Étrend-kiegészítő kisokos

Folyékony napfény a depresszió ellen

Ha csak egyetlen dolgot javasolhatnék bárkinek az egészsége javítására, megőrzésére, akkor az egyértelműen a megfelelő mennyiségű D3-vitamin pótlás lenne. Már csak azért is, mert egy új felmérés szerint a magyarok 95%-a súlyosan D-vitamin hiányos! (Így van ez máshol is, nem csak nálunk, de nem hiszem, hogy ez bárkit is megnyugtatna...)

D3 vitamin

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Mit érdemes tudni az omega 3 és omega 6 zsírsavakról?

Omega 3 és omega 6 zsírsavakSzervezetünk energiaszükségletének legnagyobb részét zsiradékok adják, és csak kisebb részét a szénhidrátok. Különösen tekintettel kell lennünk az Ω3 és Ω6 zsírsavak arányára. De vajon megfelelő arányt mutató élelmiszereket válasszunk, vagy elég a megfelelő arányt az összbevitelben figyelnünk? És hosszú út vezet a szájig, vajon milyen károsodás érheti útközben a hasznos zsírsavakat? Minden zsírsav közül a leginstabilabbak az Ω3 zsírsavak... Akkor most az Ω3 zsírsavak növelése egy lépés előre és kettő hátra?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Moringa - Isten ajándéka az egészséges élethez

Moringa faJoggal gondolhatjuk, hogy egy újabb superfooddal állunk szemben, hisz a moringa 2x több vitamint tartalmaz, mint a répa, 14x több kalciumot, mint a tej, 4x több rostot, mint a zab, 4x több káliumot, mint a banán és 9x több vasat, mint a spenót. A fa minden része ehető, de a levelében van a legmagasabb hatóanyag-koncentráció. Mivel a szárított levél a leggazdagabb tápanyagokban, már kis mennyiségben képes a szervezetben lévő hiányokat pótolni. Épp ezért Kelet-Afrikában, ahol jelentős mértékű az alultápláltság, moringa fa ültetvényeket telepítenek. Segítségével alultáplált gyerekeket és felnőtteket mentenek meg.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Kincses múmió, a legkülönlegesebb

"...nem létezik olyan betegség, amit ne gyógyíthatnánk múmióval..." 

(Tibeti "Négy gyökér tantra" gyógyászati könyv)

Egyik kedves olvasónk hozzászólásán jót mosolyogtam - miközben egyébként igazat adtam Neki, mert tényleg egy különleges készítmény -, amikor a múmióval való gyermekkori kapcsolatát osztja meg velünk. Adri88 írását a Bionom Bolt felületén osztotta meg velünk, de utólagos engedelmével idemásolom:

 "Gyerekkorom nagy gyógyítója, egy üzbég sámánasszony ismertetett meg minket ezzel a fekete színű, múmiónak becézett gyógyító szerrel, úgy 20 évvel ezelőtt. Az ízére még ma is emlékszem. Nem hittem volna, hogy újra látom. Sosem mesélte el, hogy mi is ez valójában, nagy titokzatosság lengte körbe ezt a fekete, nagyon fura, jellegzetes ízű ragacsot. Lefóliázva, pici szögletes masszadarabokban kaptuk, az égvilágon semmi nem volt ráírva. Annyit árult el egyszer, hogy ez egy nagy kincsnek számít, és a hegyekben bányásszák. Emlékszem, sokat viccelődtünk rajta, hogy mi is lehet ez valójában, a végén már a kecskéknek tulajdonítottuk a fekete csodaragacsot.

A viccet félretéve: valóban sokat tud, tényleg egy csodaragacs. Biztosan fogunk nosztalgiázni, hála annak, hogy most már itthon is meg lehet vásárolni. Szerintem ez a bionomban az eddigi legkülönlegesebb termék!"

mumio-sokezer-eve-ismert

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

A régi tudás új formában

A Manjut és a Manju tengeri sót az okinawai Trópusi Növényi Erőforrások Intézete (Tropical Plant Resources Institute, TPR) egy többlépcsős gyártási folyamattal állítja elő. Több éves kutatások szolgálnak alapjául, amelyek során tanulmányozták az élelmiszereket és összetevőiket, valamint az effektív mikroorganizmusok bevethetőségét.

manju-tengeri-so

Forrás: 
Multikosmos Magazin, 2014 októberi különkiadás, Altes Wissen in neuer Form
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Debreceni Kálmán termékeinek titka - a gyógymézek és a piramis

KálmánSzombat reggel van, hajnalban kelek, morcos vagyok, aludtam volna még. Elvonszolom magam a vásárcsarnokba, zabot veszek és banánt. Novemberi szombathoz képest kellemesen meleg van, sok is rajtam a ruha, sétálok vissza, elmegyek az utcán parkoló kocsim mellett. Kotorászok a zsebemben, nálam van a kocsikulcs! Mit csináljak? Semmi kedvem hazamenni. Kirándulni kéne, csavarogni, hasznosat tenni, találkozni, rácsodálkozni. Élni!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Savanyú káposzta, a tél vitaminja

A tél egyik legfontosabb és legolcsóbb vitaminforrása a savanyú káposzta. Emlékszem, amikor gyerekkoromban hordóban raktunk el káposztát, és én tapostam. Sajnos amiket a boltban (piacon) árulnak, azokat többnyire gyorsított eljárással savanyítják, ecetet és cukrot tesznek hozzá, és utólag tartósítószerrel kezelik, hogy hosszú ideig legyenek eltarthatóak. A káposzta ropogósságát és fehérségét a bórkén adja. Hát ebben nem sok élő dolog van, és C-vitamin tartalma is gyorsabban csökken. Heti 2-3 üveg savanyú káposzta elkészítése körülbelül fél órát vesz igénybe, szerintem ennyi időt érdemes ráfordítani.

A savanyúkáposzta fontos C-vitamin forrás

4.941175
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (17 votes)

A PlanetBIO termékek nyomában

Egy fesztiválon figyeltünk fel a PlanetBIO-ra. Szép, meggyőző csomagolásból kóstoltattak egészséges élelmiszereket, gondoltuk, mi bajunk lehet... Nézegettük a bogyókat, magokat, organikus porokat, majd továbbálltunk.

Nem múló kíváncsiságból pár nap múlva bekopogtunk hozzájuk: mitől jobbak ezek, mint a többi bio verzió?

Forrás: 
http://legjobboldalad.hu/a-legjobb-amit-a-fold-adhat-a-planetbio-termekek-nyomaban/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Krillolaj, a világító rák "csodaszere"

Amikor először találkoztam a tengeri herkentyűkkel, azt sem tudtam, hogyan kell hozzájuk nyúlni. Emlékszem rá, hogy a nászutunkon Spanyolországban voltunk, ahol az egyik estét ismerősök társaságában töltöttük el. Meghívtak minket egy étterembe. Megérkezett az étlap, persze angol és német nyelven. Mivel angolul nem tudok, németül még nem voltam magabiztos, ezért rendeltem egy olyan hangzású ételt, ami szimpatikus volt, de igazából fogalmam sem volt, hogy amit kihoznak, azt eszik-e vagy isszák. És akkor megérkezett az étel a meglepetéssel együtt, ugyanis tintahalat rendeltem. Na, erre kitört a nagy nevetés, én pedig majd elsüllyedtem szégyenemben, mert mindenki arról beszélt, hogy ez nem lesz finom. DE tévedtek! Ugyanis még egy ismerőssel együtt, mi jártunk a legjobban. Nekem nagyon ízlett, ott kóstoltam meg a különböző halfajtákat, a kagylót, rákot.

Krill

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Omega 3 - Rendszeres halfogyasztás, olajozott mindennapok

Érdekes, hogy gyönyörű országunk tele van folyókkal és tavakkal, mégis a Távol-Keletről behozott pangasius halakat és halrudacskákat veszik az emberek. A Balaton partján pedig sült hekket árulnak a valódi balatoni halak helyett. A halászat ősidők óta jelen van életünkben, itt a Tisza partján, ahol élek, fő élelemforrásnak számított. Az emberek anélkül fogyasztották a halakat, hogy bármit is tudtak volna az omega 3-ról és annak jótékony hatásairól.

A Tisza partján fő élelemforrásnak számított

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

A Karstädt-protokoll: a szinte ingyenes fájdalom- és depressziógyilkos

A D-vitamin a vitaminok szupersztárja. A hiánya betegségeket idézhet elő, a megfelelő mennyisége csodákat művelhet - egészen pontosan fájdalom és depresszió esetében. Ennek ellenére miért közölnek az egészségügyi hivatalok túlságosan kevés beviteli mennyiségeket? Miért takargatják oly célzottan a nyilvánvalóan elterjedt D-vitamin-hiányt?

d-vitamin-napsutes

Forrás: 
http://info.kopp-verlag.de/medizin-und-gesundheit/gesundes-leben/uwe-karstaedt/das-karstaedt-protokoll-der-fast-kostenlose-schmerz-und-depressionskiller.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Manju - a fiatalságom forrása

christine-greco-manjuChristine Greco 57 éves, és mint irodavezető az Európai Tudományos és Művészeti Akadémiánál kihívásokkal teli munkája van. Amióta rendszeresen fogyaszt Manjut, fittnek érzi magát és hála neki, a változókori panaszain is úrrá lett.

Hogyan fedezte fel a Manjut?

A lányomon keresztül ismertem meg. 4 éve volt egy bélműtétem és ő adott nekem egy üveggel, hogy a gyógyulást támogassa. Azóta rendszeresen fogyasztom.

Forrás: 
Multikosmos Magazin, 2014 júniusi szám, Manju – mein Jungbrunnen
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Active GTC, hormonok és a testsúly

Előző bejegyzésemben épp azon agonizáltam, hogy három kilóval többet mutatott a mérleg, mint az alakformáló programom kezdetén. Legalább egy hete ígérgetem, hogy leírom már, mi is volt ennek az oka, ugyanis közben kiderült, hogy nem is eszik olyan forrón a kását!

Hogy megy a fogyókúra

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Zöldkagyló - az ízület megóvás nagymestere

A zöldkagyló akkor keltette fel a kutatók figyelmét, amikor az új-zélandi őslakosok életkörülményeit vizsgálták. 

Az Új-Zélandon őshonos maori törzs a 19. században beözönlő európaiak miatt nehéz időkkel kellett, hogy szembenézzen. Földjeik nagy részét elvesztették, folyamatos vándorlásra kényszerültek, amihez óriási erőnlétre volt szükségük. A metsző hideg és a fizikai igénybevétel nagy megterhelést jelent a szervezet számára, mindezek ellenére a maorik mégsem szenvedtek soha ízületi gyulladásban, reumában és hátfájásban, ami a nyugati társadalmaknál már szinte általánosnak volt mondható.

Forrás: 
http://napidoktor.hu/cikk/84.25521/Zoldkagylo--az-izuletmegovas-nagymestere
4.7
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (10 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel