Boldogság

8 jele annak, hogy mások miatt cseszed el az életedet

Valami nem jó. Próbálsz boldog lenni - néha még úgy is érzed, hogy sikerül egy kicsit -, de időről időre szembesülsz a ténnyel, hogy nem megy. Nem érzed jól magad a bőrödben. Nem tudod önfeledten élvezni még azokat a pillanatokat sem, amikor végre kikapcsolódhatnál. Nem tudsz önmagad lenni. Mindig van valami, ami egy konstans feszített állapotban tartja az idegrendszeredet. Nem nagyon, csak éppen annyira, hogy folyamatosan érezd. Hogy ne tudj ellazulni és csak úgy élvezni az életedet.

Tudod, mi a baj? Az, hogy még nem szarod le eléggé. Még túlságosan számít mások véleménye. Még nem mered járni a saját utadat. És ez még csak nem is a Te hibád. Nem a Te hibád, hogy görcsös megfelelési kényszerben szenvedsz, hiszen ilyen kultúrában szocializálódtál, ezt nevelték beléd, és ez volt a társadalmi elvárás azóta is. Nem a Te hibád, hogy csapdába estél, az viszont igen, ha benne is maradsz. 


Forrás: 
http://hasznaldfel.hu/2016/04/8-jele-annak-hogy-masok-miatt-cseszed-el-az-eletedet.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Mit tud Andersen a szerelemről? És mi? Érezni vagy érteni szeretnénk?

Kulcs a zárban, pinnyog a telefonom! Elmosolyodom. Ő írt! Még érzem a csókját az ajkamon, most váltunk el egymástól. Mit írhatott? "Jó munkát Édes! Szeretlek! Csók!"

Szerelem…

Szerelem

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Keskeny ösvény, széles út. Félelmeken át az önismeret felé, Kereszty Andrással

Ha egy keskeny, göröngyös ösvény és egy széles út közül választhatnál, Te vajon melyiken indulnál el? Sokan azonnal a szélesebb utat választanák, de gondold végig: azért, mert mindenki más arra megy, még nem biztos, hogy az a Te utad is! A széles út zsúfolt, sodor a tömeg, és azt tesszük, amit látunk a másiktól. A keskeny út göröngyös és nehéz, de az életre visz; izgalmakkal teli, és rajta haladva hamarabb is célba érsz! Aki tudatos, az mindig saját úton jár!

Vali és vendége Kereszty András

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Beköszöntött a szüreti időszak! De vajon ki mit szüretel?

Amikor lapos és lusta fénnyel simogatja a nap a földet, megérkezünk az ősz kapujába. A színes falevelek mellé színes gyümölcsök kerülnek a kosarakba. Elérkezik a szüret ideje. A szőlőfürtök még napfénytől duzzadó kis gyöngyökként csüngnek a lugasokon. Várják a népes vidám tömeget, amely leszedi őket, hogy levükből mustot, bort készítsen. Itt van az ideje a szüreti mulatságoknak, a szüreti báloknak, a Balatonon zajlik a szüreti regatta, vitorlások sokasága szüreteli le az utolsó napsugarakat a fodrozódó vízről.

Ölelés szüret az EvernessenÍgy szüreteltük mi a szeretetet az Evernessen... 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

A boldogság maga az út, vagy csak állapot? Cél vagy eszköz?

Az első, ami eszembe jut, amikor kimondom "boldogság", az egy pillanat, egy hangulat. Egy nem hosszan kitartó, de nagyon intenzív és szívet dobogtató érzés. Aztán, ha elmélyedek a szóban, egyre több mindent hoz magával.

Boldogság

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

A hála pozitív hatásai

Kutatások bebizonyították, hogy a hála lassítja az öregedést, csökkenti a stresszt, és javítja az egészségi állapotot. A mai világ minden végzetének és sötétségének köszönhetően úgy tűnhet, hogy akármerre fordulunk, mindenhol csak válságot látunk. És bár a mai időkben létfontosságú, hogy jól informáltak és felkészültek legyünk, a rossz hírek következetes, már-már "étrendszerű" fogyasztása rányomja bélyegét az egészségünkre, a boldogságunkra, sőt még az öregedésünk sebességére is.

A hála gyakorlata

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/047287_gratitude_reverse_aging_stress.html
4.92857
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (14 votes)

Rúgd ki az életedből ezt a 8 szokást, és légy végre boldog!

Mindenkinek vannak olyan szokásai, amik nem kedveznek különösebben a békés, nyugodt életnek. Lehet, hogy ezeket a szokásokat észre sem veszed, vagy éppen csak nem tulajdonítasz nekik semmiféle jelentőséget. Egy kis panaszkodás itt, talán egy kis pletykálkodás ott, a fontos teendők elnapolása amott....

Az utóbbi időben többször is felvetődött, hogy az emberek miért tesznek különös dolgokat akkor is, ha attól cseppet sem lesznek sem boldogabbak, sem elégedettebbek, sőt egyenesen károsan hatnak rájuk ezek a szokások.


Forrás: 
http://superiorhirek.hu/rugd-ki-az-eletedbol-ezt-a-8-szokast-es-legy-vegre-boldog/?fb_action_ids=785833981441609&fb_action_types=og.likes
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Így bünteti azt, aki rosszat tett, vagy ártott másoknak, egy afrikai törzs

Létezik egy hihetetlenül bölcs afrikai törzsi szokás.

Amikor a törzsből valaki rosszat tesz a törzs egy másik tagjával, vagy fájdalmat okoz neki, akkor az illetőt kiállítják a falu közepére, és az egész törzs köré gyűlik. De ahelyett, hogy valami nyilvános büntetésben részesítenék, két napig folyamatosan sorolják neki mindazokat a jó dolgokat, amiket valaha is tett. Hogy miért?

Forrás: 
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/egy-hihetetlenul-bolcs-afrikai-torzsi-szokas/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Megvan a hosszú élet titka - 80 év kutatás váratlan eredményei!

A szokásos tanácsok, miszerint ne idegeskedj, egyél zöldséget, fogyj le, házasodj meg, kevésbé jelentenek hosszabb életet, inkább megterhelő és hatástalan javaslatok.

megvan-a-hosszu-elet-titkaFotó: Flickr.com

Forrás: 
http://filantropikum.com/megvan-a-hosszu-elet-titka-80-ev-kutatas-varatlan-eredmenyei/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A világ legboldogabb emberei egyetlen videóban

A boldogság ragályos, még fotókon is. A SoulPancake nevű YouTube csatorna, amelyet sokan a „Kid President" sorozatról ismernek, egy közösség kísérletet indított, hogy még több ember arcára csaljon mosolyt – írja a The Daily Dot. 

Forrás: 
http://marketingmorzsak.hu/a-vilag-legboldogabb-emberi-egyetlen-videoban/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A Nárcisz Elv

 Többször is felhívott a lányom: „Anya, látnod kell a nárciszokat, mielőtt elvirágzanak." El akartam menni, de Lagunából Lake Arrowheadig két órát kellet volna vezetnem. Csak az oda-vissza útra ráment volna majdnem az egész nap – és az igazság az, hogy a következő hétig nem volt egyetlen szabad napom sem.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Keressük a hétköznapi boldogságot!

A válság megbetegíti a lelkünket – ez derült ki egy nemrég közzétett osztrák felmérésből. A szakemberek véleménye szerint az utóbbi időben mintegy 70%-kal nőtt a pszichoszomatikus panaszok előfordulása. Próbáljuk ki az örömnaplót és a panasz-sarkot – jobb kedvre derülhetünk.

0
Értékelés: Nincs

Pozitív gondolatok: tényleg segítenek?

Gondolkodj pozitívan! – akár korunk jelszava is lehetne az előbbi mondat, legalábbis, ha a század mottóját a leggyakrabban elhangzó életvezetési tanácsok közül kellene kiválasztani. A derűs gondolatok előhívásának technikájával számtalan tréning, könyv foglalkozik – nem egy ezek közülük a népszerűségi listák élén tanyázik. Nagy tehát az igény életünk mosolygósabbá tételére, hiszen a jó gondolatok kellemesebbé és sikeresebbé teszik mindennapjainkat. De valóban nagyobb-e az esélye kívánságaink megvalósulására, ha a gondolatainkat igyekszünk jó irányba terelni?

3.5
Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (2 votes)

Az önáltatás művészete

Nincs kiút. Nincs megoldás. Nincs energia. Nincs lehetőség. Nincs kedv. Élni sincs kedv. Majd később. Majd ekkor, majd akkor. Halogatáshegyek. Depresszió. Rosszkedv. Kétségbeesés.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel