Test, lélek, szellem

Megbocsátani a megbocsáthatatlant

Vannak dolgok, amiken nem lehet csak úgy túllépni. Nem azért, mert amit mástól egyszer elszenvedtél, azt nem tudnád magad mögött hagyni, hanem azért, mert Te magad végleg megváltoztál miatta. Valami elszakadt. Ott belül, ahová csak nagyon keveseket engedsz be: ahol a legőszintébb, legtisztább érzéseidet kaphatja meg az a néhány kiváltságos ember, akit igazán közel engedtél magadhoz. Azok, akiket a teljes bizalmaddal megajándékoztál, vállalva ezzel a kudarc kockázatát. És legtöbbször van is legalább egy olyan ember, aki a bizalmaddal visszaélve a kockázatot valósággá formálja.

Forrás: 
http://hasznaldfel.hu/2016/08/megbocsatani-a-megbocsathatatlant.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Július 19. Telihold: A káosz és a fájdalmak elengedésének ideje

Az utóbbi napokban (és az elkövetkezőkben is) hirtelen, váratlan fordulatok tarkítják életünket, nehéz bármit is előre megtervezni, mert szinte mindig keresztbehúzzák számításainkat.

Félelmekkel, fájdalmakkal teli a világ, ugyanakkor a tragédiák után végre mutatkoznak az együttérzés és összefogás jelei, ami nem titkolt célja ennek az időszaknak. Sokan elérkeznek végre ahhoz a mélyponthoz, ami a totális összeomlást jelenti számukra, így elkezdhetik újjáépíteni saját magukat. Talán látja már mindenki, hogy a helyzetét egyedül magának kell megoldania. Csak Ő maga fejtheti meg a titkot, jöhet rá arra, hogyan mászhat ki a gödörből. A mélységek hatására felébred a szeretet, és elkezdik az emberek más szemmel látni a világot. Talán rádöbbennek arra, hogy mindenki a saját csatáját vívja, és nem bántani, hanem támogatni kell egymást.

telihold

Forrás: 
http://elozoeletek.blogspot.hu/2016/07/julius-19-telihold-kaosz-es-fajdalmak.html?m=0
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

A kezdet nem mindig olyan nehéz!

Kedves Vali!

Írtad, hogy számos támadás ér minket, az egészséges és tudatos táplálkozást követőket. Nagyon örülök a munkásságodnak, a természetességednek, és a ripotjaidat hallva is egyre szimpatikusabb vagy a számomra. Az átállás nekünk sem volt könnyű, de ésszel és rendszeres tanulással, türelemmel, a családi kiadások figyelembe vételével igen is könnyen megoldható.

Életmódváltás

4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)

Három meg kettő nem mindig öt!

Anyák napja volt. Egyedül lógattam a lábam a kanapén. Nézegettem körbe. Két fénykép sikított a falról: "Nézz ránk!!!! Mielőtt még elmerülsz a szürke, szottyant kis gondolataid világában!"

Siker! Meghallottam! Az egyik képen három színes dorkó lógatta a lábát a dunai árvízbe, a másikon két lakk, egy piros és egy pink Martens dugta össze az orrát.

Három meg kettő nem mindig öt

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Város az erdőben!

Nem kétséges, hogy a világ legélhetőbb városaiban kiemelt szerepet szánnak a környezetnek, köztük a fák telepítésének. Berlin híres a parkjairól, míg Szingapúrban az a cél, hogy az egész város egy kert része legyen. Annak idején hagyománya volt a fásításnak, amit újra fel kellene elevenítenünk, hiszen a fák nemcsak a szemünknek kedvesek, nemcsak otthont adnak néhány bogárnak és madárnak, hanem ennél sokkal többre képesek.

Kattints a képre, hogy lásd, mit tesz érted az a néhány fa, ami mellett nap mint nap elmész.

(Az egeredet vidd a képre, majd jobb egérgombbal kattints, és válaszd ki a "megynyitás új lapon" opciót. Ha Google Chrome-ot használsz, akkor a "Link megnyitása új lapon" lehetőség lesz számodra a megfelelő. Ezután pedig az új lapon kattints a képre bal egérgombbal, és már láthatod is teljes képernyős nézetben.)

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

"Tanulás közben ne égj le a szabadban, miközben fosol a vizsgáktól, tufán és fáradtan..."

Egy volt diák gondolatait idéztem, miközben igyekezett egy mondatba összefoglalni a vizsgaidőszak reá eső tanulságait... 

"Tanulás közben ne égj le a szabadban, miközben fosol a vizsgáktól, tufán és fáradtan..."

Tanulás és relaxálás

Még élénken él bennem is a kép, amikor érettségire készültem. Nagyon szép idő volt, adta magát, hogy a Velencei-tavon egy csónakban "készüljek" a nagy megmérettetésre. Persze leégtem (akkor még nem a vizsgabizottság előtt.).  Ráadásul mivel napközben a tanulás nem volt igazán feszített tempójú, kénytelen voltam este-éjjel pótolni a nappal elcsónakázott időt! Így akkortájt meglehetős alváshiánnyal küzdöttem. Hogy ne mindenért magamat okoljam: éppen építettek egy házat a lakásunk ablaka alatt, és abban az időben még nem volt tilos éjszaka is dolgozni... három műszakban.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Ani és a flört

Van az a pillanat, az a perc, az az óra, amiről nem beszélünk. Pedig annyira jó nekünk! Fényt visz a szívünkbe, mosolyt az arcunkra, és szökkenőbbek a lépteink tőle. Akár van párunk, férjünk, barátunk, szeretőnk, akár nincs.

Ez pedig a flört.

flortoles

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 votes)

Hogyan válik egy férfiból a háborítatlan szülés iránt elkötelezett szakember? - Beszélgetés Haas Györggyel

Kevés olyan ember van, akiről, ha megkérnek, hogy meséljek pár szót, elérzékenyülök és elakad a szavam. Haas Gyuri közéjük tartozik. Múlt alkalommal a Teaház meghívott beszélgetőtársa voltam, és Vali megkért, hogy pár szóban mutassam be a következő Teaház vendégét. Épp aznap délelőtt kávéztam együtt Gyurival, így nagyon személyesre és számomra megindítóra sikerült a pár szavas bemutatása. Most mesélek Nektek is róla...

Haas György

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Esőember blog - 15. rész: Autizmus, a bezárt világ?!

Sokféle témáról írtam már az Esőember blogsorozatban, csak arról nem, hogy milyen az autizmussal együtt élni, milyenek a hétköznapjaink. Úgy illene, hogy az Autizmus Világnap közeledtével csak szépet és jót írjak, de ez most nem megy, és azt gondolom, hogy nem is lenne életszerű. Hiszen ki hinné el egy felnőtt autista fiút nevelő édesanyától, hogy minden csupa rózsaszín? Hát nem rózsaszín, de azért annyira nem is sötét, csak időnként nagyon nehéz.

Kék séta Balázzsal 2105-ben

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Tisztítsd meg a lelked - takarítsd ki a házad!

A takarítás általában nem egy nagy élmény. Mégis a mai napig megmaradt bennem az az emlékkép, amikor kislánykoromban anyukámmal a lábunkra puha pamutrongyot kötöttünk, és a padlóápolóval beeresztett parkettán twiszteltünk.

Így lett fergeteges buli a tavaszi nagytakarítás. Aznap reggeltől estig sikáltuk a lakást, minden apró sarokra kiterjedt a figyelmünk, és este úgy estünk be az ágyba, mint egy darab fa! A nagytakarítás persze máig megmaradt szép szokásnak, de már máshogy csináljuk. (És nem csak arra gondolok, hogy a takarítás egy részét a gyanútlan vendégekkel is elvégeztethetjük, ha van elég mosolygós vendégpapucs a házban! )

takaritas-gyermekkel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Shanghai effektus - avagy szeretettel is lehet ölni

Gondoztál már valaha virágot? Jó eséllyel igen. Talán utoljára csak gyerekkorodban, amikor még nem rohantál ennyire. Amikor még a pénznél jobban számított az Élet. De az is lehet, hogy azon kevesek közé tartozol, akik még mindig megbecsülik és tisztelik az összes élőlényt maguk körül - legyenek akár állatok, növények vagy emberek -, és nem csak eszközként tekintenek rájuk.

Akármelyik is igaz rád, szinte biztos, hogy tudod, mit jelent ápolni és rendszeresen öntözgetni egy virágot. És azt is tudod, hogy a virágod mindig meghálálta a törődésedet. Szépen növekedett, zöldebbé és fényesebbé váltak a levelei, virágzott, egészséges volt. Te pedig boldog. És lelkes.

Néha talán túl lelkes is. Csak öntözted, öntözted lelkesen, mígnem egyszer csak túlöntözted. Túl sokszor adtál neki vizet, vagy egyszerre túl sokat. És ha nem változtattál, nem tetted helyre az általad okozott károkat - vagy legalább nem hagytad, hogy a virág helyretegye maga -, akkor a virágod meghalt. Megölted. És valami nagyon hasonló történik emberi kapcsolatainkban is. 


Forrás: 
http://hasznaldfel.hu/2016/03/shanghai-effektus-avagy-szeretettel-is-lehet-olni.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

SZER-ELEM vagy szerelem?

Már gyerekkoromban is egy elvarázsolt lélek voltam, anyukám rengeteg verset és mesét olvasott nekem, az irodalom márcsak ezért is a szívem csücske. Legkedvesebbek a magyar népmesék voltak, ahol a királyfi próbákat áll ki azért, hogy megszerezze a királylányt, és megsokszorozza az erejét, a próbák alatt. Ez számomra nagyon szimpatikus, hiszen akárkit egy nő nem enged magához közel, mert van tartása, csak olyat, aki arra hivatott, aki rátermett.

SZER-ELEM vagy szerelem?

" se nem kicsi, se nem nagy, éppen hozzám való vagy."
Éneklik a népdalban is, nem véletlen, mindennek passzolni kell:
Testnek, léleknek, szellemnek.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Folyékony napfény a depresszió ellen

Ha csak egyetlen dolgot javasolhatnék bárkinek az egészsége javítására, megőrzésére, akkor az egyértelműen a megfelelő mennyiségű D3-vitamin pótlás lenne. Már csak azért is, mert egy új felmérés szerint a magyarok 95%-a súlyosan D-vitamin hiányos! (Így van ez máshol is, nem csak nálunk, de nem hiszem, hogy ez bárkit is megnyugtatna...)

D3 vitamin

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Na mizu? Avagy mi a helyzet az anyanyelvünkkel?

1999-ben az UNESCO közgyűlése február 21-ét az anyanyelv nemzetközi napjává nyilvánította. A nemzetközi szervezet ezzel is fel kívánta hívni a figyelmet a Föld nyelvi sokszínűségére és gazdagságára.

Anyanyelv Nemzetközi Napja február 21.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Mit tud Andersen a szerelemről? És mi? Érezni vagy érteni szeretnénk?

Kulcs a zárban, pinnyog a telefonom! Elmosolyodom. Ő írt! Még érzem a csókját az ajkamon, most váltunk el egymástól. Mit írhatott? "Jó munkát Édes! Szeretlek! Csók!"

Szerelem…

Szerelem

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel