Szappan

Bizonyított tény: Rákkeltő vegyi anyagok közel száz ismert szappanban és samponban

Ha Ön is rendszeresen használ kereskedelmi forgalomban kapható testápolási termékeket (samponok, balzsamok, tusfürdők), akkor Ön is ki van téve azoknak a rákkeltő vegyi anyagoknak, amelyekről sokan még azt sem tudják, hogy léteznek.

A Nemzeti Környezetvédelmi és Egészségügyi Központ (CEH) egy nemrég megjelent, független tanulmányában kutatók megállapították, hogy a tesztelt termékek közül 98 sampon, szappan és egyéb testápolási készítmény tartalmazza az ún. cocamide dietanolamin (cocamide DEA) nevű vegyületet, amely egy rejtett habképző, sűrítő és rákkeltőként ismert anyag. A tudatos vásárlóknak már ismerős lehet néhány olyan, a testápolási készítményekben is megtalálható kémiai "bűnös", mint pl. a kőolaj, a parabének vagy a sodium lauryl sulfate.

cocamide_dea.jpg

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/042390_cancer-causing_chemicals_shampoos_personal_care_products.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Bepillantás a Blueberry Cosmetics műhelyébe

blueberry_viragMint a legtöbb nő, világ életemben nagy hangsúlyt fektettem a testápolásra, szépségápolásra. Az üzleti életben elvárt a makulátlan megjelenés így én, mint egy nemzetközi ingatlanfejlesztő cég marketing vezetője, évekig vásároltam a különböző márkájú kozmetikumokat. Mindig a legújabb terméket, aminek épp elbűvölt a csomagolása. A várt eredmény azonban sorra elmaradt. Sőt, a bőröm kiszáradt, viszketett. Ezért nem csoda, ha egyszerű fogyasztóként kételkedni kezdtem a médiából felénk áramló információk valóságtartalmában. Megszületett a kisfiam, és újabb keserű tapasztalattal lettem gazdagabb: a szappanmentes babafürdető használata mellett megjelentek rajta piros, viszkető foltocskák. A márkák váltogatása helyett komolyabban tanulmányozni kezdtem a kozmetikai készítmények összetevőit.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Szappan készítése házilag (A természetes szappan)

Kedves szappankészítés után érdeklődők!

szappan-hazilagA "Szappan vagy nem szappan?" című cikk után - remélem sokatok örömére -, íme a folytatás a szappankészítés hogyanjáról.

A cikk forrása a http://www.ilmiosapone.it/, amelyet az "Il mio sapone naturale" (Az én természetes szappanom) című könyv szerzői, Patrizia Garzena és Marina Tadiello hoztak létre. Patrizia és Marina több mint 10 éve gyűjtik tapasztalataikat a szappankészítés terén, s a könyv tavaly harmadszor jelent meg Olaszországban, mint bestseller.

Ez a két fantasztikus hölgy a honlapon aránylag röviden, de nagyon világosan írja le a szappankészítés elkezdéséhez alapvető információkat, amelyeket igyekeztem lefordítani, illetve egy kicsit kiegészítettem a magam tapasztalataival.

Tartalom:

szappan-hazilag.2.

4.96154
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (26 votes)

Szappan vagy nem szappan?

Három éve élek Olaszországban. Magammal hoztam egy hosszú ideje húzódó allergiát és szeborreás dermatitiszt. Kiköltözésem után újra kellett keresnem minden bőrápolási terméket, amit használni tudok, mert amit Magyarországon használtam azt itt nem találtam, amit meg találtam azt jobb volt nem használni. (Nem mintha azelőtt annyira világos lett volna előttem, hogy mit kellene használnom.)
Lassacskán, az interneten keresgélve felfedeztem a kozmetikai összetevők "csodálatos" világát, mit kell elkerülnöm, s azt is, hogy mi mindent tudok otthon, a konyhámban, saját kezűleg kotyvasztani.

Szappan

Tartalom:

4.8
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (20 votes)

Vitatják az antibakteriális szappanok biztonságosságát

Több millió háztartásban használnak antibakteriális szappant illetve tisztítószert annak reményében, hogy azok segítenek megőrizni a család egészségét. Felmerül azonban a kérdés, hogy ugyanaz a vegyi anyag, mely képes megölni a különböző baktériumokat, vajon veszélyt jelent-e ránk?

Forrás: 
webbeteg.hu
0
Értékelés: Nincs

Mérgező vegyszer a baktériumölő szappanban

Mérgező vegyszer a baktériumölő szappanban - a triclosan

2003. április 16., szerda 15:23. Index

A baktériumölő szappanokban megtalálható triclosan a napfény hatására szennyező vegyi anyaggá alakulhat át, sőt, az is lehetséges, hogy szennyvíztisztítás során még mérgezőbb anyag keletkezik belőle.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A szappanokról

Annak ellenére, hogy Magyarországon a higiénia fontosságának hangsúlyozása még nem vehető le a napirendről, azt is tudomásul kell venni, hogy megszaporodtak a tisztálkodószerek túlzott használatából eredő bőrproblémák.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel