eletmodszer.com blogja

Mentőöv a cikkrengeteghez!

Kedves olvasó!

Most, hogy itt a nyár, az Antalvali.com csapata is megpihen a kánikulában, és idén először szabadságra megyünk a nyári hónapok idejére. Ez leginkább a hozzászólások megválaszolási idejére lesz hatással, ezért kérjük a türelmedet.

Természetesen továbbra is van módod böngészni az oldalon, amelyet a kereső megfelelő használatával még hatékonyabbá tehetsz. Erről és sok egyéb, az oldal használatával kapcsolatos információról ebben a blogbejegyzésben olvashatsz.

Ne aggódj, erre az időszakra sem hagyunk teljesen magadra! Távollétünkben is igyekszünk a lehető legtöbb segítséget nyújtani számodra, ezért összegyűjtöttünk egy kis "útravalót", amely a legfontosabb témakörökhöz tartozó legátfogóbb cikkeket tartalmazza.

Ezenkívül érdemes és hasznos a blogbejegyzések alatti hozzászólások között is olvasgatni, kutakodni, hiszen könnyen elképzelhető, hogy pont a tiédhez hasonló kérdésre (és a rá adott válaszra) bukkansz közöttük!

A Boszorkánykonyha rovatunk továbbra is aktív marad - hiszen enni kell  -, valamint a Facebook oldalunkon is sok érdekességet olvashatsz!

Természetesen továbbra is felteheted kérdéseidet hozzászólások formájában, azonban nem tudjuk garantálni azok megválaszolását.

Ha esetleg személyesen szeretnél találkozni velünk, akkor ezt programjainkon megteheted.

Kellemes böngészést kívánunk!

Az Antalvali.com csapata

cikkgyujtemeny

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Versenyezzünk újra! Vidd győzelemre a kedvenc ételedet!

Köszöntelek bennetek a receptverseny újrainduló szakaszában!

Kisebb kihagyás után, megújult erővel vethetjük magunkat a főzésbe, és a receptmegosztásba. Kétféle nagyon izgalmas receptverseny is lesz párhuzamosan, de most csak arról beszélek, ami most indul, ezzel a beharangozóval!

Mivel volt egy kis szünet, most bemelegítésül, témakör nélkül kezdünk. Bármilyen leves, főétel, saláta vagy süti, desszert receptjét várjuk, fő az, hogy szeressétek, és hogy egészséges legyen! Egyetlen feltételként szabjuk azt, hogy kezdő életmódváltóknak is finom legyen, és hogy a bionom táplálkozási elveknek megfeleljen. 

leves

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Mit érdemes tudni az omega 3 és omega 6 zsírsavakról?

Omega 3 és omega 6 zsírsavakSzervezetünk energiaszükségletének legnagyobb részét zsiradékok adják, és csak kisebb részét a szénhidrátok. Különösen tekintettel kell lennünk az Ω3 és Ω6 zsírsavak arányára. De vajon megfelelő arányt mutató élelmiszereket válasszunk, vagy elég a megfelelő arányt az összbevitelben figyelnünk? És hosszú út vezet a szájig, vajon milyen károsodás érheti útközben a hasznos zsírsavakat? Minden zsírsav közül a leginstabilabbak az Ω3 zsírsavak... Akkor most az Ω3 zsírsavak növelése egy lépés előre és kettő hátra?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Miről ismerd fel, és hogyan kerüld el az őszi depressziót?

Nehéz nekünk, bionómoknak ebben a kérdésben érdemit írnunk és tanácsolnunk, mert nem jellemző ránk a depresszió. Az egész bionom szemlélet és életforma olyan, hogy ha elsajátítod, nagy valószínűséggel elkerül a depresszió. Ezért bármelyik oldaláról is ízlelgettem a témát, nem találtam rajta fogást. Aztán eszembe jutott Majsai Laci pszichopedagógus barátom, aki ugyanazoknak a tévé- és rádióműsoroknak a szakértője, mint én. Pont a héten futottam vele össze a FEM3 Café műsorában, ahol az eminenssé hajszolt gyerekekről beszélt. Azonnal tudtam, hogy Ő az én emberem! Örömmel állt a feladat elé. Fogadjátok szeretettel az írását!

Kiút a depresszióból Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Akarsz egy ingyen jegyet az Everness Indián nyár rendezvényeire? Itt az alkalom!

Fantasztikus hírem van számotokra! Van néhány szabad belépőm az Everness Indián nyárra, amit szeretnék odaajándékozni valakinek közületek. Nagyon sokan jeleztétek, hogy olyan jó lenne részt venni a fesztiválon, de drágállottátok a jegyet. Itt az alkalom, hogy most ingyen részt vehessetek a programokon! Drága kollégáim közül ugyanis sokan lemondtak arról, hogy ott lehessenek, a Ti javatokra.

everness-indian-nyar

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Főzés nélküli főzelékek - enzimdús finomságok

Sziasztok!

Bár nekem nincs kisgyermekem, de nagyon fontosnak tartom  a természetes táplálkozást. A természetesen én azt értem, hogy amit lehet, azt nyersen együk, ugyanis akkor marad élő az étel, és csak ilyen formában őrzi meg az enzimtartalmát. Azon vagyok, hogy olyan recepteket találjak ki, amik hasonlítanak az eredetihez, de mivel nincsenek főzve, így sokkal egészségesebbek. Megosztanék veletek pár finomságot, ami biztosan sikert fog aratni még a húshívők körében is.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hadjárat a palackozott víz ellen: aki aggódik a környezetért, a csapvizet választja

Európa- és Amerika-szerte egyre többen hagynak fel palackozott vizek vásárlásával, s isznak inkább vezetékes ivóvizet. Sokakat a környezettudatosság tesz csapvíz-rajongóvá: a vászonszatyor elterjedése után az újratölthető palack lehet a legújabb ökodivat.

Az amerikai Jennifer Phillipst azért gyötörte hosszú ideig bűntudat, mert munkahelyén nem gyűjtötték szelektíven a hulladékot. A Nashwille-i ügyvédi iroda értekezletein hátrahagyott üres műanyag palackokat kezdetben hazahordta, hogy a háztartási hulladékával együtt a lakásához közeli szelektív gyűjtőbe vigye. Ma már büszkén újságolja, hogy a cég már kancsóba töltött jeges csapvízzel kínálja a megbeszéléseken résztvevőket. A csapvízre váltással a vállalat évente háromezer palacktól kíméli meg a városi szemétlerakót.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Másutt olvastuk: Mi is az a koleszterin? és Hogyan csökkenthető a magas koleszterinszint?

A koleszterin szerves vegyület, egyértékű alkohol (szteránvázas), amelyet 1815-ben Eugene Chevreul francia vegyész fedezett fel. A koleszterin a szervezet számára alapvetően fontos, nélkülözhetetlen alkotórész, ugyanis ez a vegyület minden sejt membránjának összetevője, a membrán rugalmasságáért és képlékenységéért felel.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Mit kell tudni a transzzsírokról?

Az élelmiszeripari termékekhez adagolt mesterséges anyagok, melyek tönkreteszik az ereket, szívinfarktust, érelzáródást okoznak. Óvatos becslések szerint Magyarországon évente legalább 1.000 ember halálát lehetne elkerülni, ha az iparilag hozzáadott transz-zsírsavakat teljesen száműzni lehetne.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

MONSANTO - Egy vegyi üzem bámulatos átváltozásai (Brian Tokar)

A Monsanto angliai és amerikai hirdetései szerint a vállalat látnoki képességű világtörténeti erővel rendelkezik, és azon munkálkodik, hogy az emberiség nyomasztó gondjainak megoldására elhozza számunkra a korszerű tudományt és a környezet iránt felelős megoldásokat. De mi is tulajdonképpen a Monsanto? Miképpen lett a világ második legnagyobb mezőgazdasági vegyszereket gyártó vállalata, a legnagyobb vetőmagtermelők egyike és nemsokára, az American Home Products-szal megvalósuló egyesülés révén az Egyesült Államok legnagyobb gyógyszergyára is? Mit tesznek a munkásai, a fogyasztói és azok, akiknek az életére hatással van? Vajon a Monsanto valóban olyan "tiszta és zöld" társaság-e, amilyennek a hirdetései mondják, vagy ez az újfajta kép pusztán egy okos agymosó tevékenység terméke? Ha betekintünk a történelmi feljegyzésekbe, akkor néhány dolog elénk tárul, és jobban megértjük a gyár jelenlegi gyakorlatát.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Élj ésszerűbben! - Tizennyolc egyszerű házi módszer a Föld megmentésére

A földi klíma megváltozása a legtöbb ember számára elég távoli és általa megváltoztathatatlan okokra visszavezethető folyamat. A legtöbben úgy gondolják, hogy az oly sokat hangoztatott környezettudatos magatartás elterjedésével sem lehetne megakadályozni a hibás politikai döntések, a profitéhség és a feltörekvő országok pusztítóan növekvő fogyasztásának következményeit. Nekünk mégis van személyes használatra szolgáló ajánlatunk.

Mentsd meg a Földet!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Egészséges táplálkozás és a daganatos betegségek megelőzése

Bevezetés

A magyarországi lakosság daganatos halálozása a világon a legnagyobbak közé tartozik. Ezen változtatni mindannyiunk lehetősége és feladata, ugyanis

a daganatos betegségek több mint egyharmada megelőzhető!

Igaz ez? Igaz! Hogyan? Egészséges életmóddal - a dohányzás mellőzése és rendszeres fizikai aktivitás, sok mozgás - valamint egészséges táplálkozással.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Csíraeledelek

Ha sápkórosak vagyunk, amikor beköszönt tavasz, mert a tél megviselte a szervezetüket, az immunrendszerünket, a bőrünket, a hajunkat, alig várjuk a vitaminoktól duzzadó, friss zöldségeket. Addig is azonban, amíg ezek elérhető áron kerülnek a piaci standra, együnk csírát - a szakemberek szerint egy két hetes csíra-kúra megfiatalít, gyógyít, és formába hoz.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Ti küldtétek: Valóban megéri drága bioélelmiszert vásárolni?

Öt évvel ezelőtt még kevés támpontunk volt eldönteni, hogy a bioélelmiszerek a környezetkímélő előállításon kívül vajon az emberi szervezetre is jótékonyan hatnak-e. Most már tisztább a kép!

Fejlődtek a tudományos módszerek, megduplázódott a vizsgálatok száma, és az Európai Unió által finanszírozott nagy kutatási projektek bebizonyították: a bioélelmiszerek egészségesebbek, mint az ipari mezőgazdaság termékei.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel