10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt!

A növényi hajfestés maga a természetességSzínek, amelyeket a természet alkotott. A növényi hajfestés számomra maga a természetesség, ugyanakkor elfogadás is, hiszen az alapszín meghatározó a kívánt szín kiválasztásánál. Saját hajszíned biztosan jól áll, ezt elfogadva gyönyörűen csillogó színeket festhetünk. Szépülj te is természetesen, több ezer éve bevált módszerrel.

1. A henna és a többi növényi festékpor nem világosítja a hajad.

A növények nem roncsolják el a hajad természetes színpigmentjeit, csak a haj külső részén tapadnak meg. Jelenleg nem ismerünk natúr módszert, amely kiszőkíti a hajad, de természetesen a nap világosít.

2. A sötét hajad nem lesz élénk vagy világos vörös.

A természetes hajszíned és a növényi színező anyagok együtt hozzák létre a színt. Emiatt drasztikus színmegváltoztatás csak világos vagy ősz hajon lehetséges. A vegyi festékkel festett színed is meghatározó, tehát a jelenlegi hajszíned. Előzőleg szőkére vagy világosra festett haj festése körültekintést igényel, mivel élénkvörös lehet hennával.

3. A növényi hajfestés tartós! Nem kopik, nem ereszti a színét!

A növényi festés tartósan megmarad, ezért is fontos, hogy átgondolt döntés legyen. 3-4 hónap után fakulhat a szín, és a lenövés nem lesz olyan szembetűnő, mint a kémiai festés után. Ez függ a szín intenzitásától és a festés gyakoriságától is. A hajszíned nyári nap által sem válik fakóvá. Az indigó - amely a barna árnyalatokért felel - is tartós, de másfél hónap után veszíthet a szín sötét vagy hideg tónusából, viszont ha rendszeresen fested a lenövést, olyannyira tartóssá válik, hogy nem szükséges utána már többé a teljes hajat festeni.

4. Ha saját hajszínedtől erőteljesen eltérő színt szeretnél, azt csak két lépcsőben teheted meg.

Erőteljes színváltoztatást csak két festéssel érhetsz el. A két festést egy alkalommal készítjük el, például, ha az ősz hajadat közép- vagy sötétbarnára szeretnéd festeni. A növényi festés a haj külső részéhez tapadva jön létre, réteget vonva a haj külső részére. Ha nagy különbséget szeretnél, több rétegre, tehát kétlépéses festésre lesz szükség. Ebben az esetben viszont az eltérő lenövésre is számítanod kell. A két festés a sötétebb hideg árnyalatok elkészítéséhez is szükséges lehet. A natúr hajat mindig a henna festi meg erőteljesebben, viszont a már hennázott hajon az indigó fog dominálni. Ezért is lehetséges az, hogy kétszer használva ugyanaz az árnyalatú növényi színezőpor más színt eredményez.

5. Kémiai festésről növényi festésre váltani körültekintést igényel. Visszatérni rá pedig nem ajánlott.

Amennyiben vegyiAz első festés legyen ismerkedés festésről szeretnél természetesre váltani, lehet szünetet kell tartanod, vagy tisztító pakolást kell készítened. Ez függ a saját hajszíned és a kémiailag festett szín közti különbségtől és attól, hogy milyen színt lehet neked természetes anyagokkal festeni.

A növényi festésed után legalább 3-6 hónap szünetet kell tartanod, ha megint vegyi festéket szeretnél kenni a hajadra. Ám a tapasztalatom az, hogy aki kipróbálta a növényi festést, azok közül csak azok inganak meg, akik sokkal világosabb hajat szeretnének. Ha jelenleg világosabbra fested a hajad vegyi festékkel, akkor el kell gondolkodnod azon, hogy meg tudsz-e barátkozni a saját sötétebb hajszíneddel vagy annak bármilyen árnyalatával.

6. Az eredmény elsőre kicsit bizonytalan. Az első festésed legyen egy ismerkedés.

A legelső hajfestés tulajdonképpen egy alapozás. Mivel még nincs henna a hajadon, az indigó sem tud igazán hatásos lenni. A henna nehezen eltávolítható a hajról, ezért az első növényi festés legyen egy ismerkedés, egy ápoló, enyhe színt adó pakolás. A kívánt színtől függően egy világosabb vagy kevésbé vörös színnel érdemes kezdeni. Az eredmény alapján a következő alkalommal már bátrabbak lehetünk.

7. A hajszín kiválasztásakor lehet, hogy kompromisszumot kell kötnöd.

A saját hajszíned határozza meg, hogy milyen színeket lehet neked festeni. Sötét hajból sötétebbet, enyhe bronzos árnyalatot, meleg barnát. Világos vagy ősz hajadat szőkére, barnára is festhetjük, vagy élénkvörösre. Tehát, színt adni lehet.

8. Rövid időre zöldes fényű lehet a hajad.

A henna rézvörösre festi a hajat, az indigóval barna árnyalatokat is készíthetünk. A színtelen hozzávalók a világosabb színekhez szükségesek.

Hamvas színek is elérhetőek, de ilyenkor szinte szükséges, hogy lemosás után a haj pár órán keresztül zöldes fényű legyen. Ez mindig múlandó, és velejárója ezeknek az árnyalatoknak.

9. A végleges szín 48 óra elteltével alakul ki.

A növényi színezőt tiszta hajra visszük fel, és végül csak vízzel öblítjük le (természetes balzsamot használhatsz, ha szükséges). A növényekben lévő színanyagok a hajhoz tapadnak, és a végleges szín a következő 48 órában alakul ki. A friss színhez képest az ősz hajszálakon erőteljesebb fedés alakul ki. A vörös színek végül kevésbé markánsak, minden szín természetesebb hatású lesz, még a zöldes fény is eltűnik.

10. Befesti az ősz hajszálakat is.

Az ősz hajszálakat is befesti, de erőteljes színváltoztatáshoz - barna, sötétbarna - kétlépéses festésre van szükség. Az őszülő hajad sokszínű lehetőségeket nyit meg számodra.

Világos saját hajszínnel rendelkezel, amelyben már elszaporodtak az ősz szálak? Az ősz szálaknak picit világosabb színt adva, természetes melíros hatást készíthetünk neked.

Sötét hajban már ehhez két lépésre lehet szükség. Növényi porokkal világosabbra nem lehet festeni, de az őszülés lehetővé teszi számodra, hogy a természet akaratát is elfogadva, világosabb hajat viselj, mint az eredeti hajszíned.

Szinte teljesen ősz a hajad? Számodra a világosabb színeket ajánljuk, de lehetőséged van az egész palettából válogatni.

nem-vettem-figyelembe+1.  A növényi hajfestéshez kell egy kis bátorság is.

Amikor fontosabb az egészséged, mint a hiúságod, felkészültél a növényi festésre. Engedd el a régi elvárásokat és hagyd, hogy a természet kiemelje a természetes szépséged.

Gabi


További tartalmak a témában:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Hozzászólások

Áttérés vegyi festésről hennás festésre.

Kedves Vali! Sötétbarna, erősen őszülő hajam van, szeretnék áttérni a hennával való festésre. Eddig vegyi festékkel festettem, azt hallottam egy ismerősömtől, hogy ez után 2 hónap szünetet kellene tartanom. Mivel nagyon őszülök, nem szeretnék ilyen sokat várni... Létezik olyan henna alapú festék, amit közvetlenül /kb. 3 héttel/ a vegyi festés után biztonsággal alkalmazhatok? Réka

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Erősen őszülő hajra hennás festés

Szia!

Alapesetben valóban jó ha legalább 3 hónap szünetet tartasz a két festés között, de ezt lerövidítheted, ha csinálsz egy C-vitaminos kezelést, erről itt olvashatsz bővebben. Érdemes nem csak a cikket, hanem a hozzászólásokat is elolvasni. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon köszi!

Nagyon köszi!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

ősz haj festése

Kedves Vali!

Köszönöm, h. VAGY .

Szeretném a tanácsodat kérni. Eddig H...... colour (3600 ft-os) hajfestékkel festettem a teljesen ősz hajamat.  Már aktuális lenne  az újra festés, mert nagyon lenőtt.  Szeretnék áttérni a henna por -indigós változatra.

Áttérhetek-e?

Előre is köszönöm a válaszodat

Szeretettel

Kati

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Áttérés hennára

Kedves Kati!

Természetesen áttérhetsz növényi hajfestésre. Milyen az eredeti hajszíned, milyenre van festve, illetve milyen színt szeretnél? 

Értékelés: Nincs

Első hennázásom

Kedves Vali! A napokban fog sor kerülni az első hennázásomra, amivel kapcsolatban még lenne pár kérdésem. Lehetséges-e a henna bekeverése festés előtti este, és ha igen, hogyan tároljam? És fekete teán kívül csak gránátalmát szeretnék beletenni (a mikéntjét még nem tudom), a kiindulási szín sötétszőke jó 4 centiméteres lenövéssel, a többi gránátvörös, derékig. Köszönöm a választ! Eszter

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Henna pép tárolása

Szia!

Elkémásnszítheted előző este, de akkor érdemes a hűtőben tárolni. Mivel első hennázó vagy, azt javaslom, hogy még az este egy tincset kenj be a henna péppel, amit reggel a nagy festés előtt lemosol, így látni fogod, hogy milyen színre fogja befesteni a hajadat a henna. Ha nem tetszik még mindig változtathatsz rajta. 

Értékelés: Nincs

Sotet voros az elerhetetlen .....

Sziasztok.Szuksegem lenne tanacsra hogyan tudnam elerni a majdnem fekete hajambol a sotetebb voroset vagy akkar vlm szep lilas indigosat.Az en tortenetem ugy szol h 23 eves vagyok es mar eszre vettem az osz hajszalak megsokasodasat,ezert ugy dontotem h att szeretnek terni hennara,3 honapja festetem meg a hajam vegyi festekel,most pedig a Khadi amla~jatrophaval ,de anyit ertem el vele h a lenot hajam olyan voroses barna lett.Ket valtozatra gondoltam h vagy a natur henna vagy vlmilyen termeszetes vilagosito,kurkuma vagy c-vitaminos pakolas.Mi az amit kellene tennem?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Majdnem fekete hajból sötétvörös

Szia!

Az eredeti hajszíned a feketés vagy olyanra volt festve? Van különbség a tő és a többi rész között?

Értékelés: Nincs

Túl az első hennázáson

Sziasztok!

Pár napja megtörtént az 1. hennázásom, a Khadi vörös (jatrophás-amlás) verzióját választottam. Eredetileg világosbarna, "seszínű" a hajam és már évek óta világosvörösre volt festve vegyi festékkel. Vártam 1 hónapot és megcsináltam a c-vitamos pakolást is. Hennázás után kicsit világosnak találtam a végeredményt, de aztán ahogy eltelt a 48 óra, egyre jobban tetszett, sötétedett :) Aztán hajat mostam samponnal és balzsammal és most mintha megint kicsit világosabb lenne... Mindenesetre szeretném, ha sikerülne kicsit sötétebb árnyalatot elérni, de nem bordósat, vagy lilásat, hanem csak kicsit sötétebb rézvöröset. Mit javasoltok? Gondoltam arra is, h befestem vele újra, viszont akkor utána tőfestésnél meg elég nagy lesz az eltérés, ha a teljes hajon már 2 réteg van, a tövén meg csak 1, nem? Előre is köszönöm a javaslatokat! :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Mennyi ideig hagytad rajta a pépet?

Szia! 

Ha még most rákensz még egy réteget, akkor nem fog látszani a tövén az eltérés. Egyébként sem hiszem, hogy látszana. A hennázásban egyébként pont az a jó, hogy csinos kis átmeneteket lehet csinálni, úgy, hogy ne látsszon, ha világosabb (vagy éppen sötétebb) a tő. 

Egyébként szerintem nem lett az világosabb a mosás után sem, mert a henna nem kopik, maximum máshogy esett rá a fény. 

Kíváncsi vagyok, mennyi hatóidőt hagytál a pépnek, és ha nem túl sokat, akkor újra bekenném egy félórával hosszabb hatóidővel. Az indigó tud még sötétíteni rajta, de az inkább barnít. Ha élénkvöröset szeretnél, akkor az nem megoldás. 

Értékelés: Nincs

Hennázás

Szia! 

Köszi szépen a gyors választ! :) 2,5 órát hagytam rajta, fóliába, a mellékelt sapkába és 1 téli sapkába csomagolva, valamint pár percet rámelegítettem hajszárítóval is. Most mondta kolléganőm, h szerinte nem lett világosabb, csak beleképzelem :D Mindenesetre én kicsit világosnak érzem, olyan nagyon narancsos, örülnék 1 kicsit sötétebbnek, szóval lehet megfogadom a tanácsodat és befestem még1x, amint tudom, vagy pedig igyekszem megbarátkozni vele :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Sötétíthetsz rajta

...ha keversz bele egy pici indigót. Segítségével nem lesz annyira narancsos, világos. Szerintem 1 evőkanállal tehetsz bele. 

Értékelés: Nincs

Bio hajfesték??

Sziasztok! Kb. 7-8 éve festem a hajam vegyi hajfestékekkel. Alapból sötétszőke a hajam, és mindig ultravilágos hamvasszőkére festettem. Sajnos alapból kevés és vékonyszálú a hajam. Már egy ideje nem festem, megpróbáltam visszafesteni a hajam közel eredeti színére, és azt hagyom épp lenőni, már kb. 6-8 hónapja nem festettem. A problémán az, hogy borszasztóan hiányzik a világosszőke szín. Olvastam, hogy természetes hajfestéssel nem lehet a hajat lényegesen világosítani, viszont találtam egy "natúr" hajfestéket, amiből létezik ultravilágos szőke árnyalat. Ez a .... márka. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem lehet egy natúr hajfesték, hiszen az képtelenség. A kérdésem az lenne, hogy vajon attól, mert nem natúr, lényegesen kevesebb káros anyagot tartalmazhat, mint egy sima hajfesték, vagy annyival nem egészségesebb, mint amennyivel drágább(kb. 3xos ára van). Merjem azzal festeni a hajam, vagy ugyanúgy tönkreteszem vele? Válaszotokat előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs

Haj világosítása természetesen

Szia,

Nem ismerem az általad említett márkát. Az összetétel amit a neten találtam róla valószínűleg nem a teljes INCI... ezért a csomagoláson ellenőrizd kérlek! Attól, hogy egy vegyszeres készítményben van természetes összetevő is, még nem lesz egészséges. A döntés mindig a Tiéd!

Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről cikkben ezt találod:

"Miért nem lehet növényi hajfestékkel hajat világosítani?

A természetes hajszínezők gyakorlatilag növényi porok szárított őrleményei, amelyek kíméletesen színezik meg a hajat, a haj külső rétegében tapadnak meg. Mintegy bevonatot képeznek a hajszál körül anélkül, hogy megváltoztatnák annak szerkezetét.

A hajszín felvilágosításához a szernek be kell hatolnia a hajszál belsejébe, hogy eltávolítson a természetes szín-pigmentekből, illetve ezeket kívülről bevittekkel helyettesítse. Ez viszont már mindenképpen a hajszál szerkezetének megváltoztatásával, roncsolásával érhető csak el.

Sötétszőke, világosbarna hajon működhet a mézes hajvilágosítás (méz - természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz - kevés olívaolajjalfahéjjalkikeverve, hajmosások előtt kb. 1 órára vigyük fel), mosás után öblíthetjük a hajat citromos kamillateával. Először csak óvatosan, mert ezek is szárítanak. Másik lehetőség: hajmosás után sós vízzel leöblíteni a hajat, napon megszárítani, majd vízzel leöblíteni a sót, ha szükséges (olvasói tapasztalat).

Hogyan festhetek ősz hajon szőkét?

Ősz hajon lehetséges szőkét is festeni! A legvilágosabb eredményt úgy kapjuk, ha cassiát keverünk ki citromlével, 12 órát pihentetjük a pépet, majd 3 órát dunsztoljuk a hajat.

Egyéb szőke árnyalatokat is elérhetünk: sok cassia, kevés henna illetve kevésindigó keverékéből. A pontos arányokat mindig a haj állapota, szerkezete, a kívánt árnyalat határozza meg."

A vegyi hajfesték egy részét le lehet szedni a C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása cikkben írt tanácsok alapján.

 

 

Értékelés: Nincs

Henna - minőségi különbségek

Sziasztok!

A véleményetek szeretném megkérdezni az alábbi témában.

Lassan egy éve már, hogy áttértem a hennára. Sötétbarnát kutyulok ki úgy, hogy hennához keverek előbb amlát, hagyom pihentetni 12 órát, majd ehhez keverek hozzá meleg vízzel összekevert indigót. A színeredménnyel általában teljesen elégedett vagyok, csak azt vettem észre, hogy a hajvégeim tördezettebbek, mint voltak, szárazak, és emiatt jobban akad benne a fésű is, így jobban is hullik sajnos. 

Két helyről szoktam rendelni a hennát, mindkettő teljesen természetes, 100% henna vagy indigó, és úgy gondolom megbízható forrásból származnak. Viszont tényleg azt vettem észre, hogy egyes festés után gyönyörű a hajam állapota, erős, és dúsabbnak hat, viszont előfordult olyan is, hogy festés után kifejezetten szárazabbnak, kevesebbnek és megviseltnek éreztem a hajam. Mint pl most...Pedig szinte mindent ugyanúgy csinálok. És 3 havonta mindig vágatok is fodrásszal a hajamból. Lehet gond, hogy mindig végig kenem a masszával a hajamat? Hogyan küszöbölhetném ezt ki? Létezik, hogy ez a két különböző forrásból származó henna minőségbeli különbségének az eredménye? És végül, tapasztalaitok alapján, melyik a "leghajbarátabb" henna & indigó? 

Előre is köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs

Hajfestés hennával

Szia,

Ha beszerzel egy holdnaptárt akkor ott jelölve vannak a hajjal kapcsolatos javasolt napok is, mikor érdemes vágatni, festeni, mert ez is befolyásolhatja az eredményt. Henna és henna közt is lehet különbség, természetes hajfestéhez itt nézz körül!

Sok sikert és csodaszép hajat kívánok!

Értékelés: Nincs

Múlt heti kérdés hajfestésről

Sziasztok!

Elnézést kérek, ha türelmetlennek tűnök, csak szeretném megkérdezni, hogy megkaptátok-e a múlt heti kérdésemet a hajfestésről?

Nagyon várom a választ. Köszönöm.

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Hajfestős kérdések...

Szia liszape!

Kérlek, ne haragudj a késői válaszért, de továbbra is a türelmedet fogjuk kérni! Megérkezett hozzánk az előző kérdésed, amit továbbítottunk bionom fodrászmesterünknek, Gabinak! Jelenleg az ő válaszára várunk, hogy érdemeben tudjunk neked segíteni! Gabi azonban nagyon elfoglalt, nem tud napi szinten válaszolni a hozzá küldött kérdésekre. Ezért kérjük továbbra is a türelmedet- és a megértésedet!

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Egy hónap után vöröses színű lett a barna hajszín

Sziasztok!

Tanácsotokra befestettem a hajam lenövését először Khadi világosbarnával, majd utána sötétbarnával, hogy a már teljesen ősz, de már 9 hónapja vegyileg nem festett hajam sötétesbarna színű legyen.

Elég jól sikerült, nem lett vöröses akkor (kb. másfél hónappal ezelőtt volt utoljára festve).  

Most megint festeni kellene a lenövést.

Jelenleg a korábban befestett hajrészem vöröses színűvé vált (fakult), a festéskor szép barnás szín nincs már rajta.  

Szeretném megkérdezni, ill. szeretnék tanácsot kérni, hogy hogyan fessem legközelebb, hogy ne legyen vörös egy hónap után? 

Esetleg ez normális, azaz a növényi hajfestés után pár héttel ilyen színű lesz a haj?

A második festésnél, amikor sötétbarnával festettem a hajamat, a festék kb. egy órahosszáig volt fenn a hajamon, míg az első festéskor a világosbarna szín két órahosszáig...

Talán tovább kell, hogy rajta legyen hajamon a sötétbarna festék? 

Nagyon várom a tanácsot!

Köszönöm.

 

Értékelés: Nincs

Hajfestés

Szia liszape,

Horváth Gabi bionom fodrásznak tobábbítva lett ez kérdésed, de mivel ő nagyon elfoglalt addig is tolmácsolom Melinda kolléganőm szavait hátha segítség lesz számodra:

"Szerintem az a baj, hogy ugye a Khadi az egy keverék. A henna nem kopik, de az indigó, többi kikopik belőle, és megmarad a henna vöröse... Főleg a vegyileg kezelt hajon szinte megjósolhatatlan, hogy milyen lesz a végeredmény és hogy viselkedik. Igazság szerint nem tudom, hogy hasznos lenne-e alá alapozni hennával, és arra jobban tapadna a többi. Lehet, hogy akkor még vörösebb, vagy sötétebb lesz, mert azután a világosbarnás szín ugye már nem fog érvényesülni, mert növényi festékkel nem lehet világosítani. 

De most nézem, másfél hónap alatt fakult ki neki ennyire? Szerintem akkor kenje az egészet, ne csak tőfestést csináljon, és hagyja rajta hosszabb ideig. De arra számítson, hogy amíg le nem nő a vegyileg kezelt hajrész, addig ez a probléma fenn fog állni."

Értékelés: Nincs

Vöröses színű a hajam

Szia Detti!

Köszönöm szépen a választ!

Annyit szeretnék írni, hogy nekem éppen a Khadival festett részen lett másfél hónap után vöröses színű a hajam, a vegyileg festett részt lenn sohasem festettem be növényi hajfestékkel, az most is barna.

De nagyon kevés, már csak kb. 2 cm az a rész, ami vegyileg volt befestve valamikor tavaly tavasszal.  

Értékelés: Nincs

Erősítés, hajfestés

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni. Gondolkozom ezen a terméken, haj erősítés céljából. De a hajfestésen is vacilálok már egy ideje. Sajnos már van egy pár ősz hajszálam, de csak is természetes anyagot szeretnék feltenni a hajamra. Láttam, hogy lehet tanácsadásra jelentkezni, és a naptárat is megtaláltam, de nem tudtam ott időpontot foglalni. Csak béndzsi vagyok, vagy még a 2016-os évre nem lehet konzultációra bejelentkezni?

 Köszönöm előre is a választ.

Értékelés: Nincs

Hajfestési tanácsadás

Továbbítom neked Horváth Gabi válaszát:

"Nagyon hamar betelik mivel ritkán megyek Budapestre, Sopronban élek. Már lehetett jelentkezni, de már nincs hely, sajnos.

Az amla ápolja a hajat és kevés színt is ad, bár ahhoz gyakori használat szükséges.

Üdv,

Gabi "

Értékelés: Nincs

Hajápolás

Sziasztok!

Nekem ilyen seszínű szőke hajam van, itt ott egy két világosabb tinccsel. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges úgy hajápolás hennával, indigóval...stb hogy ne változzon drasztikusan a hajszínem. Ha esetleg világosabb szőke lesz nem gond, de most hogy végre megszabadultam a vegyi festéktől, nem szeretném újra festegetni a hajam. Igazából valami bio keratinos hajápolási módot keresek :D

Előre is köszönöm a segítségeket!

Értékelés: Nincs

Szőke haj festése, ápolása

Szia,

Kérlek olvasd el a Szőke haj festése és hajápolás és a Növényi hajfestés kezdőknek hozzászólásokat.

Sok sikert!

Értékelés: Nincs
waterfairy's picture

Hajfestés segítség....

Sziasztok Lányok! 

Jelenleg Angliában élek, itt márkájú előre bekevert hennaport sikerült vásárolnom (Magyarországon is forgalomban van), az összetevők : indigofera tinctoria leaf powder, lawsonia inermis leaf extract. Eddig úgy gondolom rendben is van, de azt írják a használati útmutatóban, hogy csak meleg vízzel keverjem, és kenjem a hajamra, ez így meg fogja fogni?  Van itthon külön hennám is, először azzal fessem szerintetek, és utána a barnára színező hennás keverékkel? Amla porom is van itthon , azzal tudom világosítani picit a keveréket? Eddig vegyesen hennából és amlából csínáltam vizes oldatot, szűrtem és hajmosás után szoktam a hajamra fújni belőle, kérdésem, hogy akkor ez felér egy allergia teszttel? Indigót még nem használtam, az allergizálhat?  Szerintetek végezzek próbafestést? Picit el vagyok veszve!

ui.: elég sok ősz hajszálam van kb. 30%

Köszönöm szépen 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Alaposan nézd meg az összetételt

Szia!

Sok hennás festékbe kevernek kemikáliát, óvatosan a kevert hennákkal.

Elegendő vizzel elkeverni, de ne legyen forró, az indigó miatt 50 fokos víz kell.

Érdemes alapozni így elsőre. Keverheted a hennát amlával. Aztán megpróbálhatod egy lépésben is majd később. De elsőre jobb lesz két lépésben. Ha tényleg növényi összetevőket tartalmaz nyugodtan rakhatsz hozzá amlát, cassiát. 

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

ősz lenövést sötét vörösre

Sziasztok.Tegnap henna porral festettem a hajam, egész éjszakára rajta hagytam, az eredmény sötét vörös haj, mahagóni szerű, sötétebb is lett a hajam, sok volt az idő, szerintem, viszont az ősz lenövés világos vörös lett,nem rossz, hordható, de hogy tudnám elérni, hogy az is sötét vörös legyen? Újra fessem csak a tövét? Nem szeretnék barnát ezért nem kevertem bele indigót. Köszönöm. Ildikó

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Kevés indigótól azért nem lesz barna

Szia!

Kevés indigótól azért nem lesz barna. Milyen lett pár nap múlva? Festetted azóta? Eztán már csak a lenövést fesd, ha a végeket nem akarod tovább sötétíteni.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Viszkető fejbőr

Szia!

Bízom benne hogy tudsz segíteni. A hajammal nincs gond, 2 éve hennázom, szép, 1 törött hajszálam sincs, egész dús. Mosódióval mosom 3 éve, higítva vízzel. 2 hetente keverek bele 1 kanál mosóföldet /Lava/, attól csodásan dúsult is. Derekamig ér, amit 36 éves korom okán rettentően büszkén viselek.. :D  Viszont kb 2 hónapja szörnyen viszket a fejbőröm, főleg a fülem mögött. Nem hullik, nem megyek ki vizes hajjal, mitől lehet? Lehetséges hogy allergiás vagyok valamire? Henna, mosódió, lava agyag?

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Mitől viszket a fejbőr?

Szia!

Látom szerettél volna képet is csatolni, ezt legközelebb beszúrással tudod megoldani: A hozzászólás fejlécén lévő fa ikonra kell kattintani, ott méretezheted is. 

Ha ugyanazt a Hennát és mosódiót használod évek óta, akkor nem hiszem, hogy ez lehet a gond. 

Én inkább táplálkozásra gondolok. Más tünetek is vannak? Történt valami változás a táplálkozásban? 

Értékelés: Nincs

Továbbra sincs válasz...

Sziasztok!

Ugye nem fefedkeztetek meg az én kérdésemről??

Elnézést, de még mindig nem kaptam semmi választ sajnos.

Köszönöm.

Értékelés: Nincs

Fodrászos, hajfestős kérdésekre választ várók figyelmébe!

Szia liszape!

Nem feledkeztünk meg a kérdésedről, ITT olvashatod Gabi válaszát.

Minden kedves olvasónak írjuk, hogy a bionom  fodrász kolléganő Horváth Gabriella egyéb elfoglaltságai mellett kizárólag a szabadidejében tud a hozzászólásokra válaszolni, így türelmet kérünk minden kérdezőtől.

Sok választ magatok is hamar megtalálhattok a belső kereső segítségével, hiszen rengeteg cikk és hozzászólás született már a témában. 

Gabihoz be lehet jelentkezni személyre szabott segítségért 

Növényi hajfestés -egyéni tanácsadás és konzultációra is

Értékelés: Nincs

Köszönöm a segítséget!

Sziasztok!

Köszönöm szépen a választ Gabinak!

Sajnos a belső keresővel nem találtam meg...

Akkor mogyoróbarna színű lesz az első festés (ez van itthon), a második pedig sötétbarna.

Még egyszer nagyon köszönöm! 

Értékelés: Nincs

Miért srőd a hajam? Mit lehet tenni, hogy ne legyen az?

Sziasztok! 

Köszönöm az eddigi segítséget, túl vagyok az első henna festésemen és nem bántam megy:-) A hajam színe fantasztikusan gyönyörű lett, mindig ilyenre vágytam! 

A problémám annyi, hogy a hajam nagyon száraz, sprőd, egy drótszőrű foxi elbújhat mögöttem, és ez nagyon zavar. Amellett, úgy érzem, soha nem tiszta és friss a hajam, mert a gyógynövényes samponokat sosem bírtam, soha nem lett szép tőle a hajam, régen sem használtam, amíg vegyi festékem volt. 

Mivel a hennához való samponok nem habzanak, úgy érzem, nem tudok rendesen hajat mosni, akrámennyi sampont teszek rá és akárhányszor újra mosom, úgy nézek ki frissen mosva is, mint akit leöntöttek egy liter olajjal.. a hajam lesimul, összeáll, a töve zsíros, a vége száraz, durva tapintású..., 

Cassia pakolás után katasztrófa volt, henna festé után jobb egy kicsit, de most sem jó érzés... 

Lehet ez ellen tenni valamit? 

Valakitől azt hallottam-bár olvsasni sehol nem ovlastam, hogy a Sodium Laurent Sulfat nem szabad, hogy érintkezzen a hennával, de ez szinte minden samponban benne van, még a Khadi henna samponja is ezzel kezdődik... Azt tudom, hogy ez káros anyag, de mi a konkrét helyzet azzal, hogy mi nem találkozhat pontosan a hennával?  - azt nem szeretném, hogy "eltörjön" a hajam, vagy kihulljon... A bioboltban is egy sampont találtam, ami SLA mentes... 

Mi történik, ha hosszú távon normál sampont használok hennára? -tudom, a természetes a javallt, de így borzalmas a hajam... :-(

Olvastam a hajmosó szappanról is, azt írták, az jobban habzik, lehet azt is megpróbálom még.

Minden segítséget és véleményt , választ nagyon szépen köszönök. 

Értékelés: Nincs

KHADI-sprődség

Sziasztok!

Én most próbáltam először a KHADi hennát. Előtte évekig én is vegyi szinezőket, festéket használtam, de az utóbbi 1 évben elkezdte a hajam "ledobni" a festékeket és soha nem lett olyan mint szerettem volna. Na ebből elegem lett. Ráadásul megjelentek az ősz hajszálak is. 2-2,5 hónapja nem volt már semmi vegyi festék a hajamon. Az alap hajszínem nagyon sötét barna, kb. a hátam közepéig ér, göndör és nagyon erős szálú. (régebben sötét bordósra ill. feketés-barnás-lilás árnyalatúra volt festve)Kb. fél éve áttértem az étcsokoládé színre. 

A KHADIből a barnát választottam. Ahogy a leírásán van összekevertem fekete teával (tejföl sűrűségűre) és felkentem. Jól bedunsztoltam és másfél órát hagytam rajta. Hát a lemosás nálam is borzasztó nehéz volt a sima vízzel. Miután megtöröltem az enyém is borzasztó sprőd volt, nem tudtam kifésülni csak kb. fél óra alatt. Miután megszáradt (hagytam a levegőn megszáradni) picit jobb lett. Viszont az ősz szálaimat alig alig fogta be. Mitől lehet? Rövid ideig volt fenn? Vagy a mégsötétebb barnát kellett volna választanom?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Nem fogta be normálisan

Szia! 

A nagyon erős szálú hajat sokkal nehezebben fogja be a növényi festék, mint a vékonyabb szálú hajat. Ezért sokkal tovább kell fent hagyni! A másfél óra szerintem még vékonyabb szálú hajnak is kevés, én kb. 2-3 órahosszát szoktam fent hagyni, de van, aki a hennában alszik, és egész éjszaka fent van a fején. 

A másik módszer, amivel tartósítani tudjuk, és elérhetjük, hogy jobban befogja a hajat, az a hennával való alapozás. Tehát lényegében dupla munka, de az eredmény sokkal biztosabb! Először a sima hennával kell befesteni, hatni hagyni, majd a Khadival elvégezni ugyanezt. 

Tudom, hogy a fodrász lányok sima vízzel ajánlják lemosni a végén, én mindig samponnal mosom le, mert nem tudom normálisan vízzel lemosni. Tehát nem szentírás, hogy csak vízzel lehet. Sprőd haj esetén érdemes almaecetes vízzel leöblítened a hajad a végén. 

Értékelés: Nincs

Sprőd haj

Szia Timi!

Tudom miről beszélsz....

A drótszőr-haj nálam közvetlenül hennázás után alakul ki, viszont szárítás után, talán emiatt olyan klassz erős, és jó tartása van. A bio, vagy sls mentes samponoktól meg olyan a hajam mintha poros lenne, nagyon tossz a tapintása. A hennát egyébként én sajnos csak sls-tartalmú samponnal tudom kimosni. A magasságom miatt lehetetlen hogy fekve kiáztassam a hajam a kádban, próbáltam bele hajolva is..fél óra volt. Nekem csak az lazítja fel hamar a hennát, semmi baja nincs a hajamnak. Persze nem javaslom. Viszont ha nem a hennát mosod le, csak hajat mosol, akkor tudok javasolni valamit. A sampont vízzel felhigítva csak a tövére öntsd. A hosszát ne mosd meg vele, annak elég ahogy leöblíted és átfolyik rajt a hab. Hajmosás után pedig pedig tegyél egy jó hajpakolást a hosszára. Így nem lesz sprőd a hajad.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Henna lemosása

Szia!

Milyen hennát használsz? Magát a gyógynövényt vagy festéket? Én ezt a hennaport használom és még soha nem volt gond a lemosással.

Nekem nem kell hozzá SLS-es sampont csak természetes méreganyagmentes sampont használok már évek óta. Házi samponnal próbálkoztál már? Nekem az egyik kedvencem a tojás sampon, aminek a receptjét itt találod a Boszorkánykonyhában.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Henna után sprőd haj

Szia Timi!

Hát kicsit irigykedve olvastam, bár az én hajam lenne sprődebb, mert most olyan vékony ritka szép. Na de viccet félretéve. 

Ajánlom figyelmedbe ezt a "sampont" nekem bevált, bár kedvencem ez a sampon is, Khadi samponjai biztosan nem tartalmaznak Sls. A bionom kínálatába be sem kerülhet olyan, tehát bátran válogathatsz: a Samponok közül.

Hajkondicionálásra nálam ez a kedvenc, jó kicsit elfogult Argital kedvelő lettem. Érdemes utána nézni, hogy készülnek a termékek. Több is mint egy sampon, vagy balzsam.

Olvasd, el Móni cikkét sok hasznos ötletet találsz benne:

11+1 tip-top hajtipp az őszi-téli szezonra

üdv,

Gabi

 

 

Értékelés: Nincs

Khadi henna

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a világosabb vörös Khadihoz képest  a "sima" henna milyen? Világosabb, sötétebb, pirosabb, vagy narancsosabb?

Köszönöm szépen! 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

A Khadi élénkvöröse is sima henna,

csak másféle. Máshol termett a növény - ebből adódhatnak kisebb minőségbeli-színbeli különbségek, illetve finomabbra is van őrölve, ezért kevesebb is elég belőle ugyanolyan hosszú hajra. 

Értékelés: Nincs

Köszönöm

Köszönöm

Értékelés: Nincs

Világosabb szín hennával?

Kedves Gabi!

Erdeklodni szeretnek, hogy elerheto e termeszetes uton, hogy a sotet barna hajbol vilagosabb legyen?Nem akarok tul sokat, csak 1-2 arnyalatot.

Nincs festve a hajam, nem is volt soha es egeszseges,nem szaraz es nem toredezett, de megsem szeretnek a C vitaminos verzioval probalkozni.

Megoldhato Khadi hajfestekkel vagy barmilyen mas termeszetes festekkel, vagy kulonbozo anyagok osszekeveresevel?

Elore is koszonom a valaszt.

Szep napot, Agi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

A henna nem világosít!

Kedves Ági!

A henna nem világosít!

 Kérlek, olvasd el a fenti cikket.

Naposat,

Gabi

Értékelés: Nincs

Hajszín egyenletessé tétele

Köszönöm a választ!

Sajnos nem hiszem, hogy tudnék tanácsadásra menni, bár szívesen mennék, de eléggé messze van a lakóhelyemtől....A hajamat C-vitaminnal világosítottam, egész jó eredményt értem el vele, a hajam színe most vöröses-barnás. Barnítani nem szeretném, a világosbarna árnyalatai állnak jól, és most pont ilyen. Festett volt a hajam előtte, és mivel azt is C-vitaminos pakolással szedtem le, a vége világosabb volt, és sajnos még mindig csíkos a hajam, a khadi hennája valamiért nem fogta be egyenletesen....Úgyhogy vannak benne sötétebb színű tincsek, nem tudom, hogy esetleg C-vitamin, vagy citromlé segítene-e, hogy egyenletessé váljon a hajam színe. 

 

Értékelés: Nincs

hennával festett hajú lány

Az eredeti hajszínem se nem szőke, de nem is igazán barna, de én inkább seszínűnek gondoltam, a fodrászok szerint sötétszőke. Ezt a részt nem fogta be a növényi, ezen csodálkoztam. De most már inkább az eredeti hajszínemet szeretném, nem sötétebbet. C-vitaminnal világosítottam, így szobában világosbarna, fényben vöröses a hajam. Azt nem tudom, hogy lehet-e úgy, hogy ne legyen vöröses, mert nekem nem áll jól annyira :/

És köszönöm a választ! :) 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Vörösség ellensúlyozása indigóval

Szia Noémi!

Nehéz így pontosan meghatározni. Lehet, hogy a hajad vége festett volt, és világosabb? Indigóval lehet barnítani, de hogy ne legyen sötét cassia is kell hozzá. Ajánlom figyelmedbe a tanácsadást személyesen könnyebb.

Értékelés: Nincs

A henna tényleg nem kophat le?

Sziasztok!

Egy hónapja festettem khadi világosbarna-mogyoróbarna keverékével a hajam,előtte utoljára fél éve volt vegyivel befestve. Azt vettem észre, hogy a lenőtt részen, ahol az eredeti hajszínem van, ott nem is fogta be, a szőkés tincsek lettek egyedül vörösesek, a vegyileg kezelt részt pedig bevörösítette :/ Mivel nekem nem állnak jól a vörös árnyalatok, elkezdtem C-vitaminnal világosítani, így a fenti részen már alig látszik a henna, viszont a hajvégeknél hol sötétebb hol világosabb, konkrétan csíkos lett a hajam, mint a cirmos macskának...Ez főleg olyan részeken, ahol szárazabb a hajam és már töredezett. Vajon a C-vitaminnal elérhetem, hogy egyenletes színű legyen? Mert az első világosításnál nem nagyon vettem észre...És tényleg nem kophat le a henna, meg kell várni, amíg lenő a 40 centis hajam? Végülis az eredeti hajszínem, kb. 4-5 centis lenövés, már hasonlít az eredeti színhez, csak a többi rész, eléggé egyenetlen és vöröses :/ 

Válaszotokat előre is köszönöm! :) 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

A valóban növényi festékek nem világosítanak

A Khadi mogyoróbarna nagyrészt nem hennából áll, hanem más növényi összetevőkből. És mivel a növényi festékek nem képesek világosítani, csak a világosabb hajat fogják be. Ezért fordulhatott elő az, hogy nem egyenletesen fogta be a hajadat a keverék. Ha mogyoróbarnánál sötétebb az eredeti hajszíned, akkor ne is várd, hogy növényi festékkel mogyorószínt tudsz csinálni. 

Ugyanezen oknál fogva kezdhetett el kopni a hajadról a növényi keverék. Nem a henna kopik, hanem a többi alkotó. A henna tényleg csak lenő, viszont furcsa, hogy mégsem olyan csúnya a lenövése, mint egy vegyi festéknek. Legalábbis én ezt tapasztaltam.

Sötétebb-barnásabb színt tudsz úgy csinálni, hogy először sima hennával, majd indigóval kened be a hajadat.

A C-vitaminos világosításról nincs tapasztalatom, azzal kapcsolatban meg kell várnod valamelyik fodrász lányt, vagy hátha ír valaki saját tapasztalatot. 

Értékelés: Nincs

Ismét henna

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Kb. 3 évvel ezelőtt vettem először henna festéket, Rt (a címke szerint bio), feketét. Száraz hajra kellett felvinni a pépet, 3 órát rajta hagyni, aztán nem volt szabad megmosni samponnal a hajat, csak tiszta vízzel. Vettem hozzá dió és henna sampont és balzsamot, meg hajhullás elleni olajat (A Ga üzletben). Legalább egy évig használtam, de azt tapasztaltam, hogy nagyon hullott a hajam, ráadásul akárhogy kimostam vízzel, száradás után a por úgy hullott belőle, hogy a párna is és a ruháim is kékek lettek. Valamint olyan sprőd lett a hajam, mint egy cirok seprű.  

Mivel ez nem volt jó, így visszatértem a vegyi hajfestékre, L'l samponra, balzsamra. Viszont azóta is hullik a hajam, és mostmár a fejem is viszket.

Szeretnék ismét hennázni. Azt szeretném kérdezni, hogy ha a C vitaminos pakolást megcsinálom, azután a Khadit használhatom-e? Vagy várjak pár hetet?

Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy ennél a hennánál szabad-e a festés után samponnal (Argital) hajat mosni, és balzsamot használni? Hogy ne legyen sprőd. Valamint hajszárítót használni festés után, mert ahol vettem a hennát régen, ott azt mondták, hogy magától kell megszáradnia, mert a hajszárító kiszárítja, és árt a hennának.

Előre is köszönöm a választ.

Szép napot Nektek!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Visszatérés a hennához

Az említett hennás hajfestéket nem ismerem. De sok a fémsókkal "pancsolt" hennás termék sajnos, melyek többet ártanak,mint használnak. Mindig ellenőrizni kell az összetevők (INCI) listáját, bármilyen natúrnak vagy "bio"-nak is van titulálva a termék.

Sokszor leírtuk már, és most is csak ismételni tudom, hogy mi a 3 hónapos pihentetési időt javasoljuk. De saját felelősségre hennázhatsz hamarabb is, ITT olvashatsz róla, milyen lépéseket javaslunk ilyenkor.

Hennázás után szabad hajat mosni, persze, az Argital sampon jó választás. Hajbalzsamot, hajszárítót szintén gond nélkül használhatsz.

Egyébként az indigó valóban száríthatja kissé a hajat, de inkább csak az előzőleg vegyileg kezeltet, melynek szerkezete eleve roncsolt. Ha ilyen a hajad, érdemes átmenetileg kisebb indigótartalmú festéket választanod. 

Hajhullássalkapcsolatosan érdemes elolvasnod ezt az írást is: Hajhullás 1x1.

Sok sikert a hajfestéshez!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm szépen

Köszönöm szépen

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajfestés hennával és dauer

Érdeklődnék, hogy ha hennával festem be a hajamat lehet-e dauerolni, és ha igen akkor hajfestés után mikor? Most szeretném még először kipróbálni a hennával való hajfestést.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Henna és tartóshullám

Szia!

Mi nem igazán javasoljuk a növényi hajfestést kémiai eljárásokkal párhuzamosan alkalmazni. Dönts el magad, hogy bevállalod-e, mindenesetre pihentesd a hajad a két eljárás között, és nagyon figyelj oda a henna minőségére (semmiesetre se használj fémsókkal pancsolt terméket, mert a dauerrel ez végzetes lehet).  

Értékelés: Nincs

Kérdés kezdőként

Sziazstok! 

 

Most szántam rá magam a henna festésre, de összetett probléma vagyok és ellentétes infókat kaptam. 

Gondoltam nálatok önthetnék tiszta vizet a pohárba. 

Hajam -sajnos- vegyileg festett. Ennek utoljára már 7 hete. 

Vettem most növinyi sampont és csinálok c-vitaminos hajpakolást is. 

A növényi sampon nem habzik annyira, mint a vegyi? Vagy belenyúltam egy nem jóba.. ? 

A samponnál mi a fontos? Hallottam, hogy a lényeg, hogy ne legyen benne a " Sodium laureth sulfate" anyag. A herbáriában végignéztem két oszlopot, egyetlen egyben nem volt benne. Akkor nem jó, ha növényi, bió.... 

Hol lehet szerezni ilyen sampont- a sokszor ajánlott honlapot kivéve? Van olcsóbb kivitel is? -bevallom, nagyon drágállom a 2-3,000 ft-ot.. tudom, az egészségnek ára van. 

Hennát hol lehet venni a bionom-on kívül? Csak rendelni lehet ? (Győrben)

Milyen a hennás hajfesték?  A herbária tele van vele, különböző fajták, kiszerelések, árak. De a henna az egy anyag nem? Akkor hogy vehetek a boltban kész szőke, fekete, barna , vörös hennát? Akkor az most henna, vagy nem? VEgyi? Az oldalán az állt, hogy 100% hennapor.... nem értem:-(

A hennát hűtöben kell tárolni? 

Vizes, vagy száraz hajra kell felvinni? -hallottam ilyet is- olyat is. 

Talán hirtelen ennyi kérdésem lenne- bocsánat. 

Ha esetleg valaki segítene személyesen, hálás lennék-  a kezdők tapasztalatlanságával. 

A hajam amúgy sötétbarna, erősen ősz és vöröset szeretnék. 

Köszönöm a türelmet. 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Növényi hajfestés kezdőként

Szia! 

Jól mondod, az egészségnek ára van, a szépségnek is! 

Mi a "sokat emlegetett" Bionom Biobolt termékeit tudjuk biztonsággal ajánlani, más boltok, webáruházak árukészletét nem ismerjük, de az biztos, hogy nem véletlenül vannak a Bionom-ban azok a termékek, amik vannak, és nincsenek azok, amik nincsenek. Ár-érték arányban szuperek! 

Nem csak a sodium laureth sulfate az, ami problémát szokott okozni, azon kívül van még jó néhány összetevő, amit előszeretettel használnak a gyártók. Itt fent az oldalon, a narancssárga sáv alatt található egy hatóanyagkereső, amelynek segítségével ki tudod elemezni te is a samponod összetételét. Egyébkén igaz, a tiszta samponok nem habzanak annyira, mint a szintetikusak. 

A "hennás hajfestékeket" hagyd rá! Ha a henna keveredik esetleg szintetikus összetevőkkel, akkor az a lehető legrosszabb! Léteznek tisztán növényi őrleményből készült "festékek", ezek közül mi csak a Khadit találtuk eddig biztonságosnak. Ezekkel el lehet érni bizonyos árnyalat-eltérést, de fekete hajból nem tudnak szőkét varázsolni, sőt, még barnából sem. Ha te olyan "hennát" találtál, ami 100% henna por, akkor az nem lehet sem szőke, sem fekete, csak vörös...

Próbáltad már a samponszappanokat? Azoknak egész barátságos áruk van, és a tapasztalatok is jók velük kapcsolatban. Pl. EZ az egyik ilyen. 

Ha még eddig nem találkoztál vele, ÍME egy gyönyörű szép összefoglaló Mónitól. Szerintem itt minden kérdésedre választ kaphatsz. 

Sok sikert! 

Értékelés: Nincs

Hennafestés mikor?

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy menstruáció alatt lehet-e hennával festeni, mert több helyen olvastam, hogy a vegyi festéket ilyenkor ledobja a haj, ez vajon a hennára is igaz, vagy nem befolyásolja? 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hennázás és havi ciklus

Szia!

Igen, lehet ilyeneket hallani, olvasni, én őszintén megmondom nem vettemm észre, hogy befolyásolná a havi ciklus a hajfestést (se vegyit, se hennázást). De lehetnek eltérő tapasztalatok is...

Én simán bevállalnám a hennázást, valószínűleg sikeres lesz az akció, de ha nem ártani akkor sem ártassz vele, legfeljebb meg kell ismételni .

Értékelés: Nincs

Henna+indigó lenövésre

Sziasztok!
Már régóta hennázom a hajam, de most úgy döntöttem szeretnék egy valamivel sötétebb színt, henna+indigó keverékkel. Van egy egész kicsi lenövésem, az eredeti hajszínem szőkés-barna. Az lenne a kérdésem, hogy mindenképpen befessem-e a lenövést először csak hennával? Mennyire ütne el a két szín? Vagy befogná egyáltalán a lenőtt részt a keverék?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Picike lenövés miatt dupla festés?

Szia!

Ha pici a lenövés, és sok ősz hajszálad sincs, szerintem mehet a festés egy lépésben, nem hinném, hogy szükséges az alapozás, ha az indigós pépedben is van henna!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm a gyors választ, megcsináltam a hajfestést. de

muszáj volt utána samponnal is hajat mosnom, sehogy se tudtam rendesen kiöblíteni. :/ Az eredmény nem túl sötét, vöröses-barnás árnyalat lett, de félek, hogy a következő napokban még kopni fog. :/ Mit tehetnék, hogy ne világosodjon? Esetleg fessem át újra?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Ha a hajad világosodni kezd

Én nem festeném át egyből (nehogy túl sötét legyen aztán), csak majd néhány hajmosás után, ha úgy látod, hogy kopott. Akkor rámennék egy hígybb cassia-indigó keverékkel (óvatosan az indigóval, nehogy befeketedj, ha nem akarsz).

Hajmosások előtt a hajolaj használatának is van színtartósító hatása.

Értékelés: Nincs

Hennafestés „kopása”

Sziasztok!

Már másfél éve festem két lépcsőben, hennával és Khadival a hosszú, kissé őszülő hajamat. Nagyon szeretem, egészen hasonló színt tudtam elérni az eredetihez velük.

Annyi a problémám, hogy úgy két hétig minden hajmosáskor folyik a sötét lé a hajamról. Ez főképp akkor kellemetlen, ha fehér felsőt szeretnék viselni, mert attól tartok, hogy megfogja. (Imádom az esőt, de emiatt már nem mernék esőben táncolni világos ruhában. :)) Két héttel festés után voltam a tengernél, s még ott is kicsi színes cseppeket eregetett a sörényem, bár igaz, hogy pár nap múlva már nem. 

Van valami tanácsotok, ezt mivel tudnám kiküszöbölni? Többször mossak hajat festés után (jelenleg kb. háromnaponta mosok, de nyilván a festés után addig mosom, amíg úgy látom, már nem enged színt – pár nap múlva aztán újrakezdi)?Lehet, hogy nem tapad rendesen a hajamhoz a festék? Talán más sampont kellene használnom a festés előtt (hajmosó szappannal próbálkozom)? Ajánlanátok valamelyiket kifejezetten a Bionomban kaphatók közül?

Vagy ez nem hiba, hanem tulajdonság, és mindenkinél így van? 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Indigós festés tartósabbá tétele

Szia!

Lehet a következőket olvastad már, de azért ide másolom, hátha nem:

Hogyan érhetem el, hogy intenzívebb és tartósabb legyen a fekete/sötétebb indigóval festett árnyalat?

Milyen egyéb adalékokat használjunk/ne használjunk?

A festések közötti cassiás pakolás szintén segítheti az indigó jobb megtapadását, érdemes ezt is kipróbálni.

A Bionomban kapható bármyelyik sampon és szappansampon megfelelő hennázás előtti hajmosáshoz, amit eseteg javasolnék kipróbálásra az az agyagsampon és/vagy pakolás, vagy agyagot (is) tartalmazó Argital méregtelenítő sampon.

Remélem tudtam segíteni.


Értékelés: Nincs

Sziasztok!Kérem szépen a

Sziasztok!

Kérem szépen a segítségeteket!

Ma befestettem a hajam natúr barna hajfestékkel.

Két óráig volt fenn a festék, de a hajtőnél nem fogta be az őshhajszálakat.

Egyébként teljesen. ősz már a hajam, korábbról vegyi hajfestékekethasználtam, középbarna színűre festettem a hajamat, most is olyat szeretnék elérni!

Mit csináljak, hogy elérjem ezt a hajszínt?

A festés előtt tegyek rá esetleg. hennát,?

Köszönöm.s

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

A henna vörös színre fest leginkább

Kedves!

Itt válaszolok, mert már nagyon összetorlódtak a hozzászólások. A khadi színei egymással keverhetőek. Mind az első mind a második festésnél. Tehát az első lépésnél is használj barna árnyalatot. Készíhetsz próbatincseket. De tudd, hogy így látatlanban csak vaktában lövöldözünk.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Ösz haj barnára két lépésben

Szia!

Az említett festéket nem próbáltam a Khadiról nagyon jók a visszajelzések azt ismered?

Igen valószínüleg alapozásra lesz szükség. Bár az alapszíntől is függ és az ősz szálak mennyiségétől. TIszta hennával nem szoktam alapozni mert akkor nehéz utána a vörösséget elfedni, érdemes keverni. 

Nekem elég sok ősz hajam van 50% kb, és világosbarna hajam, de én egy lépésben festem pici meleg fénye van, de nem mondaná senki vörösnek a hajam.

Olvasd el a fenti cikket. :)

Továbbá ajánlom figyelmedbe a tanácsadást:

Horváth Gabriella Bionom fodrászmester - Növényi hajfestés - egyéni tanácsadás és konzultáció

Naposat,

Gabi

Értékelés: Nincs

Khadi mogyoróbarna ösz hajtőre

Kedves Gabi!

Köszönöm szépen a választ!

Megpróbálom a Khadi hajfestéket, mogyoróbarna színre gondoltam az utánaolvasgatás után...

Most csak a kicsit ősz hajtövemet festetném vele, rajtahagynám két óráig.

Szerinted befoghatja kb. középbarnára?

Pár napja festettem be az előző levélben említett hajfestékkel a tövet és a teljes hosszát is, de az nem fogta be az ősz lenövést sajnos.

Most a hosszát nem festetném be a Khadival, csak a tövét.

Várom válaszod és a véleményedet!

Köszönöm szépen.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Egy vagy két lépés

Szia!

Mivel azzal befestetted, lehet ez jól befedi majd, de igazából az lesz az igazi próba, ha csak a khadival csinálod egy lépésben. Egyébként lehet hogy vöröses lesz, esetleg kevés pépet tégy félre, vagy port, hogy ahol nagyon látszik be tudd kenni mégegyszer.

Sok siker

Gabi

Értékelés: Nincs

Segítség kérése

Kedves Gabi!

Igen, vöröses színű lett sajnos a lenőtt része a hajamnak.

Akkor legközelebb a tőfestést hogyan végezzem, hogy kb. középbarna legyen?

Ha megpróbálnám a sötétbarna árnyalatát a Khadi hajfestéknek, az esetleg barnás színt adna a lenőtt ősz hajamnak?

Netán nekem mindig két lépéses festést kell alkalmaznom?

Köszönöm.

 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Befestetted a mogyoróbarna Khadival?

Szia!

Befestetted?

Álltalában két lépés szükséges.

Gyere el tanácsadásra személyesen könyebb lenne:

Horváth Gabriella Bionom fodrászmester - Növényi hajfestés - egyéni tanácsadás és konzultáció

Naposat,

Gabi

Értékelés: Nincs

Igen, befestettem.

Kedves Gabi!

 

Igen, befestettem a hajtövemet a mogyoróbarna Khadi  hajfestékkel, vöröses árnyalatú lett a hajam.

Köszönöm, sajnos személyes tanácsadásra mostanában nem tudok elmenni.

Khadi sötétbarna jó lehet legközelebbi festékor, ha ismét lenő?

Köszönöm.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Meg lehet próbálni egy lépésben is

Szia!

Ami biztos az a két lépés, de lehet kisérletezni hátha egy festés is elegendő, ez az ősz szálak mennyiségétől függ.

Értékelés: Nincs

Túl sötétbarna lesz?

Kedves Gabi!

Bár még nem kaptam Tőled választ az előző kérdéseimre, az jutott eszembe, hogy ha a Khadi sötétbarna festéket alkalmazom másodszorra a Khadi vörös után, vagyis a két lépeses hajfestésnél, akkor lehet, hogy túl sötétbarna lesz az eredmény?

Túl sötétbarnát nem szeretnék ugyanis, csak közép-, ill. enyhén sötétbarnába hajló színt, ugyanis az eredeti hajszínem is ilyen volt...

Ha csak fél órát hagynám rajta a sötétbarnát, akkor szerinted nem lenne túl sötét?

Estleg inkább Khadi mogyoróbarnát használjam a vörös után?

Nagyon várom a tanácsod!

Köszönöm szépen. 

Értékelés: Nincs

Segítség a növényi hajfestéshez

Kedves Gabi!

Nekem sajnos 100 %-ban ősz a a hajam.

A hajtövem tehát a Khadi mogyoróbarna színű hajfesték után vöröses lett, a többi részen még közép- ill. majdnem sötétbarna, gondolom, hogy a vegyi hajfesték még nem kopott le, ill. kb. 2 hete Logona barna festékkel is be lett festve.

Ugyanilyen színt szeretnék elérni a Khadi festékkel is, de felmerült bennem néhány kérdés...

Ha legközelebb lenő a hajtőnél, akkor a két lépcsős módszert kell alkalmaznom, ez biztos.

Ahol most vöröses, a tőnél pedig már ősz lesz, akkor hogyan kell befesteni? 

Gondolom, hogy nem úgy, hogy az ősz hajtőnél a két lépéses módszert alkalmazom, a lentebbi vöröses résznél pedig csak sötétbarna Khadit használok...

Nagyon tanácstalan vagyok...

A két lépcsős festés egyébként hogyan történik?

A vörösre festés után mennyi időt kell várni a sötétbarna hajfestéssel?

Várom a segítséged és előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Mindenképp olvasd el a részletes használati útmutató!

Szia!

Mindenképp olvasd el a részletes használati útmutató! A hatóidő is benne van.

Mi melegítve fél órát, dunsztolva 1 órát hagyjuk a hajon.

A világosbarna a legvilágosabb árnyalat, a mogyoró enyhén vöröses, és a törökmogyoróra hasonlít inkább. A sötétbarna pedig sötétbarna.

A vörös után azonnal lehet festeni a második festést.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Khadi vörös helyett mogyoróbarna?

Kedves Gabi!

Köszönöm a választ.

Lehet, hogy butaságot kérdezek, de szeretném még megkérdezni, hogy a két lépcsős hajfestésnél az először használt Khadi vörös helyett esetleg használható-e a Khadi mogyoróbarna, ugyanis most csak az van itthon.

Középbarna, esetleg kicsit sötétbarna színt szeretnek, a mogyoróbarna szín után sötétbarna Khadival festeném be.

Azért gondoltam, hogy hátha használható, mert a mogyoróbarna is vörörsre festette be az ősz hajtövemet.

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Egy próbát megér

Szia!

A mogyoró működhet első festéként, viszont a sötétbarna, úgy már tényleg sötét lehet. Esetleg tényleg ne hagyd rajt, csak fél órát a második lépést.

Hajra, sok sikert, írd már meg milyen lett. :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kérdések a kétlépcsős hajfestés előtt

Szia Gabi!

Végül vettem vörös színű Khadi hajfestéket is.

Holnap készülök befestetni a hajam, tehát a javaslatod szerint kétlépcsős festést fogunk végezni a fodrászommal a középbarna, kicsit sötétbarnába hajló szín elérése érdekében.

Jelenleg a hajtövem vöröses (a mogyoróbarna Khadi hajfesték így fogta be az ősz hajtövemet), ill. látszik már az ősz lenövés, a többi sötétbarnás, még a vegyi hajfestés van rajta, amit májusban festettem utoljára.

Lenne néhány kérdésem hozzád a festés előtt, egy apró gyakorlatias kérdés is.

A fodrászom kikeveri a hajfestékeket és fel is keni, de szeretném, ha kicsit rövidíteni tudnánk a hatóidőt. A vörös festék felkenése után a  nylonsapkára tegyek-e még törölközőt, és úgy búra alatt elég lesz fél óra?

Utána a sötétbarna Khadi festék jön, ennek mennyi legyen a hatóideje?

A hajam hosszára is tegyünk szerinted sötétbarna festéket?

Köszönöm.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Festés technikai részletei

Szia!

Lehet azóta túlvagytok rajta, de azért itt vannak aválaszok:

  • A vöröset csak a tőre kenjétek, nylonsapkára mehet a vékony törölköző vagy kendő, fél óra hatóidő elég.
  • A sötétbarna Khadit a vegyileg festett részre szerintem ne kenjétek. A hatóidő nehéz így látatlanban megsaccolni, melegítve kb. 30 perc.
  • De, az egész festés előtt végezhetsz C-vitaminos hajvilágosítást is, és ha sikerül eltávolítani a vegyi festéket, akkor mehet a festés a teljes haj hosszán.

Várjuk a beszámolódat! 

Értékelés: Nincs

Nincs válasz...

Sziasztok!

Segítsetek kérlek, talán nem ment át az előző két levelem, amit a hajfestéssel kapcsolatban küldtem, mert nem kapok rá választ.   

Köszönöm.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Átjött a válasz

Szia! 

Átjött a válasz, személy szerint el is gondolkodtam rajta, hogy mi lehet a jó megoldás, de nem nagyon tudnék így erre okosat mondani. 

Ezért arra jutottam, várjuk meg a válasszal Mónit vagy Gabit, esetleg ha valamelyik másik kolléganőnek van konkrét tapasztalata, meg fogja írni. Nekem még nincs látható ősz hajam, így tapasztalatom nincs, és a kérdésed kicsit összetettebb annál, minthogy válaszolni tudjak.

Ezt azért írtam meg, hogy megnyugodjál afelől, átjött a kérdésed, kezelésbe fogjuk venni! 

Értékelés: Nincs

Várom

Szia!

Köszönöm szépen, nagyon várom! 

Értékelés: Nincs

Várom a választ...

Sziasztok!

Már múlt héten írtam nektek egy levelet azzal kapcsolatban, hogy segítsétek legyetek szívesek nekem abban, hogy hogyan fessen a hajamat, hogy az előző levélben említett hajfestékekkel befestve ne vöröset, hanem barna színt kapjak...

Már aktuális lenne a hajfestés, azért írok még egyszer, elnézést kérek, ha ezt sűrgetésnek gondolnátok.

Köszönöm szépen előre is, ha tudtok nekem tanácsot adni ezzel kapcsolatban!

Értékelés: Nincs

Barna hajszínt szeretnék...!

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat.

Befestettük a hajam pár hete az említett két Khadi festékkel, és sajnos vöröses színű lett a korábban lenőtt ősz részeken, vagyis a hajtőnél.

 Nem az a világos vörös, hanem sötétebb, de én mindenképpen középbarnát szeretttem volna...

Fél óráig volt mindkettő szín a hajamon búra alatt, de nem tettem a nylon sapkára törölközőt.

Lassan újra festetnem kellene...

Szeretnék tanácsot kérni, hogy legközelebb hogyan csináljuk, mit csináljunk másképpen, hogy BARNA SZÍNŰRE  fesse be ez a két festék a hajamat?

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

Értékelés: Nincs

Vöröses szőkéből barna?

Szia!

Nekem elég összetett problémám van. A vegyileg vörösre festett hajamból tavaly júniusban a megszokott szín helyett sikerült nagyon világos / szinte szőkés vöröset alkotni, mert teherbe estem. Akkor le is tettem a vegyi festésről főleg a baba érdekében, és azóta Khadival próbálkoztam. 3szor befestettem az egészet vörössel (henna, amla, jathropa), de az eredetileg középbarna lenövést nem igazán fogta be, viszont a világos vegyi részből elég élénk vöröset csinált. Mivel nem tudtam egyszínűre összehozni a hajam, gondoltam, legyen ismét barna. A Khadi amúgy is a kétlépcsős festést ajánlja világos hajra. Szóval rákentem a mogyoróbarnát. Az eredmény: még mindig kétszínű haj, viszont a vörös részen foltos. Hol vörös, hol barna. 

Sajnos csak most találtam rá az itteni okosságokra, bárcsak elölről kezdhetném!

Szóval az lenne a kérdésem, hogy szerinted mitevő legyek? Próbálkozzak tovább a Khadi mogyoróbarnával, és sikerülhet elérni , hogy egyszínű, vagy legalább nem feltűnően eltérő barna legyen a végeredmény? Vagy inkább henna, és indigó legyen a következő próbálkozásom? De ha esetleg egyszínű vörösre sikerülhetne összehozni, annak is nagyon örülnék...

Előre is köszönöm a segítséged!

Üdv,

Judit

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Egységes színt hennával

Szia!

Hát ez tényleg nem egyszerű eset. Egyszínű vörösre nem lehet kihozni, mert a barna részt nem lehet világosítani (lásd Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről).

Barnával kellene tehát próbálkozni, hát most vagy rámész még a Khadi mogyoróbarnával (de a tövéremár ne, csak a világosabb részekre), vagy henna-indigó-cassia keverékkel próbálkozol, ennek arányaihoz a személyes tanácsadás keretein belül kaphatsz segítséget, vagy próbatincseken kísérletezgethetsz otthon, míg meglesz a megfelelő arány. Hát ez már eléggé a professzionális hajfestés kategória, ha nagyon eltérő árnyalatok vannak a hajadban, elileg többféle keverékre is szükséged lehet. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Probálkozom még a Khadival

Köszönöm a segítséged!

Személyes tanácsadásra mostanság biztosan nem fogok eljutni, így próbálkozom még a Khadival.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hennás tanácsok

Szia, tobb eve probalkozom hennazasal nem mindig sikeresen. Sotet barna hajam van de egyre tobb az oszulo hajszal. Miutan hosszu hajra tul macerans volt az alklamazas es nem mindig sikeres, tartos a hajszin, konnyebben hasznalhato folyadekra valtottam. Ez lenne: http://.

A problemam, hogy 1-2 hajmosas utan kopni kezd, naracssarga lesz az oszulo hajszal es 3-4 hetente festeni kell, kulonben nagyon csunya fako szinu lesz a hajszin es nem szep latvany. Altalában mahagony, auburn vagy azok kevereket hasznalom es gyonyoru a vegeredmeny, csak eppen nem tartos.

Valtas oka tobbnyire az volt, hogy egyre kevesebb alkalmam volt bezarkozni egesz napra hennazasra es ugyanaz a henna(por) nem azt a minoseget nyujtotta es csalodast okozott. Olvastam tobbszor Vali irasat az indigozasrol. Ezt a folyamatot nem ismerem, nem alkalmaztam es mivel kulfoldon elek, nem tudom honnan tudom sajnos beszerezni. Nem szeretnek atvaltani kemiai festekekre, de szeretnek tartos hajszint elerni kiserletezés nelkul, foleg az osz hajszalak elrejtesere. Sosem zavart, hogy rezvoros vagy sotet barna lesz a hajam stb es nem aggodtam a vegeredmenyben, mert abban sosem csalodtam.

Barmilyen jo tanacsot szivesen fogadok.

koszonom sok szeretettel, Eniko

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Ajjaj, ez már megint a vegyivel pancsolt henna...

Megnéztem az oldalt amit küldtél, és sajnos ez a fajta hennás hajfesték korántsem 100% természetes... Sajnálom

Igazi hennával, cassiával és indigóval nagyon szép, tartós eredményt lehet elérni teljesen természetesen. Ha nem szeretnél saját keveréket használni, akkor ajánlom a Khadi előre kikevert árnyalatait (persze a végeredmény ez esetben is nagyban függ a kiinduló-hajszíntől). A használati utasítást érdemes pontosan betartani, ez nagyon fontos!  

A Bionom webáruház külföldre is szállít, és itt nem csak a henna és a hajápolók, de az összes termék tiszta és vegyszermentes .

Ezt az összefoglaló írást ajánlom még figyelmedbe a természetes hajfestéssel kapcsolatban, mesterfodrász kolléganőm pedig ITT írt le minden fontos infót az indigó felhasználásáról.

Ha tervezel hazalátogatni, szívből ajánlom neked a személyes tanácsadást, érdemes egyszer részt venni rajta, hisz Gabi megosztja természetes hajfestés csínját-bínját, személyes keveréket és próbatincset készít mindenkinek. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajfestés természetesen

Sziasztok!

Nem akarnék illúzió romboló lenni, de nekem pont, hogy a Khadi hajfesték por nem vált be, de egyáltalán. Ez tulajdonképpen nem is festék, csupán hajszinező. Nálam is vannak ősz szálak és heti 2× mosok hajat. A festést követően gyönyörő a szín, mint pakolás is nagyon jó a hajnak és a haj tapintása is sokkal lágyabb, de mosásról - mosásra hamar fakult a szín és gyakorlatilag  4 hét elteltével teljesen lekopott. Pedig a "házi" fodrász kente be a hajamat, a leírás alapján csináltuk és vagy 3-4 órát benne aszalódtam. Nagy csalódás volt. Csak hennát és/vagy indigót még nem próbáltam, csak az ilyen és ehhez hasonló hajfestékeket, de mindig így jártam. Ha vki tud Veszprémben vagy a környékén olyan fodrászt, aki tiszta hennával és nem ilyen porokkal dolgozik, fest, azt nagyon megköszönném. Még nem adtam fel.

Köszi

Hajni

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Tartós-e a természetes hajfestés eredménye?

Szia Hajni!

A természetes hajfesték-porokra nem lehet ráhúzni a vegyi festékekre használatos "színező-féltartós-tartós hajfesték" jellemzőket, megnevezést, mivel teljesen más hatásmechanizmussal működnek, erről sokszor írtunk már, például ITTITT és ITT is.

Az ősz haj festésekor nagyon fontos, hogy betartsuk a kétlépcsős szabályt, illetve fontos még a porok kikeveréséshez használt folyadék hőfoka (ha a keverék indigót is tartalmaz, mint a Khadik többsége), valamint sokminden más is.

Ahogyan a fenti írásokban is olvasható, a henna nagyon tartósan fest, az indigó viszont kopik - legalábbis eleinte. De ha rendeltetészerűen alkalmazzuk, többszöri festés után ez is tartóssá válik. Valamelyest függ azért  persze a haj szerkezetétől, állapotától is (például a károsodott, vagy előzőleg vegyileg festett hajon nehezebben tapadnak meg a hajfesték-porok).

Ha még nem olvastad a fenti cikkeket, böngészd át kérlek, hátha rálelsz a "hibára" .

Gabi kolléganőm Sopronban mesterfodrászkodik, vagy Budapesten van még lehetőség személyes konzultációra.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szőke haj természetesen?

Sziasztok!

Korábban már feltettem ezt a kérdést, akkkor senki nem tudta a választ. Megismétlem, hátha most meg tudja valaki mondani, lehet-e valóságalapja az alábbi idézetben szereplő kijelentésnek:

"A ceyloni rózsa, a Rosa del Rio sárgára festi a hajat és szakállt, mégpedig oly tartósan, hogy évekig el nem veszti a színét; ezért egész kereskedést űznek a keleten a szárított leveleivel."

Az Aranyemberben szerepel. Állítólag Jókai minden botanikai illetve zoológiai témája ténylegesen érvényes...

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Ceyloni rózsa hajfestéshez?

Szia!

Egy dolog biztos: sötét hajból világosabbat nem lehet előállítani természetes módszerekkel, legalábbis mi még nem találtuk meg a módját, sőt mások se sajnos... Elég sokat kutakodtunk már ebben a témában, tengerentúli szakemberekkel is konzultáltam ezügyben.  

Ősz, vagy világos hajat lehetséges szőkére festeni többféleképpen, hogy az általad említett módon is, ezt mi még nem próbáltuk.

Világos hajon tehát lehetséges a szőke árnyalatok elérése, könnyebben beszerezhető hozzávalókból is, sötétebb hajon viszont nem sok értelme van próbálkozni...

Ha hozzájutsz ceyloni rózsához, és kipróbálod, szívesen olvassuk majd a tapasztalataidat!  

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel