Blogok

Oldalhasználati trükkök

Ezt az útmutatót folyamatosan fejlesztjük, érdemes lesz ide vissza-visszatérned. Minden bővítésről majd külön is tájékoztatni fogunk!

Nagyon sok olyan apró fejlesztést léptettünk életbe az utóbbi időben, ami megkönnyíti az oldal használatát.

antalvali_otletek-200x

2006 óta gyűjtjük és írjuk folyamatosan a bionóm életformába illő, cikkeket, információkat. Aki csak most regisztrált be, nem csoda, hogy elvész a sok menüpont és a sok információ között. Remélem ez a kis "használati utasítás" átláthatóbbá teszi az oldal szerkezetét, és rávilágít annak logikájára.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Mentőöv a cikkrengeteghez!

Kedves olvasó!

Most, hogy itt a nyár, az Antalvali.com csapata is megpihen a kánikulában, és idén először szabadságra megyünk a nyári hónapok idejére. Ez leginkább a hozzászólások megválaszolási idejére lesz hatással, ezért kérjük a türelmedet.

Természetesen továbbra is van módod böngészni az oldalon, amelyet a kereső megfelelő használatával még hatékonyabbá tehetsz. Erről és sok egyéb, az oldal használatával kapcsolatos információról ebben a blogbejegyzésben olvashatsz.

Ne aggódj, erre az időszakra sem hagyunk teljesen magadra! Távollétünkben is igyekszünk a lehető legtöbb segítséget nyújtani számodra, ezért összegyűjtöttünk egy kis "útravalót", amely a legfontosabb témakörökhöz tartozó legátfogóbb cikkeket tartalmazza.

Ezenkívül érdemes és hasznos a blogbejegyzések alatti hozzászólások között is olvasgatni, kutakodni, hiszen könnyen elképzelhető, hogy pont a tiédhez hasonló kérdésre (és a rá adott válaszra) bukkansz közöttük!

A Boszorkánykonyha rovatunk továbbra is aktív marad - hiszen enni kell  -, valamint a Facebook oldalunkon is sok érdekességet olvashatsz!

Természetesen továbbra is felteheted kérdéseidet hozzászólások formájában, azonban nem tudjuk garantálni azok megválaszolását.

Ha esetleg személyesen szeretnél találkozni velünk, akkor ezt programjainkon megteheted.

Kellemes böngészést kívánunk!

Az Antalvali.com csapata

cikkgyujtemeny

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

A hormonális egyensúlytalanság és minden, amit ezzel kapcsolatban tudni érdemes!

Ennek a jegyzetnek az a célja, hogy rávilágítson a hormonális egyensúlytalanság által kiváltott problémák egy részére. Mindezt közérthető módon, szakszavak minimális alkalmazásával.

Könnyű belátni, hogy a téma nagyon bonyolult és összefüggő, de a cél mégis az, hogy azok, akik szeretnének megoldásokat találni a problémáikra, megértsék az elemi összefüggéseket, és egyúttal megismerjék a problémáik megoldásához rendelkezésre álló természetes eszközöket is.

hormonegyensuly

Bevezetés

Nyugatias modernitásunkban a nők döntő többsége számos egészségügyi problémával küzd. Ezek a problémák bármely életkorban előfordulhatnak, és látszólag függetlenek egymástól. Ilyen lehet például a koncentrációs zavar és a felborult menstruációs ciklus, vagy éppen az alacsony libidó és az elvékonyodó haj.

Sok esetben ezeknek a látszólag különböző problémáknak a gyökere mégis közös: a hormonháztartás egyensúlyának hiánya, főként a felborult ösztrogén-progeszteron egyensúly.

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Sárgarépa

"Szerencsére ma már nem csak azért adnak a gyerekeknek sárgarépát, hogy jól tudjanak fütyülni. Egyre többen felismerik e régi kultúrnövényünk jelentőségét és egészséges táplálkozásunkban betöltött szerepét. "Veteményeskert elképzelhetetlen nélküle", - olvashatjuk Bálint gazda írásában, ami nagyon helytálló. De nézzük, mit is kell tudnunk erről a mindennapi finomságunkról!

Sárgarépa

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Mit kell tudni a rügyelixírekről? - Zsurló

A zsurló nagyon régről való tudást őriz és hordoz magában. Sok ezer éve él velünk, és mindig rugalmasan alkalmazkodni tudott az épp aktuálisan uralkodó állapotokhoz. Erre a képességre ma is nagy szükségünk van. A zsurlónövény intenzív fényhordozó, a Nap ereje koncentráltan jelenik meg benne. Elsősorban a megmerevítő és a sötétbe húzó folyamatok ellen hat.

Mezei zsurló

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Ezerféle bajra Ezerjófű...

Jó hír, hogy újra kaphatóak az Ezerjófű termékei. Ugyan még nem mind az ezerféle, csak a legnépszerűbbek, legalapvetőbbek kerültek vissza a polcra, de az úttörőket rövidesen követik a többiek is.

A hatóságok követelményeinek megfelelően már nem a bajra, problémára utalnak az elnevezések, hanem többnyire a termékre legjellemzőbb gyógynövény nevével vannak fémjelezve. Mivel nem mindenki ismeri az összes növény hatását, így az alábbi táblázattal megpróbálunk segíteni. Főleg annak segítség, aki már használta, hiszen a régi elnevezés mögött megtalálja az újat.

ezerjofu

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Mit kell tudni a rügyelixírekről? - Nyír

A nyírfát már ősidők óta a legfontosabb szent fák egyikének tartják, erejébe vetett hit ma is elevenen él. Amikor bármely részét használni kezdjük, jótékony erőit megmutatja, és ez a hit bizonyossággá válik bennünk. Ezt számtalan gyógyító hatásán keresztül bizonyítja nekünk.

Nyírfa

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Szupertáplálékok, természetes vitaminok ételallergiásoknak

Gap-szindrómásoknak, glutén- és tejallergiában szenvedőknek, Candidásoknak.

Mostanában egyre többször teszik fel nekem a kérdést az Együtt-Egymásért klubban,  különböző facebook csoportokban, de itt az antalvali.com oldalon is, hogy milyen alapanyagokat használok a főzéshez, és milyen vitaminokat, étrend-kiegészítőket adok az autista nagy fiamnak. Detti nemrég megjelent blogján felbuzdulva eldöntötten, hogy tiszta vizet öntök a pohárba én is, és egy blogban összeírom neked, hogy nekünk mi vált be és miért.

Milyen alapanyagokat választhatok?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Mozgással az egészségünkért, avagy milyen mozgásformát válasszunk?

Már több blogbejegyzés is íródott és több párbeszéd is lezajlott az antalvali.com-on a mozgással kapcsolatban, de számomra ez az a téma, amit a mai "rohanó" világunkban nagyon fontos hangsúlyozni. Nem lehet elégszer elmondani, hogy miért és mekkora szüksége lenne rá Mindenkinek!! Ha mozgásról beszélünk, akkor a legtöbb ember a mindennapi rutinra, a munkahelyi mozgásra vagy a másik véglet, hogy komoly testedzésre gondol. Viszont ma már szerencsére a "finomabb" mozgásformák is "belopóztak" a köztudatba.

A mozgás öröme

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Három meg kettő nem mindig öt!

Anyák napja volt. Egyedül lógattam a lábam a kanapén. Nézegettem körbe. Két fénykép sikított a falról: "Nézz ránk!!!! Mielőtt még elmerülsz a szürke, szottyant kis gondolataid világában!"

Siker! Meghallottam! Az egyik képen három színes dorkó lógatta a lábát a dunai árvízbe, a másikon két lakk, egy piros és egy pink Martens dugta össze az orrát.

Három meg kettő nem mindig öt

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

A család a biztos bástya - kötelékek, kapcsolatok családon belül ma

Amikor eldöntöttem, hogy mindenképpen szeretnék egy blogot írni a családról, önkéntelenül is Arany János Családi kör című versére gondoltam, amiből ez az idilli idézet jut különösen gyakran az eszembe:

Családi kör

"A gazda pedig mond egy szives jó estét,
Leül, hogy nyugassza eltörődött testét,
Homlokát letörli porlepett ingével:
Mélyre van az szántva az élet-ekével.
De amint körülnéz a víg csemetéken,
Sötét arcredői elsimulnak szépen;
Gondüző pipáját a tűzbe meríti;
Nyájas szavu nője mosolyra deríti.

Nem késik azonban a jó háziasszony,
Illő, hogy urának ennivalót hozzon,
Kiteszi középre a nagy asztalszéket,
Arra tálalja fel az egyszerü étket.
Maga evett ő már, a gyerek sem éhes,
De a férj unszolja: "Gyer közelebb, édes!"
Jobb izű a falat, ha mindnyájan esznek, -
Egy-egy szárnyat, combot nyujt a kicsinyeknek."

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Az égbolt rejtelmei - a csillagászat világnapjának margójára

Sas-köd Hubble űrtávcső felvétele

Gyermekkorom egyik kedves versével nyitom meg ezt a blogbejegyzést:

FENN CSILLAG-ORSÓN...
Fenn csillag-orsón
szövik a sorsot,
lenn hűs habokon
vezetik a ladikot,
kis hal, nagy hal
előtte, mögötte.
W.S

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Akácvirág, a sokoldalú

Legtöbbünknek az akácvirágról az akácméz juthat eszébe. Ennél azonban több mindenre használható az akácfa szemet gyönyörködtető, fehér virágfüzére. Főzhetünk belőle teát, készíthetünk desszertet, sőt a fürdővizünkbe is szórhatjuk. Az alábbiakban részletesen is olvashatsz erről a sokoldalú fáról.

Akácvirág, a sokoldalú

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Bevezetés a masszázsok világába 3. rész - A gyógymasszázs rendbetétele, bemutatása

Cikksorozatom aktuális darabjában a fehér ember kultúrájában alapvetőnek tekinthető masszázst szeretném rendbe tenni. Kicsit kell szakmázni is, hogy a köznyelv és a szabatos meghatározású szaknyelv közti szakadékot áthidaljuk.

Bevezetés a masszázsok világába 3. rész

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Tartalom átvétel