Öltözködés, divat

Az a bizonyos sminktanfolyam...

Néha kifejezetten idegesít a smink, és nem is viselem el magamon. Néha viszont határtalan örömet érzek, hogy vannak eszközeim egy emberibb külső alkalmi megalkotásához. Egy mozgalmas, "jónéhányszorkelős" éjszaka után például különösen sokat javít az összképemen akár csak egy szempillaspirál vagy egy kis pirosító használata is. Van, hogy csak a magam örömére kenek fel némi naturális réteget, mert egyszerűen jólesik, és kész. A női lélek rejtelmei... 

hogyan-sminkeljunk-helyesen

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Itt a Farsang, áll a "Bio" bál

Elérkezett a sminkek és a báli időszak ideje. Színes ruhák, ötletes jelmezek, elegáns bálok. A Zuii inspirációkat küldött nektek erre az időszakra is.

Farsangi sminktippek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Sminktippek gyorsan, egyszerűen

Az ünnepek alatt odafigyelsz minden apró részletre. Legyen szép a lakásod, egészséges ételek, italok kerüljenek az asztalra, a kozmetikumaid is biztosan természetesek. Igen ám, de itt jön egy kis mumus! A végén szeretne mindenki szép lenni. Telis-tele van a nesszeszered sminkekkel, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá. Megmutatok ma neked néhány gyakorlati tanácsot, hogy minél egyszerűbben trendi sminkeket készíthess bionom módra, legyen az akár egy naturális smink vagy party smink.

Szilveszteri sminktippek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

7 különbség: aki csak úgy hordozgat, és az igazi, hardcore arc

Az interneten találtam ezt a cikket. Nagyot nevettem!  Picit magamra ismertem, de épp csak annyira, amennyire a saját karikatúrámra ráismernék: kicsit kiszínezve, kicsit eltúlozva. Igen! Fannus fél napokat is itt szunyókál rajtam, a Lanámban.  Igény szerint szopizik. Mindkettőnk érdeke ez. Bevallom, élvezem, hogy így nyugodtan tudok dolgozni, és ő is jól érzi közben magát. Remélem, senki nem veszi gúnyolódásnak ezt a kis szösszenetet, csak szerettem volna, ha nevetünk együtt egy jót, ne mindig komolykodjunk!  Ja, és szép kötést mindenkinek! 

Kardos Lőkös Melinda


Nagyon szeretek hordozni, hiszen a hordozás bababarát és praktikus: a baba kevesebbet sír, és nem kell lépcsőkön fel-le szenvednünk a babakocsival. Ugyanakkor a hordozás olyan, mint a kerékpározás, lehet csupán közlekedési eszköz, de lehet szubkultúra, életstílus, filozófia és eszközrendszer: vannak, akik biciklivel járnak, és vannak a bringások.
 

Van, aki csak úgy hordozgat. És vannak az igazi hordozók.

Forrás: 
http://divany.hu/poronty/2014/05/30/7_kulonbseg_aki_csak_ugy_hordozgat_es_az_igazi_hardcore_arc/?token=01e458136b54d1b06f27d996a9c15787
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Súlyos bőrgyulladást okozhat a strandpapucsod, a farmerod és az ülőgarnitúrád!

Péntek délelőtt a Kossuth rádióban egy neves és elismert bőrgyógyász hosszan beszélt arról, hogy komolyan kéne már vennünk a textilekben, ruhaanyagokban, lábbelikben és bútorszövetben rejlő méreganyagokat. Ezek közül is a dimetil-fumarátot.

Én lassan 10 éve beszélek erről! 10 éve még hülyének néztek amiatt, hogy lebeszéltem mindenkit a fekete ruhákról (PPD), és állítólag "riogattam" az embereket azzal, hogy a bútorszövetben és a cipőkben halálos méreganyagok vannak. Örömmel tölt el, hogy végre az orvosok is kezdik komolyan venni ezt, sőt az ÁNTSZ a dimetil-fumarátot be is tiltotta.

Antal Vali


A dimetil-fumarát ugyan remekül gátolja a penészgombák elszaporodását, de ezzel együtt súlyos bőrgyulladást is okozhat. Az ÁNTSZ nemrégiben több olyan ruhaipari terméket talált ellenőrzése során, amelyek a megengedettnél nagyobb mennyiségű dimetil-fumarát (DMF) penészedést gátló anyagot tartalmaztak. A DMF ugyan remekül megakadályozza a penészgombák elterjedését, viszont ezzel együtt az egészségre is ártalmas.

Nem csoda, hogy az EU is tiltólistára tette ezt a vegyületet. Mindennek ellenére főleg a Távol-Keletről, azon belül is Kínából érkező cipők, farmerek és bőrből készült bútorok bizony nemegyszer tartalmazzák ezt az anyagot, de a mostani razzia során több európai országból származó terméknél is határérték feletti DMF mennyiséget állapítottak meg az ÁNTSZ szakemberei. Mivel rengeteg termék érkezik Kínából - és nem csak noname cipők, de márkás cuccok is - ezért aztán jobbnak láttuk utánanézni annak, hogy mi is ez a DMF.

dimetil-fumarat

Forrás: 
http://borsa.hu/dimetil-fumarat-borgyulladas-20100311
4.5
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (4 votes)

Gyerekruhákban talált méreganyagokat a Greenpeace

Immunrendszerre, szaporítószervekre, hormonrendszerre káros anyagokat talált a Greenpeace világmárkák gyerekruháiban. Magyarországon és még 24 országban vizsgáltak meg 82 ruhát.

mergezo_anyagok_gyerekruhakban

Forrás: 
http://www.origo.hu/itthon/20140114-gyerekruhakban-talalt-mereganyagokat-a-greenpeace.html?sec-1
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Mérgező kínai ruhák

A nonifenol etoxilát azért is különösen veszélyes, mert toxinként elsősorban a hormonháztartásra fejti ki hatását.

Az anyag volt felelős Európában a hím halak „elnőiesedéséért", de a WWF tapasztalatai alapján az emlősök hormonális folyamatai is változást mutattak az anyag jelenlétére. S hogy milyen hatással lehet a toxin az emberekre? A szexuális zavaroktól kezdve a reproduktív rendszer működésének problémáiig előfordulhatnak gondok.

Forrás: 
http://xn--fogys-0qa.net/mergezo-kinai-ruhak.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Házilag is elkészíthető MIASZÖSZ HAJPÁNT

Alább egy kb. fél óra alatt összeállítható hajpánt készítési útmutatója található. Lépésről-lépésre fotóztam a folyamatot, miközben készítettem a hajpántokat, hogy könnyen követhető legyen minden mozzanat. Természetesen sok más egyéb díszt is ki lehet rá találni, én most ezt a cicás változatot mutatom be. Sablont is mellékelek hozzá, már csak azért is, mert nálunk és a baráti kör leányai között ez a kedvenc. Azt talán mondanom sem kell, hogy a kislányok miért szeretik. Azt is elárulom még, hogy a nagylányoknak, nevezetesen nekünk, anyáknak is örömünk telik benne. Ugyanis ezt a hajpántot már egy kétéves is egyedül fel tudja venni anélkül, hogy szeme épségét kockáztatná, és nem pottyan ki akkor sem, ha kisgazdája éppen fejjel lefelé lóg vagy mondjuk indiántáncot jár.

Remélem, kedvet kaptál, tehát munkára fel!

miaszosz_hajpant10.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Rákkeltő, veszélyes anyagok a magyarországi ruhákban

Ijesztő eredményt mutat a Greenpeace International vizsgálata, amely szerint a vezető divatcégek olyan ruhákat forgalmaznak, melyekben lévő veszélyes vegyi anyagok a környezetbe kijutva hormonzavarokat okoznak, vagy akár rákkeltő anyagokká bomlanak. A Greenpeace 141 ruhadarabot vásárolt a világ 27 országában, köztük négyet Magyarországon.

Forrás: 
http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/rakkelto_veszelyes_anyagokat_talaltak_magyarorszagi_ruhakban.1035308.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mellesleg: Mitől nő a Nő?

Őszintén bevallom, többször meg akartak már győzni arról, hogy a melltartó egy alap ruhadarab, ami elkél az ember lányán, ha kimegy az utcára. Pár hete is volt egy ilyen tapasztalásom, és értetlenül álltam, hogy miért ne lehetnék attól még nő, ha nincs rajtam melltartó.

Persze ha jelentős méretekkel rendelkeznék :), akkor biztos alkalomszerűen, ha a ruha és az alkalom megkívánja, vennék fel, de mivel a kis domborulatúak táborát képviselem, így teljesen fölöslegesnek tartom.

Régen próbálkoztam a push up melltartókkal, hát rémálmomban ne jöjjön elő, számomra veszettül kényelmetlen volt! Nyomott, szorított, csúszkált, váh ... Maximum sportolás közben veszek fel sportmelltartót, mivel azt érzem, hogy ugrálás közben, bármilyen pici, nem igazán jó érzés, ha önálló életet él... :)

Erre egyik nap átküldte egy kedves barátnőm ezt a cikket, mivel neki is meséltem a sztorit...
Köszönöm Andi (m.fodorandrea)! :)
Nektek milyen tapasztalataitok vannak ezzel a csöppnyi ruhadarabbal kapcsolatban?

Ziger Hajni (epermami)

dúla, watsu terapeuta


mellek.jpgA média jóvoltából lépten-nyomon találkozhatunk idealizált mellek képével, de vajon tudjuk-e, milyen az igazi mell? Megcsodáljuk-e a női keblek egyediségének szépségét, vagy annyira hatása alá kerültünk korunk s kultúránk nyílt és burkolt üzeneteinek, hogy fanyalogva fordulunk el attól a látványtól, ami nem felel meg az idealizált képnek? Vajon milyen gondolatok, érzelmek bújnak meg a legtöbbször manipulált látszat mögött?

Forrás: 
http://www.otvenentul.hu/szepseg/44620
4.6
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (5 votes)

Örök(s)ég, nem régiség - Örök minták mai ruhákon

Nyáron a MOGY (Magyarok Országos Gyűlése) vásárában jártunk Bösztörpusztán- már megrakodva kecskesajttal, háziszörppel, túl a sparhelton sült lepényen, izzadtan, és az utolsó papírpénzeinktől megfosztva- amikor megakadt a szemem egy azóta már val&oacu

Forrás: 
Hulej Emese, Nők Lapja 41., Élettörténet, hivatalos fotó a vásárról: www.bosztorpuszta.hu, Rodler Miklós
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Már a szemünk mérete sem az igazi az új divathullám szerint

Ha már nem elég a smink ahhoz, hogy a szemünket optikailag nagyobbá tegyük, kipróbálhatjuk az extra nagy szemgolyót varázsló kontaktlencsét.

Forrás: 
http://velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2010/07/11/lady_gaga_veszelyezteti_a_szemunk_egeszseget/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Testnek és léleknek ártalmas a fekete fehérnemű?

Olyan biomán bulvárcímet adtak ennek a hírnek, hogy nem lehetett kihagyni. Rögtön Veronikára gondoltam, aki azzal támadott le télen, hogy miért vagyok megint feketében?  Hát mert tetszik..., de erősködött, hogy nem is tudom, mit művelek az energiákkal... 
Így hát Veronikának, a mi kis lélekkurkászunknak ajánlom ezt a cikket, a férfi olvasókat pedig megnyugtatom, annyira nem komoly az ügy, a magyar nyelv mindenesetre megint biztosított minket bölcsessége felől, miért fehér a fehérnemű.

Forrás: 
www.szabadfold.hu
4.5
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (6 votes)

Miért viseljünk organikus (bio) ruhaneműt?

Valószínűleg elevenen él még bennünk a műszálas melegítő emléke, a diszkó stílus, és a műszál okozta kellemetlen hőérzet.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Textilszínezés - hagyományos, ill. környezetbarát (bio) módon

Sok szó esett már bizonyos táplálékokban, kozmetikumokban előforduló káros adalékanyagokról, színezékekről, azonban úgy gondolom, hogy fontos szót ejteni azokról a termékekről is, melyeket nem megeszünk, vagy magunkra kenünk, hanem viseljük őket. 

Az interneten való böngészés során bukkantam rá erre a dán cikkre, mely a textilszínezés problémakörével foglalkozik. Számomra igen hasznos információkkal szolgált, ezért úgy gondoltam, hogy az oldalon is lenne helye, és érdemes ezzel a kérdéskörrel is kicsit mélyrehatóbban foglalkozni. 

Forrás: 
koogko.dk
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel