyanolyan vagy hosszabb élettartamra lehet számítani, mint alacsony koleszterinszintű kortársaiknál.

magas-koleszterin

Forrás: 
http://www.medicalonline.hu/cikk/a_magas_koleszterinszint_vedo_hatasu_60_ev_felett
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Nyelvtannal az agyvérzés ellen

Magyar kutatók egy csoportja rájött, hogyan lehet kiszűrni egy ötven év felett szinte mindenkit érintő, de általában jó ideig tünetmentes betegséget egy pofonegyszerű eljárás segítségével. A nyaki verőérszűkület veszélyes dolog, de a beszédkészségben beálló mérhető romlás jól jelzi, ha valakinek további kivizsgálásra van szüksége.

Forrás: 
http://index.hu/tudomany/egeszseg/2013/07/25/nyelvtannal_az_agyverzes_ellen/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

A kezdet nem mindig olyan nehéz!

Kedves Vali!

Írtad, hogy számos támadás ér minket, az egészséges és tudatos táplálkozást követőket. Nagyon örülök a munkásságodnak, a természetességednek, és a ripotjaidat hallva is egyre szimpatikusabb vagy a számomra. Az átállás nekünk sem volt könnyű, de ésszel és rendszeres tanulással, türelemmel, a családi kiadások figyelembe vételével igen is könnyen megoldható.

Életmódváltás

4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)

Sárgarépa

"Szerencsére ma már nem csak azért adnak a gyerekeknek sárgarépát, hogy jól tudjanak fütyülni. Egyre többen felismerik e régi kultúrnövényünk jelentőségét és egészséges táplálkozásunkban betöltött szerepét. "Veteményeskert elképzelhetetlen nélküle", - olvashatjuk Bálint gazda írásában, ami nagyon helytálló. De nézzük, mit is kell tudnunk erről a mindennapi finomságunkról!

Sárgarépa

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Mit kell tudni a rügyelixírekről? - Zsurló

A zsurló nagyon régről való tudást őriz és hordoz magában. Sok ezer éve él velünk, és mindig rugalmasan alkalmazkodni tudott az épp aktuálisan uralkodó állapotokhoz. Erre a képességre ma is nagy szükségünk van. A zsurlónövény intenzív fényhordozó, a Nap ereje koncentráltan jelenik meg benne. Elsősorban a megmerevítő és a sötétbe húzó folyamatok ellen hat.

Mezei zsurló

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Mit kell tudni a rügyelixírekről? - Nyír

A nyírfát már ősidők óta a legfontosabb szent fák egyikének tartják, erejébe vetett hit ma is elevenen él. Amikor bármely részét használni kezdjük, jótékony erőit megmutatja, és ez a hit bizonyossággá válik bennünk. Ezt számtalan gyógyító hatásán keresztül bizonyítja nekünk.

Nyírfa

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Kókuszos banángolyók

Imádom a kókuszgolyót, mert nagyon gyorsan és igen változatosan elkészíthető desszert. Csináltam már aszalt gyümölccsel, gesztenyével, céklával, sárgarépával, kakaóval és persze kókusszal is. Csupán az az egy problémám van vele, hogy nagyon hamar elfogy. A banán igazi jókedvre derítő gyümölcs, mivel megemeli a szerotonin szintet (boldogság hormon), ezért kitűnő ellenszere a depressziónak, és a fáradékonyságot is nagyon hamar elűzi. /verebedit/

Kókuszos banángolyó

3.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 votes)

Mozgással az egészségünkért, avagy milyen mozgásformát válasszunk?

Már több blogbejegyzés is íródott és több párbeszéd is lezajlott az antalvali.com-on a mozgással kapcsolatban, de számomra ez az a téma, amit a mai "rohanó" világunkban nagyon fontos hangsúlyozni. Nem lehet elégszer elmondani, hogy miért és mekkora szüksége lenne rá Mindenkinek!! Ha mozgásról beszélünk, akkor a legtöbb ember a mindennapi rutinra, a munkahelyi mozgásra vagy a másik véglet, hogy komoly testedzésre gondol. Viszont ma már szerencsére a "finomabb" mozgásformák is "belopóztak" a köztudatba.

A mozgás öröme

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Akácvirág, a sokoldalú

Legtöbbünknek az akácvirágról az akácméz juthat eszébe. Ennél azonban több mindenre használható az akácfa szemet gyönyörködtető, fehér virágfüzére. Főzhetünk belőle teát, készíthetünk desszertet, sőt a fürdővizünkbe is szórhatjuk. Az alábbiakban részletesen is olvashatsz erről a sokoldalú fáról.

Akácvirág, a sokoldalú

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

"Tanulás közben ne égj le a szabadban, miközben fosol a vizsgáktól, tufán és fáradtan..."

Egy volt diák gondolatait idéztem, miközben igyekezett egy mondatba összefoglalni a vizsgaidőszak reá eső tanulságait... 

"Tanulás közben ne égj le a szabadban, miközben fosol a vizsgáktól, tufán és fáradtan..."

Tanulás és relaxálás

Még élénken él bennem is a kép, amikor érettségire készültem. Nagyon szép idő volt, adta magát, hogy a Velencei-tavon egy csónakban "készüljek" a nagy megmérettetésre. Persze leégtem (akkor még nem a vizsgabizottság előtt.).  Ráadásul mivel napközben a tanulás nem volt igazán feszített tempójú, kénytelen voltam este-éjjel pótolni a nappal elcsónakázott időt! Így akkortájt meglehetős alváshiánnyal küzdöttem. Hogy ne mindenért magamat okoljam: éppen építettek egy házat a lakásunk ablaka alatt, és abban az időben még nem volt tilos éjszaka is dolgozni... három műszakban.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

A legjobbat akarod gyermekednek, de el vagy veszve a biotermékek világában? - Detti tanácsadónőnk elmondja, neki mi vált be!

Sok kérdést kapunk azzal kapcsolatban itt az antalvali.com-on, hogy rengeteg a hatékony termék, de nem ismeritek őket. Így nehéz lehet választani, főleg ha a gyermekünknek szeretnénk vásárolni. Millió kérdés merülhet fel, mert mi van, ha nem eszi meg, nem jó a bőrének, nem tetszik az illata, adható-e az ő korában, és a másik, hogy ha nem válik be, akkor az "ablakon dobtunk ki ennyi pénzt". Tudjuk jól, hogy sem a drogériákban, sem a bioboltokban, sem a gyógyszertárakban nem lehet reklamálni amiatt, ha valami nem tetszett, nem vált be, vagy nem ízlett a gyereknek. Ugyan elhasználja a család és az ismeretségi kör, de bizonyára Te is szeretnéd elkerülni ezeket az apró bosszúságokat. Ezért találtuk ki azt, hogy hétről hétre megosztjuk Veled, hogy nekünk mi vált be, hátha tudsz belőle ötleteket meríteni.  Háromgyermekes anyukaként itt az én saját, teljesen szubjektív listám a bevált kedvencekről.

/Detti/

Gyermekeim bevált kedvencei 1. rész - Szubjektív lista Dettitől

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

A diagnózis: Scheuermann-kór. Mankó az érintetteknek: tudnivalók, lehetőségek, és a kezdetek fontossága

Figyelem a kisiskolásokat, ahogy áramlanak ki és be az iskola kapuján. Némelyik ki sem látszik a hatalmas iskolatáskák mögül. Aztán van, amelyik féloldalasan próbál boldogulni, mert a vállán lógó súly így akarja. Emlékszem, amikor én voltam ilyen apró, állandóan majd leszakadt a hátam a tankönyvhalmok alatt, amiket minden áldott tanítási napon be kellett cipelni az iskolába. Hiába, van, ami örök...

A diagnózis: Scheuermann-kór

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Tavaszi szél, rigófütty, gyomorfekély...

Kék égbolt, méhecskék, madarak, egyre bátrabban előbújó napsütés. És egy régi, nem várt ismerős: az egyre határozottabban jelentkező gyomortáji fájdalom... A peptikus fekélybetegségek őszi és tavaszi fellobbanása sajnos gyakori jelenség.

Peptikus fekélyek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel