Betty blogja

Természetes gyógymódok kismamáknak várandósság idején

Természetes gyógymódok várandósság idejénMár egy ideje gondolkoztam azon, hogy nekiülök és írok arról, hogy betegség esetén mit használhat biztonsággal egy kismama, és mi az, amit érdemes kerülnie (nem gondoltam volna, hogy néhány hét múlva ennyire életszerű lesz a betegség ). Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy örök dilemmája ez a várandós anyukáknak, pláne amikor a közelgő influenza járvánnyal riogatják az embereket. Ebben az időszakban fokozottan érzékeny a kismama - nemcsak lelki, hanem fizikai téren is - ezért sokkal könnyebben elkaphatja az aktuális influenzát.

4.809525
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (21 votes)

Biola gyárlátogatás és tanfolyam

A Biola tanfolyamot hirdetett Kecskeméten a telephelyükön, amit gyorsan, frissen jeleztem a bionom csapatnak. A többség megörült a hírnek, hogy végre személyesen is eljuthatnak a Biola háza tájára, ahol a kozmetikumok készítése folyik. Rövidesen visszajeleztük Dr. Gyovai Violáéknak, hogy népes csapatra számíthatnak a tanfolyamon a Bionom táborából.

Az első csapat beöltözve

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Gynostemma pentaphyllum (Gulan) - a halhatatlanság növénye

jiaogulanNemrég egy orvos konferencián voltunk látogatóban, ahol a világ egyik legnevesebb etnobotanikusa, Michael Balik tartott előadást.

Michael Balikról röviden annyit, hogy a Harvard Egyetemen végezte tanulmányait, PhD doktori címét is a Harvardon védte meg. Három évtizede kutatja a növények és kultúrák, a gyógynövények és tradicionális használatuk kapcsolatát a világ trópusi, szubtrópusi és sivatagi vidékein.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Maca gyökér, az inkák ginzengje

Évekkel ezelőtt már hallottam néhány szösszenetet a Macáról, miszerint igazi energiabomba, és pozitívan hat a libidóra. Viszont akkor különösebben nem fogott meg.

Az utóbbi pár évben életemben rendszeressé vált a testmozgás, és aki sportol, az tudja, hogy a szervezetnek ilyenkor fokozottan szüksége van extra tápanyagra, aminosavakra és teljesítmény fokozókra. Természetesen csakis bionom kiegészítések jöhettek szóba nálam. Még szerencse, hogy a természet bővelkedik ilyen csodákban.

maca_gyoker

4.90909
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (22 votes)

A nagy méregtelenítésünk - Tizennyolcadik nap - 2013. április 21.

Bár a cicus néhányszor felkeltett minket, de ennek ellenére nagyon jót aludtunk. Vali párja után én ébredtem másodiknak, és amíg a többiek aludtak, addig mi teáztunk a verőfényes teraszon. Az éjjeli látogatónknak reggelre se híre, se hamva nem volt, már rég vadászott a hátsó kertben.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A nagy méregtelenítésünk - Tizenhetedik nap - 2013. április 20.

Nagyon nyugtalanul aludtam az éjjel. Végig a Bionom Fesztiválon járt az agyam, és időnként riadtan néztem az órára, nehogy elaludjunk. Végül nem sokkal 5 óra után felkeltem, és feltettem a teákat főni, közben pedig elkezdtem összepakolni a hétvégi útitáskánkat, hiszen a Bionom nap végeztével irány a Balcsi.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A nagy méregtelenítésünk - Tizenötödik nap - 2013. április 18.

Reggel iszonyú éhesen ébredtem. A tegnapi futás épp elég energiát felemésztett, és a minimál vacsora kevésnek bizonyult reggelig.

Úgyhogy, viszonylag gyorsan ledöntöttem a szokásos teamennyiséget, ami után egy egész tálka Kolláth kását habzsoltam be.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A nagy méregtelenítésünk - Tizennegyedik nap - 2013. április 17.

hajnal-150x.jpgMivel ma reggel nem kellett a férjemnek hajnalban mennie, így én is lustálkodtam vele egy kicsit. Érdekes módon, sokkal korábban felébredek, mint a méregtelenítés előtt. Kíváncsi vagyok, hogy ez meddig fog tartani, mert nagy álomszuszék vagyok.  Reggelire Kolláth kását főztem, amit dióval és aszalt sárgabarackkal dúsítottam. Az utolsó falatig bedörgöltük, úgy néz ki, hogy kezd visszatérni az étvágyunk. A férjemnek már a böjt utáni napon is farkasétvágya volt, és a barnarizsből is majdnem három tányérnyival bevágott. Úgy néz ki, nála most indult be jobban a tisztulás, ugyanis nem győzi mesélni, hogy mekkora adag széklet távozik belőle. Valószínű, hogy ez okozza nála az éhséget is, mert nagyon ürül a bendője. Négy kilót fogyott, de megnyugtattam, hogy ez apránként vissza fog térni rá. Amúgy sem egy elhízott fajta.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A nagy méregtelenítésünk - Tizenharmadik nap - 2013. április 16.

A mai reggel hasonló forgatókönyv alapján zajlott, mint a tegnapi. Hajnalban kelés, napfelkelte kukkolás, és ...

Na, itt jön a változás, ugyanis végre nincs fokhagymás turmix!!! 

Az adagot is visszacsökkentettem 3 dl-re, és így már a mennyiség és az ízhatás is tökéletes volt. 

Az egyetlen negatívum, hogy iszonyú taknyos lettem reggelre. Úgy folyik az orrom, mint a Niagara. 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

A nagy méregtelenítésünk - Tizenkettedik nap - 2013. április 15.

Ma hajnalban újra hívott a természet, és már meg sem lepődtem, hogy nem tudok visszaaludni. Mivel sok teendőm volt a mai napra, így amint a férjem elment dolgozni, egyből fel is keltem. A korán kelésnek is megvan a maga szépsége, ugyanis láthattam a napfelkeltét.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

A nagy méregtelenítésünk - Tizenegyedik nap - 2013. április 14.

A tegnapi szaunázás olyannyira kiütött, hogy ma reggel fél tízkor tértem magamhoz. Igaz, hajnaltájt egyszer felkeltem pisilni, és megint nagyon nehezen aludtam vissza. Jó darabig hallgattam a gerlék hajnali "beszélgetését". Kicsit pipa is voltam, mert nem vagyok hozzászokva, hogy nem bírok aludni.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

A nagy méregtelenítésünk - Tizedik nap - 2013. április 13.

havetopee3.jpgA tegnapi rekord folyadékfogyasztásnak meglett az eredménye. Az éjszaka folyamán én kétszer, a férjem pedig négyszer kelt fel pisilni. Ennek nem annyira örültem, ugyanis a második kör után nem sikerült mélyen visszaaludni, csak szundikáltam. 6 óra fele úgy döntöttem, hogyha nem bírok elaludni záros határidőn belül, akkor felkelek. Végül sikerült visszatérni álomországba, mert háromnegyed nyolckor a férjem telefonjára ébredtem.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

A nagy méregtelenítésünk - Kilencedik nap - 2013. április 12.

Ma kifejezetten frissen ébredtem! Két héttel ezelőtt még el sem tudtam volna képzelni, hogy kávé nélkül is  van élet! 

Kicsit izgultam, mivel ez az első valódi léböjtös napunk.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Tartalom átvétel