Hajápolás, hajfestés

Henna, gyógyszer a hajamnak!

Sziasztok!

Nekem eredetileg, még 6 évvel ezelőtt, amikor a kislányom még 2 éves volt, olyan hajam volt, mint a reklámokban a néniknek. Tudjátok, fenékig érő, dús, fényes, nagy hullámokkal, azután egyszer csak elhagyott a fele, elkezdett őszülni, korpásodni, zsírosodni, minden téren cserben hagyott a galád! Röviden összefoglalva, talán a tartós hajkiegyenesítésen, meg a póthajon kívül mindent elkövettem ellene, az elkövetkezendő pár évben. De tényleg! Dauer, szőke, egymás után a kettő, sötétből világos, világosból sötét, minden! Gyakorlatilag ahelyett, hogy segítettem volna neki, kentem rá a sok mérget.

Elkezdett kihullani a hajamKopasz foltok a fejemen

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt!

A növényi hajfestés maga a természetességSzínek, amelyeket a természet alkotott. A növényi hajfestés számomra maga a természetesség, ugyanakkor elfogadás is, hiszen az alapszín meghatározó a kívánt szín kiválasztásánál. Saját hajszíned biztosan jól áll, ezt elfogadva gyönyörűen csillogó színeket festhetünk. Szépülj te is természetesen, több ezer éve bevált módszerrel.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről

A kozmetikai ipar elárasztja a piacot szintetikus hajfestékekkel. A reklámok kecsegtetőek, hisz egyre rövidebb hatóidővel, egyre krémesebb állaggal, kényelmesen, mosolyogva festhetjük akár otthon is a hajunkat. Pénztárcától függetlenül, bárki találhat magának egy jó kis átváltoztató vegyi koktélt féltett hajkoronájára. Egyre gyakrabban fellelhető a reklámban vagy a festék csomagolásán utalás arra, miszerint a termék ápoló hatást fejt ki a benne található (vélhetően finomított), pár csepp egzotikus olajnak vagy valamilyen hozzáadott vitaminnak köszönhetően. Mi több, számos hajfesték nem tartalmaz már ammóniát.Tények és tévhitek a hajfestékekről

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

10+1 érv a növényi hajfestés mellett

Hagyd, hogy magával ragadjon a növényi hajfestés! Engedd el régi megszokásaidat, megkövesült elvárásaidat. A következő 10 pont segít neked abban, hogy te is olyan elfogulttá válj, mint én.  Fogadd el a lehetőségeidet, és színezz tisztán, természetesen!

A végeredmény gyönyörű fényes haj

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

11+1 tip-top hajtipp az őszi-téli szezonra

Az évszakok körforgását a hajápolásnál is fontos figyelembe venniAz évszakok váltakozása természetes módon hatással van ránk, testileg és lelkileg is. A téli időszakban változnak szervezetünk igényei, a zordabb időjárásnak köszönhetően magasabb vitamin-, illetve tápanyagbevitelre van szükségünk, de például a bőr- és hajápolási termékeink, rituálénk összeállításakor sem árt figyelembe venni az évszakok körforgását.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

A leghatékonyabb nyári hajápolási technikák - kívül és belül

Jó pár hajápolást, illetve hajas gondokat boncolgató cikk és hírszem került már fel az oldalra, a legtöbb talán hajfestés témában. Vali átfogó cikkeiben (Hajápoló termékcsaládok - kell-e ennyi kence a hajra?; A haj kóros elváltozásai belső problémákra vezethetők vissza;) nagyon jól körüljárja a hajápolás problematikáját és lényegét: ha nem mérgezzük magunkat sem kívül (szintetikus alapanyagokat tartalmazó kozmetikumokkal, hajfestékekkel), sem belül (egészségtelen táplálkozás, szintetikus gyógyszerek, fogamzásgátló), kiegyensúlyozott életmódot folytatunk, az a hajunk állapotán is látható lesz, és várhatóan elkerülnek a hajgondok.

Kell-e annyi kence a hajra

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Szép és ápolt haj néhány lépésben

egeszseges-hajAmilyen páratlan minden ember, ugyanolyan egyedülálló a haja is. Egyenes vagy hullámos, világos vagy sötét - a természet megalkotta minden hajkorona saját formáját és szerkezetét, amelyek néha-néha befolyásolni tudják a frizuránkat...

Hogy biztosan ne szenvedj "nem kívánt" hajzattól, összeállítottunk pár tippet és trükköt a természetes szép és ápolt haj eléréséhez.

Forrás: 
Forrás: Multikosmos Magazin, 2014 júniusi szám, Rundum gesunde Haare
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Elhoztuk Nektek Kleopátra szépségének titkát!

Mi az, ami egyszerre ránctalanít, gyulladást csökkent, hidratál, jótékonyan és eredményesen kezeli a psoriasist, ekcémát, gyulladt, pattanásos bőrt, belsőleg felér az emberi anyatejjel és még a Demeter minősítést is megkapta? Természetesen az Equae Lac! Ne beszéljek itt latinul, ugye? Pedig Egyiptom királynője bizonyára ismerte ezt a kifejezést, ha el akarta árulni szerelmének szépségének titkát, ami nem volt más, mint a kancatej!

kanca a csikójával

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

India kincse: az amla (Emblica officialis)

AmlaAz amla - más néven indiai egres, indiai pöszméte, amalaki vagy Vayastha - egy indiai fa gyümölcse, és egyben az ayurvéda egyik legfontosabb gyógynövénye, szanszkrit elnevezése annyit tesz: "a legjobb gyógyító". Indiában az amla a gyógynövények között olyan, mint az arany az ásványok között. A fát szent faként tisztelik, úgy tartják, a bőség istennőjének lakhelye.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Kókuszolaj - a trópusi csodaszer

Ha a dél-kelet ázsiai emberekre gondolunk, sokunknak az ottaniak kortalan külseje jut elsőként eszébe. Előfordul, hogy nem tudjuk megkülönböztetni anyát a lányától. A trópusi emberek bőre rendkívül selymes, ellenáll a napfénynek, arcbőrük sima és lassabban öregszik, hajuk erős és fényes.

Mindez bizonyára nemcsak a kókuszolajnak köszönhető - genetikai alapja is lehet. Ám, ha közelebbről megvizsgáljuk a kókuszdió, illetve a kókuszolaj szervezetre gyakorolt hatásait, azt tapasztaljuk, hogy akár ételként elfogyasztva, akár külsőleg alkalmazva a kókuszolaj maga is puhítja a bőrt, lassítja a sejtek öregedését, megszünteti a pattanásokat, a hajat erősebbé, fényesebbé varázsolja, sőt a káros UV-sugaraktól is véd.

Forrás: 
http://zoldujsag.hu/kokuszolaj-a-tropusi-csodaszer/
4.933335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (15 votes)

Cassia Obovata - más néven szenna

cassia_obovotaA növényi hajfestésben leggyakrabban használt, és a legnagyobb festőhatással bíró növények a henna és az indigó, amelyek már bemutatásra kerültek külön blogbejegyzésekben (Henna, Hajfestés indigóval, Így használd az indigót a tökéletes eredmény érdekében), illetve a Gyakran Ismételt Kérdésekben is ők voltak a főszereplők.

Az oldalra beérkező kérdések alapján úgy gondoltuk, érdemes lenne az egyéb, kisebb hajszín-megváltoztató tulajdonsággal bíró növényeket is bemutatni (cassia, amla), annál is inkább, mivel remek hajápoló hatású növényi őrleményekről van szó.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása

Egy igazán természetes módszert szeretnék megosztani veled, amely lehetőséget ad arra, hogy a hajszálaidat megszabadítsd a vegyi festéktől anélkül, hogy azok sérülnének. Nagy segítségünkre lehet ez a kezelés, amikor elhatározzuk magunkat a természetes hajfestés mellett, hiszen ezzel eltávolíthatjuk a vegyi festék maradványait.

hajapolas-c-vitaminnal

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Így használd az indigót a tökéletes eredmény érdekében

Engedd meg, hogy megosszam veled a tapasztalatainkat, amelyekhez a növényi színező porok professzionális felhasználása közben jutottunk.

indigofera_tinctoria

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről

Mivel a növényi hajfestés nagy népszerűségnek örvendő téma, ezért arra gondoltunk, hogy összegyűjtjük Nektek a témával kapcsolatos, leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Igyekeztünk úgy összeállítani az alábbi, bővített kiadású "Henna kisokos"-t, hogy abban minél több kérdésetekre választ kapjatok, ezzel is segítve az eligazodást a növényi hajfestés útvesztőiben.

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Újabb jó érv a hennázás mellett

Mióta olvaslak titeket, már biztosan tudom,  hogy inkább járok ősz hajjal, mint szintetikus festéket használjak. Próbálom az ismerőseimet is erre bíztatni, több-kevesebb  sikerrel, eddig nem igazán vettek komolyan.  A cikk után meglátjuk...

Forrás: 
http://www.borsonline.hu/news.php?hajfestektol-esett-komaba-&op&hid=49619
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel