Növényi hajfestés

Hajfestés Khadi hajfestékkel

Kedves Mindenki!

Az oldalt több héten át böngészve rászántam magam az első hajfestésemre. Nem akartam elkapkodni, ezért nagyon hosszan időztem az előzetes kutatáson, és nagyon nagy segítségemre voltak az itt szereplő tanácsok, amit köszönök mindenkinek!

Hajfestés Khadi hajfestékkel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt!

A növényi hajfestés maga a természetességSzínek, amelyeket a természet alkotott. A növényi hajfestés számomra maga a természetesség, ugyanakkor elfogadás is, hiszen az alapszín meghatározó a kívánt szín kiválasztásánál. Saját hajszíned biztosan jól áll, ezt elfogadva gyönyörűen csillogó színeket festhetünk. Szépülj te is természetesen, több ezer éve bevált módszerrel.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

10+1 érv a növényi hajfestés mellett

Hagyd, hogy magával ragadjon a növényi hajfestés! Engedd el régi megszokásaidat, megkövesült elvárásaidat. A következő 10 pont segít neked abban, hogy te is olyan elfogulttá válj, mint én.  Fogadd el a lehetőségeidet, és színezz tisztán, természetesen!

A végeredmény gyönyörű fényes haj

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

A leghatékonyabb nyári hajápolási technikák - kívül és belül

Jó pár hajápolást, illetve hajas gondokat boncolgató cikk és hírszem került már fel az oldalra, a legtöbb talán hajfestés témában. Vali átfogó cikkeiben (Hajápoló termékcsaládok - kell-e ennyi kence a hajra?; A haj kóros elváltozásai belső problémákra vezethetők vissza;) nagyon jól körüljárja a hajápolás problematikáját és lényegét: ha nem mérgezzük magunkat sem kívül (szintetikus alapanyagokat tartalmazó kozmetikumokkal, hajfestékekkel), sem belül (egészségtelen táplálkozás, szintetikus gyógyszerek, fogamzásgátló), kiegyensúlyozott életmódot folytatunk, az a hajunk állapotán is látható lesz, és várhatóan elkerülnek a hajgondok.

Kell-e annyi kence a hajra

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

India kincse: az amla (Emblica officialis)

AmlaAz amla - más néven indiai egres, indiai pöszméte, amalaki vagy Vayastha - egy indiai fa gyümölcse, és egyben az ayurvéda egyik legfontosabb gyógynövénye, szanszkrit elnevezése annyit tesz: "a legjobb gyógyító". Indiában az amla a gyógynövények között olyan, mint az arany az ásványok között. A fát szent faként tisztelik, úgy tartják, a bőség istennőjének lakhelye.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Cassia Obovata - más néven szenna

cassia_obovotaA növényi hajfestésben leggyakrabban használt, és a legnagyobb festőhatással bíró növények a henna és az indigó, amelyek már bemutatásra kerültek külön blogbejegyzésekben (Henna, Hajfestés indigóval, Így használd az indigót a tökéletes eredmény érdekében), illetve a Gyakran Ismételt Kérdésekben is ők voltak a főszereplők.

Az oldalra beérkező kérdések alapján úgy gondoltuk, érdemes lenne az egyéb, kisebb hajszín-megváltoztató tulajdonsággal bíró növényeket is bemutatni (cassia, amla), annál is inkább, mivel remek hajápoló hatású növényi őrleményekről van szó.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Így használd az indigót a tökéletes eredmény érdekében

Engedd meg, hogy megosszam veled a tapasztalatainkat, amelyekhez a növényi színező porok professzionális felhasználása közben jutottunk.

indigofera_tinctoria

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről

Mivel a növényi hajfestés nagy népszerűségnek örvendő téma, ezért arra gondoltunk, hogy összegyűjtjük Nektek a témával kapcsolatos, leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Igyekeztünk úgy összeállítani az alábbi, bővített kiadású "Henna kisokos"-t, hogy abban minél több kérdésetekre választ kapjatok, ezzel is segítve az eligazodást a növényi hajfestés útvesztőiben.

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Újabb jó érv a hennázás mellett

Mióta olvaslak titeket, már biztosan tudom,  hogy inkább járok ősz hajjal, mint szintetikus festéket használjak. Próbálom az ismerőseimet is erre bíztatni, több-kevesebb  sikerrel, eddig nem igazán vettek komolyan.  A cikk után meglátjuk...

Forrás: 
http://www.borsonline.hu/news.php?hajfestektol-esett-komaba-&op&hid=49619
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel