Rügyterápia

Mit kell tudni a rügyelixírekről? - Zsurló

A zsurló nagyon régről való tudást őriz és hordoz magában. Sok ezer éve él velünk, és mindig rugalmasan alkalmazkodni tudott az épp aktuálisan uralkodó állapotokhoz. Erre a képességre ma is nagy szükségünk van. A zsurlónövény intenzív fényhordozó, a Nap ereje koncentráltan jelenik meg benne. Elsősorban a megmerevítő és a sötétbe húzó folyamatok ellen hat.

Mezei zsurló

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Mit kell tudni a rügyelixírekről? - Nyír

A nyírfát már ősidők óta a legfontosabb szent fák egyikének tartják, erejébe vetett hit ma is elevenen él. Amikor bármely részét használni kezdjük, jótékony erőit megmutatja, és ez a hit bizonyossággá válik bennünk. Ezt számtalan gyógyító hatásán keresztül bizonyítja nekünk.

Nyírfa

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Időszerűség: Kikelet hava - Március

Ebben az időszakban igazán lendületet vehetünk, amit elterveztünk az év elején, majd tovább érlelgettünk, kitartóan meg kell valósítanunk. Számomra nagyon izgalmas "időszerűvé válni", remélem Te is így vagy ezzel. Már szedtünk medvehagymát és tengernyi hóvirág közt túráztunk.

Farsangfarka után kezdődik a böjt, bár sokak csak a torkos csütörtök hagyományát elevenítik fel, pedig a természetet minden segítséget megad a tavaszi megújuláshoz.

Martilapu

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Rügyelixírek

"A növény a fényben fejlődik, az univerzumból kapja a képző impulzusokat, és lényével kiterjed a csillagvilágba."

"A Nap a Kozmosz képviselőjeként teremti az új növényt az összes anyagaival együtt."

"A növény azt tanítja, hogy az anyag nem más, mint a makrokozmikus folyamatoknak egy rögzített létformája. Amit mi a Földön anyagnak nevezünk, az a világtevékenység megmerevedett, rögzült formája. A földi anyag-forma, és a világ lényiségi-formája két pólus, amelyek között természeti lét végtelen sokaságú lépcsőfoka található meg. A növény ezen két polaritás között illeszkedik be élő lénytagként a világorganizmusba."

(Forrás: részlet Dr. Rudolf Hauschka Táplálkozástan c. könyvéből)

rügyfakadás


Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel