Ásványi anyagok...

Ásványi anyagok és nyomelemek

Kincses múmió, a legkülönlegesebb

"...nem létezik olyan betegség, amit ne gyógyíthatnánk múmióval..." 

(Tibeti "Négy gyökér tantra" gyógyászati könyv)

Egyik kedves olvasónk hozzászólásán jót mosolyogtam - miközben egyébként igazat adtam Neki, mert tényleg egy különleges készítmény -, amikor a múmióval való gyermekkori kapcsolatát osztja meg velünk. Adri88 írását a Bionom Bolt felületén osztotta meg velünk, de utólagos engedelmével idemásolom:

 "Gyerekkorom nagy gyógyítója, egy üzbég sámánasszony ismertetett meg minket ezzel a fekete színű, múmiónak becézett gyógyító szerrel, úgy 20 évvel ezelőtt. Az ízére még ma is emlékszem. Nem hittem volna, hogy újra látom. Sosem mesélte el, hogy mi is ez valójában, nagy titokzatosság lengte körbe ezt a fekete, nagyon fura, jellegzetes ízű ragacsot. Lefóliázva, pici szögletes masszadarabokban kaptuk, az égvilágon semmi nem volt ráírva. Annyit árult el egyszer, hogy ez egy nagy kincsnek számít, és a hegyekben bányásszák. Emlékszem, sokat viccelődtünk rajta, hogy mi is lehet ez valójában, a végén már a kecskéknek tulajdonítottuk a fekete csodaragacsot.

A viccet félretéve: valóban sokat tud, tényleg egy csodaragacs. Biztosan fogunk nosztalgiázni, hála annak, hogy most már itthon is meg lehet vásárolni. Szerintem ez a bionomban az eddigi legkülönlegesebb termék!"

mumio-sokezer-eve-ismert

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Manju - a fiatalságom forrása

christine-greco-manjuChristine Greco 57 éves, és mint irodavezető az Európai Tudományos és Művészeti Akadémiánál kihívásokkal teli munkája van. Amióta rendszeresen fogyaszt Manjut, fittnek érzi magát és hála neki, a változókori panaszain is úrrá lett.

Hogyan fedezte fel a Manjut?

A lányomon keresztül ismertem meg. 4 éve volt egy bélműtétem és ő adott nekem egy üveggel, hogy a gyógyulást támogassa. Azóta rendszeresen fogyasztom.

Forrás: 
Multikosmos Magazin, 2014 júniusi szám, Manju – mein Jungbrunnen
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Zöldkagyló - az ízület megóvás nagymestere

A zöldkagyló akkor keltette fel a kutatók figyelmét, amikor az új-zélandi őslakosok életkörülményeit vizsgálták. 

Az Új-Zélandon őshonos maori törzs a 19. században beözönlő európaiak miatt nehéz időkkel kellett, hogy szembenézzen. Földjeik nagy részét elvesztették, folyamatos vándorlásra kényszerültek, amihez óriási erőnlétre volt szükségük. A metsző hideg és a fizikai igénybevétel nagy megterhelést jelent a szervezet számára, mindezek ellenére a maorik mégsem szenvedtek soha ízületi gyulladásban, reumában és hátfájásban, ami a nyugati társadalmaknál már szinte általánosnak volt mondható.

Forrás: 
http://napidoktor.hu/cikk/84.25521/Zoldkagylo--az-izuletmegovas-nagymestere
4.7
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (10 votes)

MSM - a szépségünk és egészségünk őre

MSMKorábban már több helyről is hallottam hatásos MSM tartalmú krémekről. Amikor megtudtam, hogy létezik tiszta por formában is, nagyon örültem, hisz így külsőleg is adalékanyag-mentesen juttathatjuk szervezetünkbe. Belsőleg is szedve pedig még jobb támogatást biztosít. Arról nem beszélve, hogy a fájdalomcsillapító hatás csak a jéghegy csúcsa.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Kovasavval a fiatalság megőrzéséért

Jáspis, szilícium a természetbenGyakran kerültek bemutatásra az oldalon táplálék- és gyógynövények, magas hatóanyag tartalmú szupertáplálékok, ezek kivonatai és (illó)olajai. Viszont nem nagyon fordult még elő az, hogy a periódusos rendszer egy elemének szenteljünk akkora figyelmet, hogy külön blogbejegyzés készüljön róla. Most mégis ez a tervem, hisz a kovasav (növényi szilícium) nem más, mint a szilícium egy vegyülete. Hogy miért is tüntetjük ki a kovasavat ekkora figyelemmel? Hát bizony nem azért, mert véletlenszerűen épp a szilíciumra böktem rá a periódusos rendszer nézegetése közben, amint kémiai ismereteimet próbáltam elmélyíteni. 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

(T)együk feszesebbé a bőrünket!

Sejtjeink, szöveteink az elfogyasztott táplálék által újulnak meg. A kovasav biztosítja a növények sejtfalának szilárdságát. A táplálkozással foglalkozó szakértők szerint a kovasavat (szilícium-dioxidot) tartalmazó ételek fogyasztásával bizonyos mértékig mi is erősíthetjük a kötőszöveteinket, feszesebbé, rugalmasabbá változtathatjuk a vérereket és a bőrt, terhelhetőbbé a porcokat, az inakat és a szalagokat, erősebbé a hajszálakat és a körmöket. Az ideális az lenne, ha a kismamák már a terhesség idején elegendő mennyiségű kovasavat tartalmazó ételt ennének.

Forrás: 
https://kencefice.wordpress.com/2011/03/16/tegyuk-feszesebbe-a-borunket/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Amit eddig nem tudtál: Egyszerű megoldás a férfi-hiszti ellen!

Egy új tanulmány arra  mutatott rá, hogy azok a férfiak, akiknek az étrendjében nem szerepel elegendő folsav, hajlamosabbak a depresszióra. 

A folsav elsősorban a zöld levelű zöldségekben, citrusfélékben, babfélékben, hüvelyesekben, májban, valamint az élesztőben található (ide tartozik a házi szesz és az aktív élesztőkultúrák is). 

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/039868_folate_mens_health_depression.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Nopál, egy értékes tápanyagforrás

A Red Nopal a bíbor kaktusz gyümölcse. Mindeddig csak annyit tudtam róla, hogy Dél-Amerikában megeszik, és finom csemegének számít. Táplálkozástani szempontból nem különösen állt a tudomány érdeklődésének fókuszában. Pedig érdemes lenne odafigyelnünk rá, mert páratlan pozitív élettani hatásokkal bír. Leginkább a fogyni vágyók, a cukorbetegek és az inzulin rezisztenciában szenvedők, valamint az immunrendszeri problémákkal küzdők figyelmét hívnám fel a nopal kaktusz gyümölcsére.

Tartalom:red nopal

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Huminiqum szirup és kapszula formában

Huminsavat, fulvosavat és mikroelemeket tartalmazó étrend-kiegészítő szuszpenzió. Immunerősítésre, méregtelenítésre, ásványi anyagok pótlására, a szellemi és fizikai teljesítőképesség javítására. Magyar alapanyagokból, magyar szellemi tőkével, magyar munkaerővel előállítva.

huminiqum_szirup-kapszula.jpg

Tartalom:

4.272725
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (11 votes)

Huminsavak keletkezése

Humuszanyagok

A humuszanyagok a Földi élet biológiai-kémiai-geológiai bomlástermékei. A biomassza legnagyobb részét a humuszanyagok képezik. A mezőgazdasági és gyógyászati gyakorlatban a humuszanyagoknak tulajdonított pozitív hatások hordozói a huminsavak, amelyek kémiai értelemben jól definiálható vegyületcsoportot képeznek.

huminsavak-keletkezese.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A huminsavak csodája

A természet biztosított számunkra minden tápanyagot ahhoz, hogy hosszú, egészséges és aktív életet élhessünk.

4.2
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (5 votes)

A huminsavak - általános összefoglaló

Bevezető

A huminsav alapú termékek iparszerű alkalmazása már a 20-as években elkezdődött. Jelenleg a Nemzetközi Huminsav Társaság (International Humic Substance Society) szakmai felügyelete mellett komoly kutatómunka folyik a világ szinte valamennyi országában a humuszvegyületek kémiájának és hatásmechanizmusának jobb megértése, valamint új alkalmazási területek feltárása érdekében. Számos könyv és publikáció jelent meg e támában az elmúlt évtizedek alatt.

Jelen összeállításunkkal egyrészt segítséget kívánunk nyújtani azon szakemberek számára, akik komolyabban szeretnének megismerkedni ezen izgalmas területtel, másrész emléket kivánunk állítani azon kutatóknak akik úttörő munkája révén a huminsavak ipari felhasználása ma egyre nő, és a jövőben a gyógyászat, a kozmetikai ipar és a környezet védelmének egyik fontos természetes alapanyagává válthatnak. Ezen kutatómunkában a Magyar kutatók úttörő szerepet játszottak.

Külön szeretnék tisztelegni Dr. Jurcsik István munkássága előtt, aki a huminsavak élettani hatásainak kutatásában elévülhetetlen érdemeket szerzett.

Tartalom:

4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (7 votes)

A Schüssler-sókról általában

Az elmúlt napokban merültek fel témaként a Schüssler-sók itt, az AntalVali.com-on. Találtam egy jó kis összefoglalót a hatás-mechanizmusukról, ha érdekel, olvasd el. :-)

Melinda


Forrás: 
http://www.zoldujsag.hu
3.4
Értékelés: Nincs Átlag: 3.4 (5 votes)

Búza és a búzacsíra olaj

A búza az emberiség egyik legrégebben ismert gabonanövénye. A régészeti leletek szerint a világ több táján, csaknem egy időben már az ősember is termesztette, Mezopotámiában talált sumér agyagtáblák írásai, i.e.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Szezámmag tej helyett?

Tudtad, hogy egy fél pohárnyi szezámmag 3x annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej? A kalcium mellett remek mangán, réz, magnézium, vas, foszfor, B1 vitamin, cink, E vitamin, egészséges fehérje és rost forrás is ez az apró mag.

Forrás: 
Forrás: egeszseges-elet.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel