H.Linda blogja

Akácvirág, a sokoldalú

Legtöbbünknek az akácvirágról az akácméz juthat eszébe. Ennél azonban több mindenre használható az akácfa szemet gyönyörködtető, fehér virágfüzére. Főzhetünk belőle teát, készíthetünk desszertet, sőt a fürdővizünkbe is szórhatjuk. Az alábbiakban részletesen is olvashatsz erről a sokoldalú fáról.

Akácvirág, a sokoldalú

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Szedd magad felhívás!

Sziasztok!

Szedd magad!A nyárban az egyik legjobb dolog a sokféle friss zöldség és gyümölcs, amelyeket a legjobb, ha termelőktől, megbízható forrásból vásároljuk meg, ha nincs mód saját termesztésre. Az is fontos azonban, hogy minél frissebben jussunk hozzá a finom falatokhoz, és persze az ár sem utolsó szempont. Ezért is választják sokan a Szedd magad akciókat. Ehhez igyekszünk segítséget nyújtani azzal, hogy folyamatosan frissítjük a kertészetek listáját.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Moringa - Isten ajándéka az egészséges élethez

Moringa faJoggal gondolhatjuk, hogy egy újabb superfooddal állunk szemben, hisz a moringa 2x több vitamint tartalmaz, mint a répa, 14x több kalciumot, mint a tej, 4x több rostot, mint a zab, 4x több káliumot, mint a banán és 9x több vasat, mint a spenót. A fa minden része ehető, de a levelében van a legmagasabb hatóanyag-koncentráció. Mivel a szárított levél a leggazdagabb tápanyagokban, már kis mennyiségben képes a szervezetben lévő hiányokat pótolni. Épp ezért Kelet-Afrikában, ahol jelentős mértékű az alultápláltság, moringa fa ültetvényeket telepítenek. Segítségével alultáplált gyerekeket és felnőtteket mentenek meg.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Gyerekek jó bőrben 2. rész - Problémás bababőr ápolása

A sorozat első részében Berni, Stadelmann asszony kimondottan gyermekeknek ajánlott csodaszereit mutatta be Nektek. Bár a választást nem könnyíti, szerencsére már nagyon sok kiváló baba- és gyermekbőr ápolására szolgáló készítmény közül választhatunk más márkákból is. Ahogy már egy termékajánlómban olvashattátok, Martina Gebhardt egyik krémjével van különösen jó tapasztalatunk, ezért most az ő babaápolási termékeit is sorra vesszük, illetve megosztom Veletek, hogy mi miket használtunk, főként a Biolától. Sőt, csokorba gyűjtöttem a házi készítésű recepteket is .

Hogyan ápoljuk babánk bőrét

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Káposztafélék és jótékony hatásaik

Sokan félnek a káposzta fogyasztásától, különösen nyers formájában. Egészséges bélflóra esetén azonban nem okozhat emésztési problémát, de ha ügyelünk a megfelelő fűszerezésre, elkészítési módra, akkor biztos, hogy gond nélkül fogyasztjuk majd.

Káposztafélék

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Szőlő - ősz - szüret!

Ha nem is örülünk felhőtlenül a nyár elmúltának, azért a színes őszben is meg lehet találni a szépséget. Ekkor van a szőlőszüret ideje is.

Szőlő az egyik legősibb kultúrnövény

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

A tök jó, a tök finom - a tökfajtákról részletesen

Itt az ősz, elérkezett a sütőtök szezon! Emlékszem, gyerekkoromban nem igazán szerettem, de pár éve, a hozzátáplálásnál rátaláltam, sokféle formájában szívesen fogyasztom. Szerencsére a kisfiam azóta is osztja a lelkesedésem. De nem csak a sütőtököt érdemes változatosan, sütve, főzve, nyersen is az asztalra tenni, hisz számos tökféle és elkészítési mód közül választhatunk. Nézzük, miért is érdemes "tökölni"!

Tökfélék

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Kendermag: a szellemi képességek mestere

Cannabis sativaTudtam, hogy létezik kendermag, Lénárt Gitta: Élő italok könyvében olvastam a kendertejről. Az utóbbi időben egyre több helyen olvastam, hallottam róla, de nem tudtam, hogy ennyi mindenre jó, és bevallom, a kender egyéb ismert hatásaival sem kapcsoltam össze igazán. Nos, ez a blog alkalmat adott arra, hogy tüzetesebben tanulmányozzam ezt a növényt. Bár a kender nagyon sokoldalú, ezúttal főként a magjáról és annak előnyeiről, felhasználásáról lesz szó.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (20 votes)

Kék a kökény... vagy fekete?

A címben szereplő dalt biztos mindenki ismeri, ez jutott elsőre eszembe a kökényről. Persze, ahogy utánaolvastam kiderült, hogy micsoda értékes növény.

Kökény

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Sárgadinnye és görögdinnye, mint gyógynövény?

Sok gyümölccsel kapcsolatban megszoktam, hogy szeretem és eszem. Sokat. Nem is gondolok, nézek utána, hogy miért egészséges. Így aztán a sárgadinnyéről és a görögdinnyéről sem tudtam pontosan, hogy milyen jó hatással rendelkeznek, amellett, hogy nagyon finomak.

Mindenki szereti

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Inka bogyó, avagy a perui földicseresznye

Amikor először kóstoltam inka bogyót, azt sem tudtam, mi az, és az ízével is hadilábon álltam, ha őszinte akarok lenni. Bár a földicseresznye neve nem volt teljesen ismeretlen, inka bogyóként nem ismertem. Másodszor azonban - az Everness fesztiválon kóstolt PlanetBio-s Inka bogyó - már nagyon ízlett.

Inka bogyó

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Zöld dió - egy különleges csemege

Korábban már megjelent egy írás a dióról az oldalon Vali tollából. Ezúttal azonban egy másik formájában való felhasználásáról lesz szó.

Zöld dió

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Hibiszkusz: Dísz- vagy gyógynövény?

Ahogy mind több ember fordul a természet patikája felé, egyre inkább előtérbe kerülnek olyan növények is, amelyekről sokan talán nem gondolnánk, hogy nem csak szépségük miatt teremtettek. Ilyenek például az ehető virágok is, amelyek számtalan jótékony hatással rendelkeznek az esztétikum mellett. Lássuk hát, mit adhat nekünk a címben említett virág!

hibiszkusz

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Chia mag - nagy erő egy kicsiny magban

Már régebb óta ismerem és használom a chia magot, mivel egy ideig kerülnünk kellett a tojást a kisfiam ekcémája miatt. Ezt, ha nem is olyan szigorúan, de azóta is tartjuk, így a chia mag azóta is konyhánk része. Bár tudtam, hogy egészséges, nem ez volt a fő cél. Most viszont, hogy nyilvánvalóvá vált, mennyire az, és érdemes rendszeresen fogyasztani, még több ételbe fogom belecsempészni.

Chia mag

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Cickafark - Nem csak a nők növénye!

A gyógynövények hatékonysága vitathatatlan, ezért sokan félnek is a használatuktól. Így a cickafarkfűtől is, amelyet bár nagyon sok esetben javasolnak, sok esetben tiltanak is. A tévhitek eloszlatásában is szeretnénk segíteni ezzel az összefoglalóval. 

cickafark

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)
Tartalom átvétel