Növénytermesztés

Kert, kertészkedés, növénytermesztés, csíráztatás

Közösségi Mag-könyvtár

A Közösségi Mag-könyvtár egy tüneményes közösségi kezdeményezés, ami hosszú múltra tekint vissza, és természetesen illegális Amerikában.

Közösségi Mag-könyvtár

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Dánia célja a 100%-os tisztagazdálkodás elérése

Dániában az összes előállított élelmiszer 8 százaléka bio, exportját pedig 2007 óta 200 százalékkal növelte meg az organikus élelmiszerekből.

A dán kormány most azon dolgozik, hogy drasztikusan növelje a bioélelmiszerek előállítását, a végső cél pedig, hogy csak tisztagazdálkodásból előállított élelmiszerek kerüljenek az asztalra.

Forrás: 
http://greenprofit.hu/index.php/mozaik/elelmiszerek/1278-dania-celja-a-100-os-tisztagazdalkodas-elerese
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Szedd magad felhívás!

Sziasztok!

Szedd magad!A nyárban az egyik legjobb dolog a sokféle friss zöldség és gyümölcs, amelyeket a legjobb, ha termelőktől, megbízható forrásból vásároljuk meg, ha nincs mód saját termesztésre. Az is fontos azonban, hogy minél frissebben jussunk hozzá a finom falatokhoz, és persze az ár sem utolsó szempont. Ezért is választják sokan a Szedd magad akciókat. Ehhez igyekszünk segítséget nyújtani azzal, hogy folyamatosan frissítjük a kertészetek listáját.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Biológiai védekezés a kiskertben

Itt a tavasz, így megsokszorozódott a növényvédelmi teendők száma. Az időjárás egyre kedvezőbb a kórokozók, kártevők szaporodásának is. A még gyenge szöveteken könnyen bejutnak a kórokozók, károsítják a kártevők. A növényvédelemben elsősorban a megelőzésen van a hangsúly, ezért különösen nagy figyelmet kell fordítanunk a növények megfelelő fejlődésére.

katica

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Lombtrágyázás

A lombtrágyázás viszonylag ritkán alkalmazott módszer a kiskerti növénytermesztésben, azonban hatékonysága igen jelentős. A levél bőrszövetén keresztül a hatóanyagok sokkal hatékonyabban és gyorsabban felszívódnak, mint a gyökéren keresztül, akárcsak a mi esetünkben. A humángyógyászatban a bőrre kent hatóanyagok kétszer hatékonyabban felszívódnak, mint az emésztőrendszeren keresztül.

magneziumhiany

4.846155
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (13 votes)

Egynyári növények: az egész nyáron át tartó virágözön

Végre elérkezett a várva várt tavasz! A hőmérséklet folyamatosan emelkedik. Így szinte már minden kertészetben megvásárolhatók az egynyári virágzó növények.

petunia

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Gyümölcsök a balkonról

A legtöbb gyümölcstermő növény már virágba borult vagy borul a napokban. Ilyenkor és a gyümölcsök érésekor gyakran elhangzik, hogy milyen jó lenne..., de nekem csak egy balkonom van. Azonban ma már a balkontulajdonosoknak sem kell elkeserednie, nagyon sok gyümölcstermő növény megtermeszthető a balkonon. Illetve ma már a legtöbb gyümölcsfa törpe változata is megvásárolható.

balkongyumolcs

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Fűszer- és gyógynövénykert

Ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fűszer- és gyógynövénygyűjtés, azonban akár saját fűszerkertet is kialakíthatunk, amelyből garantáltan szennyezőanyag-mentes növényeket szüretelhetünk. Valamint kora tavasztól késő őszig frissen is felhasználhatjuk.

fuszer

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

A palánták gondozása

Többen kérdezték, akiknek most sikerült beszerezni a vetőmagokat, hogy nincs-e már késő a vetésükhöz. Így a palántákkal való további teendők mellett erre is szeretnék kitérni. A legtöbb kiskerttel rendelkező házban már kicsíráztak a palántának szánt vetőmagok. így a további teendőket vesszük sorba.

tapkockas

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Mediterrán és kültéri konténeres növények felkészítése a tavaszra

Ébredezik a természet, egyre több növény rügyei pattannak meg, néhányak már virágba is borultak. A hőmérséklet egyre magasabb, egyre hosszabbak a nappalok is, valamint a bőrünkön is észrevehetjük, hogy erősödik a napsugárzás is. Itt a tavasz!

leander

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

A szobanövényekről se feledkezzünk meg!

Az előző cikkben a földkérdéssel foglalkoztunk, hogy milyen talajjavító anyagokkal tudjuk jó minőségűvé varázsolni kertünk talaját. Közeleg a tavasz, emiatt a szobanövényekről sem szabad megfeledkeznünk. A lakásban is ébredeznek a szobanövények, egyre több új hajtás és levél jelenik meg rajtuk. Így elérkezett a szobanövények átültetésének ideje is!

orchidea

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Föld, a kertészkedés alapja

A föld a kertészkedés alapja! Ezzel a kijelentéssel kezdhetnénk minden kertészeti vonatkozású írást, előadást. A legtöbb probléma, sikertelenség a föld, ültetőközeg minőségétől, tápanyagtartalmától, szerkezetétől, biológiai aktivitásától ered. Az eredményes kertészkedés, növénytermesztés alapja valóban a megfelelő talaj, ültetőközeg!

talaj

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Friss fűszer a lakásból

Egyre inkább közeleg a tavasz, azonban a kinti hőmérséklet még nem kedvez a növénytermesztéshez. Természetesen már elvethetjük a hidegtűrő zöldségféléket, de a számuk még igen korlátozott.

4.81818
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (11 votes)

Palántanevelés

Egyre gyorsabban közeleg a tavasz, így a palántanevelésre is fel kell készülnünk, be kell szereznünk a szükséges alapanyagokat. A sikerességünk egyik legfontosabb eleme a jó minőségű vetőmag, valamint a csíráztatásra szánt közeg. A vetőmagokról az "A tavasz közeledtével eljön a vetőmagok beszerzésének ideje! Milyet válasszunk?" című blogbejegyzésben olvashattatok. Most leginkább a palántanevelési lehetőségekkel, eljárásokkal foglalkozunk.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel