Legédesebb kincsünk, a méz - 4. rész

Ahogy ígértem előző alkalommal, most kiderül, hogy a megismert apiterápiás termékek csodaszerek-e vagy sem. Orsikával az interjút skype-on készítettük, lévén, hogy körülbelül 500 km választ el minket (Székesfehérvár-Wels, Ausztria ). Az említett kérdést utólag tettem fel neki, és megkértem, hogy válaszoljon írásban. A válasza egyszerűen lenyűgözött. Bár nem értem miért, hiszen annyira Orsikás!  Idézem Nektek.

Az apiterápiás termékek csodaszerek vagy nem?

Csodaszerek-e az apiterápiás készítmények?

- Nem szeretem ezt a kifejezést, nem jó. Itt élünk ezen a Földön. Élőlényekkel, emberekkel, állatokkal, növényekkel együtt, az életünk igen összetett, ahogy a szervezetünk is. Ismerjük a nagy hármas egységet - és sokan hisszük is -, hogy az Ember nem csupán az a Test, amit láthatunk. A Szellem és a Lélek is részünk. Együtt vagyunk egyek, amennyiben harmónia van bennünk minden téren, úgy egészség is van.

- Így a lelki-szellemi derűnk és jóllétünk után következhet a testünk. Nem hiszek abban, hogy egyetlen szer - akár gyógyszer, akár módszer - megoldást nyújthat, és adhat nekünk kiegyensúlyozott, energikus, ruganyos, szép és egészséges testet. De van néhány alapvető tényező, amikre, ha odafigyelünk, akkor megőrizhetjük egészségünket. Ez két fő csoport: a mozgás és a táplálék, amit beviszünk a szervezetünkbe. A bevitt táplálék meg is betegíthet minket, illetve meg is gyógyíthat - ezt szerintem ma már senki nem vonja kétségbe.

- Más kérdés, ha már kialakult egy betegség, akkor mi a teendő?

- A méz és minden apiterápiás termék a természet egyik csodája, ezt egészen nyugodtan mondhatom. A természet olyan kincsei ezek, amikhez a méhek közreműködése nélkül nem jutnánk hozzá, nem is ismernénk. Tényleg annyira veszélyes lenne ránk, emberekre nézve, ha kipusztulnának a méhek? Ezen a kérdésen én is sokszor elgondolkodtam. Észre sem vesszük sokszor, hogy ők léteznek. A városi embernek mikor jut eszébe, hogy ugyan a közértben vásárolt paradicsomot is meg kellett poroznia egy rovarnak ahhoz, hogy ő megehesse?

- Édesíteni is tudnánk méz nélkül, minden szükséges tápanyagot egyesítő elegyet is tudnánk készíteni (mint a méhpempő), fehérjebombát is tudunk már előállítani (mint a virágpor), antibiotikumokat meg pláne (propolisz). Mindenre képes már az emberiség! De mégis! Jó úton járunk-e, ha kivonjuk magunkat az Anyaföld, a Természet gondoskodása alól? Az apiterápiás készítmények többek, mint pusztán cukor és antibiotikum. Benne van az az együttes rezgés, ami összeköt minden élőlényt a Földön, a hatóanyagok bennük kölcsönösen erősítik egymás jótékony hatását - ezt nevezik szinergizmusnak. Mindenkinek szíve-joga választani és dönteni a saját egészsége felől. Én a magam részéről - amíg egészségi állapotom nem igényel drasztikus orvosi beavatkozást - szívesebben nyúlok a természet adta csodaszerekhez, mint a fehér pirulákhoz.

- Az apiterápiás készítmények közül a mindennapjaink részévé lehet tenni a mézet és a virágport is. Ide sorolnám a méhpempőt is. Akinek lehetősége és pénztárcája megengedi, az biztosan jót tenne az egészségével, ha rendszeresen fogyasztaná a pempőt. Nehéz az életminőségünk változását egyetlen tényezőhöz kötni, de a tartósan fogyasztott méz, virágpor, pozitív hatással lesz étvágyunkra, emésztésünkre, betegségekkel szembeni ellenálló képességünkre, energiaszintünkre. A tartósan fogyasztott méhpempő biztosan lassítja az öregedési folyamatokat, élethossz növekedés is várható tőle - ha valakinek ez az elsődleges célja.  (Részemről inkább a minőségi évekre szavazok, mint a nagy mennyiségre. Persze a legjobb a sok-sok boldogságban, egészségben megélt év lehet.)

A méz a természet egyik csodája

- A propolisz esetében a kúraszerű alkalmazást javasolnám. Téli meghűléses betegségek időszaka előtt, vagy pedig ha megtörtént a baj, akkor 2-4 hétig rendszeresen fogyasszuk ezt a természetes antibiotikumot. Habár jómagam találkoztam olyan hölggyel, aki a propolisz fogyasztást is mindennapjai részévé tette, és sikeresen kezelte vele bélgyulladását.

- Jómagam hálás vagyok azért szüleimnek-nagyszüleimnek, hogy a méhek közelében nőhettem fel, és élhetek ma is az ő közelségükben. Nekem és gyermekeimnek nem kérdés, hogy az apiterápiás termékek csodaszerek-e. A válasz: igen. Sőt mi több! Olyan csodaszerek, amik elérhetőek, és itt vannak velünk, kísérnek és támogatnak minket a hétköznapokban.

Remélem, hogy kedvet csináltam Nektek eme finomságokhoz! Örömmel oszthatom meg Veletek a hírt, hogy a közeljövőben Orsika termékei közül is válogathattok a Bionom Bioboltban.  Én imádom a mézeit, mert áthatja őket Orsika szeretete, lelkesedése és alázata! Úgy vélem, a közös blogsorozatunk rávilágít erre, de ha nem hiszitek, járjatok utána!

Mézédes napokat,

Klau


Előző: « Legédesebb kincsünk, a méz - 3. rész «


Kapcsolódó termékek:


További tartalmak a témában:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Hozzászólások

méhpempő

Van valakinek tapasztalata a méhpempővel kapcsolatban, nőgyógyászati problémáknál?

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Igazán jó cikksorozat volt,

Igazán jó cikksorozat volt, szerettem olvasni, köszönöm szépen! Nagyon rajongója vagyok a mézeknek, és őszintén kedvet kaptam, hogy megkóstoljam Orsikáék  lelket átölelő különlegességeit! Figyelem a Biobolt újdonságait!  Azt lehet tudni, hogy méhpempő lesz e  a kínálatban?

Szép hétvégét! B.Kinga

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Méhpempő és virágpor

Szia,

nagyon örülök, hogy tetszett Neked ez a blogsorozat és biztos vagyok benne, hogy Orsika mézei rabul ejtik a szíved! :)

Orsikától méhpempő egyelőre még nem kapható (de tervben van), "csupán" a döngölt virágpor, ami szintén egy hatalmas energiabomba, rengeteg tápanyag megtalálható benne. Én nagyon szeretem az ízét.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)
Varga Nikoletta's picture

A méz igazi csodaszer

Szia Kinga!

Klaudia és Orsika nevében köszönöm kedves szavaid

Bizony érdemes is figyelned a Biobolt Legújabb Termékeit, mert reményeink szerint hamarosan felkerülnek Orsika csodái.

A méhpempő kérdés már bennünk is felmerült, kis türelmedet kérjük, amint van ez ügyben "elmozdulás", azonnal tudtodra adjuk!

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
B.Kinga's picture

Lesem a kincseket!

Köszönöm szépen! Megint sikerült bearanyoznotok az estémet! Lesem a kincseket!!

Jó éjt! B.Kinga 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel