Léböjt Antal Valival és Lénárt Gittával - 2. rész

kép

tájkép

 

 

 

 

 


Még el sem jöttem a léböjt táborról, amikor már elkezdtem szervezni, hogy a szemem mindig ott legyen!  Andit neveztem ki a szememnek, fülemnek, aki végigcsinálta a tábort úgy, hogy közben a konyhán segített, hogy minden étel-ital időben, csengetésre ott legyen a táborozók bögréjében, tányérján. Így figyelme ugyan megoszlott, de mégis lelkes hangú beszámolót tartott.

Egyéb elfoglaltságai (pucolás, hámozás, mosogatás stb.) miatt nem minden programon vehetett részt, de Kőrösi Gábor esti koncertjén és egyéni hangterápiáján ott volt. A koncert 1 órája alatt nemcsak a lelki feszültségek mosódtak ki - mivel egybeesett a mindennapos lábáztatással -, a handpanek és a gitár éterikus zenéje alatt, hanem a testben felgyülemlett feszültségek, mérgek is.

A hangterápia alatt lehettél aktív vagy passzív. Andi fáradt volt, így a passzivitást választotta, csak feküdt szorosra zárt szemekkel, és élvezte a  testén, illetve körülötte zajló csilingelést, rezgést, zsongást, bongást.

Andival az a helyzet, hogy ő maga is kíváncsi volt, hogy végig tudja-e csinálni a böjtöt. Nagyon meglepődött, amikor kiderült, hogy könnyedén teljesíti a kihívást. Mindenevő létére sem érezte, hogy hiányzott volna bármilyen étel. Sokat, ivott és a nyers ételek, meg a levek teljesen elégnek bizonyultak. Azt már kijelentette, hogy a nyersételeket "hazaviszi" és honosítja, mert a nyers tökfőzelék, az öntetek, szószok mély nyomot hagytak benne. Arról nem is beszélve, hogy nála Orsi ellenőrző mérései is pozitiv jelzéseket adtak. Az energiaszintje is szépen nőtt, a testzsírból is leadott, és a sejtjei vízháztartása is jó irányba halad. Azért még ezen otthon is dolgoznia kell.

Persze könnyebb ezt egy olyan táborban tenni, ahol minden egy helyen van. Az itt lévők egyöntetű véleménye, hogy nagyon sok és nagyon jó programok voltak.

A megkérdezettek egy része ezt úgy értékelte, hogy sok program volt, nem tudtunk pihenni! Illetve tudtunk volna, de semmit nem akartunk kihagyni... 

Egy másik oldal a meditációs időt tartotta kevésnek. Több elvonulós, magába-fordulós lehetőség kellett volna. Itt nehéz igazságot tenni, mert van, akinek az aktív, van, akinek a passzív pihenés a megfelelőbb.

meditáció

Hogy milyen lehetőségekről nem tudtak lemondani? A teljesség igénye nélkül sorolom:

Vali sminktanfolyamot tartott a Zuii kozmetikumainak bemutatásával. A parfümkészítő tanfolyamon Farfalla, Argital és YoungLiving illóolajokból kevertek kedvenc illatokat.

Gitta előadása a nyersételekről és a nyersétkezésről még tarthatott volna... (Többek szerint! )

Dr. Csomai Zita a böjtkrízis idején érkezett. Épp jókor, hogy a kezdődő feszültségeket levezessék a lakók. Kineziológiai játékokat hozott, ezek a csoportos oldásnak felelnek meg. Lelki méregtelenítéssel segít letenni az eddig cipelt lelki mérgeket. Nagyon szép, közös rajzok születtek, sírás, nevetés közben.

Zita

Amíg Zita a lelkek tisztítását vállalta, addig Kocsis Gábor a gondolatokat méregtelenítette. Érdemes felmenni a "hasznaldfel.hu"-ra, és felhasználni az ott olvasható dolgokat.

Dr. Bártfai Katalin minden jelentkezőt megvizsgált a Brest light módszerrel, ami alkalmas a mellrák jeleinek kiszűrésére, csak sokkal kíméletesebb módon, mint a mammográfia.

A Planetbio wokshop-ot tartott a termékeik felhasználhatóságáról, hasznáról, puding- és turmixkészítés közben.

A Biologika részéről Elek Noémi (Ő Biologika szakkonzulens) engedett betekintést a Biologika alapismereteibe, a betegségek alaptermészetébe.

És ami nekem nagyon tetszett, és nagyon fájlalom, hogy csak hallomásból értesültem róla, személyesen nem lehettem ott, az az, hogy több táborlakó aktivizálta magát, és saját maguk által hozott programokkal tarkították a táborozók amúgy is színes szabadidejét.

gyöngy

gyöngy

 

 

 

 

 

 

Jót mosolyogtam Judit félélmén. Attól tartott, hogy az ő izgága természetével (ezek az ő szavai!) unatkozni fog a táborban, így arra gondolt, hogy elhozza alap gyöngyfűző és selyemfestő készletét. Aztán beugrott neki, hogy hátha ez mást is érdekelne. Így Böbi és Vali áldása után már pakolta is a kellékeket, és valóban jól sikerült délutánokat töltöttek el a felejthetetlen panorámájú teraszon. Minden ilyen foglalkozás meditációval, magunkba tekintéssel kezdődött. Azok a színek, amik a meditálás alatt felmerültek, kerültek aztán a mesés színű kendőcskékre. Illetve azok a színek ihlették az itt készített fülbevalókat, nyakláncokat, karkötőket is. Szó esett az ásványokról is, hiszen azokkal is szépen kombinálhatóak az ékszerek. Ráadásul ilyenkor a kristályok gyógyító, védő hatása is jól érvényesül, hiszen egész nap viseljük.

kendő
A kendőfestés vizes technikával történik, és 1-2 órára teljesen kikapcsolja az embert, leköti a figyelmet. Tökéletes módszer a kreatív pihenésre, és az sem mellékes, hogy közben beszélgetve megismerkedtek a színek hatásával az élet különböző területein.

Egy másik lány éppen most tanulmányozza a kinai asztrológiát, és úgy gondolta, hogy szívesen ad betekintést másoknak is. Mesélt az öt elem és a Jin-jang kombinációiból kialakul 10 archetípusról. Később persze sokan megkeresték egyénre szabott kérdésekkel is. Mivel a kínai asztrológia nem jóslás, hanem inkább elemzés, így a kérdezőknek segített eligazodni, vagy erősíteni az önismeretüket, ezzel is értékesebbé téve az itt lévők idejét!

Volt még egy lány, aki iszappakolásokat készített gyógyiszapból, és könnyített a fájó testrészeken, végtagokon.

És persze Orsiról sem feledkezhetünk meg, aki aktívan részt vett a böjtölésben, és mellette a már emlegetett Metabolic tiping módszerrel vizsgálta társait. A tábor végén egy ellenőrző felmérést készített. A vizsgálatok eredményei szerint a lakók többségének nőtt az energiaszintje, javultak az eredményei. Volt, akinek 35%-ról 70%-ra növekedett.

Orsi saját elmondása alapján meglepődött, hogy annak ellenére, hogy ő "fehérjetípus", és állati fehérjéről itt szó sem lehetett, a gyakori étkezésekkel, sok folyadékkal egyáltalán nem volt éhes, teljesen kibírható volt a 10 nap. A szervezetének is tetszett a dolog, mert a mindennapi mosdólátogatás is megvolt, pedig ez eddig más táborban problémás volt! 

Ő volt az egyik, aki az irányított meditációs lehetőségeket kevesellte. Hozzáteszem, ha lett volna sem biztos, hogy élni tudott volna vele, hiszen a kirándulásokra sem mindig tudott a munkája miatt elmenni! A kikapcsolódást ő is, mint a tábori dolgozók és a táborozók nagy része, a csontrakó Balogh Péter és Gombos Tündi "csodakezei" között találta meg.

Itt jött rá Gitta segítségével, hogy a sima salátán és a nyers sárgarépán kívül is van nyers étel! A lenmagkenyérre mindig emlékezni fog, és sok saláta és öntet-ötlet is beágyazódott nála! Azóta már a Facobookon osztogatja saját nyers-vacsorájának képeit! 

Nagyon tetszett neki, hogy a lakók befogadóak és nyíltak voltak egymással szemben. Hamar oldódtak. Azt sosem felejti el, amikor az esti lábáztatásnál a lányok a lavórban táncoltak.

Persze másokkal is beszélgettem arról, hogy hogyan élte meg ezeket a napokat. Emese például Bonbonnal érkezett, egy kis tüneményes döggel! Azért merem ilyen szavakkal illetni, mert Bonbon nem volt egy könnyen lekenyerezhető kutyus, én két napig kúsztam-másztam a nyomában, és próbáltam tőle egy engedélyt kicsiholni hogy megsimogathassam. Hát nagyjából az utolsó pillanatban jött oda, és nyalta meg a kezemet. Gazdijával ellentétben a kutyus meglehetősen visszafogott volt. Emese szerint bizalmatlan volt a sok ember miatt, kellett néhány nap és egy jól sikerült hajókirándulás, hogy mindenkivel barátságot kössön. (Úgy látszik, a víz a kutyákat is nyugtatja!)

Bonbon

Bonbon figyelő szemmei ProSki-ző gazdiján! 

Bonbon

Az első napokban készült képen is már Vali lábainál...

Meglepő módon kivétel nélkül mindenki szerette és elfogadta Bonbont, aki teljesen otthonosan járt-kelt a Szeremley ház falain kívül és belül. Ő volt a méregtelenítő táborok első vendég-kutyája! Jövőre is jöhet, hiszen végül is Vali volt a gazdi után az első, akit feltétel nélkül elfogadott!

Idén csak egy házaspár jött, ők határozottan jól érezték magukat! A feleség volt az, akinél a vitalitási eredmények látványosan fejlődtek. Nekik a nyers étkezés nem újdonság, már két éve ezen élnek, ennek ellenére a böjtkrízis Őket is megtalálta, de utána már jobban érezték magukat.

házaspár
Érdekes módon a tornában el tudtak volna viselni kicsit keményebbet is, de a ProSki már túl megerőltetőnek ítéltetett. (A ProSki egy síelést imitáló gép, ami egyfajta dinamikus mozgást biztosít, fejleszti az egyensúlyérzéket, állóképességet.)

Szerintük a túrák nagyon kellettek, meglepte Őket, hogy nem mindenki vett részt rajtuk, és egy közös fürdőzést is hiányoltak a Balatonban.
Az előadások közül Valit és Gittát emelték ki, mondván, belőlük soha nem elég!

pro-sky

ProSki-ző próbálkozások...

Kati ismétlő, már tavaly is itt volt. Egészségügyi problémáját rendbe hozni jött tavaly, és az eredményei azt igazolták, hogy nem hiába, mert elindult a gyógyulási folyamat, amit az idei tábor tovább erősít. Biztos benne, hogy rövidesen meg is oldódik.

A tavalyi táborban sokkal energikusabbnak érezte magát, de valahogy mégis az idei más és jobb. A tábori életet jobban viselte, az éjjeli lábgörcsei majdnem teljesen elmaradtak, és a kaja sem hiányzott annyira. Az idén nem volt szükség a "fejben" főzésre, evésre! Nem volt éhes.

Nagyon szerette, hogy társai között nagyon sok volt a "profi", önjáró volt a csoport. Ez mutatkozott meg az előre nem tervezett előadásokban is! A tudását mindenki szívesen osztotta meg a többiekkel, a résztvevők egyértelműen sokat adtak egymásnak!

Nem véletlen, hogy sok barátság született, ami a tábor falain kívül is folytatódik...

Rájöttem, hogy nem fogok tudni mindenről írni, hiszen akkor már könyv is lehetne belőle.

A többi programról, a hajókázásról, a Badacsonyt megkerülő, vagy a Ranolder kereszthez, illetve a kilátóhoz tett kirándulást és a Dörgicsei levendárium meglátogatását néhány képben illusztrálom, illetve jó néven vennénk, ha maguk a résztvevők mesélnének róla, itt a blogbejegyzés alatt, hozzászólásokban.

vihar

Ez a vihar hiúsította meg a kirándulást Szigligetre...

A tábor utolsó napján élményekkel és Konzol, Dr. Hauschka és Zuii  ajándékokkal megrakodva köszöntek el egymástól a megtáltosodott, egészségtől duzzadó résztvevők.

Muszáj még  megemlíteni - hiszen nagyban hozzájárultak a 10 napos léböjt tábor sikeréhez - a következő termékeket, forgalmazókat:

Sonnetor teák, Tulsi teák, Huminiqum, Emócio, Planetbio, Organicbar: Accai gyümölcslé, gyógygombák. És külön köszönjük a Bionom-nak, hogy a tábor idejére a rendelkezésünkre bocsájtotta a présgépet és a turmixot, amivel a lé-szakaszt biztosíthattuk.

Pálma


Előző: « Léböjt Antal Valival és Lénárt Gittával «


Kapcsolódó tartalmak:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Hozzászólások

Bonbon?

Sziasztok,

Szóval veletek lehetett Bonbon? Megkockáztatom, így én is veletek tarthatok Sütivel jövőre?? Süti úr a vizslám, és nem utazok nélküle lehetőség szerint...  őszintén szólva rá sem mertem kérdezni, hogy kutyával részt lehet-e venni a programon..

Üdv, Kutykuty

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kutyás tábor!

Bizony-bizony volt egy ebünk, és nagyon jól érezte magát! Szerette mindenki!

Jövőre is várunk minden kalandvágyó ebet!

Ha a kutyus hallgat a gazdájára, akkor nem lehet akadálya, hogy a gazdival együtt jöjjön!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel