Tandrea blogja

Téli vitaminforrások: Olajos magvak

Sokan csak rejtett zsiradékként gondolnak a különféle olajos magvakra, és így száműzik diétájukból. Pedig ezek az apró finomságok felbecsülhetetlen értéket jelentenek szervezetünk számára. 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Téli vitaminforrások: a csicsóka

A csicsóka (Helianthus tuberosus) a fészkesek családjába tartozó gumós évelő, gyógynövény. A csicsóka őshazája Észak-Amerika (Kanada), ahol vadon ma is előfordul. Az indiánok kertjeiben Amerika felfedezése előtt már termesztették ezt a növényt.

4.636365
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (11 votes)

Téli vitaminforrások - a frissesség bajnokai: fekete retek, tarló répa, karórépa

Azért vettem egy csoportba ezt a három csodás növényt, mert kiválóan helyettesíthetik egymást a receptekben. A hatóanyagtartalmukon kívül az a fantasztikus bennük, hogy a salátákba belereszelve vagy csak simán felkarikázva és szendvicsbe beletéve roppanósságuk, frissességük egy kis nyár élményt idéz fel bennünk a felhős, szürke téli napokon.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Téli vitaminforrások: a sokoldalú káposzta

A fejes káposzta vagy édes káposzta (Brassica oleracea convar. capitata var. alba) a vadkáposzta (Brassica oleracea) egy termesztett változata. Ízletes, rengeteg vitamint tartalmaz még tél végefelé is, ezerféleképp elkészíthető.

4.857145
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (7 votes)

Téli vitaminforrások: a cékla

Nyáron és ősszel könnyű dolgunk van a táplálkozással, mert rengeteg féle zöldséget és gyümölcsöt ehetünk. Egy egészséges, felnőtt embernek, aki változatos ételeket eszik, valójában ezekben az évszakokban nincs szüksége az utólagos vitaminpótlásra. A szezonális gyümölcsökkel és zöldségekkel bőven fedezhetjük a vitamin szükségletünket.

4.714285
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (14 votes)
Tartalom átvétel