Intim szféra

Szexualitás, intim szféra

Miért ne használjunk tampont?

A tamponhasználat káros következményeiUtálom a tampont! Mindig is utáltam, és mindig is utálni fogom. Hála istennek csak elvétve volt hozzá szerencsém, maximum olyankor, amikor nem készültem fel kellőképpen egy esetleges lavinára, és kénytelen voltam azt használni, amit sebtében kérni tudtam. Kamaszként, amikor először a kezemben tartottam, hirtelen azt sem tudtam, hova kell bedugni és hogyan. És különben is, azt a batár nagy, dörzsölős valamit? Aztán valahogy csak sikerült, de mégsem pont úgy, ahogy kellett volna, félúton megakadt, fájt az alsó részem, és kényelmetlenül éreztem magam egész idő alatt. Ennyit erről - gondoltam -, elő a betéttel! Akkor még nem jutott eszembe, hogy esetleg veszélyes kórokozók is tanyázhatnak rajta, egyszerűen csak zavart, hogy fel kell "oda" rakni. 

4.9375
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (16 votes)

9 tipp hólyaghurut esetén

A hideg időszakban gyakrabban előjöhet a rémes hólyaghurut, főleg nálunk, nőknél. Fontos, hogy megelőzzük a problémát réteges öltözködéssel, az immunrendszer felturbózásával, a hüvelyflóránk támogatásával. De mit tehetünk, ha mégis újra itt a baj?

Hólyaghurut

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Szexuális élet szülőként: létezik egyáltalán?

Nem szívesen beszélek a szexről, és szinte soha nem írok róla. Mégis a szexszel fogunk ebben a cikkben foglalkozni, de csakis azért, mert elvégre mindannyiunkat érint. És szülőként egészen biztosan egy szempont érdekel igazán minket: hogy a pokolba csináljuk, amikor ennyi GYEREK van a házban? Létezik egyáltalán szexuális élet szülőként?

szexualis-elet-szulokent

Forrás: 
http://www.huffingtonpost.de/anna-luz-de-leon/sexleben-als-eltern-gibt-es-das-uberhaupt_b_5532448.html?utm_hp_ref=familie
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

A káros vegyi anyagok csökkenthetik a spermiumszámot

Manapság már több jelentés is részletezi a vegyi anyagok felszabadulásának káros hatásait. Habár ez mind a nők, mind a férfiak szempontjából fontos, mégis a férfiakat érintik különösen. Illetve a partnerüket, ha valamikor családtervezésre szánnák magukat.

karos-vegyi-anyagok-csokkenthetik-a-spermiumszamot

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/044048_mens_fertility_BPA_sperm_count.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Ártanak a nőknek a rovarirtók

Két rovarirtó szer fokozza az endometriózis nevű betegség kialakulásának valószínűségét - olvasható a Environmental Health Perspectives legutóbbi számában.

endometriozis_0.jpg

Forrás: 
http://www.hazipatika.com/eletmod/otthon/cikkek/artanak_a_noknek_a_rovarirto k/20131112105751&utm_source=hirstart.hu&utm_medium=www&utm_campaig n=hirstart_20131113
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Hogyan jön össze a paradicsommadár Elvis Presley-vel, avagy: Első Aviva élményeim

aviva4-200x.jpgHa hiszitek, ha nem, két hete még meg sem fordult a fejemben, hogy Aviva tanfolyamra menjek. Egy jó barátnőm ültette a fülembe a bogarat, ők ugyanis évekig vártak az első kisfiukra. Nemrégiben került náluk szóba a kistesó tervezése, így utánanézett azoknak a módszereknek, amelyek segíthetnek a mielőbbi gyermekáldásban. Az én történetemhez úgy kapcsolódik az övéké, hogy a 20 hónapos Zelmi lányom anyatejfogyasztása még vetekszik 3-4 nagyobbacska csecsemőjével, így a saját termékenységemre sem fogadnék a lottón. Kistesót pedig lassacskán majd mi is szeretnénk.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Az endometriózis, mint a női meddőség egyik gyakori oka

Szervusztok Babavárók!

Adós vagyok még egy témával, az endometriózissal.

Mielőtt azt hinnétek, hogy ezt elfelejtettem, magyarázatként csak annyit, hogy erőt gyűjtöttem. Nem egyszerű téma, és nagyon sok oldalról kéne ezt megvilágítani. Én ebből úgy tűnik, csak egy kis részt fogtam át.

4.555555
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (9 votes)

A gyakori vetélések okai

A gyakori vetélések okai, mit tehetünk? Segít az Aviva torna?

A szakirodalom szerint a megtermékenyült petesejt az esetek 50%-ban vetéléssel végződik, amelyet gyakorta észre sem vesznek, olyan korai stádiumban történik.  A 10-12 napos terhességek (buta szó, de ez az elfogadott, hiszen hogyan lenne terhes, ami áldott)  gyakran egy erősebb görcsös menzesszel lökődnek ki.

Tartalom:

Miért van ez így?

Mégis mit tehetek?

Hogyan teheted?

Végezetül, miért kezdtem el írni ezt a blogot?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Férfi meddőség

Miért késik, késhet a Baba? - Férfi oldal

ferfimeddosegA szokásos megszólításon most gyorsan változtatnom kell, mert ebben a részben a férfiakhoz szólok. Ők is okai lehetnek a hosszú várakozásnak, sőt, ma már azt is tudjuk, hogy - bármily meglepő is, de nem a nők, hanem - több mint 50 %-ban ők, a Teremtés Koronái a felelősek a „meddőségért”.

Tehát most jöjjenek a fiúk!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Gyermekáldásra várva…

Sziasztok,

Pogány Zsuzsa vagyok, a Bionom hírlevelek öreg olvasója (63 év nagy idő). Nem vagyok grafomán típus. Néha előfordul, hogy olvasva valamit, szívesen kiegészíteném, de mire időt kerítek rá, már aktualitását vesztette. Szóval sikerül addig várnom, amíg az inger elmúlik. Most nem így történt.

Olvasom a cikket a baba első évével kapcsolatban, majd visszaléptem az "Egy születés története" blogra, és ellenállhatatlan vágy fogott el, hogy mindkét témával kapcsolatban "tollat" ragadjak.

BabavárásMint volt Kriston intimtorna- és jelenleg is Aviva tréner 10 éves tapasztalattal, gyakorta találkoztam, találkozom kismamákkal, és a kismamaságra hosszú ideje vágyó nőkkel, lányokkal. Van, aki csak elhatározza, hogy itt a baba várás ideje, és a pocaklakó már érkezik is. De van, akinél az elhatározást sok év próbálkozás követi, netán még néhány spontán vetéléssel is nehezítve a babára várás időszakát.

Most veszem észre, hogy annyi, de annyi a mondanivalóm ebben a témában, hogy csoportosítanom kellene.

4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (9 votes)

Ha eleged van a menstruációból

Atyaisten...... no comment... tényleg nem tudnék kultúrált stílusban véleményt alkotni.... Már a cikk címéhez sem.

Forrás: 
http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120522-eleged-van-a-menstruaciobol-igy-felejtheted-el-honapokig.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Alig szexelő nőkkel teszteltetnék a fogamzásgátlót

Egy új dili. Nem is kommentelném, de jó, ha mi antalvalisok tisztában vagyunk vele, mennyi badarsággal bombázzák a nőket. Na persze aki hagyja, és itt sem hisz a veszélyekben, az tényleg magára vethet... 

Forrás: 
http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20120308/uj_fogamzasgatlo_tesztalanyokat_keresnek/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Egészséges spermák: hasznos tanácsok a termékenység fokozásához

Ha problémái akadnak a fogamzóképességgel, akkor fontos tudnia, mit tehet azért, hogy egészséges ondóval járuljon hozzá a sikerhez. Ezt szeretnénk elősegíteni az ondósejtek egészségével kapcsolatos összefogaló cikkünkkel, amelyet a Mayo Clinic weboldalának anyaga alapján készítettünk.

Forrás: 
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0731/491705/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Kis híján belehalt a tamponhasználatba a brit lány

tamponNéhány órán keresztül használt egy tampont egy 15 éves brit lány, amikor összeesett. Kórházba szállították, kiderült, hogy a tampon, illetve néhány hirtelen jött fertőzés okozta a bajt. Annyira rosszul volt, hogy mesterséges kómában kellett tartani, az anyja a kórházi ágy mellett már lánya temetését tervezte. Tíz nap után végül jobban lett.

Forrás: 
http://velvet.hu/sztori/2011/09/20/tampontol_kapott_vermergezest_a_brit_lany/
4.833335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (6 votes)

Szülés gyönyörrel

A címben szereplő téma már régóta foglalkoztat. Jó pár nővel beszélgettem, a szülés „élményéről”. Néhány nőgyógyásszal is. Bent voltam mind a 4 gyermekem szülésénél. (Na jó a 4.-nél nem teljesen, mert „császár” volt, s a műtéthez nem engedtek be.)

Olvastam több mindent a tantrikus a taoista szexről. S hadd ne soroljam fel hirtelenjében, mik vezettek a címben megfogalmazott ötlethez, már sok sok évvel ezelőtt. Kb. fél éve találkoztam a neten először ilyen témájú cikkel. Így rájöttem: Feltaláltam a „spanyol viaszt”. Most találtam cikket és videót is a témáról.

Forrás: 
http://www.borsonline.hu/news.php?orgazmust-elt-at-szules-kozben-videoval&op&hid=39334
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel