Ayurveda

Pajzsmirigy problémák az ayurveda szemszögéből

pajzsmirigy02.jpgSok nő nem is sejti, hogy a hormontartalmú gyógyszerek (fogamzásgátlók) mértéktelen fogyasztásával, és a nem megfelelő (xenoösztrogénben dús) táplálkozással nem csak a női hormonok működése élvez zavart, hanem az összes többi hormoné is - mint például a pajzsmirigy.

Egyre több pajzsmirigy problémával küzdő hölgy fordul hozzánk segítségért, és úgy gondoltam, kicsit többet kéne foglalkoznunk ezzel a hormonális problémával. Nézzük meg, hogy vélekedik erről a problémáról az ayurveda.

Antal Vali


Forrás: 
http://ayurvedika.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=717%3Apajzsmirigy-problemak&catid=86%3Agyogytanacsok&Itemid=123&lang=hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Varázslatok a vajjal: barna vaj és ghí

Miután Pitta Dosha új Indiáról szóló - Indiamasala - sorozata kapcsán többen megkérdeztétek, hogy készül az indiai ételekből nélkülözhetetlen tisztított vaj - a ghíí -, gondoltam megosztom veletek ezt a cikket.

Dortsa


 

Barna vaj és ghí, a vaj átváltozásai

A barna vaj és a tisztított vajfélék egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Most utánajárunk, mire hasznájuk őket és hogy készülnek ezek a finomságok.

Forrás: 
http://www.mindmegette.hu/barna-vaj-es-ghi-a-vaj-atvaltozasai-47213
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Melegedjünk az ízekkel! (Ayurveda)

Emő korábbi blogbejegyzéséből ismerhettük meg részletesebben  a hagyományos indiai orvoslás leírását, az Ayurvédát melynek neve a szanszkritból származik, és azt jelenti: ,,a hosszú és egészséges élet tudománya" (ayur = élet, veda = tudás).

Az ájurvédikus gyógymódok szerint az étrend szabályozásával és különböző gyógyfüvekből készült gyógyszerek, illetve főzetek fogyasztásával a legtöbb betegséget meg lehet gyógyítani, vagy el lehet kerülni. Nézzük télen milyen ételekkel adhatunk több energiát szervezetünknek...

Forrás: 
harmonet.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ájurvéda, az indiai civilizáció egészségmegőrző rendszere

Az ájurvéda több ezer éves múlttal rendelkező gyógyítási rendszer. A testet egészben nézi, és ehhez  mérten megállapítja a testegyensúly zavar valódi okát. Tanításai alapján mindenki meggyógyíthatja magát.

Az ájurvéda elsőként meghatározza alkatunkat (dosa) majd ehhez mérten megnézi melyik pszichofiziológiai típusba illünk bele (Vata, Pitta, Kapha).

Tartalom:

 

Forrás: 
idealfittness.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel