Henn Mónika blogja

Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről

A kozmetikai ipar elárasztja a piacot szintetikus hajfestékekkel. A reklámok kecsegtetőek, hisz egyre rövidebb hatóidővel, egyre krémesebb állaggal, kényelmesen, mosolyogva festhetjük akár otthon is a hajunkat. Pénztárcától függetlenül, bárki találhat magának egy jó kis átváltoztató vegyi koktélt féltett hajkoronájára. Egyre gyakrabban fellelhető a reklámban vagy a festék csomagolásán utalás arra, miszerint a termék ápoló hatást fejt ki a benne található (vélhetően finomított), pár csepp egzotikus olajnak vagy valamilyen hozzáadott vitaminnak köszönhetően. Mi több, számos hajfesték nem tartalmaz már ammóniát.Tények és tévhitek a hajfestékekről

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

11+1 tip-top hajtipp az őszi-téli szezonra

Az évszakok körforgását a hajápolásnál is fontos figyelembe venniAz évszakok váltakozása természetes módon hatással van ránk, testileg és lelkileg is. A téli időszakban változnak szervezetünk igényei, a zordabb időjárásnak köszönhetően magasabb vitamin-, illetve tápanyagbevitelre van szükségünk, de például a bőr- és hajápolási termékeink, rituálénk összeállításakor sem árt figyelembe venni az évszakok körforgását.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

A leghatékonyabb nyári hajápolási technikák - kívül és belül

Jó pár hajápolást, illetve hajas gondokat boncolgató cikk és hírszem került már fel az oldalra, a legtöbb talán hajfestés témában. Vali átfogó cikkeiben (Hajápoló termékcsaládok - kell-e ennyi kence a hajra?; A haj kóros elváltozásai belső problémákra vezethetők vissza;) nagyon jól körüljárja a hajápolás problematikáját és lényegét: ha nem mérgezzük magunkat sem kívül (szintetikus alapanyagokat tartalmazó kozmetikumokkal, hajfestékekkel), sem belül (egészségtelen táplálkozás, szintetikus gyógyszerek, fogamzásgátló), kiegyensúlyozott életmódot folytatunk, az a hajunk állapotán is látható lesz, és várhatóan elkerülnek a hajgondok.

Kell-e annyi kence a hajra

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Fénygyökér - avagy fényevés kezdőknek is

FénygyökérHát most nem egy hagyományos táplálékról, gyógynövényről vagy hatóanyagról lesz szó: fénygyökér - de gyönyörű neve van! Mindig is vonzottak az ellentétes pólusok, a (csak) látszólag ellentmondásos, elsőre össze nem illő dolgok, vagy egyszerűen csak több szemszögből megvizsgálni ugyanazt… Mondhatnám, hogy a végletek embere vagyok, emiatt nehezen találom az egyensúlyt, a harmóniát, jócskán vannak olyan tulajdonságaim, amelyek gyökeresen ellentmondanak egymásnak, és a megnyilvánulásaim is ezeknek megfelelően, sokszor minden átmenet nélkül csapnak át egyik végletből a másikba.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Üde, illatos test minden körülmények között! Izzadásgátlás - ez lenne a megoldás?

Végre itt a várva-várt nyár! Legalábbis mi fázósak, nagyon vártuk, de persze tudom, nincs ezzel mindenki így. A már-már kánikulának nevezhető melegben sokszor patakokban folyhat rajtunk a verejték, és még csak a nyár elején járunk! Bevallom, én szeretem a meleget, elég jól is viselem, az izzadás folyamata sem zavar különösebben. Hiszen a megnövekedett verejtékezés is csak szervezetünk egy természetes reakciója, alkalmazkodása a megváltozott  környezeti feltételekhez.

Izzadás

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

India kincse: az amla (Emblica officialis)

AmlaAz amla - más néven indiai egres, indiai pöszméte, amalaki vagy Vayastha - egy indiai fa gyümölcse, és egyben az ayurvéda egyik legfontosabb gyógynövénye, szanszkrit elnevezése annyit tesz: "a legjobb gyógyító". Indiában az amla a gyógynövények között olyan, mint az arany az ásványok között. A fát szent faként tisztelik, úgy tartják, a bőség istennőjének lakhelye.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Cassia Obovata - más néven szenna

cassia_obovotaA növényi hajfestésben leggyakrabban használt, és a legnagyobb festőhatással bíró növények a henna és az indigó, amelyek már bemutatásra kerültek külön blogbejegyzésekben (Henna, Hajfestés indigóval, Így használd az indigót a tökéletes eredmény érdekében), illetve a Gyakran Ismételt Kérdésekben is ők voltak a főszereplők.

Az oldalra beérkező kérdések alapján úgy gondoltuk, érdemes lenne az egyéb, kisebb hajszín-megváltoztató tulajdonsággal bíró növényeket is bemutatni (cassia, amla), annál is inkább, mivel remek hajápoló hatású növényi őrleményekről van szó.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Kovasavval a fiatalság megőrzéséért

Jáspis, szilícium a természetbenGyakran kerültek bemutatásra az oldalon táplálék- és gyógynövények, magas hatóanyag tartalmú szupertáplálékok, ezek kivonatai és (illó)olajai. Viszont nem nagyon fordult még elő az, hogy a periódusos rendszer egy elemének szenteljünk akkora figyelmet, hogy külön blogbejegyzés készüljön róla. Most mégis ez a tervem, hisz a kovasav (növényi szilícium) nem más, mint a szilícium egy vegyülete. Hogy miért is tüntetjük ki a kovasavat ekkora figyelemmel? Hát bizony nem azért, mert véletlenszerűen épp a szilíciumra böktem rá a periódusos rendszer nézegetése közben, amint kémiai ismereteimet próbáltam elmélyíteni. 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Sejt- és bőrregeneráló kúra - az óceánvíz segítségével, akár otthon is!

A pikkelysömörrel és az ekcémával küzdők közül sokan tudják, hogy a napozás, a tengervíz jó hatással van ezen bőrpromlémákra: egy tengerparti nyaralás látványosan javíthat tüneteiken. Hogyan működik mindez, és miért is ilyen hatásos a tengervíz?

napfürdő

4.833335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (12 votes)

Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről

Mivel a növényi hajfestés nagy népszerűségnek örvendő téma, ezért arra gondoltunk, hogy összegyűjtjük Nektek a témával kapcsolatos, leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Igyekeztünk úgy összeállítani az alábbi, bővített kiadású "Henna kisokos"-t, hogy abban minél több kérdésetekre választ kapjatok, ezzel is segítve az eligazodást a növényi hajfestés útvesztőiben.

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)
Tartalom átvétel