Víz

A fájdalomcsillapítónak csak egyetlen jó oldala van: a víz, amivel bevesszük!

Sajnos manapság a televízió a fájdalomcsillapító reklámoktól hangos, de kevés szó esik arról, hogy igazából a víz a leghatásosabb fájdalomcsillapító, és minden kezelésnek a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelével kellene kezdődnie.

Sokan szenvednek manapság a legkülönbözőbb fájdalmaktól, mint ízületi gyulladás, gyomorégés, hátfájás, migrén, vastagbélgyulladás, izomrost fájdalom, szívtáji fájdalom, és rengeteg tabletta, gyógyszer fogy emiatt.

Forrás: 
http://vizmegoldas.hu/vizszures/fajdalomcsillapito/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Döbbenetes átalakulás! Napi 3 liter folyadék hatása a szervezetre!

Hosszú évek óta napi szintű kommunikációnk egyik fő témája a vízfogyasztás. Próbáljuk mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a napi minimum három liter víz fogyasztás elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez! A víz mennyisége mellett rengeteg figyelmet szentelünk a víz minőségének is! 

Az angol Daily Mail újságírónője kipróbálta, hogy milyen hatással van szervezetére, ha egy hónapon át megnöveli az addig napi 1 literes folyadékbevitelét 3 literre. A képeken látható változás elképesztő!

Sarah Smith naponta nagyjából 1 liter folyadékot fogyasztott, súlyos fejfájással és emésztési panaszokkal küzdött, amikor beszélt egy neurológussal, hogy mit tehetne fizikai állapotának javításáért. Az orvos azt javasolta, igyon meg naponta 3 liter folyadékot. Egy friss felmérést olvasva, amiben azt mutatták ki, hogy az Egyesült Királyságban minden ötödik nő kevesebbet fogyaszt a napi ajánlott vízbevitelnél, úgy döntött saját magán végez kísérletet, és megnézi az eredményét annak, ha ténylegesen az ajánlott vízmennyiséget fogyasztja el.

A 42 éves újságírónő, aki saját bevallása szerint leginkább 52 évesnek nézett ki a képen, fekete karikákkal, élettelen arcbőrrel kezdett neki az egy hónapos kísérletnek. A biztonság kedvéért a háziorvosát is megkérdezte, biztosan nem okoz-e problémát a nagy vízfogyasztás. Az orvos bátorította és azt javasolta, igyon meg egy kancsó vizet, reggel, délben és lefekvés előtt, mert a veseműködést ez nagyon jól aktiválja. 

napi3l_viz01

Forrás: 
http://www.infojaszsag.hu/hir_olvas/permalink:dobbenetes-atalakulas-napi-3-liter-folyadek-hatasa-a-szervezetre-2013-10-31-193233/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A világ legnagyobb vizes mozaikja

A kanadai művész, Serge Belo, 66 ezer műanyag poharat használt fel a világ legnagyobb vizes mozaikjának megalkotásához. A 335 m2 nagyságú kép egy magzatot ábrázol, 100 önkéntes és 15 ezer liter esővíz kellett hozzá.

vizes_mozaik_magzatÍgy néz ki 66 ezer pohár esővíz

Forrás: 
http://vizpartifejlesztesek.blog.hu/2013/08/08/a_vilag_legnagyobb_vizes_mozaikja
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A fluorid csökkenti az intelligenciát?

A fluorid a lehetséges oka a gyerekek IQ csökkenésének?

Végtére is, nem érdemes figyelmen kívül hagyni a bizonyítékok összességét, a kapcsolatot a megnövekedett fluorid expozíció és alacsonyabb IQ között. Példa:

A tanulmány, melynek címe: " Fluorid és a gyermekek intelligenciája: egy meta-analízis " a Biological Trace Element Research 2008-ban megjelent cikkében szerepel a kérdés, vajon " ... a fluoridnak való kitettség alacsony intelligencia hányadost eredményezett-e az elmúlt 20 évben Kínában. "

fluorid_csokkenti_az_intelligenciat_01

Forrás: 
http://naturahirek.hu/a-fluorid-csokkenti-az-intelligenciat/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mérgező ásványvizek: pert vesztett az Auchan

November 17-én a Fővárosi Bíróságon elsőfokon a Visegrádi Ásványvíz Kft után az Auchan is pert vesztett az IPM magazin ellen a mérgező ásványvizek témájában.

Az IPM magazin 2009 decemberében és idén márciusban az Auchan áruházakban vásárolt Auchan Super Aqua ásványvizekben a határértéket kétszeresen meghaladó mennyiségű mérgező arzént és higanyt is találtak. Ezeket az értékeket több akkreditált laboratóriumban is megmérték, a mérések hitelességét igazságügyi élelmiszerbiztonsági szakértő is igazolta - áll a magazin közleményében.

Forrás: 
http://www.napi.hu/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tudnivalók, tippek, hogy ne legyen gyilkos a hőség

Az ember, mint melegvérű élőlény, szűk határok között (37+/- 1-2 Celsius fok) tartja testhőmérsékletét a külső hőmérséklet nagy ingadozásai ellenére. Ezen belső hőmérsékleti tartományon belül a szervezetnek egészséges működése érdekében kell megmaradnia. Súlyos szervkárosodáshoz vagy halálhoz vezethet a túl magas vagy túl alacsony testhőmérséklet.

Forrás: 
http://drinfo.hu/hirek/heti-tema/10435-tudnivalok-tippek-hogy-ne-legyen-gyilkos-a-hoseg
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Nem beteg vagy, hanem szomjas! (Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságot!)

Sziasztok! 

Én elolvastam és nagyon hasznosnak és érdekesnek találtam. A víz gyógyító hatásairól és szükségességéről ír.

tigerwoman


Dr. Batmanghelidj üzenete a világnak

Előszó

Az orvosok alig támogatják a H2O megelőző és gyógyító szerepét, de Dr. Batmanghelidj tanulmányozta a víz emberi szervezetre gyakorolt hatását, és úgy találta, hogy ez a létező legjobb fájdalomcsillapító és megelőző terápia.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj, egy nemzetközileg elismert, híres kutató, szerző és a víz természetes gyógyító erejének szószólója. 1931-ben született Iránban. A skóciai Fettes Egyetemen végzett, és a London Egyetem St. Mary Kórházában szerzett gyakorlatot, ahol Sir Alexander Fleming, a penicillin feltalálója kezei alatt dolgozott.

viz-gyogyito-szerepe

Forrás: 
http://www.watercure.com/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

A palackozott víz története, avagy az üdítőital gyártok nagy ötlete....

Hogyan lehet eladni a vízet, hiszen ingyen van?! EGYSZERŰ: Igényt kell rá gyártani. A 1970-es években nagy ötlettel rukkoltak elő az üdítőital gyártok, palackozott vízet fognak eladni az embernek, persze akkor ezen sokan nevettek, és csak egy múló szeszélynek gondolták, de napjainkban ott tartunk, hogy Amerikában 500 millió palackozott vízet vásárolnak meg minden héten...

...mi a palackozott víz története?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Palackozott ásványviz vagy csapvíz? - (Reader's Digest)

Az ásványvízes palackokon feltüntetett nagyon szép  tájképeken látható forrás sok esetben szénsavval és ásványi anyagokkal dúsított ivóvíz vagyis közműhálózatból származó csapvíz. A gyártónak ez természetesen több százszoros hasznot jelent.

Az ásványvízek - műanyag flakonok - nagyon mértékben terhelik a környeztet, és egészségünket. Mire az üzletek polcira kerülnek becslések szerint egy liter vízhez két liter(!) vizet használnak fel a gyártók. A  műanyag palackokban környezeti változások hatására (hőingadozás) egészségünkre káros vegyi anyagok oldódnak ki amelyek gyengítik az immunrendszerünket, a magas ásványianyag-tartalom növeli az vesekőképződés esélyét...

...jobban járunk ha csapvízét fogyasztunk?csapviz_asvanyviz.jpg

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ásványviz vagy csapvíz? Nincs különbség?!

Az Interpress Magazin felmérése alapján abszolút nincsen különbség a csapvíz és az ásványvíz között. A vizsgálta során 19 ásványvizet, és 20 csapvizet elemeztek ki.

A vízeket három szempont szerint tanulmányozták (mikrobiológiai, érzékszervi, és kémiai tulajdonságok) és a kapott eredmények alapján jutottak arra  a - nem meglepő - végkövetkeztetésre, hogy a csapvíz is tökéletes.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A vízgyógyászat reneszánsza

A kevésbé egzotikusnak tűnő vízterápia szó hallatán általában a hideg vizes leöntésekre asszociálunk, ami régimódinak számít. Pedig a hidroterápia ennél többet ér, ráadásul nagyon is modern. Pont nekünk, civilizált életmódot folytató embereknek lehetnek különlegesen hasznosak a hideg-meleg ingerek.vizgyogyaszat_reneszansza.jpg

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Ön dönt: iszik, vagy inkább beteg

Ismert tények: Az újszülöttek kb. 75-80%-át víz képezi. A felnőttek testének kb. 60-70%-a víz, pl. Egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet kb. 54 l vizet tartalmaz. Az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz.

Forrás: 
galaedit.multiply.com
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kiszűrhetők-e ivóvizünkből a fogamzásgátlók hormonjai?

"Valóban igaz, hogy fogamzásgátló és egyéb gyógyszerek kerülnek városi, külvárosi vízhálózatokba - ugyanígy mindenféle háztartási és ipari vegyszer is -, arról viszont mindig is jelentős vita folyt, hogy ezek szintje elég magas-e ahhoz, hogy aggodalomra adjanak okot." - felelte Elizabeth Yerkes a Scientific American egyik olvasójának kérdésére.

0
Értékelés: Nincs

Betiltják a palackozott vizet!

Ausztrália egy vidéki városában döntő többséggel szavazták meg a palackozott ivóvíz árusítását, környezetvédelmi okokból kifolyólag.

 


 

0
Értékelés: Nincs
Tartalom átvétel Tartalom átvétel