Vitaminok

Savanyú káposzta, a tél vitaminja

A tél egyik legfontosabb és legolcsóbb vitaminforrása a savanyú káposzta. Emlékszem, amikor gyerekkoromban hordóban raktunk el káposztát, és én tapostam. Sajnos amiket a boltban (piacon) árulnak, azokat többnyire gyorsított eljárással savanyítják, ecetet és cukrot tesznek hozzá, és utólag tartósítószerrel kezelik, hogy hosszú ideig legyenek eltarthatóak. A káposzta ropogósságát és fehérségét a bórkén adja. Hát ebben nem sok élő dolog van, és C-vitamin tartalma is gyorsabban csökken. Heti 2-3 üveg savanyú káposzta elkészítése körülbelül fél órát vesz igénybe, szerintem ennyi időt érdemes ráfordítani.

A savanyúkáposzta fontos C-vitamin forrás

4.941175
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (17 votes)

A Karstädt-protokoll: a szinte ingyenes fájdalom- és depressziógyilkos

A D-vitamin a vitaminok szupersztárja. A hiánya betegségeket idézhet elő, a megfelelő mennyisége csodákat művelhet - egészen pontosan fájdalom és depresszió esetében. Ennek ellenére miért közölnek az egészségügyi hivatalok túlságosan kevés beviteli mennyiségeket? Miért takargatják oly célzottan a nyilvánvalóan elterjedt D-vitamin-hiányt?

d-vitamin-napsutes

Forrás: 
http://info.kopp-verlag.de/medizin-und-gesundheit/gesundes-leben/uwe-karstaedt/das-karstaedt-protokoll-der-fast-kostenlose-schmerz-und-depressionskiller.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Manju - a fiatalságom forrása

christine-greco-manjuChristine Greco 57 éves, és mint irodavezető az Európai Tudományos és Művészeti Akadémiánál kihívásokkal teli munkája van. Amióta rendszeresen fogyaszt Manjut, fittnek érzi magát és hála neki, a változókori panaszain is úrrá lett.

Hogyan fedezte fel a Manjut?

A lányomon keresztül ismertem meg. 4 éve volt egy bélműtétem és ő adott nekem egy üveggel, hogy a gyógyulást támogassa. Azóta rendszeresen fogyasztom.

Forrás: 
Multikosmos Magazin, 2014 júniusi szám, Manju – mein Jungbrunnen
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Active GTC, hormonok és a testsúly

Előző bejegyzésemben épp azon agonizáltam, hogy három kilóval többet mutatott a mérleg, mint az alakformáló programom kezdetén. Legalább egy hete ígérgetem, hogy leírom már, mi is volt ennek az oka, ugyanis közben kiderült, hogy nem is eszik olyan forrón a kását!

Hogy megy a fogyókúra

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

16 + 1 jó ok, hogy goji bogyó levet igyunk

Hogy az ázsiai goji bogyó egyike a világ legegészségesebb gyümölcseinek, ma már bizonyított tény. Páratlanul magas a vitamintartalma, 19 aminosav, 21 nyomelem és rengeteg fehérje található benne. 


Forrás: 
http://napidoktor.hu/cikk/84.25265/16--1-jo-ok-hogy-goji-bogyo-levet-igyunk
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Új fejezet a bionom bombanő-képző nagykönyvében, alias: Active GTC

Ollé, ééééés nem is tudom már, hány nap után végre sikerült tornáznom egyet! Köszönöm, Fanni! 

Egyheti aktív alkotói válság után úgy gondoltam, hátha egy jóleső torna + hideg zuhany beindítja lankadó kreativitásomat. Ez utóbbit senkinek sem ajánlom, én is leginkább muszájból művelem. Sokan élünk egy háztartásban, és általában én jutok ki legutoljára a fürdőszobába, tehát nekem már soha nem jut meleg víz... És miután a múlt heti - tűzhelyen történő - fürdővíz melegítésem alkalmával majdnem megfőztem a kezem, inkább úgy döntöttem, hideg vízben fürödni sokkal vagányabb! 

Sikerült_tornáznom_egyet

 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Mennyi D-vitamint ajánlott szedni?

Az influenza ellen nem a C-, hanem a D-vitamin véd. A magyarok több mint 90 százaléka azonban tél végére D-vitaminhiányos.

A tél végére a 18 év feletti magyarok 91 százaléka D-vitaminhiányos, az emberek felének ráadásul nem hogy az ideális, még a minimális szintet sem éri el a D-vitamin ellátottsága. Az a 9 százalék, akiknek a D-vitamin-ellátottsága a normál tartományban van, többségében csontritkulással kezelt betegek, akik betegségük miatt kénytelenek kiemelten figyelni a D-vitamin-szintjükre.


Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20140225-d-vitamin-napi-dozis-csontritkulas-cukorbetegseg.html
4.77778
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (9 votes)

Folsav vs. Folsav?!

Folsav és folsav között nagy különbség van! Az angol nyelvben jelzik is ezt a különbséget. A B-vitamin csoportba tartozó ''FOLATE'' az ételekben természetesen előforduló vitamin, míg a ''FOLIC ACID'' a folsav szintetikusan előállított formája, amelyhez vitamin tabletták szedése útján juthatunk.

A természetes folsav az egyik legfontosabb magzatvédő és fejlődést elősegítő vitaminként is ismert, hiszen részt vesz új sejtek képződésében, sejtosztódásában, a vérlemezkék, a vörös- és a fehérvérsejtek képzésében, az aminosavak, és nukleinsavak anyagcseréjében, a DNS szintézisben, de hozzájárul a gyomor-bélrendszer egészségéhez is.

Forrás: 
http://eddmagad.blog.hu/2012/09/26/folsav_vs_folsav
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Érdemes-e tömni magunkat C-vitaminnal?

Bár a C-vitamint és hatását már több mint 70 éve kutatják, még olyan egyszerűnek tűnő kérdésekre sincs egyértelmű válasz, hogy például van-e olyan jó a szintetikus szer, mint a természetes forrásból származó C-vitamin. Még azt sem tudhatjuk pontosan, mennyi az ideális adag, de azért megpróbálunk eligazodni a zavarosban.

c-vitamin

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20130924-melyik-a-nyero-c-vitamin-keszitmeny.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

D-vitamin: A Crohn-betegség természetes kezelésének módja

Kutatások kimutatták, hogy a vérben lévő, magasabb D-vitamin koncentráció segíthet mind megelőzni, mind kezelni a Crohn-betegséget, amely egy gyógyíthatatlan, a szervezetet legyengítő, gasztrointesztinális rendellenesség. A Crohn-betegség az irritábilis bél szindróma (IBS) egyik formája, amely az amerikai lakosságnak a 10-20%-át sújtja élete során.

crohn-betegseg

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/041192_vitamin_D_Crohns_disease_IBS.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Nem mind arany, ami fénylik! Avagy: Csípjük nyakon a vitaminhamisítást!

Tudod, hogy mik azok a szintetikus vitaminok? Ezen kis összefoglalónak köszönhetően világosabb képet kaphatsz róluk. Ugyanakkor, a cikk végigolvasása után, érdemes lesz alaposan górcső alá venni az otthoni vitaminkészletet, mert meglepő dolgok derülhetnek ki....

Forrás: 
http://drbenkim.com/articles-vitamins.html
4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)

D-vitamin - nem csak a csontokra!

Májustól szeptemberig a D-vitamin pótlásához az is elég lenne, ha pólóban, rövidnadrágban sétálnánk negyedórát.

Forrás: 
http://ng.hu/Tudomany/2012/06/dvitamin__nem_csak_a_csontokra
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tízszeresére emelik a D-vitamin-ajánlást a magyar orvosok

A magyar orvostársadalom példátlan összefogásának eredményeképpen született meg az a szakmai ajánlás, amely a jelenleg ajánlott D-vitamin-mennyiség közel tízszeresének bevitelét ajánlja felnőtt ember számára a novembertől márciusig terjedő időszakban. 

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20120223-tizszer-tobb-dvitamint-javasol-az-uj-magyar-ajanlas.html
4.75
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (4 votes)

Új, többszörösére emelt napi ajánlás (RDA%) a D-vitamin fogyasztására

Egy fél évszázados tévedést korrigált 2010 november 30-án az Amerikai Tudományos Akadémia Gyógyszertudományi Intézete (IOM). A D-vitamin napi javasolt beviteli értékét (RDA%) háromszorosára emelte fel.

Forrás: 
http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=448&Itemid=272
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel